επίθεση των ΜΑΤ σε εργαζόμενους έξω από τον ΟΛΠ .

Επίθεση των ΜΑΤ σε εργαζόμενους έξω από τον ΟΛΠ Εκτεταμένη χρήση χημικών τραυματίες.

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ  σε εργαζόμενους έξω από τον ΟΛΠ . Εκτεταμένη χρήση χημικών τραυματίες.

 

 

Από το μεσημέρι εργαζόμενοι ειχαν προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραια οι οποίοι κατευθύνθηκαν στον ΟΛΠ. Τουλάχιστον 1.500 εργαζόμενοι μεχρι πριν από 20 λεπτά βρισκόντουσαν έξω από το κτίριο.

Διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σαρωτικά από τρία σημεία. Χτύπησαν ανηλεώς τους εργαζόμενους έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών (υπάρχει τραυματίας από δακρυγόνο που του εκτόξευσαν κατευθείαν πανω στο μάτι, πολλοι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι έχουν σοβαρότατα αναπνευστικά προβλήματα, πολλοί χτυπημένοι/ες.

Αυτή τη στιγμή γίνονται οδομάχιες έχουν στηθεί οδοφράγματα με αναμένους  κάδους…


έγινε και δεύτερη επίθεση των ΜΑΤ τους οποίους συνέδραμαν μπάτσοι του λιμενικού με ειδικές δυνάμεις (βατραχια) σκούρα ρούχα και μαύρες κουκούλες.

Απώθησαν τον κύριο κορμό των διαδηλωτών 400 μετρα από την είσοδο του ΟΛΠ.

Τώρα έχει άρχισε να σπάει ο κόσμος, αποπνιχτική ατμόσφαιρα-  και παραμένουν τουλάχιστον 400 άνθρωποι (από Αυτόνομη παρέμβαση, κόκκινο εργαζόμενοι κλπ)  απέναντι σε εξαγριωμένες διμοιρίες ακροβολισμένες παντού.

από φυλακισμένος τηλεθεατής 11/01/2008 8:11 μμ.


Στα δελτία "ειδήσεων" που ξεκίνησαν εδώ και ώρα, πολύ αναμενόμενα, η επίθεση μπάτσων και λιμενόμπατσων σε Απεργούς και Αλληλέγγυους ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Ούτε καν ως "θέαμα" - όπως δηλαδή  "καλύπτουν" τα γεγονότα οι λάγνες τηλεοράσεις. Υπάρχει μόνο ο ανταγωνισμός των βιομηχανιών των ΜΜΕ για το ποιός έδωσε το τσοντοντιβιντί του ζαχόπουλου. "Ενδιαφέρει" η επίθεση της μιας βιομηχανίας "ενημέρωσης" στην άλλη. Ίσως αργότερα κατέβουν και στον Πειραιά μεταδίδοντας "θέαμα". 


Ένας ακόμη ενδεικτικός τρόπος καταστολής…της δημοκρατίας τους.

 Δείχνει το μένος των ένστολων φονιάδων….

 Κατά την επίθεση των διμοιριών εργαζόμενος σπρώχτηκε εσκεμμένα από τους ένστολους ενώ ήταν ανεβασμένος σε κιγκλίδωμα και έπεσε στο τσιμέντο από ύψος 2-3 μέτρων όπου και ποδοπατήθηκε.

 

 

Υ.Γ Ο κόσμος αποχωρεί με πορεία… !!! προς…


Νέος κύκλος συγκρούσεων αυτή τη φορά στο Λιμάνι.

Ενώ η πορεία περνούσε από το λιμάνι… διμοιρίες τρέχοντας τους έκλεισαν και μπήκαν στο λιμάνι απαγορεύοντας την είσοδο.

Έγινε επίθεση με κρότου λάμψης και τώρα γίνεται προσπάθεια να πέσουν τα κάγκελα…

Συγκρούσεις με τα κάγκελα ανάμεσα … χημικά και λάμψης…

Τα κάγκελα έπεσαν και γίνεται σύρραξη…

από ρε παιδιά 11/01/2008 8:30 μμ.


Ποιες πολιτικές δυνάμεις είναι στο λιμάνι?

από Allhleggyos 11/01/2008 8:36 μμ.


Ξανά πάλι οι Ρουφιάνοι του ΠΑΜΕ την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε όλος ο μαζεμένος κόσμος να παραμείνει εκεί. Εφυγαν μαζί με τους λοιπούς κουστουμαρισμένους για την Πλ. Κοραή στο κέντρο του Πειραιά. Τώρα οι υπόλοιποι που είχαν μείνει κοντά στον ΟΛΠ το υπόλοιπο σώμα της συγκέντρωσης δηλαδή έσπασε και αυτό και κατευθήνεται προς την Πλ. Κοραή και αυτό. Πάρα πολλοί λιμενεργάτες κατέβηκαν με κράνη και ξύλα ενώ καθώς έφευγε ο κόσμος τώρα στο ύψος του Αγ Σπυρίδωνα εμφανίστηκαν ξανά διμοιρίες των ΜΑΤ.

από Αλληλέγγυος 11/01/2008 8:39 μμ.


Συμπλήρωση: τώρα κατέληξαν και οι υπόλοιποι τελικά στην Πλ. Καραϊσκάκη και όχι στην πλ.Κοραή κΑΙ το διέλυσαν

1) Πιο πάνω δημοσιευτηκε ένα σχόλιο σύμφωνα με το οποίο γίνεται " νέος κύκλος συγκρούσεων αυτή τη φορά στο λιμάνι" Δημοσιευμένο στις 8 και 26. Ισχυεί αυτό τώρα??
Πριν λίγο έμαθα πως η διαδηλωτές μετά τις συγκρούσεις αποχωρούσαν με διαδήλωση προς την πλατεία Κοραή και δεν κατέβηκα έστω καθυστερημένα επειδή καταλαβα πως πάει για εκτονωση.
Παιζει σύγκρουση τώρα ή ο απο πάνω εννοούσε τις συγκρούσεις που έγιναν πριν?
Λιγο προσοχη ρε σύντροφοι για να ξέρουμε τι γίνεται. π
Παιζει κόσμος που είναι έτοιμος να πάει κάτω,να ξερουμε αν υπάρχει κατι να πάμε αν όχι να μην...
Ο τροπος που εκφραζόμαστε παιζει πολυ μεγάλο ρόλο στο να καταλαβαινομαστε.

2)Στο λιμάνι ήταν το σωματείο των εργαζομένων . Απο αλληλέγγυους ήταν σίγουρα ΣΥΡΙΖΑ , υποθετω όμως πως και ήταν  και δυνάμεις ΚΚΕ και εξωκοινοβουλευτική αριστερά . Δεν νομιζω ομως πως έχει και τοσο νόημα εκτός αν κάποιος θέλει να βρει κάτι για να αλλάξει την κουβέντα. Και να μην ήταν όλοι σε αυτό το χρόνο , μπορεί να κατεβαιναν λίγο αργοτερο , τεστ συνεπειας κάνουμε?

Οσο για τον πετροπολεμο προφανως τον καναν εργαζομενοι και οχι απαραιτητα του  Α χώρου , όπως κοκορεύονται συνήθως αρκετοι συμπαθητικοί κατα τα άλλα σύντροφοι για τέτοιες περιπτώσεις. γκε γκε?

από προλεταριαν 11/01/2008 8:44 μμ.


σορυ για την προσθηκη τώρα στο 105.5 στα fm ο προεδρος εργαζομενων στον ΟΛΠ

από @ 11/01/2008 8:45 μμ.


.

Εικόνες:

από φσδφσδφδ 11/01/2008 8:47 μμ.


Υπήρξε συμμετοχή από συριζα και εξωκοινοβουλευτική αριστερά κυρίως και φυσικά από γσεε/πασόκοι κλπ....υπήρχε διάθεση για σύγκρουση απο πολλούς εργαζόμενους που δεν ανήκουν σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο.Πολύ λίγοι αναρχικοί.Οι ποσότητες των δακρυγόνων που έπεσαν ήταν πραγματικά τεράστιες

Καμιά 300 από τους 700 θεσπιείς αποκόπηκαν στο λιμάνι ενώ η πορεία πήγαινε προς την πλατεία Κοραή.

 

Μετά άρχισε η σταδιακή… εκτόνωση… αποχώρηση…


Μαζική Συμμετοχή στην Πορεία Πάνω από 2000 διαδήλωσαν. Πολύ μαζική η συμμετοχή των λιμενεργατών. Αλληλεγγύη από Συντονιστικό Σωματείων για το ασφαλιστικό, Δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και Αυτόνομης Παρέμβασης, Νεολαία ΣΥΝ, Ταξική Πορεία και Συνδικαλιστές. Το ΠΑΜΕ ουσιαστικά με αντιπροσωπεία μέσα από ένα πανώ επιτροπής αγώνα.
Ατμόσφαιρα που μύριζε μπαρούτι, έπεσαν δεκάδες δακρυγόνα. Κανένας δεν μπορούσε να σταθεί. ΜΑΤ να δουν τα μάτια σου..
Μετά το χτύπημα η διαδήλωση ανασυγκροτήθηκε έκανε πορεία στο κέντρο του Πειραιά.

από διαδηλωτής κουφαμένος 11/01/2008 10:13 μμ.


Τραυματίσθηκε ένας άνθρωπος στο κεφάλι από κρότου λάμψης λίγο πάνω από τον κρόταφο και μάλλον την γλύτωσε από τύχη. Δεν δέχτηκε να φωτογραφηθεί για να τον ανεβάζαμε. Η επίθεση με τα χημικά έγινε τελείως απρόκλητα σε 2000 ανθρώπους που πνίγηκαν στην κυριολεξία. Όλοι συμφωνησαν ότι μόνο με ασφυξιογόνες από δω και μπρος.

από (από τηλ. επικοινωνία) 11/01/2008 10:15 μμ.


βρίσκεται τραυματσιμένος στο νοσοκομείο.

από αλληλέγγυος 11/01/2008 10:25 μμ.


Πράγματι κόσμος είχε παραμείνει λίγο παραπέρα από το σημείο της αρχικής σύγκρουσης. Γύρω στα 300 άτομα, οι περισσότεροι λιμενεργάτες, αλλά και αλληλέγγυοι από αναρχικό χώρο, αυτόνομους αλλά και αριστερούς, ακόμα και από κοινοβουλευτική αριστερά. Ο κόσμος αυτός είχε διάθεση να συγκρουστεί ή τέλος πάντων να συνεχίσει την κινητοποίηση. Λιμενεργάτες τηλεφωνούσαν σε συναδέλφους τους οργισμένοι και τους ρωτούσαν γιατί είχαν αποχωρήσει. Κάποια στιγμή δόθηκε σύνθημα να φύγει ο κόσμος και να πάει να συναντήσει τους υπόλοιπους διαδηλωτές που είχαν αποχωρήσει (άλλοι έλεγαν ότι βρίσκονταν στην Κοραή και άλλοι στην Καραϊσκάκη). Και ενώ αυτός ο κόσμος γύριζε προς το κέντρο, ξαφνικά πίσω του εμφανίστηκε μια διμοιρία. Ο κόσμος όχι απλώς δε φοβήθηκε αλλά ήταν τόσο οργισμένος που κινήθηκε απειλητικά προς τη διμοιρία,η οποία κατέφυγε μέσα από την περίφραξη του λιμανιού, και σε απόσταση ασφαλείας για να μην την φτάνουν οι πέτρες. Συνέχισε να παρακολουθεί τον κόσμο, και κάποια στιγμή καμιά 50ριά οργισμένοι όρμηξαν και μέσα σε λίγα λεπτά έρριξαν τα κάγκελα του λιμανιού. Η διμοιρία πέταξε μερικά χημικά πάνω στους διαδηλωτές αναγκάζοντας τους να φύγουν. Πήγαν πλ.  Καραϊσκάκη, συναντήθηκαν με άλλους διαδηλωτές που είχαν αποχωρήσει νωρίτερα, αλλά τελικά η συγκεντρωμένοι σιγά σιγά διαλύθηκαν.
Συμπέρασμα: Για μια ακόμη φορά κάποιοι συνδικαλιστές και πολιτικοί τράβηξαν τον κόσμο να οπισθοχωρήσει την ώρα που ακόμα και πολλοί λιμενεργάτες είχαν διάθεση για σύγκρουση. Επίσης οι όποιες πολιτικές δυνάμεις μπορούν να συγκρουστούν (αναρχικοί, κάποιοι αριστεροί εξωκοινοβουλευτικοί), μάλλον δεν είχαν  πάρει χαμπάρι τι θα συνέβαινε απόψε, κατέβηκαν λίγοι, ανοργάνωτοι , απροετοίμαστοι και έχασαν σπάνια ευκαιρία να ζυμωθούν με ένα κομμάτι της εργατικής τάξης που είχε διάθεση να συγκρουστεί.

από τι περιμένουμε από τις γραβάτες 11/01/2008 10:45 μμ.


Είναι γεγονός ότι κατεβήκαμε ανοργάνωτοι και ότι μπροστά ήταν οι διάφοροι γραβατωμένοι και με τα πρώτα χημικά όταν ανασυντάχθηκε ο κόσμος έφυγε προς την πλ. Καραισκάκη. Πιστεύαμε πολλοί ότι θα γυρνάγαμε πίσω αλλά την παθαμε. Όταν πεσαν τα πρώτα χημικά ο κόσμος φώναζε στην πορεία να γυρίσει πίσω αλλά η κεφαλή είχε κάνει το κομμάτι της και δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση. Φάνηκε η ανοργανωσιά για άλλη μια φορά αλλά και ότι κόσμος που έπρεπε να είναι εκεί δεν ήταν.

από Ενας 12/01/2008 12:46 πμ.


1) Η επίθεση εντελώς ήταν απρόκλητη.

2) Ηταν ειλημένη απόφαση να χτυπήσουν (φάνηκε από την παράταξη των διμοιριών, το γνωστό Π)

3) Η χρήση των χημικών ήταν ανάλογη της πορείας στην επίσκεψη της Κοντολίζα Ραις (για όσους θυμούντε)

4) Ο επικεφαλής διμοιριτης ακούστηκε καθαρά να λέει, "Τα ληγμένα πρώτα ρεεε" (Υπάρχουν και φωτο με σβησμένους τους αριθμούς από δακρυγόνα ασκαστα"

5) (Α) κόσμος δεν υπήρχε ίσως μεμονωμένα και ανοργάνωτα. Εργατική Αλληλεγγύη, Ταξική Πορεία, Συριζα, Αυτόνομη Παρέμβαση, Κόκκινο, αντιπροσωπία του ΠΑΜΕ (συγνώμη αν ξεχνάω κάποιον άλλο) και φυσικά απλοί εργαζόμενοι.Σύνολο κοντά στο 2χιλιαρο

6) Δεν χτυπήθηκαν "διαδηλωτάκηδες" χτυπήθηκαν εργάτες. Τοσο απλά.

7) Στα επεισόδια στο λιμάνι όπου έσπασαν οι εργάτες το κιγκλίδωμα αν οι ψυχραιμότεροι δεν μάζευαν τους υπόλοιπους η "γενναία" διμοιρία θα είχε βρεθεί στην θάλλασσα.

8) Απο δώ και μπρος μόνο με αντιασφυξιογόνες μάσκες. Η χρήση των  "ληγμένων" είναι αλλόγιστη.


από Σκασμένη! 12/01/2008 11:12 πμ.


Ρε συντροφοι! Τί γράφετε;;;

Έγινε η σύγκρουση από τους εργαζόμενους! Όταν άρχισε η ρήψη χημικών, ο κόσμος δεν αποχώρησε αμέσως! Ίσα-ίσα που ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να μείνει, ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ! Με τα πολλά χημικά, η πορεία οπισθοχώρησε. Λίγο μετά, ανασυγκροτήθηκε και κατευθύνθηκε και πάλι προς ΟΛΠ! Ξαναέπεσαν δακρυγόνα και μετά φύγαμε, καθώς το να γυρίζουμε, να τρώμε χημικά και να ξαναφεύγουμε, είναι και γελοίο!

Και αυτό γιατί; Γιατί παρά τα σχόλια ορισμένων συντρόφων εδώ, που να με συγχωρήσουν αλλά πολλά χαρακτηρίζονται από υπερβολή, δεν είχαμε τη δυνατότητα, ούτε υπήρξαμε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε λιμενικούς, ΜΑΤ και ό,τι άλλο ήταν εκεί. Υπήρχε πάρα πολλή οργή, αυτό ήταν προφανές! Και ο κόσμος ΟΛΟΣ (ξαναλέω) δεν ήθελε να φύγει! Αλλά πέρα από λιμενεργάτες να τηλεφωνούν σε συναδέλφους τους για να μην φύγουν, εγώ άκουγα και λιμενεργάτες να φωνάζουν: "Πώς ήρθαμε έτσι ρε γαμώτο;" (δηλ. ανοργάνωτοι)

Για εμένα ήταν υπέροχο αυτό που έγινε, καθώς έδειξε ότι υπάρχει οργή και ανάγκη για διεκδίκηση! Το να λέει κανείς ότι όσοι ήμαστε εκεί, μπορούσαμε να πετάξουμε τους λιμενικούς στο λιμάνι, είναι σχεδόν ανόητο! Πιστεύω όμως, ότι την επόμενη φορά και περισσότερος θα είναι ο κόσμος και πολύ καλύτερα οργανωμένος για μια τέτοια σύγκρουση!

Υ.Γ.:  Είναι πολύ θλιβερό, ακόμη και μετά από τέτοιες στιγμές, άνθρωποι να μην μπορούν να αναγνωρίσουν το πόσο σημαντικές ήταν και να εφευρίσκουν όλο γκρίνια και μιζέρια κάτι αρνητικό, ακόμη και για λόγους μικροπολιτικούς...

από Κ 12/01/2008 12:13 μμ.


Ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑΣΟΚ για να προστατεύει τη ...δημόσια περιουσία!

Ειδικά στο θέμα με τα λιμάνια (αντίστοιχη περίπτωση με εκείνη του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ κ.ο.κ.), η προχτεσινή δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη από τον Πειραιά, ότι το κόμμα του αρνείται την ιδιωτικοποίησή τους, θα μπορούσε να θεωρηθεί και ...ανεκδοτολογικού χαρακτήρα, εάν δεν επρόκειτο για καθαρά πρόκληση.

Αντί άλλης αποδείξεως, αντιγράφουμε από το πρώτο άρθρο του νόμου 2688:

«Η ΟΛΠ Α.Ε. είναι Ανώνυμη Εταιρεία κοινής ωφέλειας με σκοπό την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, λειτουργεί κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, απολαμβάνει διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας, τελεί υπό την εποπτεία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και διέπεται από τον παρόντα νόμο και τον Κ.Ν. 2190/1920 και συμπληρωματικά από τις διατάξεις του Ν.2414/1996 (ΦΕΚ 135/Α), καθώς και του Α.Ν. 1559/1950 όπως κάθε φορά ισχύει».

Μήπως ξέρετε πότε ψηφίστηκε ο παραπάνω νόμος, υπό τον εύηχο τίτλο «Μετατροπή του ΟΛΠ και του ΟΛΘ σε ανώνυμες εταιρείες»; Το σωτήριον έτος 1999 και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α40/99.

Ακόμα κι αν ο κ. Χρυσοχοΐδης και το ΠΑΣΟΚ έχουν ξεχάσει ποιος κυβερνούσε τότε την Ελλάδα, οι υπόλοιποι μάλλον το θυμούνται.

φυγετε τώρα απο το πασόκ!

από Tar 17/01/2008 3:39 πμ.Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License