ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συναυλία για τον Τόνυ Όνουα

Παρασκευή 21/9, 9μμ, πλαζ Αρετσούς-Καλαμαριά

post image

Την Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί τελικά η αναβληθείσα συναυλία για τον δολοφονημένο μετανάστη. Η συναυλία διοργανώνεται από την Κοινότητα Νιγηριανών, το Φόρουμ Μεταναστών και την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης. Θα συμμετέχουν αφρικανικά μουσικά σχήματα και τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του θύματος και τη συμπλήρωση του ποσού που απαιτείται για τη μεταφορά της σορού του στην πατρίδα του.

 

Καλούμε όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στην εκδήλωση για να καταγγείλουμε από κοινού τον κρατικό ρατσισμό και να αποδείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας τόσο στην οικογένεια του θύματος, όσο και σε όλους/ες τους/τις μετανάστες/τριες, που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα αναζητώντας ένα μικρό μερίδιο στο όνειρο για μια καλύτερη ζωή.

 

Τέλος θέλουμε να εκφράσουμε την αποστροφή μας προς τους μηχανισμούς εξουσίας, που ενώ ξοδεύουν εκατομμύρια για να κρατήσουν μακριά από τα σύνορα τους σύγχρονους «της γης τους κολασμένους», παρατάνε στα αζήτητα τα πτώματα που παράγει η πολιτική τους. Η περίπτωση του Τόνυ απλώς έγινε γνωστή. Δεκάδες αντίστοιχες περιπτώσεις δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για τις ακραίες συνέπειες της ρατσιστικής πολιτικής του κράτους, που επιλέγει να κρατάει τους/τις μετανάστες/τριες   όμηρους στην παρανομία, μετατρέποντάς τους σε εύκολα θύματα της εργασιακής (αλλά και ακόμη χυδαιότερων μορφών) εκμετάλλευσης.

 

Η συναυλία της Παρασκευής είναι μια ακόμη ευκαιρία για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα αυτής της πολιτικής, αλλά και την απόφασή μας να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη βαρβαρότητα του ρατσισμού.

 

Πληροφορίες:

http://www.socialcenter.gr/? q=el/node/ 129

Γκλαρνέτατζης Νίκος 6974029447

Κεχαγιάς Τίμος 6934671834Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
Φιλίππου 51
54631 Θεσσαλονίκη

www.socialcenter. gr

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License