Απεργία πείνας διαρκείας στις ιταλικές φυλακές για την κατάργηση της ισόβιας κάθειρξης

Από την 1η Δεκέμβρη πάνω από 600 κρατούμενοι/ες στις ιταλικές φυλακές ξεκίνησαν απεργία πείνας διαρκείας με αίτημα να καταργηθεί η ισόβια κάθειρξη.

Από την 1η Δεκέμβρη πάνω από 600 κρατούμενοι/ες στις ιταλικές φυλακές ξεκίνησαν απεργία πείνας διαρκείας με αίτημα να καταργηθεί η ισόβια κάθειρξη.

Στις αρχές του 2007 στην Ιταλία μια ομάδα φυλακισμένων καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη στην φυλακή Nuoro πρότειναν να ξεκινήσει ο αγώνας ενάντια στην ισόβια κάθειρξη. Από αυτή την πρωτοβουλία προέκυψε ένα ευρύ κίνημα που προωθήθηκε από τους ίδιους τους κρατούμενους, κάτω από το σύνθημα  “Mai dire mai!” και συσπείρωσε φυλακισμένους/ες, πρώην κρατούμενους/ες, τις οικογένειές τους και φίλους τους, επιτροπές, ομάδες υποδίκων κ.ά. Για να πιέσουν τις ιταλικές αρχές απαιτώντας την κατάργηση της ισόβιας κάθειρξης, οι κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας διαρκείας.

Μέχρι στιγμής, 656 κρατούμενοι καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη, κι άλλοι περίπου 1300 αλληλέγγυοι φυλακισμένοι, μέλη των οικογενειών τους και φίλοι υποσχέθηκαν ότι θα συμμετέχουν και αυτοί στην απεργία πείνας, άλλοι με κυλιόμενες εβδομάδες και άλλοι σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου.

Ζητώντας τη διεθνή αλληλεγγύη σχεδιάζονται να γίνουν διαμαρτυρίες στις ιταλικές πρεσβείες και προξενεία, αποστολή ανακοινώσεων και γράμματα υποστήριξης στην απεργία πείνας, η οργάνωση μαζικών απεργιών και μια σειρά από μποϊκοτάζ σε ιταλικά προϊόντα (εμπορικό μποϊκοτάζ) ή ακόμα και να μην ταξιδέψει κανείς στην Ιταλία (τουριστικό μποϊκοτάζ).
Περισσότερα στη σελίδα http://www.informacarcere.it/

Μετά από επιθυμία φυλακισμένων οι δράσεις και οι απεργίες έξω από τη φυλακή υποστηρίζονται και συντονίζονται από την επιτροπή της Φλωρεντίας Associazione Pantagruel.

Τέλος ορίστηκε στις 15 Δεκεμβρίου Διεθνής ημέρα αλληλεγγύης για την υποστήριξη της καμπάνιας των ιταλών φυλακισμένων

Μετάφραση από το περιοδικό Korneyá Anticarcelaria n.10

http://www.klinamen.org/article3522.html

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License