ΧΙΛΗ: Καταγγελία της οικογένειας της Πατρίσια Τρονκόσο, στις 98 μέρες απεργίας πεινας

Καταγγέλουν ότι απαγόρευσαν τις επισκέψεις και ότι ουδέποτε ζήτησαν τη μεταφορά της στο Chillán

Ανακοίνωση

 

Μπροστά στον εγκλεισμό της Πατρίσια Τρονκόσο στο Νοσοκομείο Herminda Martin του Chillán οι συγγενείς της δηλώνουμε τα εξής:

Έχουμε γίνει μάρτυρες ότι η Πατρίσια βρίσκεται σε μια κατάσταση εμφανώς επηρεασμένη που επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο εξαιτίας της μεταφοράς της στο Chillán. Την ώρα που μεταφερόταν υπέστη λιποθυμία στο Τεμούκο και άλλη μια κατά τη διάρκεια της πτήσης με το αεροπλάνο που τη μετέφερε και σήμερα είναι ορατή η επιδείνωση της κατάστασής της, απομονωμένη από τους αδερφούς της πολιτικούς κρατούμενους Μαπούτσε, κάτι το οποίο στην 98η ημέρα απεργίας πείνας αποτελεί μια απόπειρα κατά της κατάστασης της υγείας της.

Την Πατρίσια την πήραν από τη φυλακή της Ανγκόλ στο νοσοκομείο του Τεμούκο και από εκεί στο νοσοκομείο του Chillán με την προφανή πρόθεση να την κλείσουν στη φυλακή του Chillán, ώστε με αυτόν τον τρόπο να αποσιωπήσουν την υπόθεσή της. Δηλώνουμε επίσης ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε χωρίς να ενημερωθεί η οικογένεια.

Μέσα από τα ΜΜΕ, αρχές της κυβέρνησης και της Χωροφυλακής, δήλωσαν ότι η Πατρίσια θα είναι καλύτερα αν μεταφερθεί από το Temuco στο Chillán και ότι αυτό το μέτρο είχε ζητηθεί από εμάς, τους συγγενείς. Διαψεύδουμε αυτές τις δηλώσεις σε όλα τους τα σημεία, γιατί ποτέ οι συγγενείς δεν κάναμε αυτήν την αίτηση που μεταφράζεται, πρακτικά, σε μια επιτάχυνση της επιδείνωσής της.

Η Χωροφυλακή απαγόρευσε από σήμερα τις επισκέψεις στην Πατρίσια, το οποίο αποτελεί μια μεγαλύτερη απομόνωση με σκοπό να ρίξει το ηθικό της, περικυκλωμένη από έναν δυσανάλογο και τρομακτικό μηχανισμό ασφάλειας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση ανθρώπινες συνθήκες για την Πατρίσια, και γι' αυτό την επείγουσα μεταφορά της σε νοσοκομεία του Σαντιάγο, με περίθαλψη που να εγγυάται τη ζωή της. Δεν θα σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια και να απαιτούμε για την ζωή της Πατρίσια.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΤΡΟΝΚΟΣΟ ΣΤΟ ΣΑΝΤΙΑΓΟ!!

 

- Οικογένεια Τρονκόσο Ρόμπλες

- Δίκτυο Υποστήριξης Κοινωνικών και Πολιτικών Οργανώσεων του Chillán

 

Chillán, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License