συμπλοκη μεταναστων-μπατσων στο λιμανι της πατρας

πριν περιπου δυο ωρες καποιος ή κάποιοι αφγανοι μεταναστες δεχτηκαν επιθεση απο φορτηγατζη στο λιμανι της πατρας

πριν περιπου δυο ωρες καποιος ή κάποιοι αφγανοι μεταναστες δεχτηκαν επιθεση απο φορτηγατζη (ενδεχωμενως και απο λιμενικο/ους) στην προσπαθεια τους να επιβιβαστουν στο πλοιο "λευκα ορη"  ιδιοκτησιας ANEK που θα εκτελουσε δρομολογιο προς ιταλια.Μετα το γεγονος μαζευτηκαν περιπου 150 μεταναστες οι οποιοι επιτεθηκαν με πετρες στα ματ που ειχαν ηδη ερθει με σκοπο να εξασφαλισουν την "ομαλοτητα".Συντροφος που τυχαια περνουσε απο κει και ειδε το περιστατικο ειδοποιησε τηλεφωνικα, και αυτη τη στιγμη στο λιμανι βρισκονται περιπου 50 ακομα ατομα.


από sleepless 30/11/2007 5:01 πμ.


Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το

http://patrasindymedia.ath.cx/

Σήμερα το βράδυ κάποιος οδηγός νταλίκας έδειρε αφγανούς μετανάστες οι οποίοι ήταν κρυμμένοι στο φορτηγό του (ο ένας είναι στο νοσοκομείο). Έπειτα μπήκε στο πλοίο "Λευκά "Όρη" της ΑΝΕΚ προς Ιταλία.
Περίπου 200 πρόσφυγες αφγανοί και  μη, συγκεντρώθηκαν έξω απ' το πλοίο και έκαναν 2 ντου με πέτρες στις 2-3 διμοιρίες μπάτσων που είχαν φτάσει.
Έπειτα μαζεύτηκαν στο λιμάνι πάνω από 50 αλληλέγγυα άτομα.
Οι πρόσφυγες ζητούσαν να τους παραδώσουν τον οδηγό, χωρίς να αφήνουν το πλοίο να φύγει για αρκετές ώρες.
Την ώρα που φύγαμε και οι τελευταίοι ακούστηκε ότι ο οδηγός συνελλήφθει χωρίς βέβαια αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.
Ακόμα να πώ ότι σε συνεννοήσεις που κάναμε με τους μετανάστες κανονίστηκε μια κοινή πορεία για το συμβαν το Σάββατο.
Είναι ώρα να κάνουμε κάτι σοβαρό και ουσιαστικό με αυτό το θέμα στην Πάτρα. Και οι επαφές που κάναμε μαζί τους απόψε διευκολύνουν πολύ στο να ξεκινήσει κάτι τώρα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License