18/10 - Επεισόδια σε προγραμματισμένη εκδήλωση του δημου Βόλου

Επεισόδια σε προγραμματισμένη εκδήλωση του δημου Βόλου και του πρύτανη πανεπιστημίου θεσσαλίας

σε εκδήλωση δημου και πανεπιστημίου βολου για την υποδοχή πρωτοετών πρύτανης και δήμαρχος, έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Άτομα από την κατάληψη Ματσάγγου και φοιτητικοί σύλλογοι προσπάθησαν να μπούν και να παρέμβουν στο χώρο της εκδήλωσης για να δείξουν την εναντίωσή τους απέναντι στα σχέδια
''αξιοποίησης΄΄ του κτιρίου Ματσάγγου και την επικείμενη καταστολή της κατάληψης.

Η είσοδος αποκλείστηκε από ΟΠΚΕ και ασφαλίτες.Κατά την προσπάθεια του κόσμου να εισβάλλει  οι μπάτσοι προκάλεσαν  και άρχισαν να σπρωχνουν. Η κατάσταση ξέφυγε όταν άρχισαν να σπρώχνουν τον κόσμο προς τα κάγκελα χτυπώντας και πιάνοντας κάποιους από τους συντρόφους από το λαιμό! Ο κόσμος απάντησε με κλωτσιές και μπουνιές και την ώρα τηςσυμπλοκής  τρία άτομα χτυπήθηκαν σοβαρά ενώ ένας από τους τρείς κυνηγήθηκε και προσήχθει στο ΑΤ Βόλου.

Ο κόσμος κινήθηκε με πορεία προς το αστυνομικό τμήμα όπου και περίμενε φωνάζοντας συνθήματα μέχρι να αφεθεί ελεύθερος. Στη συνέχεια ο σύντροφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο οπού ήταν ήδη και οι άλλοι δύο τραυματίες και ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Βόλου μέχρι το πανεπιστήμιο.Ο ένας από τους τρείς τραυματιές χτυπήθηκε σοβαρά και αύριο  χειρουργείται. Στο τέλος της πορείας τα άτομα που συμμετείχαν αποφάσησαν να καλέσουν σε πορεία τη Δευτέρα 23-10 προς το Δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει!

Να μην ξεχάσουμε βέβαια πως είχε προηγηθεί τη Δευτέρα η κατεδάφιση του σπιτιού του Ματσάγγου (δίπλα από το χώρο της κατάληψης) με την παρουσία απίστευτης αστυνομικής δύναμης για τα δεδομένα του Βόλου! 2 διμοιρίες, ΟΠΚΕ, ασφαλίτες και περιπολικά που έκλειναν τους γύρω δρόμους.

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ!

από @ 19/10/2007 1:32 μμ.


Χθες το βράδυ μεταξύ φοιτητών, αναρχικών και αστυνομικών
Άγρια συμπλοκή στο ΣπίρερΈνας φοιτητής τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο- μία σύλληψη

Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε χθες το βράδυ στο κτίριο Σπίρερ μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών-αντιεξουσιαστών, με αποτέλεσμα ένας φοιτητής να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο και ένας άλλος φοιτητής να συλληφθεί.
Συγκεκριμένα αντιεξουσιαστές που συμμετέχουν στην κατάληψη του κτιρίου Ματσάγγου και φοιτητές συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ έξω από το κτίριο Σπίρερ, όπου εκείνη την ώρα πραγματοποιούνταν από το Δήμο Βόλου η εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών.
Το κύριο θέμα διαμαρτυρίας των συγκεντρωθέντων ήταν το κτίριο Ματσάγγου, όπου προχθές κατεδαφίστηκε η παλιά οικία. Συγκεκριμένα ζητούσαν να μην παραχωρηθεί το κτίριο Ματσάγγου σε ιδιώτες για να γίνει χώρος στάθμευσης και οτιδήποτε άλλο. Αρχικά οι αντιεξουσιαστές μαζί με φοιτητές φώναζαν συνθήματα, κυρίως κατά της Πρυτανικής Αρχής, στη συνέχεια όμως επιδίωξαν να εισέλθουν στο κτίριο. Την ίδια ώρα αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί μπροστά στην είσοδο του κτιρίου Σπίρερ, προκειμένου να μην τους επιτρέψουν την είσοδο. Οι αντιεξουσιαστές μαζί με τους φοιτητές επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά οι αστυνομικοί δεν τους άφησαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει άγρια συμπλοκή.
Όπως ανέφεραν οι φοιτητές τα επεισόδια πήραν άγρια μορφή, αφού οι δύο πλευρές ήρθαν στα χέρια, ενώ άλλοι φοιτητές σπρώχνονταν με αποτέλεσμα κάποιοι να πέσουν κάτω από τα σκαλιά και το μικρό μπαλκόνι.
Από τη συμπλοκή ένας φοιτητής που σπουδάζει στο δεύτερο έτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Σύμφωνα με τελευταίες βραδινές πληροφορίες ο τραυματισμός του δεν είναι σοβαρός. Εξάλλου σύμφωνα με τους φοιτητές μικροτραυματισμούς από τη συμπλοκή υπέστησαν και μερικοί άλλοι φοιτητές.
Επίσης ένας φοιτητής από τη Λάρισα συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση.
Την ώρα των επεισοδίων η εκδήλωση διεξαγόταν κανονικά. Ωστόσο η αποχώρηση των επισήμων έγινε εσπευσμένα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η έξοδος του Πρύτανη έγινε από άλλη πόρτα του Σπίρερ, ώστε να μη γίνει αντιληπτός από τους αντιεξουσιαστές και φοιτητές.
Για αρκετή ώρα μετά τη συμπλοκή οι αντιεξουσιαστές και οι φοιτητές βρίσκονταν έξω από το κτίριο Σπίρερ και φώναζαν διάφορα συνθήματα κατά της Αστυνομίας αυτή τη φορά. Στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης ζητώντας την απελευθέρωση του συλληφθέντα φοιτητή. Μετά από μισή περίπου ώρα ο συλληφθείς φοιτητής αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η πορεία των φοιτητών και των αντιεξουσιαστών κατέληξε στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου.
Ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνουν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων από τη μια πλευρά και φοιτητών και αντιεξουσιαστών από την άλλη. Επίσης ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει τραυματισμός φοιτητή λόγω αυτών των επεισοδίων.
ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ


http://www.e-thessalia.gr/mainnews.asp?Fv1=1

από C.O. 19/10/2007 3:41 μμ.


Αυτό είναι ένα πρώτο κείμενο, κοινό όσων διοργάνωσαν- συμμετείχαν και  χτυπήθηκαν  στην  χθεσινή  συγκέντρωση. Ήταν άμεση ανάγκη να βγει άμεσα ένα κείμενο που να ενημερώνει για το γεγονός και να καλεί σε αγώνα τους πολίτες του Βόλου σε αγώνα:

"

ΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

 

 

Τη Δευτέρα 15/10 μετά από εντολή του πρύτανη και του δημάρχου, εργολάβοι μαζί με τη συνοδεία δύο διμοιριών, ΟΠΚΕ, ζητάδων και ασφαλιτών ανέλαβαν την κατεδάφιση της οικίας του Ματσάγγου από τις 7 το πρωί αποκλείοντας την κυκλοφορία σε ολόκληρο το τετράγωνο. Η αστυνομική παρουσία το μόνο που έκανε ήταν να προκαλεί, να κάνει πολλές εξακριβώσεις και να τρομοκρατεί κόσμο και παιδιά που περνούσαν απορώντας προς τι όλο αυτό για μία κατεδάφιση.

Χθες 18/10 η συνέλευση κατάληψης Ματσάγγου, ο φοιτητικός σύλλογος Αρχιτεκτονικής και άλλοι φοιτητές, πολίτες ή απλά εναντιωμένοι στα σχέδια αξιοποίησης του Δημάρχου και του Πρύτανη για το κτήριο Ματσάγγου, αλλά και στις τελευταίες προκλητικές στάσεις τους, παρευρέθησαν έξω από το κτήριο Σπύρερ, όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών από τους Βούλγαρη και Μπαγιάτη (οι κύριοι υπεύθυνοι του φιάσκου). Η παρουσία μας εκεί ήταν δυναμική (περίπου 80 άτομα) με συνθήματα και πανό. Η είσοδος εμποδίστηκε από ΟΠΚΕ και ασφαλίτες που ζητούσαν τη φοιτητική ιδιότητα (πάσο) για να παρέμβουμε σε δημόσια εκδήλωση.

Και ενώ μέσα στο κτήριο η εκδήλωση (με μουσική και φαγητό) συνεχιζόταν κανονικά, με τους Μπαγιάτη – Βούλγαρη να καλωσορίζουν τους λίγους πρωτοετείς που ήταν εκεί, έξω τα όργανα της τάξης προστάτευαν την εκδήλωση και ανέλαβαν έργο.

          Αυτό που ακολούθησε ήταν πρωτοφανές για τα δεδομένα του Βόλου. Ζήσαμε ένα όργιο καταστολής και βιαιότητας με τους μπάτσους να έχουν σηκωμένα τα γκλοπ, να χτυπάνε, να βρίζουν και να πετάνε κόσμο από τις σκάλες.

          Μετά την ταραχή που ακολούθησε ανασυγκροτηθήκαμε φωνάζοντας συνθήματα και διαπιστώσαμε πως έχουμε τρεις τραυματίες και μία προσαγωγή. Και οι τρεις χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ο ένας με ασθενοφόρο έχοντας διάσειση από χτύπημα στο κεφάλι και οι άλλοι δύο με χτυπήματα από πτώση και θλάση στον ώμο.

          Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε με πορεία προς το Α.Τ. στη Ροζού για να ζητήσουμε την απελευθέρωση του προσαχθέντα, που στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τριπλό κάταγμα στη φτέρνα. Κατά την αναμονή μας έξω από το Α.Τ. ακόμα και τότε η συμπεριφορά των μπάτσων ήταν άκρως προκλητική και εριστική σαν να ληθελαν να προκαλέσουν και άλλα επεισόδια.

          Η πορεία κατέληξε στο Θόλο όπου μετά από συζήτηση γράφτηκε το συγκεκριμένο κείμενο και αποφασίσαμε όλοι μαζί ως μια δυναμική απάντηση στην καταστολή να βρεθούμε στο δρόμο τη Δευτέρα 22/10 (όπου πραγματοποιείται και Δημοτικό Συμβούλιο). Το ζήτημα δεν αφορά μόνο όσους ήμασταν παρόντες στα γεγονότα, αλλά και όλη την κοινωνία του Βόλου.

 

·        ΠΡΥΤΑΝΗ ΔΗΜΑΡΧΕ ΘΑ μας ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ σας

·        Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ μας ΦΟΒΙΖΕΙ μας ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ

  • ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/10 στις 14:30 ΣΤΟ ΘΟΛΟ
"

Αυτό που έγινε εχθές είναι πρωτοφανές για το Βόλο. Τέτοια άγρια καταστολή με τραυματίες (τρεις φοιτητές αρχιτεκτονικής, ένα φοιτητής από τη Λάρισα πιο σοβαρά έκανε και εγχείρηση στο πόδι που είχε τρία κατάγματα) και προσαγωγές θα βρει κινηματική απάντηση

από A-gnwstos 19/10/2007 8:26 μμ.Σοβαρά επεισόδια στο Σπίρερ
19/10/2007, Επιμέλεια: Γλυκερία Υδραίου, Αρ. Φύλλου: 597

Σοβαρά επεισόδια έξω από το κτίριο Σπίρερ σημάδεψαν τη χθεσινή εκδήλωση για την υποδοχή πρωτοετών φοιτητών, που διοργάνωσαν ο Δήμος Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Φοιτητές της Αρχιτεκτονικής και αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το χώρο της εκδήλωσης για να διαμαρτυρηθούν για την παραχώρηση του κτιρίου Ματσάγγου στο δήμο Βόλου.
Οι προθέσεις τους να εισέλθουν στην αίθουσα της εκδήλωσης και να τη διακόψουν με συνθήματα διαμαρτυρίας έγιναν αντιληπτές, με αποτέλεσμα ισχυρή αστυνομική δύναμη και διμοιρία των ΜΑΤ να συγκεντρωθεί στο χώρο.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο, όπου αστυνομική «αλυσίδα» απέτρεπε την είσοδό τους, ενώ στην επιμονή τους να εισέλθουν απωθήθηκαν από αστυνομικούς.
Ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια, με φοιτητές και καταληψίες του Ματσάγγου να καταγγέλλουν τον ξυλοδαρμό τους, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε μισή ώρα αργότερα για να μεταφέρει στο Νοσοκομείο τραυματία.
Με συνθήματα οι διαδηλωτές καταφέρονταν εναντίον των αστυνομικών, του δημάρχου και του πρύτανη. Ο δήμαρχος Βόλου δέχθηκε τον προπηλακισμό τους εξερχόμενος του κτιρίου, ενώ από άλλη πόρτα αναγκάστηκε να φύγει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια.
Μετά την αναχώρηση του ασθενοφόρου με τον τραυματία έγινε πορεία και συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και στη συνέχεια ακολούθησαν το δρόμο για το παραλιακό πανεπιστημιακό συγκρότημα.
Ο φοιτητικός σύλλογος της Αρχιτεκτονικής είχε καλέσει τους φοιτητές σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εκδήλωση για την υποδοχή των πρωτοετών στο Σπίρερ.
Σε ανακοίνωσή του ο φοιτητικός σύλλογος αναφέρεται στην «αιφνιδιαστική κατεδάφιση της Οικίας Ματσάγγου από το δήμο, υπό την προστασία των αστυνομικών δυνάμεων».
«Η απάντησή μας –αναφέρουν- είναι ξεκάθαρη: κανένας χώρος του Πανεπιστημίου δεν μένει ανεκμετάλλευτος και δεν παραχωρείται στις κερδοσκοπικές βλέψεις του ντόπιου κεφαλαίου. Άμεση στέγαση των αναγκών της πανεπιστημιακής κοινότητας».
Την εκδήλωση για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο κτίριο Σπίρερ, προκειμένου να υπογραμμίσουν το φιλόξενο πρόσωπο αυτής της πόλης. Ο δήμαρχος Βόλου κ. Βούλγαρης τόνισε ότι «στόχος μας είναι να δώσουμε την εικόνα ενός Δήμου που ανοίγει την αγκαλιά του στους φοιτητές και τους προσκαλούμε να έρθουν σε επαφή μαζί μας, για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος τους απασχολεί». Παράλληλα, ο κ. Βούλγαρης τόνισε ότι «θα συζητηθεί με τον πρύτανη το πλαίσιο περαιτέρω βοήθειας σε ειδικές περιπτώσεις απόρων φοιτητών».
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μπαγιάτης ανέφερε αντίστοιχα ότι «είναι σημαντικό γι’ αυτά τα παιδιά να νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα οικείο περιβάλλον, όπου υπάρχουν κοινωνικές ευαισθησίες». Ο κ. Μπαγιάτης προσέθεσε ακολούθως ότι “το Πανεπιστήμιο είναι μια καλή ευκαιρία για να αποκτήσουν γνώσεις και εφόδια οι φοιτητές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ζωή, διότι υπάρχουν δραστηριότητες που μπορούν να τους βοηθήσουν σημαντικά, ώστε να αποκτήσουν μόρφωση αλλά και παιδεία”.

από Εαακίτης 21/10/2007 2:15 πμ.


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥΣ…


Την Πέμπτη 18/10 έξω από το κτίριο Σπίρερ, φάνηκε με τον πιο βίαιο και ωμό τρόπο το αδιάλλακτο και αντιδραστικό προφίλ της δημοτικής αρχής και της πρυτανείας του Π.Θ. Η εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών διεξήχθη με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η οποία προχώρησε σε άγριο ξυλοδαρμό των διαδηλωτών. Τέσσερις εξ αυτών τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί από κοινού από την πρυτανεία και την δημοτική αρχή. Ο σύλλογος φοιτητών αρχιτεκτονικής είχε πάρει απόφαση για παράσταση διαμαρτυρίας στην συγκεκριμένη εκδήλωση ενάντια στα σχέδια εμπορευματοποίησης των ελεύθερων και πανεπιστημιακών χώρων και ειδικότερα στην προσπάθεια εμπορευματικής χρήσης του κτιρίου Ματσάγγου που ανήκει στο Π.Θ.. Στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν και άλλοι φοιτητές, άτομα από την κατάληψη Ματσάγγου που επίσης καλούσε σε συγκέντρωση και πολίτες του Βόλου. Απέναντι σε αυτούς, η δημοτική αρχή και ο πρύτανης παρέταξαν τις δυνάμεις καταστολής (ΟΠΚΕ, ασφάλεια) ώστε να μην επιτρέψουν την είσοδο των διαδηλωτών στο χώρο της εκδήλωσης, παρά τον ανοιχτό χαρακτήρα της, το γεγονός ότι υπήρχε απόφαση του φοιτητικού συλλόγου καθώς και ότι το κτιρίο είναι δημόσιο. Έχοντας εντολές για άμεση διάλυση της διαμαρτυρίας οι δυνάμεις καταστολής προέβησαν σε μια βιαίη απόθηση των διαδηλωτών και σε μία προσαγωγή. Αποτέλεσμα ήταν η κατάληξη τεσσάρων εξ αυτών στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς εξαιτίας των δολοφονικών χτυπημάτων (τρείς φοιτητές Αρχιτεκτονικής και ένας φοιτητής στη Λάρισα). Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν με πορεία στο Α.Τ. Βόλου απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση του προσαχθέντα που τελικά επιτέυχθηκε. Η προκλητική τους στάση, συνεχίστηκε και στο χώρο της αστυνομικής διεύθυνσης Βόλου επιδιώκοντας την όξυνση του ήδη τεταμένου κλίματος.

Το συγκεκριμένο γεγονός στο Βόλο συνδέεται άμεσα με τις επιλογές που παίρνει κεντρικά η κυβέρνηση. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται η συνεχώς αυξανόμενη προσπάθεια υποταγής των ελεύθερων χώρων (χώροι πρασίνου κλπ.) στα συμφέροντα του κεφαλαίου (αναθεώρηση συντάγματος κλπ.). Επιπλέον, είναι φανερή η προσπάθεια εφαρμογής του νόμου-πλαισίου που ορίζει τον περιορισμό του ασύλου σε συγκεκριμένους χώρους του πανεπιστημίου. Έτσι ο πρύτανης και ο δήμαρχος, παρουσιάζονται ως το δεξί χέρι της κυβέρνησης στο Βόλο εφαρμόζοντας στο σύνολο τους τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις της πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ και εξυπηρετώντας τα άμεσα σχέδια του κεφαλαίου. Τέλος, η καταστολή είναι το μόνο μέσο που χρησιμοποιούν και ουσιαστικά ο μόνος διάλογος που υπερασπίζονται. Αυτός ο μεθοδευμένος διάλογος έχει ως στόχο την διάλυση κάθε συνδικαλιστικής δράσης των φοιτητών και των εργαζομένων (κίνημα δασκάλων, φοιτητικό κίνημα) επιχειρώντας μια συνολική επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες (νέος νόμος-πλαίσιο, αναθεώρηση του συντάγματος).

Δηλώνουμε την εναντίωση μας σε κάθε σχέδιο καταπάτησης του ασύλου και εμπορευματοποίησης των λιγοστών ελεύθερων και δημόσιων χώρων της πόλης, που ειδικά για το κτίριο Ματσάγγου είναι πανεπιστημιακοί. Απαιτούμε το κτίριο Ματσάγγου να παραμείνει στην ιδιοκτησία του ΠΘ, να αποκατασταθεί και να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες του ΠΘ σε αίθουσες διδασκαλίας, εστίες και χώρους για τους φοιτητές (στέκι κλπ). Παράλληλα να είναι ανοιχτό στους εργαζόμενους και τη νεολαία του Βόλου. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε οποιαδήποτε εκδήλωση της προσπάθειας αυτής, η οποία μεθοδεύεται από τον πρύτανη Μπαγιάτη και τον δήμαρχο Βούλγαρη που απέναντι μας προτάσσουν την άγρια καταστολή. Τέτοιες ενέργειες δεν τρομοκρατούν το κίνημα, αντιθέτως το εξοργίζουν και το δυναμώνουν. Το ίδιο το φοιτητικό κίνημα έχει αποδείξει τα τελευταία δύο χρόνια ότι δεν τρομοκρατείται αλλά απαντάει άμεσα μέσω των μαζικών του διαδικασιών (συνελεύσεις, διαδηλώσεις) και παλεύει με περιεχόμενο το οποίο απαντάει συνολικά στην ολοκληρωτική επίθεση της πολιτικής του κεφαλαίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την επίθεση αυτή που μόνο στόχο έχει την τρομοκράτηση των αγώνων μας.

Είμαστε επίσης ενάντιοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης πολιτικών ιδεών, την συκοφάντηση και δαιμονοποίηση ολόκληρων πολιτικών χώρων οι οποίοι αμφισβητούν την κυρίαρχη πολιτική, πράγμα που επιχειρείται τις τελευταίες μέρες από τα τοπικά Μ.Μ.Ε.


Καλούμε σε πορεία ενάντια στην καταστολή την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, 14.30, Θόλος και σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο την Παρασκευή 26 Οκτώβρη στις 10πμ στο Θόλο.

Η δολοφονική συμπαιγνία πρύτανη- Δήμαρχου- ασφάλειας θα σπάσει από τους αγώνες μας

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ


Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Βόλου

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License