Ανακοίνωση Συνέλευσης Κατάληψης Πρυτανείας

Ανακοίνωση Συνέλευσης Κατάληψης Πρυτανείας

Ανακοίνωση Συνέλευσης Κατάληψης Πρυτανείας

Μετά τις πολλαπλές επιθέσεις φασιστών που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα σε αυτοοργανωμένους χώρους αντίστασης, μετανάστες και νεολαίους, σήμερα, 2 Φλεβάρη, φασιστοειδή όλου του φάσματος της ακροδεξιάς θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία από την πλατεία Κολοκοτρώνη.
Αναρχικοί, αντιεξουσιαστες, αριστεροί, αντιφασίστες αποφάσισαν να ακυρώσουν στην πράξη την πορεία τους.
Συγκεντρωθήκαμε και πορευτήκαμε στην οδό Σταδίου το πρωί στις 10:30, όπου βρεθήκαμε αντιμέτωποι με δυνάμεις της καταστολής που προστάτευαν τους παρακρατικούς.

Ύστερα από συμπλοκή που ακολούθησε, οι διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους, ως ένα σώμα με τους θρασύδειλους φασίστες, με μαχαίρια, λοστούς, αναισθητικά σπρέι και δακρυγόνα.
Δύο σύντροφοί μας τραυματίστηκαν από μαχαίρι, ο ένας πολύ σοβαρά, και άλλοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Η συνεργασία της κρατικής εξουσίας, αστυνομίας με τους φασίστες είναι μία πραγματικότητα που υφίσταται εδώ και πολύ καιρό. Η δολοφονική τους επίθεση δε στάθηκε ικανή να διαλύσει τους συγκεντρωμένους.

Ύστερα από συνεχή ρίψη δακρυγόνων, επιλέξαμε να καταλάβουμε το κτήριο της Πρυτανείας του Παν/μιου Αθηνών.
Με τη δράση μας στο δρόμο ακυρώθηκε στην πράξη η φασιστική σύναξη και όχι από την προσχηματική εισαγγελική απαγόρευση.

Μετά από συνέλευση, αποφασίσαμε συλλογικά να παραμείνουμε στο κτήριο καλώντας συγκέντρωση και πορεία στα Προπύλαια στις 6 το απόγευμα.

Οι δολοφονικές επιθέσεις των φασιστών και της αστυνομίας δε θα μείνουν αναπάντητες.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΠΟΡΕΙΑ
6μμ - ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Αυτοοργάνωση - Αντίσταση - Αλληλεγγύη

Συνέλευση Κατάληψης Πρυτανείας

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License