Γράμμα του Mapuche πολιτικού κρατούμενου Héctor Llaitul

Ο ηγέτης του Συντονιστικού Αrauco Malleco με επιστολή του ανακοινώνει το τέλος της απεργίας πείνας από μεριάς του. Αυτή τη στιγμή συνεχίζει η Patricia Troncoso Robles. Δείτε τη σχετική είδηση εδώ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=809440 και εδώ http://kratoumenoi.ath.cx/node/65

Ο Héctor Llaitul Carrillanca,  πολιτικός κρατούμενος Mapuche και ηγέτης του Συντονιστικού Arauco Malleco (CAM), ανακοινώνει στο λαό των Mapuche, σε όλους τους ιθαγενείς της Χιλής και στη διεθνή κοινότητα τα παρακάτω:

1. Σήμερα Κυριακή 30 Δεκέμβρη μη έχοντας άλλη επιλογή από το θάνατο, σταματάω την απεργία πείνας που έχουμε ξεκινήσει στις 10 Οκτώβρη του 2007 συμπληρώνοντας 81 μέρες χωρίς τροφή και χάνοντας πάνω από 26 κιλά εκτός από τις υπόλοιπες φυσικές ικανότητες.

2. Κατέληξα σ΄ αυτή την απόφαση αφού μου το ζήτησαν οι αγαπημένοι κοντινοί μου άνθρωποι, η οργάνωση που εκπροσωπώ και ο λαός των Mapuche που αγωνίστηκε δίπλα μου, με σκοπό να διαφυλάξω την υγεία μου για τους επόμενους αγώνες.

3. Η κυβέρνηση αγνόησε τα αιτήματά μας, παρά το γεγονός ότι κάναμε την μεγαλύτερη σε διάρκεια απεργία πείνας στην ιστορία της Χιλής.

Παρόλα αυτά, τη μηδενική ανταπόκριση της κυβέρνησης δεν την εκλαμβάνουμε σαν ήττα αλλά σαν την αληθινή κήρυξη πολέμου του κινήματος των Mapuche.

Γιατί ο λαός μας έκανε γνωστό σε όλους πως το χιλιανό κράτος είναι φασιστικό και τρομοκρατικό και μπροστά σ΄ αυτό το μόνο που μας απομένει είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα.

4. Όλος ο κόσμος να μάθει ότι το χιλιανό κράτος καταστέλλει και κινείται βίαια ενάντια στο έθνος των Mapuche και η μοναδική του πολιτική βούληση είναι να καταστείλει όλα τα πολιτικά μας δικαιώματα και τα δικαιώματά μας στη γη μας.
- Στη Χιλή υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι Mapuche που βασανίζοται στις φυλακές και καταπατώνται τα βασικά τους δικαιώματα.
- Ότι το χιλιανό κράτος κρατάει σε κατάσταση πολιορκίας τις κοινότητες των Mapuche που δέχονται συνεχή καταστολή.
- Ότι το χιλιανό κράτος προωθεί και εξοπλίζει παραστρατιωτικές ομάδες που σχετίζονται με τη φασιστική δεξιά της Χιλής, με τους γαιοκτήμονες και με τους δασικούς επιχειρηματίες.

5. Να μάθει το χιλιανό κράτος ότι όσο υπάρχουν Mapuche κρατούμενοι θα υπάρχουν απεργίες και συνεχής κινητοποιήσεις στις φυλακές. Εκτελούμε την πολιτική μας ποινή σαν ένα ακόμα αγώνα για την Εθνική Απελευθέρωση των Mapuche.

6. Στέλνω στη συντρόφισσα Patricia Troncoso Robles την αμέριστη υποστήριξή μου και σέβομαι την απόφασή της να φτάσει μέχρι τέλους. Απ΄ αυτό το σημείο και μετά θεωρώ υπεύθυνη την κυβέρνηση και την πρόεδρό της Michelle Bachelet για την οποιαδήποτε μοιραία εξέλιξη.

7. Τέλος, χαιρετίζω όλους και όλες τους συντρόφους και συντρόφισσες που σε διάφορα μέρη συνεχίζουν να κινητοποιούνται και να αγωνίζονται για τις πολιτικές διεκδικήσεις που έθεσε αυτή η απεργία πείνας.

Χαιρετίζω επίσης όλους και όλες που διεκδικούν και αγωνίζονται για τη διατήρηση των εδαφών μας στο wallmapu (έτσι ονομάζουν τη γη τους οι Mapuche), τους ηγέτες μας που βρίσκονται στην παρανομία.

Θα συνεχίσω να προετοιμάζομαι για τις μεγαλύτερες προκλήσεις και αγώνες που σίγουρα θα έρθουν, δεδομένου ότι οι αδικίες γεννούν αντιστάσεις και αγώνες.

Σε όλους/ες εσάς:

¡WEUWAIÑ PU PEÑI, PU LAMNIEN!
Από τη φυλακή Angol
Héctor Llaitul Carrillanca

http://kratoumenoi.ath.cx/node/66


Εδώ θα βρείτε λινκ με έτοιμο μήνυμα διαμαρτυρίας στα ισπανικά
και εδώ διάφορες διευθύνσεις όπου μπορείτε να το στείλετε.

 

Πρεσβεία Χιλής

Ρηγίλης 26 (3ος όροφος), 10674 Αθήνα
tel:+30-210-7252574, 7292647
fax:+30-210-7252536
echilegr@ath.forthnet.gr

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License