Κυριακή 4 Νοέμβρη Πανελλαδική δράση ενάντια στις φυλακές: Η αρχή έγινε!

Η αρχή έγινε! Με 8 δυναμικές συγκεντρώσεις έξω από ισάριθμες φυλακές της χώρας πραγματοποιήθηκε η Πανελλαδική Δράση ενάντια στις Φυλακές στις 4 Νοέμβρη.

Κυριακή 4 Νοέμβρη
Πανελλαδική δράση ενάντια στις φυλακές


Η αρχή έγινε!


Με 8 δυναμικές συγκεντρώσεις έξω από ισάριθμες φυλακές της χώρας πραγματοποιήθηκε η Πανελλαδική Δράση ενάντια στις Φυλακές στις 4 Νοέμβρη.

Και πιο συγκεκριμένα:
Στην Αθήνα, παρά τη βροχή και το αποκλεισμένο από τον μαραθώνιο κέντρο της πόλης, 600 άτομα του αναρχικού και αριστερού χώρου έδωσαν το παρόν. Η πορεία κατευθύνθηκε σε μέρος όπου είχε οπτική επαφή με την Β΄ πτέρυγα των φυλακών, αφού οπισθοχώρησαν τα παρατεταγμένα ΜΑΤ επί της Λαμπράκη. Έγινε ανταλλαγή συνθημάτων με τους κρατούμενους για μισή ώρα. Μάλιστα, κρατούμενοι της πτέρυγας τηλεφώνησαν στους διοργανωτές αναφέροντας πως γίνεται χαμός στην πτέρυγά τους. Η πορεία κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς τις γυναικείες φυλακές, αφού έκανε στάση σε δρόμο με οπτική επαφή προς την Ε΄ πτέρυγα. Εκεί έγινε απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ με γκλοπ και χημικά. Η περιφρούρηση που βρισκόταν απέναντι από τη διμοιρία που επιτέθηκε απάντησε αμυνόμενη δυναμικά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών χακήδων. Στη συνέχεια η πορεία ανασυγκροτήθηκε σε πιο κάτω παρακείμενο δρόμο όπου και κατέληξε στην Πλ. Ελευθερίας.

Στη Θεσσαλονίκη, έγιναν 2 πορείες προς τα Διαβατά και οι δύο πετυχημένες. Σύντροφος μας ενημέρωσε πως η μηχανοκίνητη με αφετηρία την Καμάρα ήταν η μεγαλύτερη πορεία με μηχανές που έχει γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Στην Πάτρα οι κρατούμενοι συμμετείχαν ανάβοντας πολλές φωτιές στο εσωτερικό των φυλακών.

Και στις άλλες πέντε πόλεις οι συγκεντρώσεις ήταν δυναμικές και έδωσαν το δικό τους μήνυμα. Η αρχή έγινε! Οι Πανελλαδικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σε πιο πολλές πόλεις και με δυναμικότερες παρεμβάσεις. Στην Αθήνα θα γίνονται ανοιχτά καλέσματα έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης.


Ανοιχτό κάλεσμα

Πολυτεχνείο, κτίριο Γκίνη
Τρίτη 27 Νοέμβρη 7:00 μ.μ.

Συνέλευση: Συνέχιση των Πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενάντια στις φυλακές

Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις φυλακές

από ΑΛΛΗΛΕΓΥΟΣ 14/11/2007 11:27 πμ.


Tην Κυριακη εγιναν πορειες σε 8 φυλακες και το Σαββατο εγινε και στα Χανια.Συνολικα υπηρχαν παρεμβασεις σε 9 κατεργα.

από ΠΟΡΕΙΕΣ 14/11/2007 11:40 πμ.


Στη Κρητη εγιναν 2 πορειες.Μια το Σαββατο 3 Νοεμβρη στη φυλακη των Χανιων και μια τη Κυριακη 4 Νοεμβρη στην Αλικαρνασσο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License