ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου προσαγεται στα κεντρικά της ασφάλειας θεσ/νίκης ο αντεξουσιαστής Β.Μ. υπό καθεστώς απαγωγής. Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, κινηματογραφικού τύπου σκηνές εκτυλίσσονται στο κέντρο της πόλης.

Το μεσημέρι, ομάδα ασφαλιτών υπο τη συνοδεία διμοιρίας των ΜΑΤ, εισβάλλει σε καφενείο και προσάγει 2 συντρόφους. Λίγες ώρες αργότερα κι ενώ η αστυνομοκρατία έχει εξαπλωθεί στην ευρύτερη περιοχή κέντρου- Άνω Πόλης προσάγονται-απαγάγονται άλλοι 2 σύντροφοι και μάλιστα την ώρα που εργάζονταν.

Η συμπεριφορά της κρατικής ασφάλειας της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας δεν θα μπορούσε να κρυφτεί κατά τη διάρκεια των επίδοξων ανακρίσεων: «Εμείς είμαστε το κράτος και θα σας γαμάμε», «ξέχνα δικηγόρους και μαλακίες εδώ γίνεται ό,τι λέμε εμείς» και άλλα περιφραστικότατα που αφήνουν έκπληκτους μόνο εκείνους που νομίζουν πως η αστυνομία είναι ένα σώμα που σφύζει από δημοκρατία, ευγένεια και άλλα αγαθά χαρακτηριστικά.

Το βράδυ της ίδιας μέρας και μετά απο πολύωρη και αναίτια κράτηση των συντρόφων στα κεντρικά αφήνονται όλοι ελεύθεροι εκτός του Β.Μ., ενώ έχει προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από αλληλέγγυους αναρχικούς και αντεξουσιαστές.

Την Τρίτη 27/11 το πογκρόμ των μπάτσων, αντιτρομοκρατικής και ασφαλιτών παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Ολόκληρη η Άνω Πόλη αστυνομοκρατείται από διμοιρίες των ΜΑΤ που φτάνουν το σημείο να κρύβονται ακόμα και μέσα σε μοναστήρια!!!

Ταυτόγχρονα σπάζοντας πόρτες εισβάλλουν σε σπίτια συντρόφων και αφαιρούν (ή ενδεχομένως προσθέτουν) ό,τι επιθυμούν. Ξανα γίνεται προσαγωγή μιας συντρόφισσας η οποία αφήνεται αρκετές ώρες αργότερα ελεύθερη και για ακόμα μια φορά η πολύωρη και αναίτια κράτηση αναδεικνύεται σε κανόνα αστυνομικής ταλαιπωρίας.

Εν μέσω της εξάπλωσης αυτού του πογκρόμ που κυνηγάει ό,τιδήποτε άπτεται πολιτικών, κοινωνικών, φιλικών ή συγγενικών σχέσεων δεν δικαιούμαστε να σιωπήσουμε.

Οι τρομοκράτες της αστυνομίας είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως θα αφήσουμε έρμαια τους συντρόφους μας στα χέρια των βασανιστών της που απαγάγουν όποιον θέλουν, που εισβάλλουν σε σπίτια σαν στρατός κατοχής, που απειλούν και εξυβρίζουν αγωνιστές.

Είμασταν, είμαστε και θα είμαστε απέναντί τους!

Είμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των συντρόφων μας!

                   ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ – ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

                                                                                 Κατάληψη Terra Incognita

                                                                                 Θεσσαλονίκη 27/11/07

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License