Χημικά κατά των λιμενεργατών

Των ΘΑΝΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΝΑΥΣΙΚΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

«Βροχή» και χωρίς καμιά διάκριση έριχναν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ τα δακρυγόνα αλλά και τα χημικά εναντίον των λιμενεργατών που χθες το βράδυ, μετά την πορεία τους στους δρόμους του Πειραιά, κατέληξαν ειρηνικά έξω από το κτίριο του ΟΛΠ, όπου μέσα θα συνεδρίαζε το διοικητικό του συμβούλιο, για την επικύρωση της ιδιωτικοποίησης του ΣΕΜΠΟ του πρώτου λιμανιού της χώρας.

Δεν ήξεραν από πού να «φύγουν» για να προφυλαχθούν οι εργαζόμενοι στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Ν. Ικονίου από το «μπαράζ» των δακρυγόνων που έριχναν εναντίον τους οι άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι από νωρίς χθες το μεσημέρι είχαν «λάβει θέσεις μάχης» έξω από την κεντρική πύλη που οδηγεί στο κτίριο του Οργανισμού.

Η επίθεση των αστυνομικών που είχαν την αμέριστη συμπαράσταση των λιμενικών ξεκίνησε όταν γύρω στις 7 το απόγευμα η εμπροσθοφυλακή της πορείας των περίπου 1.000 εργαζομένων που έφτασε μπροστά στον ΟΛΠ θέλησε να περάσει στο προαύλιο και στη συνέχεια αντιπροσωπεία τους να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Οργανισμού. Οι αστυνομικοί τούς εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να υπάρξει η πρώτη ένταση με σπρωξίματα εκατέρωθεν, ενώ λίγα λεπτά αργότερα και ενώ οι εργαζόμενοι είχαν υποχωρήσει, οι αστυνομικοί ξανάριξαν δακρυγόνα, με αποτέλεσμα την όξυνση.

Ετσι, όταν ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων αρνήθηκε επικαλούμενος υπουργική εντολή να περάσει η 10μελής επιτροπή των εργαζομένων μέσα στο κτίριο του ΟΛΠ για την επίδοση του ψηφίσματος, οι εργαζόμενοι εξαγριώθηκαν και προσπάθησαν εκ νέου την είσοδό τους στο κτίριο, όπου όμως δεν έφτασαν ποτέ, αφού και πάλι τους ανέκοψαν με δακρυγόνα και χημικά. Ακολουθεί κυνηγητό στους γύρω δρόμους, ενώ οι εργαζόμενοι ανάβουν φωτιές και προσπαθούν, μάταια όμως, την ανασύνταξή τους, έτσι ώστε να μπουν στο προαύλιο του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους 4 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/01/2008

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License