Αλληλεγγύη… στους κρατουμένους. Χτύπημα στην καρδιά τους κράτους…

από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 04/11/2007 8:14 μμ.

Θεματικές:  Αλληλεγγύη, Φυλακές, 

Αλληλεγγύη… στους κρατουμένους. Χτύπημα στην καρδιά τους κράτους… Άγγιγμα στις καρδιές των εξεγερμένων μέσα και έξω από τις φυλακές η πορεία αλληλεγγύης στον Κορυδαλλό.

post image

Η πορεία ήταν μαζική και δυναμική και απόλυτα διεισδυτική. Οχι μόνο με κινησεις/ελιγμους αλλά ακόμη πιο διεισδυτικη και στοχευόμενη…κατευθείαν στην καρδιά… με βαση τα όπλα της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης.

Το μεγαλύτερο τμήμα της πορείας έφτασε λίγα μόλις μέτρα από το προαύλιο της πτέρυγας Ε, με γρήγορες και έξυπνες… διεισδυτικές κινήσεις. Τα ΜΑΤ έτρεχαν και γύριζαν προς τα πίσω.

Αυτό είναι το σωστό «Εμείς θα κάτσουμε εδώ… και εσείς θα κάτσετε εκεί…» είχε φωνάξει ενας σ. προς τα ΜΑΤ που προσπαθούσαν να κόψουν την πορεία από το αλσύλλιο προς την πτέρυγα.

Και έγινε αυτό που τους είπε. Η πορεία δεν έφυγε.

Τα συνθήματα δονούσαν την περιοχή… τόσο στα γύρω στενά όσο και έξω από την πτέρυγα Ε όπου έφτασε ο χείμαρρος της συντροφικότητας.

Στα μπαλκόνια είχε βγει κόσμος και κοιτούσε. Καποι/ες συμμετείχαν χειροκροτώντας μετά από κάθε σύνθημα.

-Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά

-Λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά.

-Εσείς που τώρα κοιτάτε την πορεία φορέστε αλεξίσφαιρα περνάει αστυνομία

-Ακούστε το καλά ανθρωποφυλακες, κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

-Το σύνθημα που όλους μας ενώνει…

-Μπάτσοι είστε δούλοι μέχρι το μεδούλι.

-Ελλάς ελλήνων αστυνομικών ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών.

-Αλήτες είναι τα ΜΑΤ και οι ασφαλίτες.

-Κάτω από τα κράνη σας έχετε σκατά τι να καταλάβετε από λευτεριά

-Ούτε ποινικοί ούτε πολιτικοί μπουρλότο και φωτιά σε κάθε φυλακή.

-Μπουρλότο φουρνέλο σε τούτο το μπουρδέλο.

Μέσα στις φυλακές το ίδιο κλιμα. Στον απόηχο των συνθημάτων, ακούγονταν τα σφυρίγματα, τα συνθηματα από τους μέσα, οι λέξεις των κρατούμενων. Χέρια πετάγονταν σφιγμένα γροθιές στον αέρα, έσπαγαν τα κάγκελα στα κελιά και πέρναγαν τα συρματοπλέγματα και έφταναν στα άλλα χέρια, απ εξω, που υψώνονταν σαν μια μεγάλη γροθιά. Άναψαν χαρτιά και έστειλαν τη φλόγα της εξέγερσης έξω από τις φυλακές.

Και η ελευθερία όλων και των μέσα και των έξω σαν από σύμπτωση ενώνονταν στην αυλή ενός σχολείου όπου έπαιζαν μαθητούδια, που πνίγηκαν λίγο αργότερα από τα χημικά των δυνάμεων καταστολής και τρομοκρατίας.

Και κανείς δεν έφυγε ούτε οι έξω, ούτε οι μέσα … που η ψυχή τους πέταγε εξω από τα κάγκελα ούτε βέβαια και τα πιτσιρίκια έφυγαν που από πολύ νωρίς βίωσαν την … περιβόητη ελληνική αστυνομία σε όλο το μεγαλείο βία.

Και κανείς δεν άφησε τους ένστολους ραμπο που έσπευδαν να έρθουν να καταστείλουν την πορεία. Λυσσώντας έφτασε στη Γούναρη η ενισχυμένη διμοιρία.

Η κλούβα που τη μετέφερε είχε ανοιχτές τις πόρτες εν κινήσει.

Μόλις κατέβηκαν άρχισαν τα κυκλωτικά σχέδια και η προσπάθεια αποκοπής της πορείας. Αλλά απέτυχαν. Με μια δυναμικοτατη αντίδραση η περιφρούρηση τους καθήλωσε και δεν τους άφησε να επιτεθούν στην πορεία και να την σαρώσουν.

Πολλά χημικά μεν αλλά ήταν και θετική η αντίδραση του μπλοκ των εξεγερμένων που κρατήθηκε δεν έσπασε τελικά και αναδιπλώθηκε γρήγορα κρατώντας τα ένστολα σε απόσταση.

Μετά την δεύτερη επίθεση των ΜΑΤ και ενώ η πορεία επέστρεφε προς την πλατεία όπου ξεκίνησε ξαμολήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή ασφαλίτες και ένστολοι. Μαρσαρίσματα, από καλόπαιδα χωρίς πινακίδες, προκλητικές εκφράσεις προς τους διαδηλωτές που περίμεναν στη στάση το λεωφορείο για την επιστροφή προς το κέντρο και άλλα ανάλογα καουμποιλικια..

Υ.Γ (1) εξτρεμισμός/ρεφορμισμός (κουιζ)

Να σημειωθεί ότι ακούστηκε μια δυο φορές και το γνωστό σύνθημα «Εσείς από τα σίδερα και εμείς από τους δρόμους μαζί θα καταργήσουμε το κράτος και τους νόμους» αλλά όχι από την πλειονότητα του κόσμου και κάπως χλιαρά σε σχέση με το γενικότερο παθος/ενσταση Μάλλον ήταν πολύ εξτρεμιστικό η απλός πολύ ρεφορμιστικό;

Υ.Γ (2) Για τους μπάτσους που βιντεοσκοπούν ήδη.

Την συγκέντρωση και πορεία σύμφωνα με πληροφορίες σ. ειδικά κατά την αρχή των επιθέσεων της αστυνομίας, κινηματογραφούσαν … απροκάλυπτα ένστολοι … και μάλιστα της πυροσβεστικής.

Το γεγονός ότι οι μπάτσοι χρησιμοποιούν ασφαλίτες -ρουφιάνους είναι δεδομένο.

Στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές έχουν θεαθει τα παλικαράκια της ασφάλειας να … βιντεοσκοπούν… να τραβούν φωτογραφίες και να ρουφιανεύουν οχι μόνο στις πορείες αλλά και συναθροίσεις άνω των πέντε ατόμων...

Μια από την αρχική ομάδα –βιντεο της κρατικής ασφάλειας έχει καταγραφεί σε παλαιότερη αναφορά. έτσι για να μην ξεχνάμε την ιστορία και τα καλόπαιδα...


1)Σε βιντεοσκοπήσεις και δημοσιογράφων προχωρά η ασφάλεια.... όταν ξεπερνούν τα 5 άτομα
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=553888


2) Σε βιντεοσκοπήσεις και δημοσιογράφων προχωρά η ασφάλεια.... Νο 2 (ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=554982κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ

Εικόνες:

από @ 05/11/2007 11:45 πμ.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

metafora apo edo http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=788603

 

 ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΡΙΞΑΝΕ ΚΑΙ ΧΡΩΜΟΣΦΑΙΡΕΣ. ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΝΕΞΙΤΗΛΗ ΜΠΟΓΙΑ ΕΒΑΞΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΙΣΩΣ ΡΙΞΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ, ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Τίτλος:

Δημιουργός:

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License