anti-speciesism demo in Hamburg on the 17th of november

fotografies apo tin poreia kata tou spisismou pou egine to savvato sto Ambourgo


από το υπερδιαγαλαξιακό bofrost 19/11/2007 4:07 μμ.


τι εστί σπισισμός  για να γίνεται και πορεία ενάντια σε αυτόν;

Αν σε απασχολούν τέτοιου είδους ερωτήσεις υπάρχει ενας φανταστικός τρόπος να ξοδεύεις λιγότερο χρόνο από το να γράψεις την ερώτηση σου και να πάρεις απάντηση. Απλά θα χρειαστεί να κάνεις εσύ κάτι για αυτό αντί να το κάνει κάποιος άλλος για εσένα. Πας σε ένα σάιτ που λέγεται google. Μιλάμε θα πάθεις πλάκα γιατί σου δίνει απαντήσεις σε αυτά που το ρωτάς όπως για παράδειγμα http://en.wikipedia.org/wiki/Speciesism

από λδφηθξςοεφηβθοες 19/11/2007 4:13 μμ.


Ένας γρήγορος τρόπος να παίρνει κανείς μια γεύση από όρους των οποίων την έννοια δεν ξέρει, είναι το wikipedia.

http://en.wikipedia.org/wiki/Speciesism

αντι-σπισισμ, είναι η κίνηση ενάντια στη διάκριση των ειδών. Δηλ. ίδια ο άνθρωπος, η γελαδα, η κατσαρίδα κλπ...Οι αντι-σπισιστες εξισώνουν τον σπισισμό με το σεξισμό και το ρατσισμό, που προφανώς τα έχουν λυμένα στη Γερμανία βάζοντας στους κατουρώνες των αντρών πατάρι ώστε να κατουράνε σκυφτοί και με άλλα τέτοια έξυπνα κόλπα.
Απ'ό,τι κατάλαβα, είναι κίνηση κυρίως βέγκαν. Όμως δεν κατάλαβα σε ποιους διαμαρτύρονται και γιατί...
Είναι τελείως τρελοί πάντως

από animal liberation- human liberation 19/11/2007 5:31 μμ.


O όρος speciesm μεταφράζεται στα ελληνικά ειδισμός. Ο ειδισμός είναι μία ρατσιστική θεωρήση που αποδίδει δικαιώματα μόνο στο ανθρώπινο είδος απλά και μόνο επειδή είναι ανώτερο. (όπως και ο φυλετικός ρατσισμός στους λευκούς επειδή είναι ανώτεροι ή ο σεξισμός στους άντρες γιατί είναι ανώτεροι κλπ.) Αυτοί που εναντιωνόμαστε στον ειδισμό δεν το κάνουμε επειδή δεν μας απασχολούν άλλου είδους ρατσισμοί και διακρίσεις ή ότι θεωρούμε ότι έχουν λυθεί. Αντίθετα είναι η εναντίωση μας σε κάθε είδους αυθαίρετους διαχωρισμούς και σε κάθε είδους κυριαρχία που μας κάνει να κινητοποιούμαστε. Και είμαστε ενάντια σε κάθε ρατσισμό είτε πατάει πάνω σε διαφορές φύλου,είτε χρώματος, είτε ερωτικού προσανατολισμού, είτε είδους. Και ενάντια σε κάθε κυριαρχία, τόσο στην κυριαρχία πάνω στον άνθρωπο όσο και πάνω στη φύση. Οι αγώνες για την απελευθέρωση των ζώων, για τα δικαιώματα των γυναικών, τα δικαιώματα των μεταναστών, ενάντια στη μισθωτή εργασία, ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στο κράτος κλπ, δεν αποτελούν αντιθετικούς αγώνες. Είναι όλοι αγώνες για την κοινωνική χειραφέτηση, την ελευθερία και την αυτοδιάθεση και έχουν κοινούς εχθρούς: την Εξουσία και το Κεφάλαιο

από . 19/11/2007 6:43 μμ.


http://escada-campaign.org/
http://de.indymedia.org/2007/11/199843.shtml

από ήμαρτον ρε! 19/11/2007 7:05 μμ.


 Συγγνώμη, αλλά ο "ειδισμός" είναι μια μπούρδα και μισή. Δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο απ'τους Γερμανούς α/α. Όλο με αηδιες ασχολούνται τελευταία.
 
Είναι προσβολή για τα πραγματικά προβλήματα αυτό το πράγμα. 
Ο antispeciesm είναι μια εφεύρεση του στιλ νά χαμε να λέγαμε αμπέλια να κουρεύαμε.
Τρίχες, που τις κάνουν περμανάντ οι ενοχικοί Γερμανοί. Το να λες ότι είναι ενάντιο στο κράτος και το κεφάλαιο ένα τέτοιο ιδεολόγημα είναι ...τελοσπάντων, απλά είναι ενάντιο στη λογική. Ίσα ίσα που το κράτος θέλει να μην ασχολείσαι με τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα αλλά με την εξίσωση των προβάτων με τον άνθρωπο. Που θα γίνει προς τα κάτω όπως το βλέπω.
Υγ: καλά ΣΟ είσ'άπαικτη...

από πρασινόμαυρος χμερ 19/11/2007 8:06 μμ.


έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου στο indy να υπερασπίζομαι τα πασιφανή.

δε θέλω να πω τίποτα καινούριο... θα ξαναπώ αυτά που είχα πει και παλιότερα

"τ ι να πω... τόσα ζώα σκοτώνονται καθημερινά από τη μανία του ανθρώπου.. από την δίψα του για αίμα και εσείς ειρωνεύεστε μια προσπάθεια αφύπνισης των εκτελεστικών οργάνων... στων οποίων το μυαλό κάνει πάρτυ η κυρίαρχη αντίληψη για τη φύση... των οποίων το μυαλό είναι κοιμισμένο και κατευθυνόμενο από το σύστημα ώστε να εκτονώνονται σε άσκοπες δολοφονίες πλασμάτων

είστε για γέλια ή για κλάματα δεν ξέρω που ξεχνάτε ΚΑΙ τα δικαιώματα του φασιανού, του ζαρκαδιού, του ελαφιού, της πέρδικας, του αγριογούρουνου

βολεμένοι στην ιδανικά για ανθρώπους φτιαγμένη κοινωνία σας
τα θεωρείτε όλα αυτονόητα

όπως και την εν ψυχρώ δολοφονία αυτών των ζωντανών

αυτοί είστε όμως.... σάπιοι μικροαστοί"


"δεν αντιλαμβάνεται κανένας σας πια ότι η ανθρωποκεντρική ως τώρα κοινωνία καταστρέφει αυτόν τον κόσμο;

γενικά οι κομμουνιστές απ' ότι βλέπω αλλά και πολλοί αναρχικοί μιλάνε μόνο για αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων... και με τα ζώα και γενικά τη φύση τι θα γίνει στην κοινωνία που οραματίζεστε "σύντροφοι"; δηλαδή η αλληλοβοήθεια και η αλληλεγγύη μετράει μόνο μεταξύ ατόμων του ίδιους;

θα ήθελα να δω τι έχουν να πουν όλοι αυτοί αν ποτέ εμφανιστεί ισχυρότερο είδος στον πλανήτη.."


πρασινόμαυρο ή πρασινόμαυρος χμερ ή μαυροπράσινος χμερ

από mpas kai... 19/11/2007 11:10 μμ.


..otan bgei pio exeligmeno eidos apo mas na mas lypi8ei opws kaname emeis me ta zwa? den katalabainw!
Gia na to doyme pio praktika to 8ema. Pisteyeis oti to na trwme ta zwa einai frixto? dioti an nai , ntaxei den yparxei kati na syzitisoyme..     

από *()* 20/11/2007 9:57 πμ.


h ptomatofagia molynei toso to swma sou oso kai thn psyxh sou

από vs animals 20/11/2007 10:47 πμ.


http://www.youtube.com/watch?v=GhxKnys7Ryw

από tube 20/11/2007 10:49 πμ.


από το υπερδιαγαλαξιακό bofrost 20/11/2007 6:05 μμ.


απλά κοιτάξτε όταν κάποιος λέει ότι γίνεται πορεία αντισπισισμού και το αναφέρει λες και είναι αυτονόητο ,λες και μιλάμε για αντιφασισμό ή δεν ξέρω τι είναι λογικό να ζητάς λίγες πληροφορίες και αυτές όχι στα αγγλικά, τα γερμανικά ή τα αγγλικά ει δυνατόν.

Τώρα να σας πω κάτι πολύ απλό και όποιος το πιασε το πιάσε και μάλιστα με αρκετό σεβασμό στις αναρχοοικολογικές δράσεις και κινήσεις που γίνονται παγκοσμίως...

Το λάθος για μένα που  κάνουν όλες αυτές οι προσεγγίσεις είναι το εξής απλό:

Παραβλέπουν ότι όπως και να το κάνουμε το μόνο εργαλείο του ανθρώπου για να προσσεγίσει το πραγματικό είναι ο Λογος.
Το μόνο πλάσμα που είναι μέσα σ αυτόν είναι ο άνθρωπος. Τελεία. Αυτή είναι και η διαφορά του ανθρώπου από τα ζώα. Και μην κανείς ότι είναι κι αυτός ζώο γιατί ζει. Εκτός αν επιμένει. Εγώ πάντως δεν είμαι ζώο.

 Να θυμήσω μόνο πως κι ο Χίτλερ ήταν φανατικός χορτοφάγος.
Ας μη μιλάμε για ψυχή, άστο στους παπάδες

από αεροφαγος 21/11/2007 12:56 πμ.


και τι θα γινει με τα δικαιωματα των φυτων; Γιατι κανενας δε μιλαει για τα φυτα, μονο για τα ζωα, ειδικα οι βεγκαν που εχουν ξεκληρισει το φυτικο βασιλειο; Εμπρος συντροφοι , ας αγωνιστουμε επιτελους και για τα δικαωματα των φυτων! Να εναντιωθουμε εδω και τωρα και στην χορτοφαγια, οπως υποκριτικα μεχρι τωρα καποιοι εναντιωνονται μονο στην πτωματοφαγια, ν απαιτησουμε την απαγορευση της εκμεταλλευσης των φυτων μεσω των καλλιεργειων και στη βαναυση δολοφονια τους με σκοπο την διατροφη των αν8ρωπων η ακομα και των αλλων ζωων, που πρεπει επιτελους και αυτα να τα μαθουμε να σεβονται τα δικαιωματα των φυτων και των αλλων ζωων. Σε καποιους κυκλους επισης του Vegetable Liberation Front συζητουμε τη δημιουργια μιας κινησης που θα υπερασπιζεται τα δικαιωματα των ορυκτων και μια νεα φραξια, η Mineral Liberation Front συντασσεται αυτες τις στιγμες που γραφω αυτες τις λεξεις, εκμεταλλευομενος τα ορυκτα κυκλωματα του υπολογιστη μου, μια που δεν εχω βρει τροπο να τον απελευθερωσω ακομα.

από degre zero 21/11/2007 1:05 μμ.


απ οσο ξερω, καθε κοινωνικη ομαδα στην ιστορια, καθε μειονοτητα, που εκανε αγωνα για τα δικαιωματα της, το εκανε μονη της....πως λοιπον μπορουμε να μιλαμε για δικαιωματα των ζωων οταν τα ιδια τα ζωα δεν μπορουν ν απαιτησουν τα δικαιωματα τους; ο Baudrillard παντως καπου ειχε πει πως τ ανθρωπινα δικαιωματα ειναι ο μηδενικος βαθμος [degre zero] της ιδεολογιας.

από επίσης :-) 21/11/2007 5:08 μμ.


Συνσπεσιστή μου ξεχνάς το ότι απευθύνεσαι σε ανθρώπους που έχουν την πολυτέλεια της επιλογής του φαγητού τους (λέω να αρχίσω να μην τρώω κρέας, ψάρια κλπ, τις πρωτεϊνες μου μπορώ να τις πάρω και διαφορετικά κλπ κλπ). Όταν έχει γεμίσει το ψωμοσάκουλο αρχίζει η ευαισθητοποίηση, όχι, δυστυχώς απέναντι στο είδος τους (το ανθώπινο εννοώ) που σε μεγάλο ποσοστό υποσιτίζεται, αλλά απέναντι στις κοτούλες, τα γουρουνάκια, τα σκουληκάκια... Ακολουθούν συνήθως επιχειρήματα του τύπου "οι άνθρωποι είναι εγγενώς "κακοί" σε αντίθεση με τα καημένα "αθώα" ζωάκια", "καλύτερα να πεθαίνουν άνθρωποι (κακούργοι, πτωματοφάγοι, κλπ) παρά τα ζώα" και άλλα τέτοια όμορφα. Υπενθυμίζω και τη "ρήση" της φιλόζωης Μπριζίτ Μπαρντό "γνώρισα τους ανθρώπους γι' αυτό αγάπησα τα ζώα" σε συνδυασμό με τις πολιτικές της απόψεις.

Προφανώς δεν υποστηρίζω την κακομεταχείριση και υπερεκμετάλλευση των υπόλοιπων κατοίκων-ζώων του πλανήτη, αρνούμαι να φτάσω στην απέναντι όχθη, να δεχτώ δηλαδή το ότι οι κυνόδοντές μου διαμορφώθηκαν για να τρώω μόνο μαρούλια.

Έχω την εντύπωση ότι αλλού βρίσκονται οι λόγοι της υπεκμετάλλευσης και καταστροφής του πλανήτη μας και των ζώων που τον κατοικούν και σίγουρα δεν ο αντισπεσιμός και οι φιλόζωοι (και φιλάνθρωποι, κατά το φιλόζωοι) κύριοι και κυρίες που μπορούν ή θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση.

Την ίδια κουβέντα μου την έχει ανοίξει πολλές φορές μια φίλη. Προς το παρόν αποφεύγω να της πω ανοιχτά ότι φασίζει επικίνδυνα. Έχεις, δυστυχώς, απόλυτο δίκιο.

ΥΓ

Η μόνη μου διαφωνία με όλους τους παραπάνω "σπεσιστές" είναι το κατά πόσο είμαστε το μαναδικό έλλογο όν. Πιθανότατα εξίσου έλλογα είναι αρκετά από τα ανώτερα θηλαστικά (πτωματοφάγα τα περισσότερα από αυτά :-)).

από v3g4n 07/12/2007 9:29 μμ.


animal liberation- human liberation, γίνεται μια προσπάθεια εδώ και καιρό να καθιερώσουμε τον όρο "σπισισμός". Το ειδισμός, όπως και το γενορατσισμός χάνουν σε διάφορους τομείς σαν λέξεις. Εξάλου έχε υπόψιν πως λέξεις όπως φασισμός, ρατσισμός, σεξισμός, ομοφοβία, κτλ. προέρχονται από τις αντίστοιχες ξενικές. ;)

ήμαρτον ρε!, είσαι επιοικώς απαράδεκτος και παντελώς αστοιχείωτος. Πριν πετάξεις κοτσάνες του στυλ "η ενασχόληση με το σπισισμό μας κρατάει μακρυά από τα πραγματικά προβλήματα" ενημερώσου λίγο πάνω στο θέμα. Έμαθες έναν όρο δυο post πιο πάνω και θες να έχεις άποψη κιόλας. Μέχρι τότε άσε τους Γερμανούς να ασχολούνται με τις συνήθεις βλακείες τους και εσύ ο macho Ελληνάρας ασχολήσου με τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα πετώντας μολότοφ στα μαθητικά. Και μετά για σουβλάκια... Σκατά στους φασίστες, λέω έγω. Αλλά ποιοί είναι τελικά οι φασίστες;

νεκροφάγε, συγνώμη αλλά το επιχείρημα με τον Χίτλερ είναι παιδιού 8 χρονών. Και οι χακίδες κρεοφάγοι είναι, πρέπει να λέει κάτι αυτό;


degre zero, πραγματικά πιστεύεις ότι η δύναμη είναι αυτή που αποδίδει το δικαίωμα; Συγνώμη κι εδώ, αλλά υποθέτω ξέρεις πως αυτή είναι η βασική θεωρία κάθε είδους φασισμού. Με την ίδια λογική αρνείσαι το δικαίωμα ενός κοριτσιού 5 χρονών να μη βιαστεί, καθώς είναι ανύμπορο να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του.


επίσης :-), έχε υπόψιν πως ο άνθρωπος είναι ζώο χορτοφάγο. Φρουτοκαρποφάγο, για την ακρίβεια. Check this out: http://www.youtube.com/watch?v=05zhL1YUd8Q Επίσης, όπως λέει και ο Howard Lyman, αν πιστεύεις πως οι κυνόδοντες μας είναι για να τρώμε κρέας, πήγαινε και δάγκωσε μια αγελάδα στο λαιμό και σκότωσε την, όπως κάνουν τα σαρκοφάγα/παμφάγα. ;)

Εδώ μπορείτε να δείτε online ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ πάνω στον σπισισμό, με ελληνικούς υπότιτλους. http://veg-tv.info/Earthlings

προϋποθέτει μια όψιμη ανακάλυψη του δυτικού πολιτισμού, τα ατομικά δικαιώματα, να εφαρμόζονται στα ζώα. Τα ατομικά δικαιώματα προϋποθέτουν πρώτα και κύρια συνείδηση της ατομικότητας. Συνείδηση της ατομικότητας στους ανθρώπους είναι κάτι σχετικά όψιμο, των τελευταίων 10 αιώνων εφεύρεση. Θυμηθείτε ότι η κύρια λατρεία των απλών κοινωνιών και πολλών κοινωνιών ακόμα, όπως των Κινέζων είναι η προγονολατρεία, αφού κάθε άτομο ανήκει στο γένος του και δεν είναι αυθύπρακτη οντότητα.

Ακόμα χειρότερα τα ανθρώπινα δικαιώματα ως σύλληψη συνήθως στηρίζονται σε φυσιοκρατικά επιχειρήματα: είναι τα "φυσικά" και "αναφαίρετα" δικαιώματα, σύμφυτα στον άνθρωπο με την γέννησή του. Σκεφτείτε τώρα τον ισχυρισμό λ.χ. ότι είναι "φυσικό" δικαίωμα ενός ζώου να μην το τρώνε! Πώς γίνεται η φυσική κατάσταση να εφαρμόζεται στον άνθρωπο και να μην τιμωρούμε τα "πτωματοφάγα" ζώα γιατί δρουν...παρά φύση!

Τα ατομικά δικαιώματα είναι μια συζήτηση που είναι άσχετη με τα ενδιαφέροντα της αριστεράς. Στην αριστερά σημασία έχει η δύναμη και ο τρόπος που μεταχειρίζεται η κοινωνία την δύναμη, ως εργαλείο ελέγχου. Γι'αυτό και διακρίσεις όπως του Isaiah Berlin για αρνητικά και θετικά δικαιώματα δεν έχουν κανένα νόημα στην αριστερή κοσμοθεωρία.

Ουσιαστικά ο σπεσιισμός είναι μια αντιδραστική πρωτοβουλία, αφού δεν τον ενδιαφέρει η οικοδόμηση της ανθρώπινης κοινότητας, και δέχεται καπιταλιστικούς όρους σκέψης χωρίς να τους καλοεξετάζει, εφαρμόζοντάς τους ως μη έδει. Μια καλύτερη κοινωνία θα συμπεριφέρεται στα ζώα καλύτερα. Σε καμιά διαφορετική κοινωνία δεν θα πάψουν οι άνθρωποι να είναι "πτωματοφάγοι" και γενικά να χρησιμοποιούν την φύση για τις ανάγκες τους. Αν οι αυτόνομοι θέλουν τον κόσμο να αυτοκτονήσει, αφού και το να καλλιεργήσεις 5 στρέμματα για τις ανάγκες σου, σημαίνει θάνατος για χιλιάδες ποντίκια και έντομα που ζουν από αυτά, άρα πρέπει να τους κάνεις χώρο, ας ξεκινήσουν δίνοντας το καλό παράδειγμα. Εγώ επιφυλάσσομαι για το τι θα κάνω.

από μολοτοφορίπτης 08/12/2007 4:08 μμ.


"Επίσης, όπως λέει και ο Howard Lyman, αν πιστεύεις πως οι κυνόδοντες μας είναι για να τρώμε κρέας, πήγαινε και δάγκωσε μια αγελάδα στο λαιμό και σκότωσε την, όπως κάνουν τα σαρκοφάγα/παμφάγα. ;)"  

Πριν 5000 χρόνια θα τη σκότωνα με ακόντιο (αφού με γυμνά χέρια δε θα κατάφερνα και πολλά), θα την έγδερνα με κοφτερές πέτρες (αφού δεν έχω αρκετά δυνατά νύχια), ίσως να έτρωγα και ωμά κάποια κομμάτια και να έψηνα τα υπόλοιπα. Καθείς με τα όπλα του σε αυτόν τον πλανήτη. Πριν 2000 χρόνια θα την είχα στο χωράφι, θα την τάϊζα, θα την άρμεγα, θα τη σκότωνα με μαχαίρι, θα την έγδερνα επίσης με μαχαίρι, θα θυσίαζα κάποια κομμάτια σε κάνα-δυο θεούς, και θα έψηνα κάποια κομμάτια, θα πάστωνα κάποια άλλα για να τα φάω αργότερα. Σήμερα κάποιος την εκτρέφει, τη σκοτώνει, την τεμαχίζει και μου πουλάει κομμάτια, είτε φρέσκα, είτε κατεψυγμένα, είτε καπνιστά ή παστωμένα (φροντίζοντας να μεγιστοποιήσει το κέρδος του με όποιο κόστος), τα φέρνω σπίτι και τα ψήνω.

Παραμένω όμως παμφάγος.

Με τη δική σου λογική ή του Lyman, ούτε χορτοφάφος μπορώ να είμαι αφού δε βόσκω στα λιβάδια και δε μαζεύω καρπούς από τα δέντρα. Θα μπορούσα δηλαδή να αντιτείνω το «αν πιστεύεις πως οι μασητήρες μας είναι για να τρώμε χόρτα πήγαινε να βοσκήσεις σε κάνα λιβάδι, ή να φας γαϊδουράγκαδα ή μισοσάπια φρούτα όπως κάνουν τα χορτοφάγα».

Θα ήθελα επίσης να ακούσω τη γνώμη σου για τα λιοντάρια (που βασανίζουν και τρώνε ωμές και μισοζώντανες τις καημένες τις αντιλόπες), για τους καραχαρίες και τα δελφίνια (που βασανίζουν τα μικρότερα ψαράκια), για τις όρκες που «παίζουν» (βασανίζουν) με τις φώκιες πριν τις σκοτώσουν κλπ κλπ. Αυτά τα ζωντανά τι να τα κάνουμε? Εις θάνατον?

Να τελειώνουμε κάποια στιγμή με αυτά τα παραμύθια, τις αστικές ψευτοευαισθησίες και το λαϊφστάϊλ.

Αν διαβάζει κανένας σύντροφος από τη βίλα, ας μας πληροφορήσει για το τι ειπώθηκε την Τρίτη (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=800701).  

 

Συντροφικά

(Ο προηγούμενος «σπεσιστής επίσης :-)»  

ΥΓ

Κάποια κείμενα το Μπούχτσιν σχετικά με τη βαθειά οικολογία και την κοινωνική οικολογία http://dwardmac.pitzer.edu/Anarchist_Archives/bookchin/gp/greenperspectives6.html http://dwardmac.pitzer.edu/Anarchist_Archives/bookchin/socecovdeepeco.html και το ΟΙΚΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Μαθήματα από την Γερμανική εμπειρία, Εκδόσεις Ισνάφι, 2003, (Janet Biehl, Peter Staudenmaier)

από νταρμπυ 08/12/2007 4:32 μμ.


ο ανθρωπος εξελισσεται οσο εξελισεται το μυαλουδακι του.πριν πολλα χρονια που δεν ειχε ανακαλυψει την φωτια σαφως και ετρωγε ωμα τα ζωα και ειχε ενα ειδος γουνας με αποτελεσμα να μοιαζει πιο πολυ στα υπολοιπα ζωα.στην πορεια ομως εβαλε το μυαλο του να δουλεψει ανακαλυψε την φωτια και εφυγε σιγα σιγα η γουνα και αρχισε να τα τρωει ψημενα.επομενως οσο εξελισσεται το ειδος τοσο αλλαζουν τα χαρακτηριστικα του.

 

...

από v3g4n 10/12/2007 6:25 πμ.


Al Hakim, τι είναι μπούρδα και τι όχι, ας το κρίνει ο καθένας μόνος του. Μπορείς να χαίρεσαι με την αριστερή σου κοσμοθεωρία όσο θέλεις. Δε καταλαβαίνω όμως τι σχέση έχει και την αναφέρεις, όπως και γιατί συμπεριλαμβάνεις άπαντες σε αυτήν.
"Ουσιαστικά ο σπεσιισμός είναι μια αντιδραστική πρωτοβουλία, αφού δεν τον ενδιαφέρει η οικοδόμηση της ανθρώπινης κοινότητας, και δέχεται καπιταλιστικούς όρους σκέψης χωρίς να τους καλοεξετάζει, εφαρμόζοντάς τους ως μη έδει" Τι είναι αυτά που λες!;!;!;!;!;!;!; Λίγη σοβαρότητα...
Και δε καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς, εν  έτη 2007 δηλώνεις κατά των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων; Έχε υπόψιν σου την εξέλιξη της ηθικής μέσα στο χρόνο.
http://www.fileden.com/files/2007/3/19/904949/exeliksi%20ithikis.jpg

μολοτοφορίπτη, το γεγονός πως μπορεί κάποιος να κάνει κάτι (λόγω έλογης κατάστασης, δύναμης μυικής ή για ό,ποιον άλλο λόγο), δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως αυτό το κάτι είναι φυσικό, σωστό, ή ό,τι άλλο. Είναι λίγο macho παλαιοαμερικανισμός αυτό, νομίζω... Και σκατά μπορούμε να φάμε, αυτό δε σημαίνει πως είμαστε σκατοφάγοι. Και τσιγάρα μπορούμε να καπνίζουμε, αυτό σημαίνει πως είμαστε κατασκευασμένοι για κατανάλωση καπνού; Προφανώς όχι. Μπορεί η ανθρώπινη κουλτούρα να βασίζεται στη κατανάλωση σάρκας εδώ και αιώνες, το ανθρώπινο σώμα όμως ποτέ δεν ακολούθησε αυτή την "εξέλιξη". Μορφολογικά και ανατομικά, ο άνθρωπος δεν είναι κρεοφάγος. Τα δάχτυλα, τα στοματικά και στομαχικά υγρά, οι πόροι του δέρματος, το μήκος του λεπτού εντέρου, η οδοντοστοιχία, αυτά και άλλα ακόμα είναι πασιφανέστατα στοιχεία. Επίσης, το ότι ένα μεγάλο ποσοστό αφρικανοασιατών έχει δυσανεξία στη λακτόζη, αποδεικνύει του λόγου το αληθές και όσον αγορά τα γαλακτοκομικά. (Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προιόντων στα μέρη αυτά, άρχισε πολύ μετά από ότι στη δύση, με αποτέλεσμα οι οργανισμοί των ανθρώπων αυτών να μην έχουν υποστεί εξελικτική μετάλαξη στο βαθμό που έχουμε υποστεί εμείς οι δυτικοί). Τέλος, αν ήμαστε παμφάγοι, ούτε καρκίνους θα παθαίναμε, ούτε καρδιοπάθειες, ούτε οστεοπορώσεις, ούτε τόσες άλλες ασθένειες.

"Με τη δική σου λογική ή του Lyman, ούτε χορτοφάφος μπορώ να είμαι αφού δε βόσκω στα λιβάδια και δε μαζεύω καρπούς από τα δέντρα. Θα μπορούσα δηλαδή να αντιτείνω το «αν πιστεύεις πως οι μασητήρες μας είναι για να τρώμε χόρτα πήγαινε να βοσκήσεις σε κάνα λιβάδι, ή να φας γαϊδουράγκαδα ή μισοσάπια φρούτα όπως κάνουν τα χορτοφάγα».
Με κάπως καλύτερη διατύπωση, αυτό κάνω.

"Θα ήθελα επίσης να ακούσω τη γνώμη σου για τα λιοντάρια (που βασανίζουν και τρώνε ωμές και μισοζώντανες τις καημένες τις αντιλόπες), για τους καραχαρίες και τα δελφίνια (που βασανίζουν τα μικρότερα ψαράκια), για τις όρκες που «παίζουν» (βασανίζουν) με τις φώκιες πριν τις σκοτώσουν κλπ κλπ. Αυτά τα ζωντανά τι να τα κάνουμε? Εις θάνατον?"

Το μόνο ζώο που σκοτώνει χωρίς αιτία είναι ο άνθρωπος. Τα λιοντάρια, οι καρχαρίες και οι όρκες σκοτώνουν για να φάνε. Για αυτά είναι 100% θέμα επιβίωσης. Αν δε σκοτώσουν θα πεθάνουν.  "Ο θάνατος σου, η ζωή μου", κυριολοκτικά. Για εμένα και για εσένα ΔΕΝ είναι θέμα επιβίωσης. 500.000.000 (συντηριτικός υπολογισμός) παγκοσμίως, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Επίσης, δεν υφίσταται "βασανισμός" κατά τη θανάτωση ενός ζώου στη φύση, οι διαδικασία θανάτωσης γίνεται συνειδητά όσο το δυνατόν ταχύτερα.
Πριν 40 χρόνια ένα αεροπλάνο είχε πέσει στις Άλπεις. Οι μισοί σκοτώθηκαν. Εγκλωβισμένοι μέσα στον παγετώνα για μέρες, οι ζωντανοί έτρωγαν τους νεκρούς για να επιβιώσουν. Και πολύ καλά κάνανε, καθώς δεν είχανε άλλη επιλογή αν θέλανε να ζήσουν. Στην ανάγκη μπορεί να έσφαζα τη μάνα μου ή το παιδί μου και να τους έτρωγα ωμούς. Ένα από τα (τυχερά;) καλά αυτής της κωλοκοινωνίας όμως, είναι πως άνθρωποι όπως εσύ και εγώ τέτοια ανάγκη δεν έχουμε.

Δε τίθεται θέμα "αστικών ψευδοευαισθησιών και lifestyle". Να μειώνουμε και να απαξιώνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί με τέτοιους χαρακτηρισμούς, είναι πάρα πολύ εύκολο. Πρόκεται για επιλογές καθαρά πολιτικές και ηθικές. Όποιος δε το αναγνωρίζει αυτό εθελοτυφλεί. Κάποιοι είδανε πέραν του μικρού "εγώ" τους και πέραν του θλιβερού ανθρωποκεντρισμού που χαρακτηρίζει τον homo sapiens sapiens.  Όποιος αναρωτήθηκε το γιατί, χαμένος δε βγήκε...

από σαρκοφάγ-an 10/12/2007 7:24 πμ.


μας το παίζετε και οικολόγοι και ευαίσθητοι κτλ...

Να την χέσω την ανώδυνη ψευτο-οικολογία που δεν θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την απαλλαγή του "ανθρώπινου γένους" από το καταραμμένο καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής,

την ικανοποίηση των συμφερόντων της ανθρωπότητας.

Οι πρωτείνες του ζωικού κρέατος είναι μοναδικές, αναντικατάστατες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Κι αυτό δεν είναι κρατική προπαγάνδα.Είναι γνώση είναι επιστήμη.

Οπότε τα ζώα θα τα τρώμε και στον κομμουνισμό και μετά την επανάσταση. Και εκεί θα έχουμε τα καλύτερα σφαγεία ζώων, από άποψη υγιεινής, εκτροφής, ποιότητας, όχι από άποψη "βελτίωσης των όρων μεταφοράς τους στην λαιμητόμο".

Ελεος ρε , εδώ κόσμος και κοσμάκης σε Ασία και Αφρική και Ν. Αμερική πεθαίνει από ασιτία

και εσείς βγάζετε κοτσανο-θεωρίες για "πτωματοφαγία";;;

Ναι ρε είμαστε πτωματοφάγοι και φαινόμαστε. Και είναι καθήκον του επαναστατικού κινήματος να συντρίψει όσους συναινούν στην στέρηση στην πλειοψηφία της κοινωνίας τις ζωικές πρωτείνες.

ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ

Εμ μας κατεβάζουν τους μισθους, εμ μας γαμάνε τις συντάξεις

σε λίγο θα μας κόψουν και το χοιρινό, το μοσχαρίσιο και το πουλερικό

γιατί θα είναι "σπεσιστικό" να τα τρώμε.

 

 

 

 

 

από παμφάγος 10/12/2007 2:17 μμ.


"Επίσης, το ότι ένα μεγάλο ποσοστό αφρικανοασιατών έχει δυσανεξία στη λακτόζη, αποδεικνύει του λόγου το αληθές και όσον αγορά τα γαλακτοκομικά. (Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προιόντων στα μέρη αυτά, άρχισε πολύ μετά από ότι στη δύση, με αποτέλεσμα οι οργανισμοί των ανθρώπων αυτών να μην έχουν υποστεί εξελικτική μετάλαξη στο βαθμό που έχουμε υποστεί εμείς οι δυτικοί)."

Το θηλασμό τον θεωρείς δηλαδή αφύσικο? Να τα ταϊζουμε χόρτα τα νεογέννητα? Ξεφεύγουμε σιγά σιγά. Ούτε καν θηλαστικό λοιπόν ο άνθρωπος. Εκτός αν κάνει να πίνει γάλα για τα 3-4 πρώτα χρόνια και μετά γιοκ. Να δώ τι κόκαλα θα φτιάξουν τα μικρά ανθρωπάκια. Οι ανθρακορύχοι που κατέβαζαν και κατεβάζουν λίτρα γάλα καθημερινά να το ρίξουν στα χόρτα κι αυτοί?

Έχουμε υποστεί "εξελικτική μετάλλαξη"? Ένα προγραμματάκι ευγονικής θα μας επαναφέρει στα ίσα μας. Ξεφεύγουμε σιγά σιγά ξαναλέω...

 

"Τέλος, αν ήμαστε παμφάγοι, ούτε καρκίνους θα παθαίναμε, ούτε καρδιοπάθειες, ούτε οστεοπορώσεις, ούτε τόσες άλλες ασθένειες."

Σου είπε κανεί ότι τα υπόλοιπα ζωντανά του πλανήτη δεν παθαίνουν καρκίνο ή οστεοπόρωση?

Τελικά είμαστε χορτοφάγοι, αλλά πρέπει να βράσουμε τα χόρτα για τα φάμε (αλλιώς θα ματώσει ο ουρανίσκος μας και θα τα χωνέψουμε σε 3 μέρες), δεν είμαστε κρεατοφάγοι επειδή δεν μπορούμε να σκοτώσουμε αγελάδα με γυμνά χέρια (τα κοτόπουλα που τα καταφέρνουμε?) πρέπει να ψήσουμε το κρέας (δεν έχεις δει γάλλους προφανώς να τρώνε ωμό κιμά και άψητα φιλέτα).

Επίσης μόνο εμείς σκοτώνουμε χωρίς να τρώμε αυτό που σκοτώνουμε (το ίδιο συμβαίνει, σε μικρότερο βαθμό, με πολλά ανώτερα θηλαστικά).

Το επόμενο στάδιο είναι το "όχι στα εμβόλια", "ζήτω ο χορτοφαγικός ζεν βουδισμός"?

Ξεφεύγουμεεεεε.....

Έλεος.

Έλεεεεεοοοοος.

από v3g4n 11/12/2007 1:08 πμ.


"μας το παίζετε και οικολόγοι και ευαίσθητοι κτλ...
Να την χέσω την ανώδυνη ψευτο-οικολογία που δεν θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την απαλλαγή του "ανθρώπινου γένους" από το καταραμμένο καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής, την ικανοποίηση των συμφερόντων της ανθρωπότητας."


Δεν αντιλαμβάνομαι ποιοι είμαστε οι "εμείς". Τους αστείους χαρακτηρισμούς περι οικολογίας και ευαισθησίας στους επιστρέφω. Να χέσω και εγώ με τη σειρά μου τον ανθρωποκεντρισμό σας, που είναι ανίκανος να δει πέραν του εαυτούλη του.

"Οι πρωτείνες του ζωικού κρέατος είναι
μοναδικές, αναντικατάστατες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Κι αυτό δεν είναι κρατική προπαγάνδα.Είναι γνώση είναι επιστήμη."

Το ότι έχεις μαύρα μεσάνυχτα πάνω στο θέμα, είναι φως φανάρι. Έχω γράψει ολόκληρο κατεβατό, απλά, κατανοητά και δεδομένα επιχειρήματα  και γεγονότα, και πετάς μια κοτσάνα που είπε κάποτε κάποτε ένας πίπας γιατρουδάκος, χωρίς καν να  αναφέρεις την πηγή. Σου αρέσει ή οχι (μάλλον όχι) ο άνθρωπος είναι ζώο χορτοφάγο. http://www.goveg.com/naturalhumandiet.asp http://michaelbluejay.com/veg/natural.html http://home.comcast.net/~eugienmatt/veggie.htm#health http://www.ul.ie/~sextonb/eatmeat.htm http://www.celestialhealing.net/physicalveg3.htm http://vegan.thisblueplanet.net/forum/index.php?topic=488.20
Tώρα γιατί κάποιοι προωθούν λανθασμένες αντίθετες ιδέες, σε αφήνω να το σκεφτείς μόνος σου.

"Σου είπε κανεί ότι τα υπόλοιπα ζωντανά του πλανήτη δεν παθαίνουν καρκίνο ή οστεοπόρωση?"

Στη φύση; Όχι βέβαια!!! Στη φύση υπάρχουν καμιά δεκαριά - είκοσι αρρώστιες. Στον πολιτισμό καμιά δεκαριά - είκοσι χιλιάδες.

"Το θηλασμό τον θεωρείς δηλαδή αφύσικο? Να τα ταϊζουμε χόρτα τα νεογέννητα? Ξεφεύγουμε σιγά σιγά. Ούτε καν θηλαστικό λοιπόν ο άνθρωπος. Εκτός αν κάνει να πίνει γάλα για τα 3-4 πρώτα χρόνια και μετά γιοκ. Να δώ τι κόκαλα θα φτιάξουν τα μικρά ανθρωπάκια. Οι ανθρακορύχοι που κατέβαζαν και κατεβάζουν λίτρα γάλα καθημερινά να το ρίξουν στα χόρτα κι αυτοί?"

Αστεία ερώτηση... Φυσικά και είναι φυσιολογικότατος και απαραίτητος ο θηλασμός, ο οποίος αν δε γίνει σωστά μπορεί να προκαλέσει και δια βίου προβλήματα. Ο άνθρωπος όμως είναι το μόνο πλάσμα στη φύση που καταναλώνει γάλα μετά την απογαλάκτωσή του. Και καταναλώνει γάλα ενός άλλου είδους. Περάν του αηδιαστικού του της υπόθεσης, είναι και ανθυγιεινό. Καρκίνος του μαστού, καρκίνος του προστάτη, οστεοπόρωση, μπλα μπλα μπλα.

"Οπότε τα ζώα θα τα τρώμε και στον κομμουνισμό και μετά την επανάσταση. Και εκεί θα έχουμε τα καλύτερα σφαγεία ζώων, από άποψη υγιεινής, εκτροφής, ποιότητας, όχι από άποψη "βελτίωσης των όρων μεταφοράς τους στην λαιμητόμο."

Και γαμώ τις επαναστάσεις, η επανάσταση της καβάντζας μας. Έτσι ίσα για να βολευτούν ο δικοί μας. Με αυτή τη λογική, να είσαι ευχαριστημένος όταν ο βασικός θα πάει από τα 6 κατοστάρικα στα 7. Πάλι τα αφεντικά θα γαμάνε, αλλά η υγιεινή και η ποιότητα μας θα είναι βελτιωμένη. Εξάλλου, αυτοί τους δικούς τους τους βολέψανε. Δε πάνε να γαμηθούν λοιπόν οι υπόλοιποι;

"Ελεος ρε , εδώ κόσμος και κοσμάκης σε Ασία και Αφρική και Ν. Αμερική πεθαίνει από ασιτία και εσείς βγάζετε κοτσανο-θεωρίες για "πτωματοφαγία";;;"

Λοιπόν, ρε... Μαύρα μεσάνυχτα no2. Πριν προβεί σε επαναστατικές εξυπνάδες, μάθε κάτι πρώτα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Ο κοσμάκης σε Ασία, Αφρική και Ν.Αμερική δεν πεθαίνει από ασιτία ούτε εξαιτίας των κακών αμερικάνων, ούτε εξαιτίας του καπιταλισμού, ούτε εξαιτίας των κακών κυβερνήσεων. Ο κοσμάκης εκεί πεθαίνει από τη πείναι και από την έλλειψη νερού, επειδή οι μαλάκες οι δυτικοί είναι σε λίθη και συνεχίζουν να τρώνε κρέας. Ας αναλάβει ο καθένας το μερίδιο ευθύνης του λοιπόν. http://www.vegansociety.com/html/environment/land/ http://www.vegetarian-society.org/revamp/html/index.php?module=ContentExpress&func=display&ceid=38
http://www.all-creatures.org/articles/vegstaves.html
http://www.cleanse.net/index.asp?PageAction=Custom&ID=26
http://www.viva.org.uk/youth/nomoreexcuses/index.html
http://www.theage.com.au/yoursay1/2003/04/22/index.html

"Ναι ρε είμαστε πτωματοφάγοι και φαινόμαστε."
Έχετε χίλιους λόγους να ντρέπεστε γι' αυτό, κανέναν για να είστε περήφανοι.

"Και είναι καθήκον του επαναστατικού κινήματος να συντρίψει όσους συναινούν στην στέρηση στην πλειοψηφία της κοινωνίας τις ζωικές πρωτείνες."
Το (φασιστο)επαναστατικό κίνημα μπορεί να φάει φασόλια, να πάρει φόρα και να έρθει μας κλάσει τα παπάρια. Ας μάθει πρώτα τα στοιχειώδη, ας μορφωθεί λίγο, ας βγάλει τις παρωπίδες του, ας μάθει επιτέλους ποιός είναι ο πραγματικός εχθρός, ας σταματήσει να συμβάλει στο θάνατο των πεινασμένων, και αν μετά από όλα αυτά μείνει πιστό στο ελιτίστικο προφίλ του, τι να πω... σε περιμένω να με συντρίψεις.

από o σαρκοφάγος είμαι 11/12/2007 2:25 πμ.


την πάτησες. Λες στη φύση όχι δεν υπάρχουν καρκίνοι.

Η φύση μου φίλε, μεταβάλλεται. Η μεγάλη βιομηχανία, οι υλικοί όροι των κοινωνικών σχέσων (καπιταλιστικών ή μη), ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ.

Η φύση δεν είναι αναλλοίωτο χρονικα και ξεχωριστό χωρικά καταφύγιο κάποιων ζώων και αναχωρητών τύπου βετζετάριαν-άναρχιστς.

Είσα πρωτογονιστής; Ζητάς να γυρίσει το ρολόι της ιστορίας της ανθρωπότητας προς τα πίσω; Αυταπάτες που χεις κακομοίρη

Δε βλέπεις το προοδευτικό που υπάρχει στην ιστορική εξέλιξη του ανθρώπου;.  

Η καταστροφή του περιβάλλοντος δεν οφείλεται στην ανθρώπινη-άπληση φύση, γιατί και αυτή η φύση του ανθρώπου μεταβάλλεται με την μεταβολή-ανάπτυξη των κοινωνικών σχέσεων, των εργαλείων της παραγωγής. κτλ... κτλ...

ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ-ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Κατάρα για όλα τα είδη του πλανήτη και τον άνθρωπο τον ίδιο. Κατάλαβες;

Ο καπιταλισμός έχει φάει τα ψωμιά του ΩΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Ολη η ανάλυση μου ναι είναι ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΣΠΕΣΙΣΤΙΚΗ,

όμως ακριβώς γιατί οι άνθρωποι είναι το μόνο είδος που σε αντίθεση με όλα τα άλλα

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙ , ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ.

Σβήσε αυτό τον κρίσιμο παράγοντα

και τότε φτιάχνεις αυτές τις απίθανες θεωρίες ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΣΠΕΣΙΣΜΟΥ

από v3g4n 11/12/2007 2:23 μμ.


Το να πίνει ένα πλάσμα νερό από ένα  ποτάμι που είναι γεμάτο με τα λύματα μιας πόλης, κάποια στιγμή θα του αποδώσει καρκίνο, δε θέλει ιδιαίτερη σκέψη αυτό. Καρκίνος όμως, καρδιοπάθειες, οστεοπορώσεις και λοιπές ασθένειες που οφείλονται στη διατροφή, δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ. Αν έχει κάτι υπόψιν σου, παρέπεμψε με σε παρακαλώ πολύ και θα ανακαλέσω.

Μάλλον γράφεις και σε άλλο forum και με κάποιον πριμιτιβιστή, γιατί εδώ δε νομίζω να υπάρχει κανένας. Κάνε μια προσπάθεια να μη βγάζεις ό,τι να 'ναι συμπεράσματα από τα λεγόμενα κάποιου, είναι σημαντικό και βοηθάει πολύ μια συζήτηση. Το ποιός είναι κακομοίρης άστο να το κρίνει η ιστορία.

Μου λες: "Δε βλέπεις το προοδευτικό που υπάρχει στην ιστορική εξέλιξη του ανθρώπου;"
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, και λες επιχειρήματα του στυλ "Ολη η ανάλυση μου ναι είναι ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΣΠΕΣΙΣΤΙΚΗ,όμως ακριβώς γιατί οι άνθρωποι είναι το μόνο είδος που σε αντίθεση με όλα τα άλλα  μπορεί να επαναστατικοποιεί, να μεταβάλει συνεχώς τους υλικούς όρους της εξασφάλισης των μέσων συντήρησης του.."

Μέσα στην ιστορική εξέλιξη του ανθρώπου ειναι και ο καπιταλισμός που αναφέρεις. Μέσα στην ιστορική εξέλιξη του ανθρώπου είναι και η εκμετάλλευση των μαύρων, των γυναικών, των παιδιών, των ζώων, η δουλοκατοχή, οι δημόσιες εκτελέσεις, η ιδιοκτησία, η μισθωτή εργασία, τα εργατικά ατυχήματα. Την περιβόητη ανθρώπινη εξέλιξη τη φτιάξανε "οι πάνω". Από την αρχή της μέχρι σήμερα είναι βαμμένη με το αίμα των "από κάτω". Πάντα όμως, τις δόξες και τα επιτεύγματα της τα χαίρονται "οι από πάνω". Κάτω λοιπόν από αυτούς τους όρους, κάτω από αυτές τις συνθήκες, γαμώ την ανθρώπινη εξέλιξη.

Σχετικά με το τελευταίο σου επιχείρημα υπέρ ανθρωποκεντρισμού... Και ο Χίτλερ κάτι τέτοια έλεγε για την αρεία φυλή, μόνο που αυτός είχε ολόκληρο στρατό επιστημόνων να στηρίζουν τις μπούρδες του. Έστω όμως ότι είχε δίκιο. Έστω ότι η περιβόητη αρεία φυλή ήταν/είναι ανώτερη από τις υπόλοιπες σε όλους τους τομείς. Αυτό το γεγονός της δίνει το δικαίωμα να πατήσει της άλλες;

΄Έστω ότι ιχύουν και τα δικά σου "επιχειρήματα", που ελπίζω να τα θυμάσαι μια μέρα και να γελάς. Έστω ότι ο άνθρωπος είναι ελογότερος και επαναστατικότερος των υπολοίπων όντων. Αυτό του δίνει το δικαίωμα να δρά με κριτήριο το εγώ του; Θεωρώντας τον εαυτό του πιο ψηλά από τα υπόλοιπα πλάσματα; Γιατί αν είναι έτσι, αν θέλεις να τιμίσεις το λόγο σου και να μην λειτουργείς με δύο μέτρα και δύο σταθμά, αν αύριο εγώ ή ο καθένας αποδειχτώ πιο έξυπνος και πιο επαναστάτης από εσένα, τότε εσύ οφείλεις να δηλώσεις σε εμένα ή στον καθένα, υποτέλεια. Απλά τα πράγματα.
Σκέψου λοιπόν λίγο καλύτερα πιο θα πρέπει να είναι τελικά αυτό το κριτήριο της υπεροχής. Ακόμα καλύτερα, σκέψου αν θα έπρεπε να υπάρχει αυτό κριτήριο.

Ολική άρνηση λοιπόν. Στο έθνος, στη θρησκεία, στην οικογένεια, στη πατρίδα, στη φυλή, στο φύλο, στο είδος.

 Επίσης, ακόμα και δίκιο να'χεις (που δεν έχεις) το να προβάλλεις ένα λάιφ-στάιλ πιο κουλτουρέ δε σε κάνει Μωυσή, φίλε μου βέγκαν. Η χορτοφαγία δεν θ'αλλάξει τον κόσμο ούτε κι η ανακύκλωση και το ποδήλατο θα τον σώσουν.
Το επιχείρημα περί φύσης του ανθρώπου είναι φαιδρό. Κάθε φορά που αρχίζει μια τέτοια συζήτηση περί "επιστημονικών αποδείξεων" παρατηρείται το φαινόμενο να επικαλείστε μελέτες ιατρών που έχουν σφάξει ζώα για να τις κάνουν. Παράδοξο ε; ΄Ασε που υπάρχουν οι δεκαπλάσιες που αποδεικνύουν το αντίθετο. Και μπαίνουμε και σε μια επιστημονολογική ανάλυση...
Κι αλήθεια, δε σου φαίνεται καθόλου παράξενο που ο Χίτλερ λάτρευε τα ζώα αλλά μισούσε τους (μη-αρειους) Ανθρώπους (Εβραίους, Τσιγγάνους, Σλάβους κλπ);

.

από . 11/12/2007 5:19 μμ.


 http://www.avma.org/careforanimals/animatedjourneys/pethealth/pethealth.asp

http://www.animalcancertrust.org.uk/Links/1_legal.html

http://www.aht.org.uk/fsheets/fsheets2.html

http://www.acfoundation.org/

http://www.drnancysplace.com/cancerfaq.htm

http://www.jwildlifedis.org/cgi/reprint/39/1/241.pdf

http://www.horseandhound.co.uk/horsecare/1370/58078.html

http://www.newscientist.com/article/dn1983-pollution-blamed-for-cancer-ravaging-quebecs-whales.html

 

Τα ίδια ισχύουν για παθήσεις της καρδιάς (και του κυκλοφορικού) και την οστεοπόρωση. Ρίξε μια ματιά και στα

 

“Veterinary and Comparative Oncology”, Blackwell Publishing

“Veterinary Immunology and Immunopathology”, Elsevier

“Veterinary Pathology”, HighWire Press

Μοιάζουμε πολύ με τα υπόλοιπα ζωντανά του πλανήτη. Και δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν χορτοφάγα, σαρκοφάγα και παμφάγα ζώα. Όταν αναγκάσεις ένα οποιοδήποτε ζώο να τραφεί διαφορετικά από αυτό που επιβάλλει η κατασκευή του (πχ αγελάδες που τρέφοταν με κρεατάλευρα) τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα άσχημα (σκέψου να αναγκάζεις πχ μια γάτα (που πίνει και γαλά όταν το βρίσκει) να τρέφεται με χόρτα).

Το κομμάτι της βαθειάς οικολογίας καταλήγει σε επικίνδυνα συμπεράσματα. Κάνε τον κόπο και ψάξτο παραπάνω.


Το λοιπόν... Όλα τα σου τα links είναι είναι ανυπέστατα. Μιλάγαμε για  καρκίνο στη φύση και φέρνεις links καρκίνο στα οικόσιτα ζώα. Χαίρω πολύ, Κώστας. Έχω άλλα 500 links  να σου δώσω πάνω στον καρκίνο των οικόσιτων ζώων. Ένα link έδωσες μόνο σχετικά με το καρκίνο των φαλαινών, ο οποίος αιτιολογείται στον ανθρώπινο παράγοντα και τη μόλυνση που προκαλεί αυτός.

Πάμε παρακάτω. Το είπα δυο - τρείς φορές ευγενικά, νατο πω και μια ευθέως και χύμα μπας και το πιάσεις... ΚΟΨΕ ΤΟΝ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ. Είμαι μόνος μου, χωρίς άλλους 300 από πίσω μου, μιλάω για εμένα και δεν παίρνω το μέρος κανενός.
Με είπες ευαίσθητο, με είπες οικολόγο, ψευτο-οικολόγο, πριμιτιβιστή, τώρα με λες και βαθύ οικολόγο. Το μόνο που μπορώ να συμπεράνω είναι ή ότι δε διαβάζεις τα γεγραμμένα μου,   ή ότι λές ότι μαλακία σου κατέβει στο μυαλό για να δειχτείς. Τώρα το τι έχω μπει στον κόπο να ψάξω παραπάνω, όπως αναφέρεις, δεν είμαι υποχρεωμένος να στο αναφέρω, αν σε κάθε περίπτωση να είσαι βέβαιος πως είναι πολύ παραπάνω από αυτό που έχεις ψάξει εσύ.
    Δε θυμάμαι να επικαλέστηκα επιχειρήματα γιατρών που πειραματίστηκαν πάνω σε μη ανθρώπινα ζώα. Αν κάπου το ανέφερα, παρέπεμψέ με να σου ζητήσω δημόσια συγνώμη κιόλας. Διαφορετικά μάθε να επιχειματολογείς και έλα μετά να μιλήσουμε. Το μόνο που βλέπω να είναι να απαντάς σε συγκεκριμένα, τεκμηριωμένα και λογικότατα επιχειρήματά μου με γενικότητες και ανόητες αοριστολογίες το στυλ "το επιχείρημα σου είναι φεδρό" μπλα μπλα μπλα. Αν θέλεις να υπερασπιστείς μια άποψη τεκμηρίωσε τη και να είσαι έτοιμος να την επηράσπιστεις την οποιαδήποτε στιγμή. Διαφορετικά μη τη λες καθόλου καλύτερα. Εκτίθεσαι. Ό,τι έχω αναφέρει, είναι γεγονός τεκμηριωμένο. Αν θεωρείς πως άφησα κάτι ανυπόστατο, θα χαρώ να σου λύσω την ό,ποια απορία.  Τώρα, αν εσύ πιστεύεις ακόμα πως ο άνθρωπος είναι κρεοφάγος κτλ, εγώ καφενειακές συζητήσεις δεν κάνω. Αν θέλεις να μιλήσουμε πάνω σε μια βάση σωστή και σοβαρή, θα χαρώ. Διαφορετικά, γάμησέ το καλύτερα, δεν έχει κάποιο νόημα. Βιολογία, διαιτολογία, ανθρωπολογία και κοινωνικές επιστήμες δε θα κάτσω να σου μάθω εγώ.

Το μόνο που έχω να σου πω εν κατακλείδι, είναι πως το κίνημα της απελευθέρωσης των ζώων, κίνημα του οποίου θεωρώ τον εαυτό μου υπέρμαχο, (μάλλον αυτήν την "κατηγορία" ήθελες να μου αποδώσεις και έλεγες ό,τι να 'ναι τόσα post τώρα), ξεπήδησε από έναν τρόπο σκέψης κάάάπου κοντά στο δικό σου. Απλώς κάποιοι, όπως προείπα, είδαν αυτό που εσύ αρνείσαι οικειοθελώς να δείς. Απλώς κάποιοι, να το πω αλλιώς, όταν μιλήσαν για αναρχία, σταματήσαν να κοιτάζουν τον εαυτούλη τους, κάνανε τα λόγια τους απόλυτα και δε ρίξανε νερό στο κρασί τους, δε συμβιβάστηκαν στην καβάντζα του είδους τους και κοιτάξαν να τηρήσουν αυτό που ονομάσαν ισότητα, πέραν των του οίκου τους. ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΜΑΣ. ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Καλή σου μέρα.

από νεκροφάγος 12/12/2007 11:48 πμ.


 Δεν έβαλα τα λινκ αυτά εγώ.-
Δεν πιστεύω ούτε κατά διάνοια ότι εσύ ξέρεις βιολογία, ανθρωπολογία ή κοινωνικές επιστήμες.
Αν ήξερες ελάχιστα τι σου γίνεται, δεν θα άρχιζες τις μπαρούφες περί "φύσης του ανθρώπου". Σε παραπέμπω σ'ένα άρθρο του Αρανίτση με τίτλο : Η μητερούλα μας η φύση.
Αυτά κι άργησα, φεύγω για την πορεία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ζώων πεθαίνει σε ηλικία πολύ μικρότερη από τον άνθρωπο. Πάει περίπατο αυτό περί "αφύσικης" ζωής. Η φυσική ζωή ήταν αυτή που ζούσε ο άνθρωπος πριν 100 χρόνια και πέθαινε στα 25 του. Και το ίδιο ίσχυε και για τους Νταγιάκ ή τους Αβορίγινες λ.χ. που ζούσαν μόνο απ'ότι τους πρόσφερε η φύση.

Υπάρχει ένα φαινόμενο που λέγεται negligible senescence, που εκφράζεται στα ψάρια του γένους Sebastes, στα θηλυκά ψάρια των γενών Pseudopleuronectes και Paralichthys και σε κάποια είδη χελώνας. Αυτά τα ζώα όντως δεν πεθαίνουν από εκφυλιστικές ασθένειες, αλλά από τραύματα, θηρευτές, πείνα κλπ. Οι καρχαρίες που υπήρχε ο μύθος τη δεκαετία του '70 ότι δεν παθαίνουν καρκίνο, παθαίνουν και παραπαθαίνουν όπως αποδείχθηκε. Τώρα, αν κάποιος νομίζει ότι είναι αμοιβάδα, αυτό είναι άλλο θέμα.

Η άρνηση της ανθρώπινης φύσης, όπως αυτή εκφράζεται από αβιολόγητους οικολογούντες, με μεσσιανικές απόψεις για επιγείους παραδείσους, είναι πολύ ανησυχητική, αφού μεταθέτει την συζήτηση για το μέλλον του πλανήτη, που κινδυνεύει, σε έναν εσμό πομφολυγώδων δοξασιών. Αυτό ακριβώς θέλουν αυτοί που μολύνουν, αυτοί που καταστρέφουν το περιβάλλον: να έχουν να κάνουν με ανενημέρωτους,  ώστε στη σύγχυση να προβάλλει η φωνή τους ως η φωνή της λογικής,της σταθερότητας και της σύνεσης. Αν ήμουν μεγάλη εταιρεία, πρώτα τα site των οικολογούντων θα χρηματοδοτούσα, ώστε να ενισχύω την σύγχυση.

...

από ... 19/12/2007 6:10 μμ.


Σχετικά με το ότι  "είναι προσβολή για τα θύματα του φασισμού να τα συγκρίνεις με του "σπισισμού" 

Πολλά είναι τα θύματα του φασισμού (τουλάχιστον του φασισμού με την κλασσική του έννοια), που έχουν αντίθετη άποψη με εσένα.

"When I see cages crammed with chickens from battery farms thrown on trucks like bundles of trash, I see, with the eyes of my soul, the Umschlagplatz [the spot in the Warsaw Ghetto where Jews were forced onto trains leaving for the death camps]. When I go to a restaurant and see people devouring meat, I feel sick. I see a holocaust on their plates"
Georges Metanomski, who fought in the Warsaw Ghetto

In their behavior toward creatures, all men are Nazis. Human beings see oppression vividly when they're the victims. Otherwise they victimize blindly and without a thought.
Isaac Bashevis Singer

http://www.animalliberationfront.com/Philosophy/AbuseLinked/Dachau.htm

Καλύτερα να μη μιλάμε εκ μέρους τρίτων λοιπόν χωρίς να είμαστε σίγουροι.

από G.B. 19/12/2007 7:33 μμ.


Κάτι και από εμένα ίσως λίγο τραβηγμένο απο τα μαλλιά. Αν "ο άνθρωπος" δεν είχε καρα-εκμεταλευτεί τα ζώα, δεν θα είχε υπάρξει "η ανθρωπότητα". Αν ο καπιταλισμός δεν είχε δημιουργήσει τις συνθήκες ύπαρξης του προλεταριάτου... δεν θα είχαν δημιουργηθεί οι συνθήκες που (υποθετικά) θα επέτρεπαν την χειραφέτηση του υποκειμένου της εργασίας. (η διαλεκτική κίνηση υποκρύβει "κατάφαση"). Η "ελευθερία" από μόνη της είναι ανυπόστατη. Κάπου χρειάζεται και η ανάγκη για να αποκτήσει ύπαρξη. Ή καλύτερα: Το να δημιουργείς εργοστάσια που παράγουν φαί, που διαχειρίζονται την "ζωή" σαν φαί είναι τραγικό. Το να νοιώθεις ενοχές όταν τρως ζώα είναι επίσης τραγικό. Το να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ότι τα 5-7 δις. ανθρώπων δεν κάνουν χάρη στο σύμπαν που υπάρχουν αλλά δικαιούνται να τρέφονται κανονικά -έως ότου να πεθάνουν- είναι και αυτό τραγικό. Το σύμπαν χωρίς αντιπαραθέσεις δυνάμεων, χωρίς δυνάμεις γενικότερα είναι αυτό που ονειρεύονται τα δακρυσμένα μάτια. Είμαι πάντα καχύποπτος με κάθε βουδιστικο-ινδουιστική επιρροή στα φιλοσοφικά θέματα. Συνήθως δεν αντέχουν σε οποιαδήποτε κριτική. Ο "άνθρωπος" στον αγώνα του ενάντια στη φύση (ανάγκη) ανοίγει τον δρόμο της "ελευθερίας". Με την σειρά του λειτουργεί σαν ανάγκη για την φύση.

Οι αντιθέσεις δεν εξουδετερώνονται ωστε να ησυχάσουμε στον ύπνο της ηλίθιας ηθικής μας.

Σχετική με το θέμα η ταινία blade runner (ή το do androids dream..). Τι είναι η συμπάθεια; Προς τι και γιατί νοιώθουμε συναισθήματα;

Ξέρουμε ότι αυτοί που προσέχουν να μην πατήσουν τα μυρμηγκάκια, είναι καραμύωπες όταν πρόκειται για άλλες πιο χονδροκομμένες υποστάσεις.

Τελευταία σημείωση: Ο άνθρωπος τρώει κρέας επειδή συναγωνίστηκε (ζήλεψε) το λιοντάρι. Το πρόβατο και το διαιτολόγιό του ποτέ δεν του κάνανε ιδιαίτερη εντύπωση.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License