Το αβγό του φιδιού έσπασε (συγκέντρωση φασιστικών επιθέσεων από το Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα)

...

Αυτό το κείμενο μου ήρθε με mail.
Το βάζω και εδώ...
Ας το προωθήσουμε όσο μπορούμε...

Τον τελευταίο χρόνο, και ειδικά μετά τις εκλογές και την είσοδο του ακροδεξιού ΛΑ.Ο.Σ. στη βουλή, έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες μιας σειράς φασιστικών επιθέσεων εναντίον ανθρώπων και χώρων. Το αυγό του φιδιού, που τόσο καιρό εκκολαπτόταν, έσπασε και νεοναζί και εθνικιστές βρήκαν την ευκαιρία να βγουν στους δρόμους με μαχαίρια και να αρχίσουν να σφάζουν όποιον δεν τους άρεσε ανενόχλητοι. Φυσικά, ΚΑΝΕΝΑ από τα περιστατικά που ακολουθούν δεν έχουν αναφερθεί από τα ΜΜΕ, πέρα από ελάχιστες εφημερίδες που αφιέρωσαν ένα μονόστηλο.

Το θέμα είναι ότι τα περιστατικά αυτά υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο δεν υπάρχει κάποιος να αντιδράσει.


Ως πότε η κοινωνία θα παρακολουθεί αυτά τα γεγονότα και θα σφυρίζει αδιάφορη;

Ως πότε η κοινωνία θα ξεχνάει τα εγκλήματα του ναζισμού και του φασισμού κατά της ανθρωπότητας (εγκλήματα που θα επαναληφθούν αν δεν τα προλάβουμε);

Ως πότε θα περιμένουμε τον πρώτο νεκρό άνθρωπο για να σταματήσουμε τη δράση των φασιστών;

Να αντιδράσουμε όσο είναι ακόμη καιρός.

Δράση ενάντια στον φασισμό τώρα.
Ακολουθεί λίστα με τις φασιστικές επιθέσεις που έχουν γίνει από τις αρχές του Σεπτέμβρη του 2007. Η λίστα δεν είναι ολοκληρωμένη, καθώς κάποιες από τις επιθέσεις δεν βγήκαν ποτέ στο φως. Όσες ακολουθούν είναι ξακριβωμένες τόσο από πηγές του διαδικτύου, όσο και από κάποιες στήλες εφημερίδων και με ένα ψάξιμο στο internet μπορούν να διασταυρωθούν.
(13/07/07: Επίθεση φασιστών σε συγκέντρωση κατοίκων για τον προαστιακό στον Βοτανικό. Κάτοικοι τραυματίζονται, ένας εκ των οποίων με εσωτερικό αιμάτωμα.)


04/09/07: Επίθεση με την υπογραφή της Χρυσής Αυγής έγινε στα γραφεία δύο καθηγητών, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων...


04/09/07: Ομάδα φασιστών τραυματίζουν με σπασμένο γυάλινο τασάκι αντιεξουσιαστή, στο μάτι, στο Αγρίνιο. Ο αντιεξουσιαστής υποβάλετε σε πολλές εγχειρήσεις και παρ' όλα αυτά η όραση του εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση


10/09/07: Επίθεση στο Παγκράτι από ακροδεξιούς, σε 4 μέλη της Νεολαίας ΣΥΝ, όπου απέσπασαν και κατέστρεψαν το προεκλογικό υλικό που μοίραζαν και ξυλοκόπησαν 2 απ' αυτούς...


2-8/10/07: Φασίστες επιτίθονται, 3 φορές μέσα σε μία βδομάδα, σε πακιστανική κοινότητα στην περιοχή του Ρέντη. Προκαλούν ζημιές σε σπίτια, ενώ αναγκάζουν τους
κατοίκους να τραπούν σε φυγή.

24/10/07: Μέλη φασιστικής ομάδας εισβάλουν στο Φυσικό της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης. Πετάνε τρικάκια και γράφουν συνθήματα για την "γιορτή" τους στις 27/11. Κατά την έξοδό τους από τη σχολή μαχαιρώνουν στο πόδι αριστερό φοιτητή και εξαφανίζονται. Ο φοιτητής μεταφέρεται στο νοσοκομείο έχοντας χάσει, ήδη, πολύ αίμα. Ευτυχώς, η κατάσταση του δεν κρίνεται σοβαρή.
Ακόμη, φασίστες επιτίθονται σε νέο στη Θεσσαλονίκη, μερικά στενά μακριά από την
κατάληψη της Υφανέτ. Τον ρίχνουν από το ποδήλατο και τον χτυπάνε άγρια.

27/10/07: Μετά το τέλος εθνικιστικής γιορτής στην Κατεχάκη, φασίστες κατευθύνονται στο κέντρο της Αθήνας και μαχαιρώνουν έναν μετανάστη στο Σύνταγμα και ένα άτομο νεαρής ηλικίας στο Θησείο.


30/11/07: 25- 30 φασίστες επιτίθενται σε σπίτι πακιστανών στο αιγάλεω. Σπάνε τζάμια και πόρτες, τραυματίζουν σοβαρά τους κατοίκους ενώ δεν διστάζουν να τους απειλήσουν και με όπλο.


11/12/07: Φασίστες ξυλοκοπούν 2 μετανάστες στα χανιά.


24/12/07: Ο χώρος του Θερσίτη (αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στο Ίλιον) δέχεται για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν στις 27/06/07) επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό ο οποίος μέσα στα άλλα περιέχει σκάγια και σφαίρες από 38άρι όπλο. Σε αντίθεση με την πρώτη φορά δεν προκαλούνται ιδιαίτερες υλικές ζημιές.


25/12/07: Φασίστες επιτίθενται με μαχαίρια σε 3 νέους στα εξάρχεια, ένας εκ των οποίων τραυματίζεται σοβαρά.


25/12/07: Παραβιάζονται και σπάζονται γραφεία που στεγάζουν 4 εργατικά σωματεία, τον Σύλλογο Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών-ΣΕΦΚ, το Πανελλαδικό Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής και το Σωματείο Σερβιτόρων-Μαγείρων για 5η φορά μέσα σε 2 χρόνια.


27/12/07: 20 φασίστες πυροβολώντας στον αέρα εισβάλλουν σε σπίτια μεταναστών στα Χανιά ξυλοκοπώντας τους άγρια με λοστούς και μαδέρια.


01/01/08: Φασίστες επιτίθενται στη λέσχη Καλλιδρομίου 94 με τη χρήση βόμβας μολότοφ.


04/01/08: Το στέκι της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Νότιων Προαστίων δέχεται απόπειρα εμπρησμού με έφλεκτο υγρό.


06/01/08: Το Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΠΑ.ΠΕΙ δέχεται επίθεση από αγνώστους που προκαλούν εκτεταμένες υλικές ζημιές.


12/01/08: Φασίστες επιτίθενται σε αναρχικό στη Θεσσαλονίκη προκαλώντας του τραύματα και μώλωπες.


13/01/08: Φασίστας επιτίθεται με μαχαίρι σε μαθητές που κολλάνε αφίσες στους Αμπελόκηπους.


13/01/07: Ομάδα 5 φασιστοειδών επιτίθενται με πέτρες και νεράτζια σε σπίτι πακιστανών στο αιγάλεω (στο ίδιο που είχε γίνει επίθεση στις 30/11/07) σπάζοντας τα τζάμια του κτιρίου.
έγιναν επίσης στις

13 Μάη 2007, στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο στα Γιάννενα με αποτέλεσμα ζημιές στην είσοδό του

27 Ιουνη 2007, στο αναρχικό στέκι του “Θερσίτη” στο Ίλιον με αποτέλεσμα σοβαρές ζημιές από φωτιά στην είσοδο και στο εσωτερικό του χώρου.

24 Αυγούστου 2007, στην είσοδο του κατειλημμένου κτιρίου στην Λ. Καραγιάννη 37 στην Κυψέλη με αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιάς που έκαψε οχήματα  έξω από την κατάληψη. 

 

από οργη 17/01/2008 8:46 μμ.


8/1/2008  Επίθεση στα γραφεία του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΙΛΙΣΟΣ»
11/1/2008  Αποπειρα εμπρησμου στο χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιου Περιστερίου.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License