Κεραία κινητής τηλεφωνίας …έπεσε στη Δάφνη

Σήμερα κάτοικοι της Δάφνης που μένουν κοντά στην οδό Αρκαδίου, είχαν συνέλευση λόγο μιας νέας κεραίας κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί πάνω σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή.

Στις 6:30 περίπου 100 άτομα μαζεύτηκαν να κουβεντιάσουν το θέμα και να δράσουν. Δεν υπήρχε αστυνομία, ούτε και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου. Κάποιοι έλεγαν, ότι είναι παλιός γείτονας και ντρέπεται να εμφανιστεί, αφού όλη η γειτονία τον έχει… στην μπούκα.

Στη συνέλευση βασικό ρόλο είχε η δημοτική παράταξη της Μαχόμενης Αριστερής Δάφνης, τα γραφεία της οποίας είναι ένα τετράγωνο παραπάνω. Παρόντες ήταν και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ενώ ο δήμαρχος και η παράταξη του δεν εμφανίστηκαν. Σημειωτέο ότι οι κάτοικοι γνωρίζουν προφορικά ότι η κεραία είναι παράνομη και περιμένουν να πάρουν και το χαρτί. Στη συνέλευση μίλησε αρκετός κόσμος και πολλοί και πολλές είπαν ότι στην περιοχή υπάρχουν 3-4 ακόμα κεραίες.

Μίλησε και εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων, καθώς και άτομα από το Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης και από τους κατοίκους της περιοχής Θησείου-Πετραλώνων που είναι βετεράνοι στο θέμα των κεραιών. Εξηγήθηκε γιατί είμαστε ενάντια στις κεραίες όχι από φόβο προς την τεχνολογία, αλλά λόγο γνώσης των πιθανών συνεπειών. Ειπώθηκε ότι πρέπει να εφαρμοστεί επιτέλους η αρχή της προφύλαξης και να πέσουν τα αστρονομικά όρια της Ελλάδας στην επιτρεπόμενη ακτινοβολία. Αναφέρθηκε επίσης η άρνηση ή αδιαφορία των υπευθύνων, των δήμων, του κράτους και της πολεοδομίας να κατεβάσουν έστω τις παράνομες κεραίες.

Μετά από όλα αυτά οι κάτοικοι ήταν αποφασισμένοι να ρίξουν την κεραία εδώ και τώρα. Πρώτα έκοψαν το ρεύμα, το οποίο ήταν τριφασικό οικοδομικό και το οποίο προφανώς παράνομα είχε πάρει ο ιδιοκτήτης για να τροφοδοτήσει την κεραία. Γιατί για να πάρει τριφασικό μία κεραία πρέπει να έχει τις απαραίτητες άδειες. Αλλιώς παρανομεί και η ΔΕΗ πράγμα που έχει γίνει σε κάποιες περιπτώσεις.

Στη συνέχεια καμιά 15αρία κάτοικοι ανέβηκαν στην ταράτσα και με τα λιγοστά εργαλεία ξεπαστρέψαν ότι μπορούσαν. Αρκετά πράγματα πάντως.

Μετά σε πανηγυρικό κλίμα ανακοινώθηκε η διακοπή της λειτουργίας της κεραίας και μερικά «λάφυρα» εκτέθηκαν δημόσια! Οι περίοικοι τέθηκαν σε επιφυλακή αν δουν εργασίες αποκατάστασης και έδωσαν νέο ραντεβού και για τις άλλες κεραίες.

Ήταν ένα όμορφο και συλλογικό απόγευμα στη Δάφνη. Πάντα τέτοια!

Oδηγίες καταστροφής κεραιών

Aφισάκια ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Σχετικά με θέματα κεραιών antikeraia.gr

από Yo! 25/10/2007 4:01 μμ.


 ...που τα είχα μέσα στο κείμενο αλλά δεν λειτουργούν.

Το ένα είναι της δημοτικής παράταξης Μαχόμενη Αριστερή Δάφνη, που οργάνωσε την συγκέντρωση κατοίκων.

Το δεύτερο είναι της Παρέμβασης Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Φιλοπάππου-Κουκακίου που συμμετείχε στη συνέλευση της Δάφνης

και το τρίτο είναι από το site antikeraia.gr με πληροφορίες και υλικό σχετικά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

από κλ 27/10/2007 10:30 πμ.


250 υπογραφες μαζευτηκαν επι τοπου, στο τελος της κινητοποιησης ,εγινε πορεια 100 περιπου ατομων στην πλατεια δημαρχειου της Δαφνης οπου Ο "ιδιοκτητης "διαθετει" ιδιωτικο παιδικο σταθμο. Το θεμα θα μπη στο Δημοτικο Συμβουλιο την πεμπτη 1 Νοεμβρη 8 μμ. Η Δημοτικη παραταξη της Μ.ΑΡΙ.ΔΑ καλεσε για μαζικη συμμετοχη του κοσμου στην συνεδρια, να ΠΕΣΟΥΝ οι παρανομες κεραιες κ να ΕΛΕΧΘΟΥΝ οι νομιμες.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License