φωτογραφίες από το Αμύνταιο & από τη συμβολική ρίψη μπογιών στο τοπικό Α.Τ.

"το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό" (σύνθημα της πορείας στο Αμύνταιο)

φωτογραφίες από το Αμύνταιο & από τη συμβολική ρίψη μπογιών στο τοπικό Α.Τ. image

Όπως ήδη έχει αναφερθεί σε προηγούμενες σχετικές ενημερώσεις, το Σάββατο 8/12 πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο Φλώρινας πορεία περισσοτέρων από 200 αναρχικών και αντιεξουσιαστών. Η πορεία πραγματοποιήθηκε ύστερα από πανελλαδική κινητοποίηση και πανελλαδικό κάλεσμα από αναρχικές-αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες και άτομα. Αφορμή για τη διαδήλωση στο Αμύνταιο στάθηκε η δολοφονική θωράκιση των συνόρων της ελληνικής επικράτειας και πιο συγκεκριμένα τα αιματηρά περιστατικά επιθέσεων των ένοπλων συνοριακών αρχών προς τους μετανάστες.

Εκεί, στο Αμύνταιο της Φλώρινας, είναι όπου πριν από ένα μήνα, τα σύγχρονα τάγματα ασφαλείας, τα τάγματα των συνοριοφυλάκων, δολοφόνησαν εν ψυχρώ και πισώπλατα, τον αλβανό οικονομικό μετανάστη Ιλμί Λατές, σε ένα από τα συνήθη θανάσιμα μπλόκα τους.

Εκεί, στο Αμύνταιο Φλώρινας, ζούσε και υπηρετούσε, ο δολοφόνος συνοριοφύλακας. Εκεί στο Αμύνταιο Φλώρινας, είναι που τα δημοκρατικά προσχήματα περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» καταρρέουν, με τη συνήθη θεσμική ανοχή και κάλυψη του δολοφόνου μπάτσου. Ενός μπάτσου που εδώ και ένα μήνα εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος ύστερα από δικαστικές πατέντες και αστυνομικά κατασκευάσματα έτσι ώστε ο εν λόγω συνοριοφύλακας να μην έχει την ίδια μοίρα με όλους τους φτωχοδιαβόλους που παραβαίνουν το αστικό δίκαιο, τη μοίρα του εγκλεισμού στα κολαστήρια της Δημοκρατίας.

Εκεί, στο Αμύνταιο Φλώρινας, είναι όπου βρέθηκαν και όσοι-όσες δε συναινούν σε αυτά τα απροκάλυπτα εγκλήματα της εξουσίας. Για να πράξουν το ελάχιστο απέναντι σε αυτά τα εγκλήματα που πράττει και νομιμοποιεί η ίδια η Δημοκρατία.

Στο κρύο και ομιχλώδες Αμύνταιο, όπου οργανωμένα μετέβησαν περισσότεροι από 200 αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, όπου η τοπική κοινωνία έγινε δέκτης εκείνων των αντισυναινετικών κοινωνικών προταγμάτων και αντιλήψεων τα οποία δεν εκπέμπονται από τα καθεστωτικά media και τις κομματικές συνάξεις, όπου οι διαδηλωτές πορεύτηκαν μοιράζοντας κείμενα και αναγράφοντας συνθήματα στους δρόμους μιας σχεδόν έρημης και κρύας επαρχιακής κωμόπολης, όπου οι καταστηματάρχες επ’ ουδενί δε σκέφτηκαν να κατεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων τους, όπου οι ντόπιοι μπάτσοι οχυρώθηκαν μέσα στον περίβολο του τμήματός τους, όπου αυτό το τοπικό αστυνομικό τμήμα λούστηκε με κόκκινες μπογιές σαν μια ελάχιστη συμβολική κίνηση απέναντι στον αργό και ακαριαίοθάνατο που επιφυλάσσει η εξουσία και οι πραίτορές της στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Το Αμύνταιο δεν είναι παρά ένα βήμα από κάθε γειτονιά.

Σε κάθε Αμύνταιο και σε κάθε γειτονιά, ο αγώνας για έναν κόσμο δίχως σύνορα, κράτη, πατρίδες, χαρτιά, εκμετάλλευση, δεν μπορεί παρά να είναι συνεχής…

 

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Εικόνες:

από ένας σύντροφος 11/12/2007 3:08 μμ.


post image

Εικόνες:


ομιχλώδες τοπίο σε μία κωμόπολη όπου συντελέστηκε μια ξεκάθαρη κρατική δολοφονία...

η

από ένας σύντροφος 11/12/2007 3:13 μμ.


post image

Εικόνες:

από ένας σύντροφος 11/12/2007 3:15 μμ.


post image
πηγαίνοντας στον χώρο της συγκέντρωσης...

Εικόνες:

από ένας σύντροφος 11/12/2007 3:17 μμ.


post image
Στις νάρκες του έβρου στα μπλόκα του Αμυνταίου χτίζεται η ασφάλεια του κάθε ευρωπαίου...

Εικόνες:

από ένας σύντροφος 11/12/2007 3:19 μμ.


η χούντα είναι ζωντανή, σκοτώνει και τη λένε συνοριοφυλακή...

από ένας σύντροφος 11/12/2007 3:21 μμ.


post image
.

Εικόνες:

από ένας σύντροφος 11/12/2007 3:23 μμ.


post image
το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό, ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό...

Εικόνες:

από ένας σύντροφος 11/12/2007 3:26 μμ.


post image
αυτό, αυτό είναι σωστό...

Εικόνες:


post image
αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους προσφυγες

Εικόνες:

από Dr Who 12/12/2007 6:20 μμ.


post image
H afisa kozanis ptolemaidas gia thn poreia sto amintaio

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License