Φωτογραφίες από την πορεία μηδενικής ανοχής στους ένστολους δολοφόνους, Πάτρα 22/11

λίγες φωτογραφίες από την πορεία της Πέμπτης 22/11/07 που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το μαχαίρωμα 14χρονου αφγανού στο λιμάνι της Πάτρας από λιμενόμπατσο.

post image

Συνοπτικά μια ενημέρωση και από εμένα.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 200 άνθρωποι. Ξεκίνησε από το Παράρτημα ακολουθώντας το "κλασσικό" δρομολόγιο "πλ. Όλγας - Μαιζώνος - πλ. Γεωργίου" μέχρι την Πατρέως όπου έστριψε προς το λιμάνι. Φτάνοντας στην πύλη της Γούναρη η πορεία επιτέθηκε με μπογιές και πέτρες στους δεκάδες λιμενόμπατσους που είχαν παραταχθεί προφανώς για να εμποδίσουν την διέλευσή μας στο λιμάνι. Στη συνέχεια η πορεία συνέχισε κανονικά μέσω της Γούναρη και της Κορίνθου προς το Παράρτημα όπου και ολοκληρώθηκε.

Στην πορεία που είχε καλεστεί από αναρχικούς - αντιεξουσιαστές και συντρόφους υπήρχαν 2 πανό. Το κεντρικό έγραφε "ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ' ενώ το πλαϊνό έλεγε "ΟΙ ΛΙΜΕΝΟΜΠΑΤΣΟΙ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ - ΟΙ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ" προφανώς συνδυάζοντας το περιστατικό με τη δολοφονία αλβανού μετανάστη (που συνέβη την ίδια μέρα, 8/11) κοντά στο αμύνταιο φλώρινας από πυροβολισμό συνοριοφύλακα.
Φωνάζονταν πολλά συνθήματα αλληλεγγύης στους μετανάστες και όχι μόνο.
Μερικά από αυτά: "Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι // Σ' ελλάδα, τουρκία, αλβανία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία // Στις νάρκες του έβρου, στον πάτο του αιγαίου, χτίζεται η ασφάλεια του κάθε ευρωπαίου" και οπωσδήποτε το "Τέρμα πια στις αυταπάτες, στης Πάτρας το λιμάνι σκοτώνουν μετανάστες".
Επίσης μοιράστηκαν αρκετά κείμενα στους περαστικούς και πετάχτηκαν και πολλά τρικάκια στην πόλη και στην είσοδο του λιμανιού.

ΥΓ: Προφανώς και η πορεία επιτέθηκε ευπρόσωπα και όχι πετώντας πέτρες και τρέχοντας στα γύρω στένα όπως θέλουν να παρουσιάζουν τα τοπικά μμε (που αντιγράφουν καρμπόν ότι τους λένε οι μπάτσοι). Η πορεία υπερασπίζοντας την κίνησή της επέστρεψε κανονικότατα στο Παράρτημα αφού διέσχυσε το κέντρο της πόλης. Αυτά τα ολίγα...


Το κάλεσμα για την πορεία (αφίσα)

Άλλες ενημερώσεις για την πορεία:
Στο patras
Στο athens

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License