Οι παπάδες ζητάνε και τα ρέστα

Στο παρακάτω δημοσίευμα φαίνεται ξεκάθαρα ο ρόλος της Αλληλεγγύης, της Μη Κυβερ. Οργάν. της εκλησίας, με επικεφαλής έναν ακτινολόγο εκ Ρουμανίας, "προσφέρει" φιλανθρωπικό έργο, με λεφτά του κράτους. Μετά το ρεζιλίκι με την αποστολή αποκριάτικων στολών στη Σρι Λάνκα, απολαύστε τις δικαιολογίες τους και τις ανοησίες τους για τα χαλασμένα κοτόπουλα που δεν πήγαν στο Ιράκ (ευτυχώς).

Η «Αλληλεγγύη» ζητάει τώρα και τα... ρέστα
Επικαλείται μελλοντικές δαπάνες για να μην επιστρέψει 5,6 εκατ. ευρώ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαμπάκης
Προφήτες στα έξοδα. Η «Αλληλεγγύη» αρνείται να επιστρέψει στο υπουργείο Εξωτερικών 5,6 εκατ. ευρώ από το επισιτιστικό πρόγραμμα βοήθειας στο Ιράκ, που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, παρά μόνον 500 χιλιάδες. Κι αυτό διότι έχει προϋπολογίσει... προφητικά «ενδεχόμενες μελλοντικές δαπάνες» αναφέρει σε έγγραφό της. Πρόκειται για αγωγές, εξώδικα που είναι πιθανόν να ασκήσει ή να της ασκήσουν. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αμαυρώθηκε όταν τον Απρίλιο του 2007 η Νομαρχία Πειραιά εντόπισε 340 τόνους αλλοιωμένα κοτόπουλα σε ψυγεία απ΄ αυτά που είχε αγοράσει η «Αλληλεγγύη» από τους πτηνοτρόφους.
Με την επίκληση «ενδεχόμενων μελλοντικών δαπανών» αρνείται η «Αλληλεγγύη», η Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας, να επιστρέψει στο υπουργείο Εξωτερικών τα 5,6 εκατομμύρια για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ- που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς αμαυρώθηκε από την περιβόητη «υπόθεση με τα σάπια κοτόπουλα».
Η οργάνωση της Εκκλησίας υπολογίζει με κάθε άνεση ανάμεσα στα «ενδεχόμενα μελλοντικά έξοδα», τα οποία προϋπολογίζει, ακόμα και ποσά που θα κληθεί να πληρώσει η ίδια η «Αλληλεγγύη» ύστερα από δικαστικές προσφυγές εναντίον της. Μάλιστα, σε έγγραφό της η «Αλληλεγγύη» αναφέρει ότι έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει μόλις 500 χιλιάδες ευρώ!
Η ΜΚΟ της Εκκλησίας προεξοφλεί ότι θα αντιμετωπίσει διαφόρων ειδών δαπάνες προκειμένου να στείλει... εξώδικα και να ασκήσει αγωγές εναντίον των πτηνοτρόφων, της μεταφορικής εταιρείας, ακόμα και κατά ημερησίων εφημερίδων. Και προσθέτει... προφητικά, ότι είναι πιθανόν να ανακύψουν δαπάνες και από τις αγωγές που ενδεχομένως θα ασκηθούν εναντίον της από τους ίδιους φορείς!
Η «Αλληλεγγύη» απέστειλε προ ημερών ενημερωτικό έγγραφο στους μητροπολίτες για την έκβαση της υπόθεσης με τα χαλασμένα κοτόπουλα. Πρόκειται για τους 340 τόνους από αλλοιωμένα κοτόπουλα που βρέθηκαν ύστερα από έλεγχο της Νομαρχίας Πειραιώς στα ψυγεία «Αλάσκα» τον Απρίλιο του 2007. Τα κοτόπουλα επρόκειτο να σταλούν στο Ιράκ ως επισιτιστική βοήθεια στο πλαίσιο προγράμματος του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο είχε αναλάβει η «Αλληλεγγύη». Τα πουλερικά όμως δεν έφτασαν ποτέ.
Οι... μελλοντικές δαπάνες
Στο έγγραφο η ΜΚΟ αναφέρει ότι «οι πραγματοποιηθείσες και ήδη καταβληθείσες δαπάνες υπολογίζονται σε 1.371.065,94 ευρώ». Στη συνέχεια παραθέτει τις «ενδεχόμενες μελλοντικές δαπάνες». Αυτές- σύμφωνα με το έγγραφο που διανεμήθηκε στις μητροπόλεις- θα μπορούσαν να αφορούν: Εξώδικες δηλώσεις προς τον Σύνδεσμο Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, την Πτηνοτροφική Κεντρική Κλαδική Συνεταιριστική Ένωση Πτηνοτροφικών Προϊόντων και επτά ανώνυμες πτηνοτροφικές εταιρείες. Δικαστική διεκδίκηση οφειλομένων αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών: Έξοδα σύνταξης, κοινοποίησης εξωδίκων δηλώσεων, έξοδα σύνταξης αγωγών, αμοιβή δικηγόρου!
Ως μελλοντική δαπάνη, η ΜΚΟ περιλαμβάνει την «ενδεχόμενη άσκηση αγωγών κατά της “Αλληλεγγύης” από τα ως άνω νομικά πρόσωπα, με πιθανολογούμενο αίτημα κατάπτωσης των καταβληθέντων ποσών υπέρ αυτών και σώρευσης αιτήματος αποζημίωσης για ηθική βλάβη- προσβολή προσωπικότητας ανωνύμου εταιρείας».
Στα μελλοντικά έξοδα η «Αλληλεγγύη» προσθέτει επίσης την «ενδεχόμενη άσκηση αγωγών - για δυσφήμηση- κατά ημερησίων εφημερίδων με προκοινοποίηση εξωδίκων δηλώσεων». Ακόμη, η οργάνωση υπολογίζει στις μελλοντικές δαπάνες την... «ενδεχόμενη άσκηση αντίθετων αγωγών των εφημερίδων κατά της «Αλληλεγγύης». Υπολογίζονται επιπλέον οι «αγωγές κατά του μεταφορέα», αλλά και «των Ψυγείων Αλάσκα» καθώς και η «ενδεχόμενη άσκηση και θετική έκβαση αγωγής του μεταφορέα εις βάρος της “Αλληλεγγύης” για δυσφήμηση».
Τα Νέα
Μεταδόθηκε επίσης στις 15/1/2008 από τις ειδήσεις του ΣΚΑΙ.

από @.@ 16/01/2008 3:38 μμ.


...Δηλαδή τους κόστισε, αν πάνε καλά τα μαθηματικά μου, πλήρωσαν 16 Ε το κιλό? Και το πιστεύουμε?

από Alx 16/01/2008 5:21 μμ.


αλλά 4? το κιλό: 1.371.065,94/340.000 = 4,0325?. («οι πραγματοποιηθείσες και ήδη καταβληθείσες δαπάνες υπολογίζονται σε 1.371.065,94 ευρώ»).

Και πάλι πολλά είναι, αν στο σούπερ μάρκετ πουλιώνται με 3? το κιλό. Υποθέτω ότι αν πάρεις 340 τόνους θα πάρεις και λίγο καλύτερη τιμή.... :-)

από @ 17/01/2008 12:04 πμ.


ήταν ότι έκλεισαν τα 5 μύρια σε κλειστό λογαριασμό τραπέζης με υψηλό επιτόκιο και ακόμη και να τα επιστρέψουν τώρα έχουν κονομήσει τους τόκους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License