Συμπλοκές με τα ΜΑΤ, KAΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΠΟΥΤΑ

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΛΕΠΤΑ...

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΠΑΝΟΠΛΟΙ...3 ΦΥΣΟΥΝΕ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ 2 ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΧΑΚΙ, ΜΙΑ ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΥΜΕΤ ΚΑΙ 7-8 ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΖΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΜΕΤΡΑ!!!

ΚΑΤΕΒΗΤΕ ΟΛΟΙ!!!

από τηλεφωνικη 19/09/2007 8:44 μμ.


επικοινωνια γινεται αυτη την ωρα πορεια με

περιπου 100 ατομα η μπατσοκρατια ειναι λιγο ανεβασμενηλογω ομιλιων που πραγματοποιουνται στα κεντρικα μπατσοκ  

από ... 19/09/2007 9:10 μμ.


τώρα!

έγινε πορεία στα Εξάρχεια, αφού ο μπάτσοι δεν επέτρεψαν να γίνει συνέλευση των κατοίκων.
Η πορεία ξαναγύρισε στο κτήριο της Πλαπούτα, και τότε τα ΜΑΤ επιτέθηκαν να διαλύσουν τον κόσμο, κυνηγώντας τον στα στενά.

Αυτή τη στιγμή γίνονται συμπλοκές στα στενά γύρω από την Καλλιδρομίου.

κυνηγητό στους δρόμους τώρα

είναι στην Σπύρου Τρικούπη τώρα μία διμοιρία και άλλη μία πάνω από την Τσαμαδού, επί της οδού Τοσίτσα.
Η πάνω διμοιρία είναι αυτή που κυνήγησε τον κόσμο και έκανε κίνηση να μπει στην Τσαμαδού, αλλά οπισθοχώρησε λίγο μετά.
Κάδοι  και ΜΑΤ έχουν κλείσει την Τοσίτσα

πριν από λίγο.

από @ 19/09/2007 10:24 μμ.


Για δεύτερη συνεχόμενη φορά αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευσαν με την παρουσία τους την πραγματοποίηση της λαϊκής συνέλευσης κατοίκων των Εξαρχείων ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που σκορπούν τον καρκίνο.

Από τις 7.30 που είχε καλεστεί η συνέλευση, αστυνομικές δυνάμεις (ΟΠΚΕ και ΥΜΕΤ) είχαν παραταχθεί μπροστά στην είσοδο της οικοδομής που βρίσκεται στη γωνία Καλλιδρομίου και Πλαπούτα, στην ταράτσα της οποίας έχει εγκατασταθεί κεραία της WIND, ενώ δίπλα τους επί της Καλλιδρομίου βρίσκονταν δύο δυμοιρίες ΜΑΤ.

Για όσους δεν το θυμούνται, σε προηγούμενες συνελεύσεις των κατοίκων μέσα στο καλοκαίρι είχε αποφασιστεί επί τόπου η απομάκρυνση της κεραίας, και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, γείτονες και αλληλέγγυοι, ηλικιωμένοι και παιδιά, αντιεξουσιαστές, αριστεροί κλπ, είχαν μπει κατά δεκάδες στο σφραγισμένο κτίριο, ανέβηκαν στην ταράτσα του και κατέστρεψαν την κεραία, ενώ δεκάδες ακόμα συγκεντρωμένοι περιφρουρούσαν την είσοδο ώστε να μην πλησιάσουν τα ΜΑΤ. Ανάλογη κίνηση είχε γίνει και σε πολυκατοικία στη Σπύρου Τρικούπη, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, όπου βρέθηκε και καταστράφηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας... καμουφλαρισμένη σε θερμοσίφωνα!

Τον δεκαπενταύγουστο η WIND φρόντισε να επανεγκαταστήσει την κεραία στην οικοδομή της Καλλιδρομίου και Πλαπούτα, χωρίς άδεια φυσικά. Έτσι την προηγούμενη  Τετάρτη έγινε συνέλευση των κατοίκων που βρήκε απέναντί της ΟΠΚΕ και ΜΑΤ. Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε πορεία ως το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, ανανεώνόντας τελικά το ραντεβού για σήμερα.

Έτσι, όταν η σημερινή συγκέντρωση βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπη με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ο κόσμος ήταν περισσότερο αποφασισμένος. Περίπου 100 άτομα ξεκίνησαν πορεία μέσα στα Εξάρχεια, ενημερώνοντας και άλλους για την ύπαρξη των κεραιών και την αστυνομοκρατία, με σκοπό να επιστρέψουν ξανά στην στο σημείο συγκέντρωσης.

 Η πορεία με παλμό και συνθήματα κινήθηκε στη Σπύρου Τρικούπη, σταμάτησε στην πλατεία και συνέχισε μέχρι τη Χαριλάου Τρικούπη όπου έγιναν ολιγόλεπτες στάσεις μπροστά στο ΠΑΣΟΚ και στο ύψος του αστυνομικού τμήματος, όπου ήταν παραταγμένες διμοιρίες ΜΑΤ. Φωνάχτηκαν συνθήματα όπως "ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΞΩ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ", "ΒΑΛΤΕ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ", "ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΒΟΥΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝΕ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ" και αρκετά προς τους μπάτσους, όπως "ΣΚΥΛΙΑ ΦΥΛΑΤΕ Τ'ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ"...

Στη συνέχεια η πορεία, ενισχυμένη αριθμητικά, επέστρεψε στη γωνία Καλλιδρομίου και Πλαπούτα, όπου παρέμεναν οι αστυνομικές δυνάμεις. Όσοι έπαιρναν το λόγο απαιτούσαν με έντονο τρόπο της αποχώρησή της, φωνάχτηκαν συνθήματα και επικράτησε ένταση. Μπροστά στην άρνηση των μπάτσων να απομακρυνθούν από την είσοδο του κτιρίου, διαδηλωτές εκτόξευσαν πάνω τους αυγά και γιαούρτια, προσφέροντας άφθονο γέλιο στους παρευρισκόμενους. Σε αυτό το σημείο επενέβησαν τα ΜΑΤ και οι συμπλοκές γενικεύτηκαν. Κάποιοι διαδηλωτές χυπήθηκαν από τα γκλομπ, ακολούθησε ένας σύντομος πετροπόλεμος και κυνηγητό στους γύρω δρόμους. Μέχρι την Τοσίτσα στήθηκαν πρόχειρα οδοφράγματα με κάθους για να ανακόψουν την κίνηση των διμοιριών που έριξαν δακρυγόνο για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους. Ο περισσότερος κόσμος διαλύθηκε τελικά στην πλατεία Εξαρχείων.

Η σημερινή κίνηση δείχνει απλά ότι όσοι αγωνίζονται για να φύγουν οι καρκινογόνες κεραίες δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια μπροστά στην απαγόρευση των συνελεύσεών τους από τις δυνάμεις καταστολής, δεν τρομοκρατούνται και δεν υποχωρούν. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΠΟΥΤΑ. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ-ΕΣ ΕΚΕΙ.

 

από μου φάνηκε πως είπε 19/09/2007 11 μμ.


ότι από τα επεισόδια τραυματίστηκε και ένα οκτάχρονο παιδί. Δεν είμαι σίγουρος όμως. Μπορεί να επιβεβαιωθεί;

από Νίκος Τσιαμτσίκας 19/09/2007 11:04 μμ.


Μάλιστα είπε ότι ποδοπατήθηκε από τα ΜΑΤ αλλά ευτυχώς ο τραυματισμός του είναι ελαφρύς όπως και μερικών ακόμα τραυματιών διαδηλωτών...

nai

από enas pou htan thn prohgoumenh fora 19/09/2007 11:54 μμ.


Υπάρχουν και κάτοικοι που κινούνται δικαστικά και συμμετέχουν και ενημερώνουν τη συνέλευση για την πορεία της υπόθεσης. Οι πιο πολλοί βέβαια συμφωνούν με την άμεση δράση γι' αυτό και πριν το καλοκαίρι αποφάσισαν την κατεδάφιση της κεραίας από τους ίδιους. Επίσης, την προηγούμενη Τετάρτη η πορεία προς το αστυνομικό τμήμα έγινε για να δούν οι κάτοικοι την άδεια της πολεοδομίας για την κεραία η οποία (λέγανε οι μπάτσοι που βρισκόντουσαν στο χώρο της συνέλευσης) ότι βρισκόταν εκεί. Φυσικά καμιά τέτοια άδεια δεν υπήρχε.

Πάντως τα σημερινά σκηνικά, απ' ότι φαίνεται εδώ, ήταν αρκετά χοντρά. Ελπίζω οι κάτοικοι πέριξ της κεραίας να μη φοβήθηκαν αλλά να πείσμωσαν και να εξαγριώθηκαν. Έτσι κι αλλιώς η κεραία έπεσε και θα ξαναπέσει με δική τους πρωτοβουλία!

Κάτω οι κεραίες - Καρκίνος στα μούτρα τους

απλα απετρεψαν απο το να ανεβουμε επανω και να μην αφησουνε να συνεχιστουν οι εργασιεs. Στα υπολοιπα  δεν εχω να πω κατι παραπανω καλο θα ηταν με καθε τροπο να ενισχυσουμε την προσπαθεια τηs Επιτροπήs Πρωτοβουλίαs Κατοίκων Εξαρχείων αφισσοκολήσειs μοιρασμα ανακοινωσεων κλπ.... και φυσικα ολοι στιs συνελευσειs

από ένας @ 21/09/2007 3:25 πμ.


Η παρουσία ΟΠΚΕ και ΜΑΤ με τις φυσούνες και τις ασπίδες στα χέρια στον τόπο συγκέντρωσης των κατοίκων φυσικά και συνιστά απαγόρευση της συνέλευσης. Η συνέλευση δεν γίνεται κανονικά όταν είναι περικυκλωμένη από δυνάμεις καταστολής, άσχετα αν αρκετοί άνρθωποι πήραν το λόγο, και αυτό για να ζητήσουν την απομάκρυνσή της.

Η συνέλευση επίσης είναι και η διαδικασία και οι αποφάσεις της. Και αν απαγορεύεται στο ένα σκέλος, αυτό αποτελεί απαγόρευση. Ας μην διαχωρίζουμε εμείς τα πράγματα όπως βολεύει την καταστολή.


δεν σηκωθηκαμε να φύγουμε ομωs μείναμε εκεί και ο καθεναs ειπε αυτο που ηθελε ,εκανε τιs προτασειs του και αποφασισαμε συλλογικα να κανουμε πορεια.
Αν μεταφέρουμε το τοπο συγκεντρωσηs θα περάσει το δικό τουs. Eμειs πρεπει να συνεχισουμε κανονικα. Σε όλεs τιs συνελευσειs που γινονται απο το καλοκαιρι για οποιον εχει παρακολουθησει  από κοντά την υπόθεση η αστυνομια πάντα βρισκεται απεναντι μαs , μπορει οχι στο βαθμό που ηταν τιs 2 τελευταίεs φορέs αλλα πάντα ήτανε.
Καλό είναι να παρεμενουμε και τιs εκτιμησειs τηs επιτροπηs πρωτοβουλίαs.

...

από @ 21/09/2007 11:58 πμ.


Φυσικά και δεν πρέπει να αλλάξει ο τόπος της συνέλευσης. Η αστυνομία πρέπει να αποχωρήσει.

από . 21/09/2007 12:31 μμ.


αs δουλέψουμε τότε στη γειτονιά για να κατέβει όσο δυνατόν περισσότεροs κόσμοs την επόμενη φορά

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License