Διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Χιλής στην Αθήνα

Διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Χιλής στην Αθήνα για τη δολοφονία του Μαπούτσε φοιτητή Ματίας Κατριλέο από την αστυνομία. Αλληλεγγύη στην εδώ και 3 μήνες απεργό πείνας Πατρίσια Τρονκόσο και τους υπόλοιπους Μαπούτσε πολιτικούς κρατούμενους/ες.

post image

Κάπου 40 άτομα μαζεύτηκαν τελικά έξω από την πρεσβεία της Χιλής στην οδό Ρηγίλλης 26 για να διαμαρτυρηθούν για την καταστολή εναντίων αγωνιζόμενων ιθαγενών Μαπούτσε. Ενώ οι πρώτοι διαδηλωτές έφθασαν άνετα μπροστά στην πρεσβεία, όταν θέλησαν να ανοίξουν το πανό αντιμετωπίστηκαν βίαια από τους αστυνομικούς που τους απώθησαν κάποια μέτρα παρακάτω. Παράλληλα πιό πάνω, στην πλατεία Ρηγίλλης, άλλοι μπάτσοι εμπόδιζαν διαδηλωτές να κατέβουν προς την πρεσβεία.
Τελικά μετά από ώρα κάποιοι από αυτούς τους διαδηλωτές κατάφεραν να φτάσουν στην πρεσβεία. Οι αστυνομικοί στέκονταν προκλητικότατα κολλημένοι σε εκείνους/ες που βαστούσαν το πανό.
Το πανό έγραφε στα ισπανικά: "Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους/ες Μαπούτσε. Πατρίσια Τρονκόσο: σε απεργία πείνας από τις 10/10. Τιμωρία για τους δολοφόνους του Ματίας και του Άλεξ [Σημ. ο Άλεξ Λεμούν είχε δολοφονηθεί επίσης από Καραμπινιέρους το 2002]. Και στα ελληνικά: "Αλληλεγγύη στον αγώνα των ιθαγενών σε Χιλή και Αργεντινή".
Συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: "Δεν είναι τρομοκράτες οι ιθαγενείς, τρομοκράτης είναι το κράτος της Χιλής", "Από την Ελλάδα μέχρι την Χιλή, κάτω η κρατική καταστολή".
Ένταση προκάλεσαν πάλι οι αστυνομικοί όταν προς στιγμήν έμπόδισαν με βίαιο τρόπο διαδηλώτριες να επιδώσουν ψήφισμα υπογεγραμμένο από 25 συλλογικότητες.

Μετά το πέρας της διαμαρτυρίας το πανό κρεμάστηκε στο Πολυτεχνείο.

Εικόνες:

από ν 16/01/2008 12:25 μμ.


 

Εικόνες:

από ν 16/01/2008 12:35 μμ.


 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License