(5) Βραβεία Ελληνικής Αστυνομίας "Homo Cretinus"

(1ο μέρος) http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=714647 (2ο μέρος) http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=722206 (3ο μέρος) http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=743125 (4ο μέρος) http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=789105 (6ο μέρος) http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=846076


από Tar 29/01/2008 6:20 μμ.


post image

Εικόνες:

από Tar 29/01/2008 9:04 μμ.


post image

Εικόνες:

από Tar 29/01/2008 9:32 μμ.


post image

Εικόνες:

από Tar 29/01/2008 9:49 μμ.


post image

Εικόνες:


Αστυνομία Από την Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Πρόκειται για μια επαναστατική οργάνωση βασισμένη στα δημοκρατικά ιδεώδη που διέπουν τον Ελληνικό πολιτισμό. Τον 5ο αιώνα ο βασιλεύς της Αθήνας Πολύδωρας είδε πως υπήρχε κίνδυνος λαϊκής εξέγερσης. Λέει λοιπόν "τι να κάνω ρε φούστη μου; Ας πω στους Ελ οτι θα δημιουργήσω ένα σώμα να προσέχει τις περιούσιες τους, και ταυτόχρονα θα επιβλέπω τον κάθε φούστη που με απειλεί.

Όταν ήταν κυρίαρχοι οι Τουρκία, την επίβλεψη του τόπου είχε ο Κεμάλ Ατατούρκ μαζι με τα Γλυκόσκυλα.

Όταν το 1821 οι Έλληνες θύμωσαν γιατί ήταν αχάριστοι και δε τους έφταναν τα όσα τους παρείχε το δημοκρατικό τουρκικό πολίτευμα, θύμωσαν και είπαν "Ξου" στους τούρκους, και αυτοί θύμωσαν και έφυγαν, και έτσι δημιουργήθηκε η νέα ελληνική αστυνομία.

Η αστυνομία αποτελείται από ένα σύνολο άρτια εκπαιδευμένων, μορφωμένων, ευγενικών και φιλοσοφημένων ανθρώπων που επιτελούν άριστα το έργο τους γι αυτό και ο κόσμος τους στηρίζει

Αστυνομικός
Η θρυλική Mat Woman

Πρόκειται για μια καταπληκτική φιγούρα ντυμένη στα σκούρα μπλε. Έχει συνήθως στα δεξιά στην λεκάνη του ένα πιστόλι και πίσω στον κώλο του ή στην κωλότσεπη να κρέμεται ένα ζευγάρι χειροπέδες. Συνήθως πηγαίνουν δυο-δυο σαν τους Χιώτες(*). Ο ένας είναι καλός και ο άλλος κακός. Ο κόσμος τους συμπαθεί υπερβολικά γι αυτό και τους αποκαλεί γουρουνόπουλα (προφανώς λόγω της γλυκιάς γεύσης του εδέσματος). (*) Συνήθως ο ένας ξέρει ανάγνωση κι ο άλλως γραφή εκτός των "ειδικών φρουρών" που η μόνη εισίκευση τους είναι οι ειδικές ικανότητες εκ των ειδικών αναγκών ορμόμενες με απόλυτη ειδίκευση στην άνοια ειδικών θεμάτων όπως., "Προσοχή στη σκανδάλη! το όπλο που σου δόσαμε ίσως να μπορεί και να πυροβολήσει"

Περιπολικό

Επειδή βαριούνται να περπατήσουν κυκλοφορούν μέσα σε κάτι μπλε-άσπρα αυτοκίνητα συνήθως Astra, Citroen, ή ξαρά που έχουν στην οροφή ένα καρούμπαλο γιατί ο Μπομπ Σφουγγαράκης τα χτύπησε με μια σφεντόνα. Τα περιπολικά τα αποκαλούμε και μποξεράκια γιατι συνήθως περιέχουν μέσα τους δυο όρχεις. Επίσης τα αποκαλούν και κωλάδικα, όπως και κερατάδικα.

Ασφαλίτης

Πρόκειται για ένα παρακλάδι αστυνομικού. Για την ακρίβεια είναι αστυνομικός μεταμφιεσμένος σε άνθρωπο. Όμως, από τη μπυροκοιλιά, το χοιρινό βλέμμα, το "προσπαθώ-να-το-παίξω-μοντέρνος" ντύσιμο και κυρίως από το τσαντάκι στη μέση, διακρίνονται καλύτερα και από το αν φορούσαν τη σειρήνα στο κεφάλι (αν και τελευταία έχουν κυκλοφορήσει βελτιωμένα μοντέλα με φρικοειδή μεταμφίεση γιαυτό προσοχή). Επίσης επειδή βαριούνται να περπατήσουν κυκλοφορούν μέσα σε διάφορα αυτοκίνητα που πάλι τα καταλαβαίνουμε γιατί έχουν αντι για μια κεραία για να ακούνε λαλά, δύο κεραίες για να κουτσομπολεύουν με άλλα αυτοκίνητα αυστηρά για υπηρεσιακά θέματα, όπως πότε έρχεται το νέο φορτίο Ρωσίδες, ποια μαγαζιά δεν τηρούν τις "υποχρεώσεις" προς την πολιτεία, πως έκλαιγε ο βλάκας ο Πακιστανός χτες, τι ωραίο στήθος είχαν οι "κοινές" γυναίκες που συνέλαβαν και χούφτωναν προχθές και άλλα τέτοια.

Τροχονόμοι

Άλλο ένα είδος αστυνομικού, το οποίο έχει αναλάβει να κόβει κλήσεις στους τζαναμπέτηδες που δεν υπακούν στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.Συνήθως είναι οι πιο αποτυχημένοι (κοινώς Μ******) απο όλους τους αστύνομικούς γιατι κάνουν ολη τη χαμαλοδουλειά. Συχνάζουν σε καφετέριες τα πρωινά και αργότερα υπάρχει περίπτωση να τους βρείς και στους δρόμους.

Χαϊδευτικά

Ο κόσμος επειδή στηρίζει τους αστυνομικούς και τους συμπαθεί πάρα μα πάρα πολύ τους έχει δώσει κάποια χαϊδευτικά ονόματα όπως:

 • Μπάτσοι
 • Γουρούνια
 • Δολοφόνοι
 • Μπατσόνια
 • Μπασκίνες
 • Στρουμφάκια
 • Σκουλήκια
 • Μαντρόσκυλα
 • Κοπρόσκυλα
 • Τσομπάδες
Δραστηριότητες
 • Πλάκα (βάζοντας Αλβανούς να χαστουκίζει ο ένας τον άλλον αλλά γίνεται και με τους Ρουμάνους) - Βίντεο: Η υπερδημοκρατική Ελληνική Αστυνομία
 • Ξύλο σε φοιτητές - Βίντεο: "Μέρες Ελληνικής Δημοκρατίας Μέρος 1 και Μέρος 2
 • Βασανισμός περαστικών "Υπόπτων" - Βίντεο: Γλίστρημα φοιτητή στη ζαρντινιέρα
 • Εξευτελισμός χρηστών ναρκωτικών - Βίντεο: Ο θρυλικός μπάτσος-κουβαδονεράκιας
 • Συνεργασία με φασίστες - Βίντεο: Φασίστες και μπάτσοι μαζί
 • Ξύλο σε καθηγητές (αν οι καθηγητές δεν είναι 90-120 κιλών με μαύρη ζώνη)
 • Ξύλο σε συνταξιούχους
 • Ξεφούσκωμα λάστιχων γεωργικών μηχανημάτων
 • Προσπάθειες ξεφουσκώματος ερπυστριών...
 • Επίρριψη ευθυνών
 • Τραμπουκισμοί
 • Κι άλλοι τραμπουκισμοί
 • Παρατηρήσεις σε πάρτυ
 • Κι άλλες παρατηρήσεις σε πάρτυ (και σε άλλα πάρτυ)
 • Έρευνα τσάντας σε οποιοδήποτε δρόμο περιφεριακά των Εξαρχείων, αλλά και σε άλλες περιοχές
 • Ρούφηγμα φραπέ έξω από τα υπουργεία
 • Ξυλοδαρμός αλλοδαπών
 • Βιασμός μεταναστριών έξω από τα τμήματα
 • Βιασμός μουσουλμάνων μεταναστών κατά το Οθωμανικό δίκαιο
 • Εκδρομές στα ορεινά της Κρήτης
 • Επιστολές για μετάθεση μακριά από την Κρήτη.
 • Σεξουαλικές παρενοχλήσεις ιερόδουλων μέσα στα τμήματα - Βίντεο: Μπάτσοι τζαναμπέτιδες
Ρόλος

Ρόλος της αστυνομίας είναι να προστατεύει τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων ναρκωτικών και πάσης φύσεως κλέφτη (από 1 εκκατ. ευρώ και πάνω φυσικά), λαθρέμπορων όπλων, λευκής σαρκός (:Ο), διεφαρμένων πολιτικών και γενικά τα συμφέροντα αυτων που έχουν την πραγματική ανάγκη τους, σαν τα παραπάνω. Επίσης για να αποδεικνύει το θεάρεστο έργο της συλλαμβάνει συχνά άτομα που είχαν στην κατοχή τους 1 με 2 μπάφους, άτομα που κλέψανε από το κοτέτσι του γείτονα και γενικά μεγάλους εγκληματίες. Στις συλλήψεις προβαίνουν πάντα με μεγάλη ευγένεια και 'φιλοξενούν' τους συλληφθέντες σε υψηλών προδιαγραφών χώρους που πληρούν φυσικά όλες τις προδιαγραφές ISO.

Βραβεία Ελληνικής Αστυνομίας "Homo Cretinus"
Ο Ιστορικός Ματατζής που τα έκανε πάνω του

Ο διαδικτυακός τόπος Athens.IndyMedia ανά περιόδους θέλοντας να τιμήσει την αστυνομία για το θεόσταλτο έργο της, διοργανώνει τα "Βραβεία Ελληνικής Αστυνομίας "Homo Cretinus". Κάθε φορά που μια παρουσιάσει βραβείων στουμπώνει, δημιουργούν μια νέα.
Βραβεία Ελληνικής Αστυνομίας "Homo Cretinus" (1)
Βραβεία Ελληνικής Αστυνομίας "Homo Cretinus" (2)
Βραβεία Ελληνικής Αστυνομίας "Homo Cretinus" (3)
Βραβεία Ελληνικής Αστυνομίας "Homo Cretinus" (4)
Βραβεία Ελληνικής Αστυνομίας "Homo Cretinus" (5)

Προστάτης Άγιος

Ο Προστάτης Άγιος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ο Άγιος Αρτέμιος - όχι μάτσας (μεγάλη η χάρη του) που είναι επίσης και προστάτης των όρχεων (κοινώς αρχιδιών). Αυτό δεν είναι πλάκα, αλήθεια λέμε!

 • Ο Τσακ Νόρις έριξε στριφογυριστή κλωτσιά στον Άγιο Αρτέμιο και από τότε του πήρε τη θέση!!(η τύχη του Αγίου αγνοείται,ενώ πολλοί θεωρούν ότι αυτή την στιγμή εκτείνει ποινη στα μπουντρούμια του Αλκατράζ για κατοχή παράνομων ουσιών)

από Tar 30/01/2008 9:39 μμ.


post image
Είπε ψέμματα στη μαμά του ότι πάει παραλία κι εκείνη του φόρεσε καπελάκι για να μη του κάψει ο ήλιος την καραφλίτσα.

Εικόνες:

...

από LeonX 31/01/2008 12:20 μμ.


Στην γαλλική ταινία  "πεθαίνοντας  στα  30"  έχει σκηνές  με  μπάτσους  που κανουν πρόβα με  ψευτικους  διαδηλωτες και άλλα πολλά.

από τζερυ χανα 31/01/2008 5:03 μμ.


βρωμοδουλεια..

Αρχεία:

από τζερυ χανα 31/01/2008 5:09 μμ.


post image
με ιδιαιτερη προσοχη στην εξατμιση.....

Εικόνες:


Δε θα σας μείνει άντερο


O Ολλανδός υπουργός Εσωτερικών, Γκούουσε Τερ Χόρστ δήλωσε ότι οι αστυνομικοί δεν θα πρέπει να καπνίζουν δημοσίως μαλακά ναρκωτικά, ακόμα και όταν δεν έχουν υπηρεσία, γιατί αυτή η συνήθειά τους αμαυρώνει την εικόνα της αστυνομίας.

«Η κατανάλωση ναρκωτικών μπορεί να αμαυρώσει την εικόνα και τη φήμη των μελών της αστυνομίας», εκτίμησε ο υπουργός σε γραπτή απάντησή του σε ερώτηση βουλευτή του λαϊκού κόμματος PVV.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολλανδία έχει αποποινικοποιήσει την κατανάλωση και κατοχή για κάθε πολίτη έως πέντε γραμμαρίων ινδικής κάνναβης από το 1976, η πώληση του οποίου επιτρέπεται στα καφέ της χώρας, αντιθέτως η καλλιέργεια και η πώληση μεγάλων ποσοτήτων εξακολουθεί να είναι απαγορευμένη.

Ο υπουργός στην απάντησή του πρόσθεσε την ευχή όπως οι περιφερειακοί αξιωματούχοι απαγορεύσουν αυτή την συνήθεια των αστυνομικών και πάψουν να δείχνουν ανοχή στα όργανα της τάξης που καπνίζουν χασίς δημόσια.

Ο νέος αστυνομικός ποινικός κώδικας του Άμστερνταμ που τέθηκε σε ισχύ από την πρώτη Ιανουαρίου τρέχοντος έτους προβλέπει «μετάθεση» των αστυνομικών που συλλαμβάνονται να καπνίζουν δημοσίως χασίς ακόμα και τις ώρες που δεν βρίσκονται σε υπηρεσία.

Τα συνδικάτα των αστυνομικών μόλις έγινε γνωστός ο νέος νόμος διαμαρτυρήθηκαν έντονα με το αιτιολογικό ότι και οι αστυνομικοί είναι φυσιολογικοί πολίτες όπως όλοι και έχουν και αυτοί τα ίδια δικαιώματα με όλους τους Ολλανδούς.


Aντιγραφή από
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_31/01/2008_220453

από Tar 01/02/2008 12:23 πμ.


post image
Το σύστημα διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος

Εικόνες:

από Δικαιοσύνη δεν είναι η αστική δικαιοσύνη 01/02/2008 12:36 πμ.


post image

Εικόνες:

από ΘΟΥΒΟΥ 03/02/2008 4:35 μμ.


post image

Γνωστες φατσες απο το σχολειο. Τα παιδια της φαπας...

Εικόνες:

από FionZ 03/02/2008 5:34 μμ.


post image
Kai epeidi o LeonX anaferthike sti galliki ayti tainia... Idou:

Εικόνες:

από GiaNt 03/02/2008 5:41 μμ.


post image
Συναδελφικές παρεξηγήσεις.

Εικόνες:

από ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ 03/02/2008 6:28 μμ.


post image

Εικόνες:

από maxim zelin 09/02/2008 9:02 μμ.


http://www.youtube.com/watch?v=3nifu5COuU4
 γελαστε με την ψυχη σας!

από @ 14/02/2008 11:33 πμ.


post image
Διαδηλωτές στον Παναμά καίνε το ομοιώμα ενός μπάτσου κατά τη διάρκεια πορείας ενάντια στο θάνατο διαδηλωτή από τους μπάτσους στις 12 Φεβρουαρίου 2008.

Εικόνες:

από ./. 15/02/2008 7:47 πμ.


Είναι τέτοια δε η αγάπη του κόσμου για την αστυνομία που όπως ακούγεται και στο βίντεο τους αρχίζει με τη μία στις χριστοπαναγίες. Να τους χαίρονται επίσης οι εργαζόμενοι του μετρό που τους μεταφέρουν τζάμπα

από Αντίσταση 15/02/2008 8:12 πμ.Συνοδεύει την περιγραφή του επαγγέλματος του αστυνομικού στα βιβλία επαγγελματικού προσανατολισμού.

Αρχεία:

από σκηνοθετης 16/02/2008 11:03 πμ.Αρχεία:

από * 20/02/2008 11:41 μμ.


post image

Εικόνες:

από * 21/02/2008 3:12 μμ.


post image

Εικόνες:

από τζερυ χανα 25/02/2008 11:22 μμ.


post image
...

Εικόνες:


post image
χωρίς λόγια...

Εικόνες:

από nonsense as salvation 29/02/2008 8:21 μμ.


post image
ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΕ ΓΑΜΑΕΙ
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ JEDI

Εικόνες:

από Link 04/03/2008 6:48 πμ.


post image

.

Εικόνες:


post image

Αγόρι μου πρόσεχε τη σπασμένη γράνα..

Εικόνες:

από Link 04/03/2008 7 πμ.


post image

Οι δυο πρωτες φωτογραφιες ειναι απο τη Θεσσαλονικη.

Η τρίτη είναι απο τη Γαλλια του Σαρκοζι που φένεται καθαρα το μεγαλειο της μητερας φυσης. Χαρη στον νομο της φυσικης επιλογης το ζωντανο εχει εκ γενετης μασκα οξυγονου

Εικόνες:

από Link 04/03/2008 7:08 πμ.


post image

Για το τελος, λιγο πριν παω για υπνο, δωριζω στο αγαπητο κοινο δυο μοντερνους πινακες βγαλμενους απ τη ζωη. Μπορουν να χρησιμεψουν και σαν wallpaper ή να εκτυπωθουν σε καμβά και να γίνουν ένα υπέροχο δώρο γενεθλίων

Αντε καληνυχτα μας και ονειρα γλυκα

Εικόνες:


Ολόκληρο το συναξάρι του "αγίου" Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας και των όρχεων.
Ο Άγιος Αρτέμιος, που συνεορτάζει με τον συνονόματό μου Άγιο Γεράσιμο, είναι προστάτης της Αστυνομίας.- Αποσβολωμένος και εξοργισμένος ένας αστυνομικός διάβασε στον Φίλαθλο ότι σύμφωνα με το συναξάρι του Αγ. Νικοδήμου ο Αγ. Αρτέμιος είναι προστάτης και των όρχεων.
- Αποτάνθηκε στους συνδικαλιστές του ο αστυνομικός και αυτοί πάθανε την πλάκα τους. Πολύ περισσότερο όταν έψαξαν τη σχετική βιβλιογραφία.[Πράγματι ο Αγ. Αρτέμιος, όπως γράφουν οι γραφές, θεράπευσε ασθενή που είχε ασίγαστο ερωτικό πάθος εξ αιτίας των ορμονών που έκχυαν οι όρχεις του. Τους πιάνει ο Άγιος και τους στραμπουλίζει βίαια. Ο ασθενής, όπως γράφουν τα συναξάρια, ιάθη μη νοιώθοντας ξανά πάθος.]
Πάντως, τα συνδικαλιστικά σωματεία των αστυνομικών, για να κατευνάσουν τους θυμωμένους συναδέλφους τους, αναζητούν- μία φορά και αυτοί- άλλον προστάτη.
Ολόκληρο το συναξάρι (Για γέλια ή για κλάματα)


ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τώ σύτώ μηνί Κ', τού αγίου μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου.
Ο πάντα λαμπρός Αρτέμιος εν βίω, Τμηθείς άνηλθεν εις υπέρλαμπρον κλέος. Είκάδι Αρτέμιος πυκινόφρων δσσ' εκάλυψεν.


Ούτος ό μακάριος Αρτέμιος έγινε δούξ και αύγουστάλιος, ήτοι μικρός Αύγουστος της Αλεξανδρείας· ομοίως έγινε και πατρίκιος από τον μέγαν Κωνσταντίνον τον βασιλέα έν ετει τλ' (330), ότε δε ό παραβάτης Ιουλιανός έγινε βασιλεύς έν έτει τξα' (361), και ετιμώρει τους χριστιανούς είς την 'Αντιόχειαν, τότε ο μακάριος ούτος Αρτέμιος αυτόκλητος επήγεν εις το μαρτύριον. Παρασταθείς δε ενώπιον του αποστάτου, ήλεγξε την αποστασίαν αυτού και παρανομίαν όθεν έδειραν αυτόν μέ βούνευρα ωμά και κατεξέσχισαν την ράχιν του μέ τριβόλια κοπτερά και μέ αγκίδας σιδηράς εκάρφωσαν τά πλευρά και τά βλέφαρα του· έπειτα έσχισαν εις δύο μίαν πλά­κα μεγαλωτάτην και αναμέσον αύτης έβαλον τον άγιον. Άπό δέ το υπερβολικόν βάρος της πέτρας, τόσον εσφίγχθη το σώ­μα του, ώστε έκβηκαν έξω οι οφθαλμοί του· είτα ετράβισαν έξω τά εντόσθια του και κάθε του μέλος εσύντριψαν, και τέλος απεκεφάλισαν αυτόν και ούτως έλαβεν ό τρισμακάριος του μαρτυρίου τον άμάραντον στέφανον. Το δε άγιον αυτού λείψανον έφέρθη από την Αντιόχειαν είς την Κωνσταντίνουπολιν παρά τίνος γυναικός διακόνου, καλούμενης Αρίστης και ενεταφιάσθη εις τόπον λεγόμενον Οξείαν.

Αξιον δε είναι να προσθέσωμεν εδώ και μερικών θαυ­μάτων τού αγίου διήγησιν άνθρωπος τις έχων τα δίδυμα του πολλά εξογκωμένα από το σπάσημον, έπηγεν εις τόν ναόν του αγίου Αρτεμίου κλαίων και ζητών την ίατρείαν. Εκείτετο λοιπόν ο ασθενής εις το μέσον του ναού επάνω είς στρώμα, και ολίγον υπνώσας, βλέπει τόν άγιον Άρτέμιον εις τόν ύπνον του λέγοντα αύτο, δείξον μου το πάθος σου, ό δε έδει­ξε τόν τόπον, όπου είχε τό πάθος. Τότε ό άγιος κύφας (έσκυψε) και πιάσας επιτήδεια μέ τάς δύο του χείρας τό σπάσιμον τών διδύμων του, έσφιγξεν αυτά όσον έδύνατο, ό δέ ασθενής πονήσας μεγάλως και φωνάξας τό, ούαί μοι, έξύπνησε και εύρε τόν ε­αυτόν του υγιή δοξάζων τόν θεόν και τόν άγιον.


Άλλος πάλιν έχων τρεις κήλας (φούσκας) είς τα δίδυ­μα του, επήγεν εις τόν άγιον Αρτέμιον και εκαμεν αγρυπνίαν, αποκαμών δέ υπό της αγρυπνίας εκοιμήθη· και ίδού φαί­νεται ό άγιος είς αυτόν, και γυμνώσας τό πάθος και ψηλαφήσας μέ τάς χείρας του, έσφράγισεν αυτό μέ τό σημείον του σταυρού- έπειτα κεντήσας αυτόν είς την πλευράν, έγινεν ά­φαντος. Ο δέ ασθενής έξυπνήσας, εύρεν εαυτόν υγιή, και έδόξασε τόν θεόν και τόν άγιον. Άλλος δέ πάλιν έχων μίαν μεγάλην κήλην είς τα δίδυμα του, έπηγεν εις τόν ναόν του αγίου, παρακαλών αυτόν διά νά τόν ίατρεύση. Ό δέ άγιος φα­νείς είς τόν ύπνον του, έσχισε μέ μαχαίρια τό πάθος του και εχύθη ύλη πολλή και βρωμερά. Ό δέ ασθενής εξυπνήσας, τόν μέν εαυτόν του εύρεν υγιή, τά δέ ενδύματα του και τό έδα­φος της γης εύρε γεμάτα από υγρασίαν και βρώμαν πολλήν.


Άλλος πάλιν νεωστι ελθών από τήν Αφρικήν και άκου­σας από ένα χριστιανόν τά θαύματα του αγίου Αρτεμίου, έπίστευσεν αυτά άδιστάκτως. Όθεν επειδή αυτός είχεν ένα συγγενή εις τήν 'Αφρικήν πάσχοντα και κινδυνεύοντα από τό σπάσιμον τών διδύμων, επήρεν όσα ήσαν επιτήδεια διά νά κά­μη αγρυπνίαν και επήγεν είς τήν εκκλησίαν του αγίου Αρ­τεμίου, ίνα παρακάλεση τόν άγιον διά τόν συγγενή του· αφού δέ έτελείωσε τήν άγρυπνίαν, επήρεν έλαιον από τήν κανδήλαν τού αγίου και έγύρισεν είς τήν οίκίαν όπου έμενεν. Ό δέ άγιος Αρτέμιος κατά τήν νύκτα εκείνην, κατά τήν οποίαν ήγρύπνει ο ρηθεις χριστιανός εις τήν Κωνσταντινούπολιν, ώ τού θαύματος! έπηγεν είς τήν Αφρικήν και σταθείς επάνω είς τήν κλίνην του πάσχοντος, λέγει είς αυτόν επειδή ο συγ­γενής σου μέ παρεκάλεσεν υπέρ σού είς τήν Κωνσταντινούπολιν, διά τούτο από τού νυν και είς τό εξής άς είσαι υγιής. Ο δέ ασθενής έξυπνήσας, εύρε τόν εαυτόν του υγιή έν αλή­θεια* όθεν και δόξαν άπέδωκεν είς τόν θεόν. Επειδή όμως δέν έγνώριζε, ποίος ήτο ο χαρίσας είς αυτόν τήν ύγιείαν, ήγάπα νά μάθη τό όνομα του· όθεν γράφει είς τόν συγγενή του εκείνον, όστις παρεκάλεσε περί αυτού τόν άγιον Αρτέμιον και του φανερώνει, ποίαν ημέραν εφάνη είς αυτόν ό άγιος και πώς ίάτρευσεν αυτόν μέ τελειότητα. Ό δέ συγγενής του ταύτα μαθών, έννόησεν ότι κατ' έκείνην τήν νύκτα, κατά τήν ο­ποίαν έγινεν ή αγρυπνία είς τήν Κωνσταντινούπολιν, κατ' έ­κείνην τήν ιδίαν 97 ιάτρευσεν ο άγιος τόν συγγενή του είς τήν Αφρικήν, και μεγάλως εθαύμασεν. Όθεν επήγε πάλιν εις τόν ναόν του αγίου και έδωκεν είς αυτόν τήν πρέπουσαν εύχαριστίαν, διηγούμενος και το θαύμα είς τους εκεί παρόντας· ακολούθως δέ έγραψεν είς τόν συγγενή του πώς ηκολούθησεν η υπόθεσις και πώς ο τούτον ίατρεύσας είναι ό άγιος Αρ­τέμιος.


Άλλος χριστιανός έχων βάρος ανυπόφορον εις τά δί­δυμα, εζήτει την ιατρείαν ό δε άγιος Αρτέμιος έφάνη είς τον ύπνον του και λέγει αύτω· Αδελφέ, ύπαγε είς τόν γείτονα σου Ίωάννην τόν χαλκέα και βάλε την κήλην τών διδύμων σου επάνω είς τόν άκμωνά του, και εάν εκείνος κτυπήση αυ­τήν δυνατά με το πυρωμένον σφυρίον του, ευθύς θά ίατρευθής. Ό δε ασθενής εφοβείτο νά κάμη τούτο, ως οδυνηρόν. Ο­θεν πάλιν εφάνη ό άγιος είς αυτόν και πάλιν του λέγει τά αυτά, ό δε ασθενής πάλιν εφοβείτο νά κάμη τούτο. Τότε ό ά­γιος και τρίτον φανείς είς αυτόν τω λέγει· Πίστευσόν μοι, α­δελφέ, ότι αν δέν κάμης τούτο, όπερ σοι είπον, ποτέ δεν θά ιατρευθής, ό δε ασθενής θέλων καί μή θέλων, εξ ανάγκης επήγεν είς τόν χαλκέα και έβαλε το σπάσιμόν του επάνω είς τόν άκμωνα εκείνου. Βλέπων δε το πυρωμένον σφυρίον ότι κατέβαινεν επάνω εις το σπάσιμόν του, ετραβίχθη οπίσω άπό τόν φόβον του, και ώ του θαύματος! ευθύς το σπάσιμόν ηφανίσθη και το σφυρίον έκτύπησεν επάνω είς τόν ξηρόν άκμωνα. Έθαύμασαν δε και οί δύο, ό,τε χαλκεύς και ό ασθενής διά το παράδοξον αυτό θαύμα· όθεν και οί δύο έδόξασαν και ευχαρίστησαν έξ όλης καρδίας τόν θεόν, όστις εδόξασε τόσον τόν μάρτυρα του Άρτέμιον.


Άλλα και άλλος χριστιανός, λαβών με πίστιν θερμήν έλαιον και κηρία έπήγαινεν εις τόν ναόν του αγίου Αρτεμίου, καθ' όδόν δε έρωτήθη από ένα ράπτην, που υπάγει* ό δέ χρι­στιανός μετ' ευλάβειας απεκρίθη, υπάγω εις τόν ναόν του α­γίου Αρτεμίου νά προσευχηθώ. Καθώς δέ πήγε παρεμπρός, φωνάζει πάλιν ο ράπτης και λέγει· αδελφέ, όταν έπιστρέψης από τόν άγιον Άρτέμιον, φέρε μοι μίαν κήλην τών διδύμων. Έλεγε δέ τούτο περιγελών τόν άγιον, ότι ίατρεύει τά σπα­σίματα τών διδύμων ό δέ χριστιανός, χωρίς νά φροντίση διά τόν φλύαρον λόγον του ράπτου, έπηγεν είς τόν ναόν του Α­γίου· αφού δέ ετελείωσεν ή θεία λειτουργία, έγύριζεν είς τόν οίκον του. Περιπατούντος δέ αυτού εις τόν δρόμον, ήρχισαν νά καταβαίνουν τά δίδυμα του, και επειδή έκατέβησαν πολύ και το σπάσιμόν του ηυξήθη, εννόησεν ότι διά τόν περιγελαστικόν λόγον εκείνον του ράπτου, έπαθε το πάθος αυτό. Ο­θεν μόλις και μετά βίας έδυνήθη νά φθάση έως είς το έργαστήριον του ράπτου, άπνους σχεδόν ων, από τους πόνους και άφωνος· έκατηγόρει λοιπόν τόν ράπτην και το σπάσιμόν έδείκνυε και έβεβαίωνεν, ότι κατ' άλλον τρόπον δέν ήθελε πάθη τούτο, αν ίσως αυτός δέν έλεγε τάς φλυαρίας εκείνας και τά άξια γέλωτος λόγια όθεν έκ τούτου ήλθον και οί δύο εις λο­γομαχίας και έριδας.


Οί δέ παρευρεθέντες εκεί ηρώτων νά μάθουν τήν αίτίαν διά τήν οποίαν μάχονται· τότε ο πάσχων διηγήθη τόν τρόπον και τήν αίτίαν του πάθους· θέλων δέ νά δείξη καθαρώς τήν άλήθειαν, ότι μέ υπερβολήν ήδικήθη από τόν ράπτην, έσηκωσε μέ θυμόν τά φορέματα του, διά νά δείξη είς τους ορώντας το σπάσιμόν όπερ έπαθε, καί, ώ του θαύματος! αυτός μεν εύρεν εαυτόν υγιή, ό δέ ράπτης έφώναζεν, ούαί μοι! και έδειξεν εις όλους το σπάσιμόν τών διδύμων, όπερ τότε παρευθύς συνέβη είς αυτόν. Ολοι λοιπόν οι παρευρεθέντες, ίδόντες το αίφνίδιον του σπασίματος και ότι άπό τόν χριστιανόν εκείνον μετέβη το πάθος εις τόν ράπτην, έγιναν έκθαμβοι και εις μεν τόν θεόν και τόν τούτου μάρτυρα Αρτέμιον ανέπεμπον δόξαν και ευχαριστίαν, είς δέ τόν ράπτην έλεγον μή λυπησαι αδελφέ, δικαία είναι ή κρίσις τού θεού, διότι εκείνο όπερ έζήτησες, εκείνο και έλαβες. Μέ τούτον τρόπον δοξάζει και είς τήν παρούσαν ζωήν ο θεός τους θεράποντος του. (Τόν κα­τά πλάτος μεταφρασμένον βίον του αγίου τούτου όρα είς τόν Παράδεισον, τόν όποιον βίον ελληνιστί συνέγραψε Συμεών ο Μεταφραστής, ού ή αρχή «Μετά τήν του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος Χρίστου». Σώζεται έν τή τών Ιβήρων καί έν άλλαις και προ τούτων έν τή Λαύρα).

από Far 10/03/2008 8:59 μμ.


από το 835397 11/03/2008 1:38 μμ.


μήπως ξέρετε πώς λέγεται και απο ποιούς είναι;

από αντιδημοσιογραφος@erasmus 12/03/2008 9:21 μμ.


post image
μαλλον ειναι τουριστικο το θεμα παντως και οχι οικολογικο


Εικόνες:

από αντιδημοσιογραφος@erasmus 12/03/2008 9:27 μμ.


post image
περιμενα να κανουν καμια καγκουρια στα σκαλια και να γελασουμε λιγο αλλα τελικα οχι

Εικόνες:

από αντιδημοσιογραφος@erasmus 12/03/2008 9:32 μμ.


post image
η χουντα ειναι ζωντανη και τετοια 8-/

Εικόνες:

από @ 13/03/2008 1:12 πμ.


post image

Εικόνες:

από @ 13/03/2008 1:15 πμ.


post image
Η αγάπη περισσεύει... Τίποτα όμως δεν πάει χαμένο, την εποχή της ανακύκλωσης!

Εικόνες:

από @ με το πριόνι 21/03/2008 μεσάνυχτα


post image
δείτε το φοβισμένο βλέμμα των χοιριδίων

Εικόνες:

από .... 21/03/2008 12:12 πμ.


έγραφε
1997-11-17

post image
να προσθέσω ότι και τα δύο χοιρινά έιναι στο ίδιο χοιροτροφείο εεε... θέλω να πω δοιμηρία. Καλά τι δοιμηρία είναι αυτή? καθόλου αθλητικό πνεύμα?

Εικόνες:

από more 22/03/2008 3:45 πμ.


post image
yeah

Εικόνες:

από ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.ΑΝ ΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ? 24/03/2008 3:44 πμ.


ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ ΚΑΝΟΥΝ! ΘΑ ΚΑΛΕΣΩ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΣ

ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ...(ΤΣΑΜΠΑ ΒΡΙΖΩ Κ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ Κ ΕΙΝΑΙ Κ ΝΟΣΤΙΜΑ...ΞΕΧΑΣΑ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΝΥΣΤΕΙΑ ...!) 
VEGITERIAN

από 22 24/03/2008 12:32 μμ.Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License