Στις 1 το μεσημέρι περιπου 100 αναρχικοι/ες πραγματοποίησαν συγκεντρωση έξω από τα γραφεία της εφημεριδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στη Θεσσαλονίκη. Το κτίριο γραφτηκε μέσα κι έξω με συνθηματα, κολλήθηκαν αφίσες και μοιράστηκε το κείμενο που ακολουθεί:
Την Παρασκευή 30 Νοέμβρη δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ φωτογραφίες 3 συντρόφων μας για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και οι οποίοι αναζητούνται από την αστυνομία. Οι ίδιες φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν και στο «Έθνος», ενώ προβλήθηκαν και στα δελτία ειδήσεων πολλών καναλιών.
Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών ήταν μια ακόμα κίνηση στα πλαίσια του πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η αστυνομία από την περασμένη Δευτέρα ενάντια στον αναρχικό χώρο, με αφορμή τη σύλληψη του συντρόφου Βαγγέλη Μποτζατζή. Έφοδοι σε καταστήματα και σπίτια, αναίτιες προσαγωγές, πολύωρες κρατήσεις-ανακρίσεις, απειλές και εκφοβισμούς, ενώ για 2 μέρες η Άνω Πόλη πολιορκείται από δυνάμεις των ΜΑΤ, της ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής.
Σ’ αυτό το πογκρόμ τα ΜΜΕ φυσικά και θα είχαν δραστικό ρόλο: Την αναπαραγωγή της αστυνομικής γνώμης και την εδραίωση της στην κονωνία, όπως σε κάθε περίπτωση που αποδεικνύεται πως δουλεύουν άριστα σαν το μακρύ χέρι των μπάτσων.
Για ακόμη μια φορά όμως η αλητεία ξεπερνά κάθε όριο. Η εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» αναδεικνύεται όχι απλά σε κοινωνικό χαφιέ αλλά στον πιο άψογο και πρόθυμο συνεργάτη της κρατικής ασφάλειας. Σαν σύγχρονοι κεφαλοκυνηγοί, δημοσιογράφοι και μπάτσοι χέρι-χέρι ψάχνουν μπας και βρουν κανένα ρουφιάνο για να καταδώσει ανθρώπους που διωκονται. Σ’ αυτό το σαφάρι που εξαπολύουν οι μόνοι που στα αλήθεια τρομοκρατούν την κοινωνία, οι μπάτσοι και οι δημοσιογράφοι, θα μας βρίσκουν μπροστά τους.
Αυτοί που ανέλαβαν δήθεν στο όνομα της ενημέρωσης να καλύπτουν τα πραγματικά εγκλήματα (εργατικά «ατυχήματα», δολοφονίες μεταναστών, αστυνομική βία κλπ), αυτοί οι ίδιοι είναι πλέον μπάτσοι χωρίς στολή, διεκπεραιώνοντας άριστα το έργο της αστυνομίας αναλαμβάνοντας οι ίδιοι να βρουν χαφιέδες και καταδότες.
Τα ψήγματα αξιοπρέπειας που αντικρύζουμε (ο αρθρογράφος της «Μακεδονίας» Κώστας Κουκουμάκας παραιτήθηκε μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών στο σχετικό με την υπόθεση άρθρο του στην εφημερίδα) αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα για την συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων. Τέτοια παντελής έλλειψη αξιοπρέπειας συμβαδίζει με τα χαμηλά ένστικτα ανθρώπων που αργά ή γρήγορα χρηματοδοτούνται από ασφαλίτες και ΚΥΠατζήδες στο όνομα της εθνικής ασφάλειας και της «απειλής της κοινωνίας» από κάθε διαφορετική πολιτική αντίληψη.

Αρκετά με την αλητεία και το αίσχος των πληρωμένων λακέδων του καθεστώτος.

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

Αναρχικοί/Αναρχικές ενάντια στην δημοσιογραφική αλητεία
 Θεσσαλονίκη 3/12/07

από ΟΤΙ 03/12/2007 4:19 μμ.


ΒΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΦΥΛΛΑΔΑΣ, ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ (ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΕ ΣΟΥΓΙΑ!), ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΦΑΔΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΗ!)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License