ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ

Η ανακοίνωση της YRE για την επίθεση των φασιστών στην πανεπιστημιούπολη

Καταγγέλλουμε την οργανωμένη και δολοφονική επίθεση ομάδας νεοφασιστών της οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στο Πανεπιστήμιο Αθήνας και συγκεκριμένα στις σχολές της Φιλοσοφικής και του Φυσικού. Αφού μπήκαν βρίζοντας και απειλώντας άρχισαν να κολλάνε αφίσες και να πετάνε τρικάκια που προπαγάνδιζαν τη γιορτή μίσους για τη νεολαία που έχουν το Σάββατο 27/10 στο άλσος Στρατού στην Λ.Κατεχάκη.

Όταν φοιτητές του Φυσικού, που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν ΓΣ, αντέδρασαν δεν δίστασαν να μαχαιρώσουν στο μηρό ένα μεταπτυχιακό φοιτητή στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.

 

Παρόμοια επίθεση με τα ίδια χαρακτηριστικά έχουν κάνει τον Οκτώβρη του 2002 στα ΤΕΙ Αθήνας όπου και μαχαίρωσαν τον σπουδαστή Α.Πραντούνα καθώς και ένα χρόνο αργότερα στη Φιλοσοφική σχολή Αθήνας.

Τέλος πριν από 2 βδομάδες ομάδα 50-60 νεοφασιστών επιτέθηκε 3 φορές σε σπίτια Πακιστανών μεταναστών στο Ρέντη.

Για όλα αυτά δεν συνελήφθη και δεν καταδικάστηκε κανένας από τα φασιστοειδή.

 

Οι φασίστες με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ και έπειτα από μια περίοδο αδράνειας προσπαθούν να ξαναβγούν στην επιφάνεια, ενθαρρυμένοι και από το γεγονός της εισόδου του ΛΑΟΣ στη Βουλή και της εκλογής συγκεκριμένων ακροδεξιών βουλευτών.

 

 Το μαζικό κίνημα όπως και άλλες φορές, με πιο πρόσφατη την επιτυχία της ματαίωσης της πανευρωπαϊκής νεοφασιστικής κατασκήνωσης στην Ελλάδα το Σεπτέμβρη του 2005, θα αντιδράσει μαχητικά και αποφασιστικά.

Ήδη οι φοιτητές του Φυσικού πραγματοποίησαν άμεσα πορεία διαμαρτυρίας στη σχολή τους. Το φοιτητικό κίνημα καταρχήν και η κοινωνία συνολικά πρέπει να δώσουν άμεση απάντηση για να στείλουν μια και καλή τους φασίστες εκεί που πραγματικά ανήκουν: στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

 

                                          ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License