ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Σερφαρωντας στο ιντερνετ βρηκα ενα blog σχετικα με εναν ελληνα που ζει στην Στοκχολμη, Ο συγκεκριμενος ξυλοκοπηθηκε και η κατασταση του ειναι σοβαρή.

Παραθέτω το blog (ειναι στα σουηδικά) http://vagiatas.wordpress.com/ Και η μεταφραση. « Ο Σάκης Βαγιάτας, κάτοικος Στοκχόλμης από το 1978 ξυλοκοπήθηκε άγρια χωρίς ιδιαίτερο λόγο στις 23 Δεκεμβρίου του 2006 ( στην Στοκχόλμη ) και βρίσκεται μέχρι σήμερα , 10 μήνες μετά σε κώμα. Ο δράστης καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 50.000 κορονών. Ο δικηγόρος του δράστη, (γνωστός από άλλη δίκη σε σχέση με την Ελλάδα με δράστη ένα άλλο Σουηδό που η Ελλάδα θέλει να καταδικάσει για τον άγριο ξυλοδαρμό ενός Έλληνα στην Κώ) έκανε έφεση για να αφεθεί ο δράστης ελεύθερος. To δημοτικό διαμέρισμα Fasta του Δήμου Στοκχόλμης, αποφάσισε να στείλει τον Σάκη στον σπίτι του, παρά τις ρητές αντίθετες αποφάσεις των γιατρών τόσο του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Karolinska αλλά και του νοσοκομείου Dandery. To νοσοκομείο χρονίων νόσων-Utterns Sjukhem, όπου ο Σάκης βρίσκεται κατάκοιτος τώρα, είναι επίσης ενάντια στην απόφαση του δημοτικού διαμερίσματος Farsta. Πιθανή μεταφορά του Σάκη απο το νοσοκομείο χρονίων νόσων στο σπίτι του, συνεπάγεται άμεσο κίνδυνο για την ζωή του. ( o Σάκης εκτός από τους φίλους του και τον αδερφό του που πρόσφατα μετακόμισε στην Σουηδία από την Ελλάδα, δεν έχει κανέναν άλλον να τον προσέχει και χρειάζεται επιστημονική φροντίδα 24 ώρες το εικοστετράωρο) Ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση έχει ασκηθεί έφεση και η απόφαση για την τύχη του Σάκη βρίσκεται στα χέρια του διοικητικού δικαστηρίου (νομού) (δικαστήριο στο οποίο προσβάλλονται αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης σε πρώτο βαθμό). Διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτήν την μεταχείριση του θύματος Σάκη και απαιτούμε να του δοθεί επιστημονική ιατρική φροντίδα και να αποδοθεί δικαιωσύνη και ο δράστης να τιμωρηθεί σύμφωνα με τον νόμο!» Σαν πρώτο βήμα θα πρέπει όλοι να υπογράψουμε στην λίστα που υπάρχει γιαυτόν τον σκοπό στο διαδύκτιο. http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=1257 Για όσους δεν ξέρουν σουηδικά, γράψτε το όνομα σας στο κενό που υπάρχει κάτω από την λέξη «Namn» (κάτω από την φώτο της κοπέλας) και πατήστε το «skriv under». Να γράφεται και την χώρα διαμονής σας με ένα κόμμα δίπλα στο όνομα. Για να δείτε την λίστα των υπογραφών πατήστε στα αριστερά το «Namn» και πατήστε το «Forum» αν θέλετε να αφήσετε και κάποιο σχόλιο. Σχόλια μπορείτε να άφησετε και στο blog, αν και είναι στα Σουηδικά. Υπάρχει και το animated banner, που μπορείτε να βάλετε στην σελίδα σας όσοι θέλετε με link στο blog του Σάκη, που σύντομα πιστεύω να ανέβει κείμενο στα Αγγλικά και στα Ελληνικά. Οι εξελίξεις τρέχουν αυτή την στιγμή. Θα επανέλθω με νεότερα και με τυχόν e-mail των Σουηδικών αρμόδιων υπηρεσιών. Σας παρακαλώ βοηθήστε όλοι σας με όποιο τρόπο μπορείτε! Πρέπει να σώσουμε τον Σάκη! http://www.ipodcrates.com/ Απλα κανω γνωστο το θέμα, δεν ξερω παιρετερω πληροφοριες. Ισως οι αντμινς και καποιοι αλλοι μπορουν να μαζεψουν περισσοτερες πληροφορίες.

από ipodcrates 07/11/2007 12:35 μμ.
Eνημέρωση για τις εξελίξεις στην υπόθεση του Σάκη.
Οι υπογραφές που μαζεύτηκαν μέχρι τώρα έχουν σταλεί μαζί με την ένσταση για την αναίρεση της απόφασης έξωσης του Σάκη από το νοσοκομείο. Ο χρόνος θα δείξει αν θα καταφέρουμε τίποτα με τις υπογραφές. Ήμαστε πάντως αισιόδοξοι και αυτό το στηρίζουμε στην τεράστια ανταπόκριση που βρήκαμε, μόλις 2 βδομάδες από τότε που κινητοποιηθήκαμε για το θέμα.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι, πετύχαμε να δώσουμε πάνω από όλα κουράγιο στον αδερφό του Σάκη, τον Παναγιώτη, που μέχρι πριν λίγο καιρό πάλευε σχεδόν μόνος του. Η δικιά σας ανταπόκριση, ελλήνων από όλο σχεδόν τον κόσμο, (αλλά και πολλών Σουηδών) μόλις έγινε γνωστό το θέμα, είναι συγκλονιστική. Εγώ προσωπικά ευχαριστώ όλους εσάς που διαβάζετε το blog μου και ειδικά όλους τους συν-μπλόγκερς για τις αναδημοσιεύσεις.
Συνεχίστε να ενημερώνετε γνωστούς και φίλους για την περίπτωση του Σάκη και για το μάζεμα υπογραφών.

Δημοσιεύω παρακάτω τα ευχαριστήρια του αδερφού του Σάκη, που ανέβηκε στο επίσημο blog.

——-

“Αδέρφια,
θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους εσάς που με κάθε τρόπο δείχνετε την συμπαράσταση σας. Είναι πραγματικά συγκινητική η ανταπόκριση σας στο κάλεσμα για να σώσουμε τον Σάκη!
Οι υπογραφές που μαζεύτηκαν μέχρι σήμερα, έχουν επισυναφθεί στη ένσταση που στάλθηκε στο διοικητικό δικαστήριο του νομού Στοκχόλμης (Länsrätten) για να μην σταλεί ο Σάκης σπίτι του αλλά να παραμείνει στο νοσοκομείο, όπως άλλωστε συνιστούν οι γιατροί του.
Ο αγώνας για να σώσουμε την ζωή του Σάκη, αλλά και για να υπερασπίσουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα του, μόλις ξεκίνησε.
Η ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα θα γίνονται μέσα από το επίσημο blog εδώ http://vagiatas.wordpress.com/Ελληνικά/ αλλά και τις αναδημοσιεύσεις από τους άλλους διαδυκτιακούς τόπους που μας στηρίζουν και που καθημερινά αυξάνονται.


Συνεχίστε την στήριξη σας με περισσότερες υπογραφές ( διαβάστε πώς στο link «Ελληνικά») και ενημερώνοντας τους φίλους σας για την περίπτωση.

Ο Σάκης μας χρειάζεται!

Να είστε όλοι καλά!

Παναγιώτης Βαγιάτας “

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License