Ξανά στο νοσοκομείο ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ

25-10-2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 25-10-2007

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΝΔΡΕΑ ΣΥΓΓΡΟΥ» ΞΑΝΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ

Στο νοσοκομείο «ΑΝΔΡΕΑ ΣΥΓΓΡΟΥ» μεταφέρθηκε πάλι σήμερα το πρωί ο Χριστόδουλος Ξηρός, μετά από έντονα συμπτώματα αλλεργίας, παρόμοια με αυτά που τον είχαν οδηγήσει εσπευσμένα την προηγούμενη εβδομάδα στο ίδιο νοσοκομείο. Και ενώ για σήμερα (Πέμπτη 25 Οκτωβρίου) είχε διαταχθεί σειρά εξετάσεων για τον εντοπισμό των αιτιών που προκάλεσαν το ισχυρότατο αλλεργικό σοκ, τελικά αυτές πάλι δεν έγιναν, αλλά τον παρέπεμψαν για την άλλη εβδομάδα (!!!). Η μεταφορά του θεωρήθηκε έκτακτη, του χορηγήθηκε προσωρινή φαρμακευτική αγωγή και οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο ίδιος ο Χριστόδουλος Ξηρός, μετά την επιστροφή του στη φυλακή δήλωσε:

«Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω και η άθλια μεταχείρισή μου από γιατρούς και υπευθύνους της φυλακής , αποδεικνύει για άλλη μια φορά το απαράδεκτο αλλά και επικίνδυνο ειδικό καθεστώς κράτησης που επεφύλαξε η «Δημοκρατία» σε όλους εμάς που καταδικαστήκαμε για την υπόθεση της 17Ν.

Σας θυμίζω την απάνθρωπη ταλαιπωρία που υφίσταται ο αδελφός μου Σάββας, τυφλός και πολυτραυματίας εδώ και πέντε χρόνια στα υπόγεια κελιά που μας έχουν πετάξει.

Φαίνεται πως η πραγματική ποινή που μας επέβαλαν δεν είναι μόνο τα δεκάδες ισόβια στη φυλακή. Είναι η ισόβια καταδίκη μας στην αρρώστια και την εγκατάλειψη, σε αργό και βασανιστικό θάνατο.»

από . 26/10/2007 11:32 μμ.


Δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα για την κατάσταση του Σάββα; Θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι θα πεθάνει στην φυλακή;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License