Είναι η ΝΔ κόμμα "μοναρχοφαστικό"; (μέρος 2ο)

Μια ανάλυση για τον χαρακτήρα των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων. ΜΕΡΟΣ 2ο. Δείτε το πρώτο μερός εδώ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=786400

Σχετικά με το χαρακτήρα των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων και την ιδεολογικό-πολιτική κριτική σ’ αυτά

Α. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: το κόμμα της ΝΔ, πέρα απ’ το ότι είναι ένα μεγαλοαστικό κόμμα – το κατεξοχήν κόμμα του μεγάλου κεφαλαίου – είναι επιπλέον ένα αντιδραστικό μοναρχοφασιστικό κόμμα, κι’ αυτό επειδή:


1-4: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=786400


5. Ηγετικά στελέχη της ΝΔ συνεργάτες και υμνητές της Χουντας.

Πολλά στελέχη της ΝΔ είναι Χουντικοί φασίστες μεταξύ των οποίων και κάποιοι που διετέλεσαν υπουργοί-υφυπουργοί, Νομάρχες-Υπερνομάρχες όπως οι Τσιτουρίδης, Κιλτίδης, Ανδρεουλάκος, ο υπερνομάρχης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης Κώστας Τάτσης (μέλος της «Συμβουλευτικής» του φασίστα δικτάτορα Παπαδόπουλου): «όχι δεν αρνούμαι ότι έκανα ένα χρόνο στη Συμβουλευτική της 7ετίας», («Ελευθεροτυπία» 27/10/2003, σελ. 4) κλπ. κλπ. φθάνοντας και ως τον τωρινό γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Α. Σταύρου που το 1967 έστελνε υμνητήριες επιστολές στη Χούντα, όπως αποκάλυψε το Alter («Ελευθεροτυπία» 7/2/2007, σελ. 8), ο μπουζουκτσής-καραγκιόζης Π. Ψωμιάδης, θαυμαστής της Χούντας που χαρακτήρισε το φασιστικό πραξικόπημα των εγκληματιών συνταγματαρχών «επανάσταση», πρωτοστατεί, μαζί με τους ναζι-φασίστες της «Χρυσής Αυγής», σε εκδηλώσεις για το «Μεγαλέξανδρο» και συμμετείχε σε κάψιμο βιβλίων, μαζί με το θρησκόληπτο φασιστικό συρφετό (περίπτωση Μ. Ανδρουλάκη). Να τι διαβάζουμε για τον Τσιτουρίδη: «ο διορισμός του, δηλ. από τη χούντα στο Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Θεσσαλονίκης, στις αρχές της δεκαετίας του ΄70. Η εκπομπή «πολιτικού (προπαγανδιστικού) λόγου» για την νεολαία που του είχε ανατεθεί στην ΥΕΝΕΔ. Και η διαγραφή του από τον φοιτητικό Σύλλογο, το 1974, στο πλαίσιο της αποχουντοποίησης… η πιο «ακραία» θέση του; Συνυπέγραψε ερώτηση 57 συναδέλφων του της ΝΔ με θέμα «να απαγορευτεί η προβολή ταινιών με … Άρη Βελουχιώτη στην τηλεόραση» («Ελευθεροτυπία» 26/9/2004 σελ. 8).

Ας κλείσουμε την εντελώς σύντομη και ελλιπέστατη αναφορά με την περίπτωση του γνωστού φασίστα χουντικού ΕΚΟΦίτη Ν. Μέρτζου, διαπρύσιου κήρυκα του φασισμού και εμετικού υμνητή του αρχιφασίστα εγκληματία Γ. Παπαδόπουλου, που συμμετείχε όχι μόνο στη «Συμβουλευτική» αλλά και το πιο σημαντικό – και αυτό αποκαλύπτει τελευταία η «Ελευθεροτυπία» - ήταν σύμβουλος όχι μόνο του Παπαδόπουλου αλλά και των «Κ.Καραμανλή-Ε.Αβέρωφ-Κ.Μητσοτάκη» («Ελευθεροτυπία» 30/9/2007, σελ.53) και μάλλον και του νεότερου Κ. Καραμανλή (στη φωτογραφία ο Ν. Μέρτζος στο Νυμφαίο Φλώρινας τα περασμένα Χριστούγεννα (26/12/2006) «συμβουλεύει» τον Κ. Καραμανλή). Να ένα μικρό απόσπασμα από την εμετική υμνολογία (14 Ιουλίου 1971): «να οδηγήση το Κράτος εις επίπεδον οργάνου ανταξίου των μεγάλων οραματισμών του Έθνους, τους οποίους αναγλύφως εκφράζει ο αρχηγός της Επαναστάσεως και Πρωθυπουργός της χώρας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος» («Ελευθεροτυπία» 30/9/2007, σελ.55).

Απολαύστε τώρα και ελάχιστα απ’ την πιο πρόσφατη φασιστικο-εθνικιστική δράση στελεχών και βουλευτών της ΝΔ:

α. Γνωστή είναι η ρατσιστικο-εθνικο-φασιστική εκστρατεία και τρομοκρατία κατά των ξένων (αλβανό μαθητή Τσενάϊ, κλπ.) για τη σημαία με πρωτοστάτες τους Ψωμιάδη, Κ. Τάτση, Κιλτίδη, Ρεγκούζα, Σαλαγκούδη, Μιχαλολιάκο, Καμμένο, κλπ. στα διάφορα κανάλια (και εκπομπή “Alpha” 23/10/2003 του Μ.Τριανταφυλλόπουλου), ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Α. Ανδρεουλάκος που παλαιότερα είχε προτείνει να ανοίξει το Μακρονήσι για τους Αλβανούς δήλωνε: «σε θεωρητικό και συμβολικό επίπεδο έχουν δίκιο όσοι λένε ότι ένας αλλοδαπός δεν μπορεί να κρατήσει την Ελληνική σημαία» («Ελευθεροτυπία» 24/10/2003, σελ. 47)

β. ΝΔημοκρατική εκστρατεία κατά του επαναπατρισμού των σλαβομακεδόνων πολιτικών προσφύγων με δυο επερωτήσεις στη Βουλή: μία υπογραμμένη από 34 βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσά τους πρωτοκλασάτα στελέχη, οπως οι Αχιλλέας Καραμανλής, Πέτρος Μολυβιάτης, Σάββας Τσιτουρίδης, Παρθένα Φουντουκίδου, Σωτήρης Κούβελας, Μαρία Κόλια-Τσαρουχά, κλπ., η άλλη (δεύτερη) με τις υπογραφές των Ιορδάνη Τζαμτζή, Μιχ.Παπαδόπουλου, Ζέτας Μακρή και Π.Μαντούβαλου, ενώ ένα άλλο γνωστό αντιδραστικό «φυντάνι» της ΝΔ, ο Ε. Χαϊτίδης δίνει συνέχεια στην έξαλλη παραληρηματική εθνικιστική φασιστική εκστρατεία: «πρόκειται για κατάπτυστους αυτονομιστές, που φαίνεται να δρουν ανενόχλήτοι όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και μέσα στην Ελλάδα με την ανοχή ή και τη συνδρομή μελών της κυβερνήσεως. Σκοπός τους είναι η αναγνώριση (σε πρώτη φάση) «Μακεδονικής μειονότητας στη Ελλάδα» με τελικό σκοπό την αυτονόμηση, δηλαδή την απόσπαση ελληνικών εδαφών» («Ελευθεροτυπία» 22/8/2003).

6. ΝΔ ή «η Δεξιά του Κυρίου» - φασιστικό φεουδο-αστικό «θεϊκό» Ιερατείο.

Στο χώρο της μοναρχοφασιστικής ΝΔ ανήκει και το φασιστικό φεουδο-αστικό Ιερατείο που συνεργάστηκε και υπηρέτησε τους φασίστες συνταγματάρχες με προεξάρχουσα φιγούρα το χουντοΧριστόδουλο που δε γνώριζε τίποτε για τα εγκλήματα της Χούντας και την προδοσία του Κυπριακού, επειδή «διάβαζε». Πέρα απ’ τη λυσσασμένη εκστρατεία ΝΔ-Εκκλησίας για τις «Ταυτότητες», όταν η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές, το Μάρτη του 2004, ο Χριστόδουλος δήλωσε: «ενθαρρυνόμαστε κάθε φορά που βλέπουμε τη Δεξιά του Κυρίου να δίδει κατευθύνσεις και να υποδεικνύει το δρόμο, καθώς επίσης και όταν διαπιστώνουμε ότι ο καθένας, ο οποίος σε αυτόν τον τόπο θέλησε να παραβλέψει την εκκλησία και να περιφρονήσει τον θρησκεύοντα λαό μας, ετέθη στο περιθώριο», ενώ στη πρόσφατη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον Καραμανλή, ο εκπρόσωπος του «Θεού επί της γης», ανάμεσα στ’ άλλα, αναφέρει: «Η εκκλησία, που τη σέβεσαι και την αγαπάς, ως φιλόστοργη μάνα σε αγκαλιάζει και σε τιμά, δι’ εμού του προκαθημένου της, σε ευλογεί και διακαώς προσεύχεται στον Κύριόν της για μια αρίστη επιτυχία στο έργο σου με αγλαούς καρπούς σ’ όλους τους τομείς για το καλό της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στον ευλογημένο τόπο μας. Ο Θεός μαζί σου» («Ελευθεροτυπία» 18/9/2007, σελ. 17) δηλ. για το «καλό»-συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και εκείνων του φεουδο-αστικού Ιερατείου.

Εδώ ο αμετανόητος φασίστας Χριστόδουλος Παρασκευαϊδης αποκαλεί τη Δεξιά του μεγάλου κεφαλαίου, «Δεξιά του Κυρίου». Είναι ο ίδιος που ενώ υποτίθεται δεν «γνώριζε» τίποτε για τα εγκλήματα της Χούντας, ήξερε όμως αργότερα να γράφει επιστολή προς τον αρχιπραξικοπηματία Στ. Παττακό (31 Μαΐου 2001) στην οποία υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο φασίστας εγκληματίας Στ.Παττακός υπήρξε «εκφραστής ξεχωριστών προσόντων και αρετών» (!!!) και πριν λίγους μήνες, αρχές Μάη, «έμαθε»-βρήκε το δρόμο για την Κύπρο για να τιμήσει τον εθνοπροδότη συνεργάτη των Γερμανών αρχιΧίτη Γ. Γρίβα και λίγο αργότερα το δρόμο για τη Θεσσαλονίκη για να τιμήσει τον τρισάθλιο «άγιο» Θεσσαλονίκης Λεωνίδα Παρασκευόπουλο που όχι μόνο εξυμνούσε τη Χούντα αλλά και αναγόρευσε τη δεύτερο σύζυγο του αρχιεγκληματία φασίστα δικτάτορα Παπαδόπουλου σε «Παναγία»: «δύο Δέσποινες υπάρχουν, μία είναι η Παναγιά και η άλλη η Δέσποινα Παπαδοπούλου».

7. Συμμετοχή της ΝΔ σε μοναρχοφασιστικές φιέστες.

Πολλά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ, ακόμα και υπουργοί συμμετείχαν και συμμετέχουν σε διάφορες μοναρχοφασιστικές φιέστες, όπως Μελιγαλά, Μακρυγιάννη, Βίτσι, Γράμμου, κλπ.κλπ.

Ας αναφερθούν κάποιες απ’ αυτές:

1. Συμμετοχή στελεχών της ΝΔ στη χουντο-βασιλική φιέστα (11/2/2000) της διαβόητης «Βασιλικής Ένωσης των Γιαννιτσών» που διαβάστηκαν μηνύματα του έκπτωτου μονάρχη Γλύξμπουργκ και του φασίστα αρχιπραξικοπηματία Στ.Παττακού. Έστειλαν τηλεγραφήματα «έξι στελέχη της ΝΔ (πέντε βουλευτές και ένας πρώην) έστειλαν στη φιλοβασιλική σύναξη τηλεγραφήματα ευχών και ευχαριστιών»: οι Αγγ. Μπρατάκος, Αλ. Παπαδόγγονας, Π. Καμμένος, Π. Ψωμιάδης, Κ. Κωνσταντινίδης, Απ. Ανδρεουλάκος, («Ελευθεροτυπία» 14/2/2000), ενώ ο Γ.Καρατζαφέρης (τότε ακόμα στη ΝΔ) πέρα απ’ τα υπουργεία που «μοίραζε» στους «Χρυσαυγίτες», διαφημίζει το ίνδαλμά του Χίτλερ («Αυγή» 8/2/2000). Οι Ανδρεουλάκος-Παπαδόγγονας, ο μεν πρώτος δηλώνει ότι «οι φιλοβασιλικοί αποτελούν το εκλεκτό κομμάτι του λαού, τη ραχοκοκαλιά της ΝΔ», ο δε δεύτερος: «χωράνε και αυτοί στη ΝΔ», ενώ ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης δήλωνε ότι «οι βασιλόφρονες έχουν θέση στη ΝΔ» («Ελευθεροτυπία» 15/2/2000).

2. Στη φιέστα του 2001 της «Βασιλικής Ένωσης των Γιαννιτσών», έστειλαν τηλεγραφήματα μεταξύ άλλων και 10 βουλευτές της ΝΔ απ’ τους οποίους ανακοινώθηκαν μόνο τα ονόματα των γνωστών μοναρχοφασιστών Α. Ανδρεουλάκου και Π. Ψωμιάδη.

3. Στους γάμους του Παύλου Γλύξμπουργκ (Ιούλης 1995) συμμετείχαν 10 βουλευτές και 15 πολιτευτές της ΝΔ, ενώ στους γάμους της κόρης του εκπτωτου μονάρχη Αλεξίας (9 Ιουλίου 1999), η ηγεσία της ΝΔ απαγόρευσε τη συμμετοχή βουλευτών και στελεχών με απειλή διαγραφής.

Η συμμετοχή σε εκδηλώσεις για τον έκπτωτο μονάρχη βουλευτών αποτελεί ωμή παραβίαση και προκλητική καταπάτηση του ισχύοντος Αστικού Συντάγματος.

Μόνιμη συμμετοχή ηγετικών στελεχών της ΝΔ στις μοναρχοφασιστικές φιέστες κατά των «κομμουνιστοσυμμοριτών»:

1. Συμμετοχή στελεχών της ΝΔ και του βουλευτή της Α.Φούσα στη μοναρχοφασιστική φιέστα Κόνιτσας («Αυγή» 13/1/2000).

2. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου στη μοναρχοφασιστική σύναξη στο Βίτσι (Αύγουστος 2000) απ’ την πλευρά του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ πήραν μέρος οι βουλευτές Κ. Γκιουλέκας (Θεσσαλονίκης), Α.Αγγελής (Καστοριάς), Ν.Κορτσάρης (Φλωρινας), Μ.Παπαδόπουλος (Κοζάνης), Κ.Κιλτίδης (Κιλκίς) απ’ τα «πρωτοπαλήκαρα» της «4ης Αυγούστου» του ναζιφασίστα Κ.Πλεύρη, ενώ τηλεγραφήματα έστειλαν ο βουλευτής της Νεα Δημοκρατίας Ψωμιάδης καθώς και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλος. Ακόμα συμμετείχαν ο Π. Αλτίνης (ΝΔ), Νομάρχης Φλώρινας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Θ. Ασπασίδης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Δεν έλειψε βέβαια και το φασιστικό παπαδαριό εκπροσωπούμενο απ’ τους μητροπολίτες Θεόκλητο (Φλώρινας) και Σεραφείμ (Καστοριάς)

3. Στις 3 Νοέμβρη του 2002 πρωτοστάτησαν σ’ ανάλογη φιέστα στο Κιλκίς στελέχη της ΝΔ, όπως ο βουλευτής Κ.Κιλτίδης και άλλα στελέχη της ΝΔ, όπως ο Γ. Πασαλίδης, κλπ.κλπ. για να σχολιάσει ο ναζιφασίστας Καρατζαφέρης: «βλέπω ότι όλο και περισσότεροι της ΝΔ πηγαίνουν σε τέτοιες εκδηλώσεις. Πάμε μπροστά», ενώ ο μοναρχοφασίστας παπάς έψελνε το «νίκας τοις βασιλεύσι» κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης την ίδια μέρα, των εγκαινίων των γραφείων του ΛΑΟΣ στο Κιλκίς.

4. Σε μια άλλη φιέστα της Βούρμπιανης Κόνιτσας συμμετείχαν πολλά στελέχη της ΝΔ μεταξύ των οποίων και «ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κοσμάς, που εκπροσώπησε το Δήμαρχο, έδωσε το «παρών» στη Βουρμπιάνη, όπου «γιορτάστηκε» η 56η επέτειος της νίκης των εθνικών δυνάμεων στο Γράμμο και στο Βίτσι το 1949» («Ηπειρωτικός Αγών» 30/8/2005).

5. Ο γνωστός χουντοφασίστας και «κανακάρης» του Παττακού, υφυπουργός Εσωτερικών Απόστολος Ανδρεουλάκος, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στη μοναρχοφασιστική φιέστα στο χωριό Κλήμα Δωρίδας, που «η πρωτοβουλία ανήκε στο Νομάρχη Φωκίδας και πρώην Δήμαρχο Λιδωρικίου Δημήτρη Ανδρίτσο καθώς και στο Δήμαρχο Ευπαλίου, Δημήτρη Τσιακούμη. Όλοι τους ανήκουν στη ΝΔ» («Τα Νέα» 17/5/2005, σελ.5).

6. Στο χωριό Κούκος Πιερίας οργανώνουν κάθε χρόνο ο «ΕΔΕΣ-Ναπολέων Ζέρβας» και στελέχη του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ τη γνωστή φασιστική φιέστα. Σ’ εκείνη της 19 Οχτώβρη του 2003, που διοργανώθηκε από το σύνολο του μοναρχοφασιστικού συρφετού της περιοχής, με «πρώτο και καλύτερο» το μοναρχοφασιστικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας – συνδιοργανωτή και πρωτοστάτη – τους διάφορους ναζιφασίστες, χουντοβασιλικούς και γερμανοτσολιάδες και τις φασιστικές οργανώσεις «ΠΑΟ», «ΕΟΕΑ», «ΕΔΕΣ-Ναπολέων Ζέρβας», «ΕΕΣ 1941-44», απόστρατους αξιωματικούς Στρατού και Αστυνομίας, κλπ., συμμετείχαν, εκτός των άλλων, και οι βουλευτές Πιερίας της ΝΔ Γ.Κωνσταντόπουλος και Ε.Πολύζος, στελέχη της ΝΔ Πιερίας, εκπρόσωποι του Νομάρχη Πιερίας, Γ.Παπαστεργίου, του Δημάρχου Κορινού Δημητρίου, ενώ οι προδότες σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ φρόντισαν να εξωραϊσουν τη «γερμανοτσολιάδικη» φιέστα της ΝΔ, μιλώντας μόνο για την «παρουσία και την κάλυψη που έδωσαν για άλλη μια φορά οι βουλευτές της ΝΔ σ’ αυτό το εμετικό παραλήρημα» («Ρ» 22/10/2003), τη στιγμή που είναι γνωστό ότι η ΝΔ ήταν συνδιοργανωτής και μάλιστα πρωτοστάτης της φασιστικής αυτής φιέστας.

7. Για λόγους ταχτικής Δήμαρχοι της ΝΔ όπως π.χ. Β. Παπαγεωργόπουλος, για να μην εκτίθενται στέλνουν εκπροσώπους τους στις μοναρχοφασιστικές φιέστες: «ο κ. Ασπασίδης συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Παπαγεωργόπουλου στις εκδηλώσεις μνήμης της νίκης επί των «κομμουνιστοσυμμοριτών» στο Γράμμο και στο Βίτσι» («Ελευθεροτυπία» 1/9/2003).

9. Στη μοναρχοφασιστική φιέστα του Λιτόχωρου (31/3/2002), συμμετείχαν πολλά ηγετικά στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Γ.Αναγνωστόπουλος, και ο πολιτευτής Αν.Καρπούζας.

8. Συμμετοχή στις φιέστες των εθνοπροδοτών συνεργατών των κατακτητών.

Στελέχη της ΝΔ δεν συμμετέχουν μόνο στις μοναρχοφασιστικές φιέστες κατά των «κομμουνιστοσυμμοριτών» (Γράμμο-Βίτσι-Κόνιτσα) αλλά κάνουν κάτι πολύ χειρότερο και προκλητικότερο: συμμετέχουν ακόμα και στις φιέστες των εθνοπροδοτών συνεργατών των ιταλο-γερμανό-βουλγάρων καταχτητών.

Σύσσωμη η ντόπια δοσιλογική αντίδραση (Δεκέμβρης 2000) στου Μακρυγιάννη (κραυγάζοντας: «αλήτες, προδότες, κομμουνιστές», «λαός, στρατός, εθνικισμός», κλπ.): μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ (με επίσημη αντιπροσωπεία: Ν.Νεράντζης, Α.Ανδρεουλάκος, Ευτ.Χαϊτίδης, Α.Παπαδόγγονας) – χουντική αρχιεγκληματίες (Στ.Παττακός, Ι.Λαδάς) – ναζιφασίστες του Κ.Πλεύρη (αρχηγός της «Πρώτης Γραμμής») και Γ.Καρατζαφέρη (πρόεδρος του ΛΑΟΣ) – Μ. Μανωλάκος – «Χρυσαυγίτες», κλπ., αποτίουν φόρο τιμής στα «ιερά και όσια» (!) του ντόπιου μοναρχοφασισμού-δοσιλογισμού. Σ’ εκείνη του Δεκέμβρη του 1999 μαζί με τον Παττακό συμμετείχαν: Ανδρεουλάκος, Καρατζαφέρης, Μανωλάκος, Πολύδωρας, Μπρατάκος, Μιχαλιολάκος, Γκελεστάθης.

Μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2004, γίνεται ακόμα ένα βήμα παραπέρα, δηλ. η συμμετοχή σε φιέστες των εθνοπροδοτών συνεργατών των κατακτητών παίρνει και επίσημη κυβερνητική μορφή: ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Τσαρτσιώνης, με εντολή της κυβέρνηση Καραμανλή συμμετέχει επίσημα στις ταγματασφαλίτικες φιέστες, προς τιμή των ΠΑΟτζήδων συνεργατών των κατακτητών, σε Ίμερα-Μεσσιανή Κοζάνης (27.11.2005), καθώς και ο Δήμαρχος Σερβίων (ΝΔ) και πολλά στελέχη της Νέα Δημοκρατίας. Λίγο αργότερα σε «ανάλογο μνημόσυνο ταγματασφαλιτών» στο χωριό Τριάδα Σερρών (13 Νοέμβρη), συμμετείχαν «όλοι οι νεοδημοκράτες βουλευτές του Ν. Σερρών (αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου») («Ελευθεροτυπία» 10/12/2005, σελ. 74).

9. ΝΔ – συστηματική προσπάθεια αποκατάστασης των Ταγμάτων Ασφαλείας και όλων των συνεργατών των καταχτητών.

Ήδη πριν το 2000 με πρωτοβουλία του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ έχει αρχίσει μια συστηματική προσπάθεια αποκατάστασης των Ταγμάτων Ασφαλείας και όλων των εθνοπροδοτικών δοσιλογικών Οργανώσεων, προσπάθεια που εγκαινιάστηκε με την ψευτομυθιστορία «ΟΡΘΟΚΩΣΤΑ» (Απρίλης 1994) του αντιδραστικού γραφιά, Θ. Βαλτινού, για να συνεχιστεί με τα ψευδολόγα δημοσιεύματα των Καλύβα-Μαραντζίδη, που φιλοδοξούν να βρεθούν στην πρωτοπορία αποκατάστασης των Ταγμάτων Ασφαλείας και να αποτελέσουν- συγκροτήσουν την πρώτη κακόφημη προκλητική τριάδα των Ταγματασφαλιτών του 21ου αιώνα.

Αυτή η προσπάθεια παίρνει επίσημο χαρακτήρα με τη συνέχεια που δίνει ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ, Γ. Ράλλης, που αναφερόμενος στην προδοτική δράση του πατέρα του Ιωάννη Ράλλη, διορισμένου ως πρωθυπουργού, το Μάρτη το ΄43, απ’ τις γερμανικές αρχές κατοχής, ισχυρίζεται και μάλιστα εν έτει 2004: «κοιτάζοντας προς τα πίσω, πιστεύω πως χάρη στη στάση του πατέρα μου δεν καταλήξαμε σαν τη Γιουγκοσλαβία του Τίτο ή την Αλβανία του Χότζα. Τότε όμως, δυο και τρεις φορές τη νύχτα, φώναζαν έξω απ’ το σπίτι μας «Ράλλη-προδότη-θάνατος!». Σαν να τ’ ακούω ακόμα…» (Έκδοση «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», Νο 139 (11/7/2004), σελ. 25).

Αν τότε ο Γεώργιος Ράλλης, «νεαρός και ανώριμος» (δηλ. επιπόλαιος), όπως λέει, «σηκώθηκε κι έφυγε από το σπίτι», αντί να «συμπαρασταθεί» στον ταγματασφαλίτη πατέρα του Ιωάννη Ράλλη, τώρα, τον 21ο αιώνα, υπερώριμο πια «σοφό γερόντιο» της μοναρχοφασιστικής αντίδρασης, μετανιώνει και του συμπαραστέκεται και με το παραπάνω δηλ. αποκαλύπτει, με πολιτική απερισκεψία μικρού παιδιού, το πραγματικό του πρόσωπο και ακόμα πιο σημαντικό το πραγματικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, κραυγάζοντας: Ζήτω τα Τάγματα Ασφαλείας.

Οι γερμανοί κατακτητές δεν διόρισαν μόνο τον πατέρα του Γ. Ράλλη αλλά διόρισαν και τον πατέρα του ΕΚΟΦίτη Μ.Έβερτ, Άγγελο Έβερτ, διευθυντή της Αστυνομίας, ο δε πατέρας του Αλέξανδρου Παπαδόγγονα ήταν διοικητής των Ταγμάτων Ασφαλείας Πελοποννήσου και έστειλε το γνωστό επαίσχυντο τηλεγράφημα στο Χίτλερ για τη διάσωσή του που κατέληγε: «από της Ιεράς γης της αρχαίας Σπάρτης … υψούται η προσευχή μας. Κύριε, διαφύλασσε τον Φύρερ!», ενώ ο τωρινός βουλευτής της ΝΔ ΕΚΟΦίτης Γ. Σούρλας είναι ανιψιός και άξιος απόγονος (περιπτώσεις: φίμωση Αλαβάνου στη Βουλή, ναυάρχου Αντωνιάδη, κλπ.) του φασίστα τρομοκράτη εγκληματία Γρ. Σούρλα που διέπραξε σωρεία εγκλημάτων και κατακρεούργησε τον Κ. Βιδάλη, δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη», στον κάμπο της Θεσσαλίας αρχές του δεύτερου δεκαήμερο του Αυγούστου 1946.

Η περίπτωση του μακαρίτη πλέον Γ. Ράλλη, πρώην προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού, με την παραπάνω δήλωση του, είναι πολύ χαρακτηριστική και εξαιρετικά διδακτική για κάθε αντιφασίστα και κομμουνιστή. Γιατί η στάση του – προκλητικός ύμνος στα Τάγματα Ασφαλείας – δείχνει πεντακάθαρα το πόσο πιστοί συνεχιστές και υπερασπιστές του εθνοπροδοτικού παρελθόντος των προγόνων τους είναι τα σημερινά ηγετικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας ανάγλυφα την ιστορική συνέχεια: Τάγματα Ασφαλείας-ΕΡΕ-Νέα Δημοκρατία ή για ΕΡΕ-ΝΔ: από το κόμμα των «τρικύκλων» της ΕΡΕ με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στο κόμμα των «σιδηρολοστών» της ΝΔ με τη δολοφονία του Τεμπονέρα.

Στο πνεύμα του δοσιλογισμού κινείται και η παραπλανητική αλλά προκλητικότατη δήλωση Καραμανλή: «δεν με χωρίζει τίποτα με κάποιον, απλώς και μόνο γιατί οι γονείς μας βρέθηκαν σε διαφορετικά στρατόπεδα στα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του ΄40» («Ελευθεροτυπία» 27/5/2002), όλους όμως τους αντιφασίστες πατριώτες χωρίζει αγεφύρωτο χάσμα απ’ τους Ταγματασφαλίτες και όλους τους δοσίλογους συνεργάτες των φασιστών κατακτητών που εκπροσωπεί ο σημερινός πρωθυπουργός Κ. Καραμανλης και το μοναρχοφασιστικό του κόμμα.


Συνεχίζεται...

από Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 14/11/2007 12:27 μμ.


Το τρίτο μέρος του αφιερώματος

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License