Εμπρηστικό μπαράζ σε διπλωματικά αυτοκίνητα

ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Εμπρηστικό μπαράζ σε διπλωματικά αυτοκίνητα

Ενάντια στα «σχέδια του κράτους για την κατασκευή αποδιοπομπαίων τράγων, καθώς και της κοινωνίας των σύγχρονων μισθωτών σκλάβων που ονειρεύεται», έγινε -σύμφωνα με τηλεφώνημα αγνώστου στην «Ε»- η εμπρηστική επίθεση εις βάρος τεσσάρων ΙΧ με πινακίδες ξένων αποστολών και διπλωματικών σωμάτων.

Το εμπρηστικό μπαράζ ξεκίνησε 25 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και ολοκληρώθηκε στη 1 παρά 20 τη νύχτα, σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στόχος εμπρησμού έγινε αυτοκίνητο ξένης αποστολής της Τουρκίας, στο Παγκράτι. Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές και σε δύο παρακείμενα σταθμευμένα ΙΧ.

Το αυτοκίνητο της ιταλικής πρεσβείας μετά τον εμπρησμό
Στις 12.33 μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστοι έκαψαν αυτοκίνητο του τουρκικού προξενείου, το οποίο ήταν σταθμευμένο στου Ζωγράφου. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε αυτοκίνητο ιδιώτη. Την ίδια ώρα, άγνωστοι πυρπόλησαν αυτοκίνητο του Προξενείου των Φιλιππίνων, στην περιοχή Ελληνορώσων. Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε ακόμη ένα αυτοκίνητο.

Στόχος εμπρησμού έγινε όμως και αυτοκίνητο της ιταλικής πρεσβείας στα Πατήσια, 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Οι φλόγες επεκτάθηκαν σε ακόμη τρία σταθμευμένα ΙΧ.

«Λευτεριά στον Γιάννη Δημητράκη και στον Γιώργο Βούτση-Βογιατζή», είπε και πρόσθεσε ότι «οι επιθέσεις θα συνεχιστούν», χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα κάποιας ομάδας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει τους εμπρησμούς και επισημαίνει πως οι ενέργειες αυτές δεν πρόκειται να επηρεάσουν τη «διαδικασία διαλόγου και συνεργασίας με την Ελλάδα».

«Με τους τελευταίους εμπρησμούς, ο αριθμός των πυρπολημένων αυτοκινήτων που ανήκουν στους υπαλλήλους των τουρκικών διπλωματικών αποστολών έφτασε τα 6 τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. «Περιμένουμε από τις ελληνικές αρχές να εντοπίσουν τους δράστες, να αποζημιώσουν για τις ζημιές και να εγγυηθούν την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας όλων των υπαλλήλων μας που εργάζονται στην Ελλάδα», ανέφεραν στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/12/2007

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License