Για τις φασιστικές επιθέσεις

Την Προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή την «7η γιορτή ελληνικής νεολαίας», η οποία είναι μια φασιστική μάζωξη, μια «γιορτή» - ντροπή για κάθε δημοκράτη άνθρωπο, έγιναν μια σειρά από φασιστικές επιθέσεις.

02/11/2007
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή την «7η γιορτή ελληνικής νεολαίας», η οποία είναι μια φασιστική μάζωξη, μια «γιορτή» - ντροπή για κάθε δημοκράτη άνθρωπο, έγιναν μια σειρά από φασιστικές επιθέσεις. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 24 Οκτώβρη τραμπούκοι - φασίστες της φιλο-ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» εισέβαλαν οπλισμένοι με λοστούς και μαχαίρια στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και μαχαίρωσαν στο πόδι μεταπτυχιακό φοιτητή του τμήματος Φυσικής. Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, στην πλατεία Συντάγματος, επιτέθηκαν σε μετανάστη με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο νοσοκομείο. Ο κόσμος που ήταν παρών στο τελευταίο περιστατικό αντέδρασε άμεσα και κατάφερε να ακινητοποιήσει κάποιους από αυτούς και στην συνέχεια να τους παραδώσει στην αστυνομία. Το ίδιο βράδυ, άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στον μετανάστη, κατευθύνθηκε προς το θησείο, όπου επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν έναν περαστικό.
Πέραν της ιδεολογίας που εκφράζεται από αυτές τις ομάδες, μια ιδεολογία μίσους, μια ιδεολογία ντροπής για κάθε δημοκράτη πολίτη, μια ιδεολογία που έχει πληρώσει πολύ ακριβά η χώρα μας πολλές φορές στο παρελθόν, επιπλέον πιστεύουμε ότι πρέπει να τεθεί και το ζήτημα της νομιμότητας μιας οργάνωσης όπως η «Χρυσή Αυγή». Η «Χρυσή Αυγή» έχει χτυπήσει πολλές φορές στο παρελθόν, απρόκλητα και δολοφονικά δεκάδες συνανθρώπους μας, ενώ καλύπτεται συστηματικά από τα όργανα της τάξης, με πιο τρανταχτό παράδειγμα την δολοφονική επίθεση έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων και παρουσία αστυνομικής δύναμης στον φοιτητή Δ. Κουσουρή, ο οποίος χαροπάλεψε στο νοσοκομείο και από καθαρή τύχη γλίτωσε τον θάνατο. Οι συνεχείς επιθέσεις από τα μέλη της οργάνωσης αυτής σε συμπολίτες μας, τόσο πριν όσο και μετά από αυτό το περιστατικό, μας κάνουν να ανησυχούμε. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές (Ελληνική Δικαιοσύνη, Ελληνική Αστυνομία) να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!


Πορεία Αριστερή

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License