Πορεία στον Βόλο χθες

Πήγε κανείς στην πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες χθες;

Χθες στον Βόλο καλούσε σε πορεία το "πανελλαδικό συντονιστικό α/α οργανώσεων" ή κάτι τέτοιο τελος πάντων. Πήγε κανείς από δω; Εγώ δεν τα κατάφερα, πάντως είχαν κουβαλήσει 3 κλούβες ΜΑΤάδων (ο Βόλος δεν έχει δικούς του) και είχαν αποκλείσει τα ΑΤ της πόλης.
btw, γιατί καμία ανακοίνωση εδώ;

...

από . 07/10/2007 2:34 μμ.


nomizw h poreia eixe 200 atoma

από Ναί! 08/10/2007 1:52 πμ.


Μετά την πορεία διαδηλωτές μπήκαν χωρίς να πληρώσουν εισητήριο (30Ε) στο χώρο του Διεθνούς  Συνέδριου στο οποίο συμμετείχε ως κεντρική ομιλήτρια η γνωστή τρομοκρατολόγος Μαίρη Μπόση και ειδική συνεργάτης το 1995 του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και το διέλυσαν φωνάζοντας συνθήματα. Η Μπόση έφυγε από την πίσω πόρτα λουσμένη με καφέδες και διάφορα εδέσματα από το κέτεριγκ. Μια χαρά...

Η ανακοινωση για το συνεδριο:

Διεθνές Συνέδριο Κριτικής Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
To 1ο Διεθνές Συνέδριο Κριτικής Παιδαγωγικής, με θέμα "Δημοκρατία, Εκπαίδευση και Πολιτισμός", θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (αμφιθέατρο Κορδάτου) από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2007.
Πρόκειται για συνέδριο διεθνούς εμβέλειας και σημαντικότητας, αφού αφορά στην προώθηση της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού μέσω μιας ριζοσπαστικής, εναλλακτικής και προοδευτικής παιδαγωγικής στην εκπαίδευση. Το συνέδριο αφορά κυρίως την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας, καθώς και τους φοιτητές. Λόγω της σημαντικότητας του θέματος αναμένεται μεγάλο ενδιαφέρον και προσέλευση από το ευρύ κοινό, στο οποίο είναι ανοικτό.
Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι παρακάτω: Nita Freire, Peter Trifonas, Donaldo Macedo, Peter McLaren, Παναγιώτα Γούναρη, Μαίρη Μπόση, Αθανάσιος Γκότοβος, Βασίλης Κουλαϊδής, Γιώργος Πασιάς, Γιώργος Τσιάκαλος, Γιώργος Γρόλλιος, Γιάννης Μηλιός, Μαρία Νικολακάκη.
Οι διεθνείς ομιλητές του συνεδρίου είναι διάσημοι διανοούμενοι του κόσμου, που είναι πρωτοπόροι και έχουν επηρεάσει την εξέλιξη της εκπαιδευτικής θεωρίας τα τελευταία τριάντα χρόνια. Οι περισσότεροι έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελεί γεγονός ο ερχομός τους.

από Αναζητώντας 08/10/2007 2 πμ.


"Αναζητώντας τα όρια της διεθνούς ασφάλειας. Ο ρόλος της διεθνούς τρομοκρατίας"

Εδώ δεν ξέρεις τι μπορέι να σου έρθει μέσα στο πανεπιστήμιο την ώρα που κοροιδεύεις τον κόσμο κυρία Μάιρη μας, η "διεθνής ασφάλεια" σε μάρανε κι "ο ρόλος της διεθνούς τρομοκρατίας". Για το ρόλο της κρατικής τρομοκρατίας και όσων σαν του λόγου σου βάζουνε το χεράκι της σε αυτήν δεν μας είπες.

από είναι ντόκτορ στον τομέα της 08/10/2007 2:11 πμ.


Η Μαίρη Μπόση δεν είναι τυχαία και άσχετη· εγκληματολόγος διδάκτωρ,

υπήρξε κατά καιρούς επιστημονική σύμβουλος στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12432&m=B02&aa=1

από λ 09/10/2007 8:51 πμ.


"Tο συντονιστικό μεταναστευτικών, κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων και πολιτών σημειώνει ότι «το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου και οι συλλογικότητες που μετέχουν σε αυτό δεν σχετίζονται με τις φθορές που προκλήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη ΒΙΠΕ Βόλου» απαντώντας στην όποια παραπληροφόρηση διοχετεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες".

Σημείωση: Το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών Βόλου (ένα σύγχρονο μικρό στρατόπεδο συγκέντρωσης) τη νύχτα της 5ης Οκτώβρη 07 δέχτηκε επίθεση δεκάδων α/α και υπέστη σημαντικές φθορές. 


Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2007


Ζημιές προκλήθηκαν χθες στις εγκαταστάσεις του
Επίθεση στο Κέντρο Υποδοχής ΜεταναστώνΚαταστροφές στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών Βόλου προκάλεσε χθες τα ξημερώματα ομάδα αντεξουσιαστών. Με ειδικά ψαλίδια έκοψαν τα κάγκελα των παραθύρων και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τσεκούρια και σφυριά προκάλεσαν βανδαλισμούς στις πόρτες και τα παράθυρα, ενώ ανέγραψαν συνθήματα στους τοίχους. Για «θλιβερό γεγονός» κάνει λόγο σε δηλώσεις του ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας Χ. Τσαμπάζης, τονίζοντας ότι ένα από τα σφυριά, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν, βρίσκεται στη διάθεση της Αστυνομίας και θα αξιοποιηθεί στην έρευνα. Να σημειωθεί ότι στο Κέντρο Υποδοχής δεν φιλοξενούνταν μετανάστες.

Ρεπορτάζ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, η επίθεση από την ομάδα αντεξουσιαστών στο Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών σημειώθηκε γύρω στις τρεις χθες τα ξημερώματα, ενώ από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι βρέθηκαν στο σημείο επτά αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες.
Οι αντεξουσιαστές προκάλεσαν βανδαλισμούς στην εγκατάσταση, καθώς χρησιμοποίησαν ειδικά ψαλίδια προκειμένου να κόψουν τα κάγκελα των παραθύρων και στη συνέχεια με τσεκούρια και σφυριά κατέστρεψαν τις πόρτες και τα παράθυρα του Κέντρου Υποδοχής. Παράλληλα, ανέγραψαν συνθήματα στους τοίχους, βάσει των οποίων προκύπτει από την έρευνα της Αστυνομίας ότι η επίθεση σημειώθηκε από άτομα, τα οποία ανήκουν στον αντεξουσιαστικό χώρο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι από τους αστυνομικούς, οι οποίοι έφτασαν άμεσα στο σημείο του συμβάντος, εντοπίστηκε ένα από τα σφυριά, που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση και το στοιχείο πρόκειται να αξιοποιηθεί καταλλήλως στη διαδικασία της αστυνομικής έρευνας σχετικά με τον εντοπισμό των υπαιτίων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο Κέντρο Υποδοχής δεν φιλοξενούνταν μετανάστες, ενώ μετά και τη χθεσινή επίθεση το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας αναμένεται να ζητήσει τη φύλαξη της εγκατάστασης από την Ελληνική Αστυνομία.
Στο μεταξύ, για «θλιβερό γεγονός» κάνει λόγο σε δηλώσεις του ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Χ. Τσαμπάζης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «τραγική» την κατάσταση, στην οποία βρέθηκε το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών μετά και την επίθεση της ομάδας αντεξουσιαστών.
«Δυστυχώς, προκλήθηκαν καταστροφές στην εγκατάσταση» τονίζει ο κ. Τσαμπάζης «οι οποίες αποδίδονται σε ομάδα αντεξουσιαστών, αν λάβουμε υπόψη μας τα συνθήματα, που βρήκαμε να αναγράφονται στους τοίχους. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα θλιβερό γεγονός και είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω τη θλίψη μου μετά και τη χθεσινή επίθεση, η οποία σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την πλευρά της Αστυνομίας σημειώθηκε γύρω στις τρεις τα ξημερώματα του Σαββάτου από ομάδα, η οποία έφτασε στο σημείο με επτά αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες, όπως προκύπτει από την έρευνα των αστυνομικών, στη διάθεση των οποίων βρίσκεται ένα από τα σφυριά, που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση και ασφαλώς πρόκειται για στοιχείο, το οποίο θα αξιοποιηθεί καταλλήλως στην πορεία της έρευνας. Το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών βρίσκεται σε τραγική κατάσταση μετά και την επίθεση. Το ευτύχημα είναι που δεν χρησιμοποιήθηκαν βόμβες μολότοφ για να μιλούμε σήμερα για ολοκληρωτική καταστροφή. Θέλω να επισημάνω ότι προσπάθεια της Πολιτείας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας είναι η μέριμνα και η φιλοξενία των μεταναστών σε έναν ευχάριστο χώρο και όχι σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης», όπως ανέγραψαν με συνθήματά τους στους τοίχους του Κέντρου Υποδοχής οι αντεξουσιαστές. Σε αυτό το χώρο προσφέρουμε στους μετανάστες την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα και κατά συνέπεια όταν χρειαστεί τυγχάνουν της απόλυτης συμπαράστασης τόσο της Πολιτείας, όσο και της Νομαρχίας Μαγνησίας. Είναι ευτύχημα που στο χώρο δεν φιλοξενούνταν μετανάστες και οπωσδήποτε πρέπει να ληφθούν μέτρα από εδώ και πέρα για τη φύλαξή του» καταλήγει ο κ. Τσαμπάζης.

από Α-gnwstos 09/10/2007 1:58 μμ. 

Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2007Πορεία από την ομάδα κατάληψης Ματσάγγου


Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου από την ομάδα κατάληψης του κτιρίου Ματσάγγου και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί στην πλατεία του Αγίου Νικολάου και μία περίπου ώρα αργότερα ξεκίνησαν την πορεία τους στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην παραλία.

από Α-gnwstos 09/10/2007 4:08 μμ.


ΤΟΠΙΚΑ


Εκαναν γυαλιά καρφιά το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών
7/10/2007, Αρ. Φύλλου: 587

Ζωσμένο με ισχυρή αστυνομική δύναμη και δυνάμεις των ΜΑΤ χθες το μεσημέρι το κέντρο του Βόλου. Πορεία με τη συμμετοχή αναρχικών και καταστροφές στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών, στην περιοχή του ΚΤΕΟ, με τη «σφραγίδα» τους σημειώθηκαν στο περιθώριο του 2ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, που φιλοξένησε χθες για δεύτερη ημέρα η πόλη.
Τσεκούρια, σφυριά και γάντια, καθώς και το σήμα των αναρχικών με μαύρη μπογιά στους τοίχους του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών της Νομαρχίας Μαγνησίας άφησαν στο πέρασμά τους προχθές το βράδυ άγνωστοι δράστες, οι οποίοι αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.
Οι σοβαρές καταστροφές στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.
Το μεσημέρι χθες κεντρικές υπηρεσίες διοίκησης στο Βόλο, καθώς και γραφεία πολιτικών κομμάτων μετατράπηκαν σε «φρούρια», σε μια προσπάθεια αποτροπής τυχόν επίθεσης και πρόκλησης επεισοδίων από αναρχικούς, οι οποίοι με μαύρες σημαίες συμμετείχαν σε πορεία που διέσχισε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μάλιστα χτες το μεσημέρι μαζική είσοδος αντιεξουσιαστών στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανάγκασε τους υπεύθυνους της Παιδαγωγικής Σχολής να διακόψουν την εκδήλωση της οποίας βασική ομιλήτρια ήταν η ειδική για θέματα τρομοκρατίας Μαρία Μπόση. Η είσοδος των αντιεξουσιαστών σημαδεύτηκε από ένταση και μικροεπεισόδια, ενώ το ακροατήριο της εκδήλωσης εγκατέλειψε άρον άρον την αίθουσα. Οι αντιεξουσιαστές ξήλωσαν τη μικροφωνική εγκατάσταση του συνεδρίου, αφού όπως είπαν η συγκεκριμένη ομιλήτρια με τις απόψεις της καλλιεργεί ιδέες για περισσότερο αστυνομικό κράτος. Οι διοργανωτές του συνεδρίου φυγάδευσαν κυριολεκτικά την κ. Μπόση από πλαϊνή πόρτα του αμφιθεάτρου «Κορδάτος». Οι αντιεξουσιαστές έμειναν για αρκετή ώρα στο χώρο, φωνάζοντας και κατηγορώντας την κ. Μπόση για στενούς δεσμούς με τις αστυνομικές αρχές. Οι υπόλοιποι ομιλητές, οι περισσότεροι αλλοδαποί επιστήμονες παγκοσμίου κύρους, αρνήθηκαν να μιλήσουν, θεωρώντας προσβλητικά τα όσα έγιναν στο χώρο του συνεδρίου.
Νωρίτερα επί ποδός τέθηκε η αστυνομική δύναμη στη Μαγνησία, με την έλευση δεκάδων αναρχικών από άλλες πόλεις της χώρας το προηγούμενο διήμερο και κυρίως μετά την καταστροφική επίθεση που δέχθηκε το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών.
Το κτίριο της Νομαρχίας Μαγνησίας, τα γραφεία των Νομαρχιακών Επιτροπών των κομμάτων, η Αστυνομική Διεύθυνση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κεντρικά σημεία της πόλης βρίσκονταν επί την επίβλεψη αστυνομικών για όση ώρα διήρκησε η πορεία με συνθήματα κατά του ρατσισμού.
Κεντρικοί δρόμοι αποκλείστηκαν για την διέλευση της πορείας 200 περίπου διαδηλωτών, προκαλώντας πολύωρο μπλοκάρισμα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο του Βόλου.
Δεκάδες τροχονόμοι ρύθμιζαν την κυκλοφορία, ενώ την ίδια ώρα αστυνομικοί παρέμεναν σε ετοιμότητα στις θέσεις τους μπροστά από καίρια σημεία, τα οποία ήταν πιθανόν να γίνουν «στόχος της διαμαρτυρίας». Η πορεία διαλύθηκε μπροστά από το παραλιακό πανεπιστημιακό κτίριο.
Το προηγούμενο βράδυ «γυαλιά-καρφιά» γίνονταν ο εξωτερικός χώρος του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών της Νομαρχίας Μαγνησίας, στην περιοχή του ΚΤΕΟ.
Άγνωστοι δράστες με σφυριά, ρόπαλα, ψαλίδια και τσεκούρια έβγαλαν την καταστροφική τους μανία στις εγκαταστάσεις του Κέντρου. Το πρωί ο εντεταλμένος νομαρχιακός σύμβουλος Μπ. Τσαμπάζης, ο οποίος ενημερώθηκε για τις ζημιές, επισκέφθηκε το κτίριο και η κατάσταση που αντίκρισε ήταν απελπιστική, όπως είπε.
Οι δύο πόρτες εισόδου του Κέντρου ήταν κατεστραμμένες, όπως και τα φυλάκια των αστυνομικών. Τα πλέγματα της περίφραξης είχαν κοπεί, ενώ ξηλώθηκαν κάγκελα από τα παράθυρα.
Οι πόρτες ήταν χτυπημένες με λοστούς και τσεκούρι. Αρκετά από τα σύνεργα τα εγκατέλειψαν στο χώρο, όπως και γάντια που χρησιμοποίησαν, ενώ στους τοίχους άφησαν το σήμα τους και συνθήματα, όπως «όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών».
Ο κ. Τσαμπάζης ενημέρωσε τον νομάρχη και τον υπεύθυνο του τμήματος ΠΣΕΑ για τις ζημιές που έχει υποστεί το κέντρο. Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών γίνονται από την Αστυνομία. Εξάλλου έντ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License