Εξοντώνοντας τους ινδιάνους στην Κολομβία

Νέος κύκλος χημικών ψεκασμών στις περιοχες των ινδιάνων στην Κολομβία με σκοπό......

Το περασμένο Σεπτέμβρη η κυβέρνηση της Κολομβίας αρνήθηκε να υπογράψει την ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ιθαγενών.Ετσι απλά χωρίς καμμία ουσιαστική εξήγηση λέγοντας απλά οτι αυτή είναι αντίθετη  με το σύνταγμα της χώρας. Εχοντας την κάληψη των ΗΠΑ στον υποτιθέμενο πόλεμο ενάντια στα ναρκωτικά το Κολομβιανό κράτος ξεκίνησε δεύτερο βιαιότερο κύκλο ψεκασμών με χημικά στις ορεινές περιοχές που ζούν ινδιάνοι. Με πρόφαση την καταστροφή των καλλιεργιών της κοκας  καταστρέφουν οποιαδήποτε καλλιέργια υπάρχει στην περιοχή , κάνωντας αδύνατη την διαβίωση των ιθαγενών και συνεπακόλουθα τους υποχρεώνουν να εγκαταλήψουν την γή τους.  Στην αναφερώμενη περιοχή έχουν είδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους ελενχόμενοι απο την ολιγαρχεία μη-ιθαγενείς αγρότες με σκοπό την εκμετάλευση των έφορων εδαφών για την παραγωγή πρώτων υλών για βιοκαύσημα.

Την ίδια στιγμή που τα ΜΜΕ δίνουν έμφαση στην σύλληψη μερικών ασύμαντων αρχηγίσκων των τοπικών καρτέλ,ή με την εμπλοκή του Τσάβες στην απελευθέρωση μιας ακόμα αστης απο τα χέρια των FARC, αποσιωπούν την συστηματική εκδίωξη των ιθαγενών και την παράδωση της γής τους στα χέρια πολυεθνικών για την εξόρυξη μεταλλευματων ή για την παραγωγή βιοκαυσήμων..

Περιοχές που ποτέ δεν πέσανε στα χέρια των πρώτων αποίκων, παραδίνωνται τώρα δώρο στόυς νέους οικονομικούς αποίκους, βορά στις ορέξεις των παγκόσμιων καπιταλιστών. Αλλα όπως τοτε έτσι και τώρα τα σχέδια τους θα μείνουν ανολοκλήρωτα. Ενας ακειδεμόνευτος αγώνας ανάβει στα βουνά της κολομβίας, για την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη ζωή

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License