ομοφοβικές δηλώσεις βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

αντιγράφω απο ποστ του "απέναντι πεζοδρομίου" την επιστολή της Ε.Ο.Κ(ελληνική ομοφυλοφιλική κοινότητα)

Αθήνα, Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προς
τον Πρόεδρο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Κον Αλέκο Αλαβάνο

Αγαπητέ κύριε Αλαβάνο,
Με την παρούσα ανοικτή επιστολή – δελτίο τύπου μας, σας ζητούμε να διασαφηνιστεί η θέση του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε σχέση με τον γάμο ομοφύλων.
Η αφορμή για την παρούσα επιστολή είναι οι δηλώσεις του βουλευτή του Συ.Ριζ.Α. κυρίου Ψαριανού σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Σταύρου Θοδωράκη, «Πρωταγωνιστές». Συγκεκριμένα ο κύριος Ψαριανός είπε:
«Είναι απόλυτο το δικαίωμα να διαλέγει με ποιον θα το κάνει. Δηλαδή προς Θεού. Αλλά όχι να μάς αυτώσουνε κιόλας. Υπάρχει ένας ρεβανσισμός. Μέσα στα μέσα, τηλεοράσεις κ.λπ., άμα δεν είσαι και λίγο γκέι, τον πούλο, σε κόβουνε». (Η δήλωση είναι αναδημοσιευμένη και στα Νέα της 26/9/2007).
Προεκλογικά δε, ενθυμούμαστε, την απάντηση του Συ.Ριζ.Α. στο ερωτηματολόγιο της Διεθνούς Αμνηστίας, στο οποίο υπήρχε ερώτηση για τις σχέσεις ομοφύλων, στην οποία ο Συ.Ριζ.Α. απάντησε ότι μετά τις εκλογές (γιατί άραγε μετά;) το κόμμα σας θα επεξεργαστεί πρόταση για τον γάμο ομοφύλων.
Επίσης προεκλογικά ο κύριος Παπαγιαννάκης, ιστορικό στέλεχος του Συ.Ριζ.Α., δήλωσε σε ερώτηση της Ελευθεροτυπίας (15/9/2007) είναι υποστηρικτής του γαλλικού σύμφωνου συμβίωσης (PACS). Στο ίδιο άρθρο της Ελευθεροτυπίας η κυρία Δούρου, υποψήφια βουλευτής του Συ.Ριζ.Α. υποστηρίζει τον γάμο ομοφύλων καθώς και την υιοθεσία και την ομογονεϊκότητα. Ο δε κύριος Τσίπρας, ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων είχε υποστηρίξει τον γάμο ομοφύλων.
Αγαπητέ κύριε Αλαβάνο, επειδή με όλες αυτές τις διαφορετικές δηλώσεις προκαλείται σύγχυση για την θέση του Συ.Ριζ.Α. για το επίμαχο αυτό θέμα για την ομοφυλοφιλική, λεσβιακή και τρανσέξουαλ κοινότητα, σας καλούμε προσωπικά ως Πρόεδρος του Συ.Ριζ.Α. να πάρετε επισήμως θέση με σαφήνεια στα εξής:
1) Ποιά είναι η επίσημη θέση σας για τον γάμο ομοφύλων.
2) Ποιά είναι η επίσημη θέση σας για την υιοθεσία από ζευγάρια ομοφύλων και την ομογονεϊκότητα.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Για την Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα
Η Γενική Γραμματέας
Μαρίνα ΓαλανούΩστόσο,οι απόψεις του κ. Γρ. Ψαριανού ήταν γνωστές ήδη από το 2001 (βλ. συνέντευξη στο ΚΛΙΚ), που σημαίνει ότι κάποιοι παρ’ όλα αυτά τον επέλεξαν ως υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι άλλοι, πολλοί περισσότεροι, τον ψήφισαν και τον ανέδειξαν βουλευτή.
Να τον χαίρονται!

- Oι γκέι φίλοι μου παραπονιούνται ότι βρίζεις...
- Mου τη σπάει, μωρέ, μου τη σπάει. Kαι δεν με νοιάζει να είναι ο άλλος ομοφυλόφιλος, με νοιάζει να 'ναι πούστης. Δηλαδή, υπάρχουν διάφοροι straight που είναι πουστάρες. Kαι υπάρχουν και διάφοροι ομοφυλόφιλοι που τους βγάζω το καπέλο. Όμως, υπάρχει ένα τρομακτικό ρεβανσιστικό ρεύμα από τους γκέι, όπως υπάρχει από όλες τις ομάδες που έχουν υποφέρει. Oι ομοφυλόφιλοι «πέθαναν» πάρα πολύ από μια κοινωνία που τους είχε στη γωνία και τους απαγόρευε να εκδηλώσουν την αγάπη του Mανόλη προς τον Bαγγέλη και της Στέλλας προς τη Γεωργία, και τώρα το κάνουν αυτοί.
- Δηλαδή;
- Δηλαδή, δεν μπορείς να πας να δουλέψεις στην τηλεόραση ή σε ένα περιοδικό ποικίλης ύλης άμα δεν τον παίρνεις.
- Yπερβάλλεις νομίζω.
- Kαθόλου. Eίναι κάτι πούστηδες οι οποίοι αποφασίζουν αν θα προσληφθεί ο τάδε. Aν τον παίρνει, προσλαμβάνεται. Άμα δεν τον παίρνει και δεν τον συμπαθούν κιόλας και είναι και λίγο επιθετικός, αν μπορούσαν θα τον κάνανε σαπούνι στους φούρνους. Yπάρχουν στρώματα κοινωνικά που απειλούνται από ένα ρατσισμό αντίστροφο. Eιλικρινά το λέω αυτό, το 'χω νιώσει, το 'χω φάει στη μάπα. Έχω γνωρίσει ομοφυλόφιλους που τους λατρεύω και τους σέβομαι και γουστάρω πάρα πολύ αυτό που κάνουν, που το κάνουν με πάθος. Δεν μπορώ να το κάνω εγώ, δεν πειράζει, κανείς δεν είναι τέλειος, δεν ξέρεις καμιά φορά, έχουμε χρόνια μπροστά μας. Ίσως να μου 'χει ξεφύγει και κάτι.
(Περιοδικό ΚΛΙΚ 1/2007)

από σαδφγ 29/09/2007 2:58 μμ.


 

 Ο τίτλος της ανακοίνωσης ''ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ'' πραγματικά με έκανε να βάλω τα γέλια. Ανεξάρτητα όμως, από αυτό, και από το αν συμφωνεί κάποιος με τις εκατέρωθεν υπερβολές, καλό θα ήταν να μπει η απάντηση...

 

Υ.Γ. Η ΟΛΚΕ έβγαλε το δελτίο τύπου και το έστειλε Πέμπτη, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε Παρασκευή μεσημέρι και η ΟΛΚΕ ξαναέστειλε ανακοίνωση. Αυτό μου κάνει περισσότερο για προσπάθεια να ακουστούμε και να γίνει ντόρος...

 

Υ.Γ. 2.  Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι γενικόλογη αλλά, όπως καταλαβαίνουμε όλοι "υπάρχει θέμα" με τον Ψαριανό, που δεν μαζεύεται με τίποτα. Μέχρι να βρουν άκρη στη Κουμουνδούρου, θα ανοίξει πολλά ''μέτωπα''.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχετικά με χθεσινές ανακοινώσεις Ομοφυλοφιλικών Λεσβιακών οργανώσεων,  το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Είναι πάγια θέση του ΣΥΝ η κατάργηση και στην Ελλάδα κάθε είδους διακρίσεων, οι οποίες υπάρχουν και αφορούν στην ελευθερία του σεξουαλικού προσανατολισμού. Έχουμε ήδη ζητήσει τη νομική αναγνώριση της συμβίωσης ατόμων του ίδιου φύλου και την χορήγηση των ίδιων δικαιωμάτων που έχουν και τα ετερόφυλα ζευγάρια (περιουσιακά, φορολογικά, κληρονομικά κ.λπ.).

Όσον αφορά στην υιοθεσία, πιστεύουμε ότι, αφού λάβουμε υπ΄ όψιν τη διεθνή εμπειρία, πρέπει να γίνει μία ευρεία συζήτηση στην ελληνική κοινωνία, με τη συμμετοχή ασφαλώς της κοινότητας των ομοφυλοφίλων, προκειμένου να καταλήξουμε ως κοινωνία σε αποφάσεις.»

 

28/9/2007                                                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

από ασγσδγ 29/09/2007 3 μμ.


 ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΛΚΕ)

Αρ. απ.: 4126/2004 

Δελτίο τύπου

Δηλώσεις του κ Ψαριανού στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του κ. Σταύρου Θοδωράκη.

 

ΑΘΗΝΑ 28.9.2007

ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ

Δηλώσεις του κ Ψαριανού στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του κ. Σταύρου Θοδωράκη. «Είναι απόλυτο το δικαίωμα να διαλέγει με ποιον θα το κάνει. Δηλαδή προς Θεού. Αλλά όχι να μάς αυτώσουνε κιόλας. Υπάρχει ένας ρεβανσισμός. Μέσα στα μέσα, τηλεοράσεις κ.λπ., άμα δεν είσαι και λίγο γκέι, τον πούλο, σε κόβουνε».

Λίγες μέρες πριν συγκροτηθεί η νέα Βουλή, ο κ Ψαριανός βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α εξέφρασε φοβικές απόψεις για τις λεσβίες, τους γκέι, τις αμφισεξουαλικές, τους αμφισεξουαλικούς, τις γυναίκες και άνδρες τρανς.

Τι είδους υπηρεσία προσφέρουν αυτές οι σκοταδιστικές δηλώσεις άλλων ιδεολογιών;

Η  ως τώρα εικόνα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ήταν διαφορετική, με τις παραπάνω δηλώσεις αυτή αλλάζει εντελώς.

Καλούμε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α να τοποθετηθεί σε σχέση με τις παραπάνω δηλώσεις του βουλευτή του και να απαντήσει σε όσες και όσους από την κοινότητά μας σας ψήφισαν.

Η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας ΟΛΚΕ καταπολεμά την ομοερωτοφοβία και θα συνεργαστεί με όλες τις δυνάμεις προς την κατάργησή της.

Δηλώσεις και έργα που εντείνουν τις διακρίσεις που ήδη δεχόμαστε καταδικάζονται απερίφραστα από την ΟΛΚΕ και τη Δημοκρατία.  

Η πολύ λεσβιακή και γκέι

ΟΛΚΕ

από --- 03/10/2007 2:06 πμ.


Δελτίο Τύπου: ΣΥΡΙΖΑ 28/09/2007 29.09.07, 10:55

Σχετικά με χθεσινές ανακοινώσεις Ομοφυλοφιλικών Λεσβιακών οργανώσεων, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πάγια θέση του ΣΥΝ η κατάργηση και στην Ελλάδα κάθε είδους διακρίσεων, οι οποίες υπάρχουν και αφορούν στην ελευθερία του σεξουαλικού προσανατολισμού. Έχουμε ήδη ζητήσει τη νομική αναγνώριση της συμβίωσης ατόμων του ίδιου φύλου και την χορήγηση των ίδιων δικαιωμάτων που έχουν και τα ετερόφυλα ζευγάρια (περιουσιακά, φορολογικά, κληρονομικά κ.λπ.).

Όσον αφορά στην υιοθεσία, πιστεύουμε ότι, αφού λάβουμε υπ΄ όψιν τη διεθνή εμπειρία, πρέπει να γίνει μία ευρεία συζήτηση στην ελληνική κοινωνία, με τη συμμετοχή ασφαλώς της κοινότητας των ομοφυλοφίλων, προκειμένου να καταλήξουμε ως κοινωνία σε αποφάσεις.»

από ------ 03/10/2007 2:08 πμ.


ΕΟΚ: Δελτίο Τύπου (Συνασπισμός) 02.10.07, 18:21 Αθήνα, Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Προς

τον Πρόεδρο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Κον Αλέκο Αλαβάνο

Αγαπητέ κύριε Αλαβάνο,

 Μετά την από 27/9/07 Ανοικτή Επιστολή-Δελτίο Τύπου και την από 28/9/07 απάντηση του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού προς τις ομοφυλοφιλικές οργανώσεις διαπιστώνουμε τα εξής:

 1) Ο  Συνασπισμός προκρίνει την λύση του συμφώνου συμβίωσης και όχι του πολιτικού γάμου για τα ζευγάρια ομοφύλων. Επειδή δε, η ανακοίνωση τύπου δεν ήταν σαφής, σε επικοινωνία με το γραφείο τύπου, όταν ζητήσαμε διευκρίνηση αν πράγματι η θέση του Συνασπισμού είναι το σύμφωνο συμβίωσης και όχι ο πολιτικός γάμος, υπήρξε επιβεβαίωση. Η δικαιολογία ήταν ότι ο πολιτικός γάμος «σκοντάφτει» στην αντίθεση της κοινής γνώμης.

 2) Ο Συνασπισμός δεν απαντά στο ερώτημα για την υιοθεσία από ζευγάρια ομοφύλων και την ομογονεϊκότητα αλλά αοριστολογεί ομιλώντας περί κοινωνίας.

 3) Ο Συνασπισμός δεν αισθάνεται το παραμικρό αίσθημα ευθύνης να πάρει θέση για τις ομοφυλοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή κου Ψαριανού και συνεπώς σιωπηλά συμπαρατάσσεται.

 4) Ο Συνασπισμός συνειδητά καθ΄ όλη την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο των τελευταίων εκλογών, αλλά και των περασμένων δημοτικών εκλογών ενέπαιξε την ομοφυλοφιλική, λεσβιακή και τρανσέξουαλ κοινότητα όταν στελέχη του δήλωναν υπέρ του πολιτικού γάμου ομοφύλων (οι δε υποψήφιοι δήμαρχοί του υπόσχονταν ότι αν βγουν δήμαρχοι θα τελέσουν πολιτικό γάμο), καιροσκοπικά και προς άγραν ψήφων (βλέπε επίσης και απάντηση του Συνασπισμού στο Ερωτηματολόγιο της Διεθνούς Αμνηστίας). 

Αγαπητέ κύριε Αλαβάνο, είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι με την στάση ενός κόμματος που ενώ δηλώνει ότι υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τις πράξεις του τοποθετεί τους ομοφυλόφιλους, λεσβίες, τρανσέξουαλ στην θέση του πολίτη δευτέρας κατηγορίας καθώς η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι το σύμφωνο συμβίωσης σαφέστατα δεν δίνει τα ίδια δικαιώματα με αυτά του πολιτικού γάμου, και όπου εφαρμόστηκε η ομοφυλοφιλική κοινότητα το διαπίστωσε και έθεσε εκ νέου το πάγιο αίτημα του πολιτικού γάμου.

 Οι Έλληνες/ίδες ομοφυλόφιλοι/ες έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και πληρώνουν τους ίδιους φόρους με τους υπόλοιπους Έλληνες/ίδες πολίτες. Απαιτούν συνεπώς τα ίδια ακριβώς δικαιώματα. Στον πολιτικό γάμο, στην υιοθεσία, στην ηλικία συναίνεσης, στη κατάργηση κάθε είδους διακρίσεων για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου.

 Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας (ΕΟΚ)

από ---- 05/10/2007 2:57 πμ.


 

Σχόλια του LesbianGR για τις δηλώσεις του Ψαριανού στο Mega και ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας για το ίδιο θέμα.

Περιμένουμε απάντηση Αλαβάνου! Η απαντάει μόνο προεκλογικά;


LesbianGR:

Είχαμε λάβει πριν καιρό ένα συμπαθητικό κείμενο, το οποίο αναδημοσιεύσαμε, για τα αποτελέσματα των πρόσφατων Βουλευτικών εκλογών και αυτός που είχε γράψει το κείμενο είχε κάπου αναφέρει ότι χάρηκε που μπήκε ο Ψαριανός στην Βουλή. Φαντάζομαι μετά τις δηλώσεις του Ψαριανού στο
Mega θα του κόπηκε η χαρά.

O Ψαριανός μέσα σε άλλα που θα διαβάσετε παρακάτω, είπε:
“Μέσα στα μέσα, τηλεοράσεις κ.λπ., άμα δεν είσαι και λίγο γκέι, τον πούλο, σε κόβουνε».


Απορία 1:
 άμα έχουμε κατακλίσει τα media γιατί οι γκει και οι λεσβίες σε αυτά δεν πλειοψηφούν και γιατί συνέχεια στα media μας βρίζουν και γιατί δεν βλέπουμε κανένα σήριαλ με gay χαρακτήρες της προκοπής και γιατί κανένας χορηγός από αυτούς που δίνουν απίστευτα λεφτά στα media δεν χορηγεί καμία gay εκδήλωση και γιατί όλες οι διαφημίσεις είναι για straight?

Απορία 2: Ψαριανέ: Με βάση την δήλωση σου αναρωτιέμαι μήπως είσαι λίγο γκέι; Γιατί, για πες μου εσένα πως δεν σε κόψανε και δεν «πήρες τον πούλο», εδώ  ακόμα και στην Βουλή σε βάλανε ή μήπως τελικά τον πήρες?

 

Ανέκδοτο: Ψαριανέ να σε ρωτήσω κάτι: Ας πούμε ότι είμαστε στην Αθήνα, μέσα στην Βουλή, σε μια συνεδρίαση. Εσύ (Ο Ψαριανός), ο Αγ.Βασιλής και ένας γκέι δηλωμένος βουλευτής και σηκώνεται και οι τρείς ταυτόχρονα τo χέρι σας για να πάρετε τον λόγο, ποιος νομίζεις ότι θα μιλήσει πρώτος;
Φυσικά Εσύ, γιατί οι άλλοι δύο είναι πλάσματα της φαντασίας σου.

Υ.Γ.1 : Άμα είχαμε κατακλύσει τα media δεν θα είχαμε έστω έναν γκέι δηλωμένο βουλευτή;

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License