Το φιλέτο Ελληνικό, οι 4 δήμαρχοι και ο Καρατζαφέρης

Σε απόλυτη σύμπνοια ο Καρατζαφέρης και οι 4 όμοροι προνομιούχοι Δήμαρχοι έκαναν εκδήλωση με στόχο την ανεξέλεγκτη δόμηση στα Νότια και την καταστροφή του αεροδρομίου Ελληνικού για χάρη των κτηματομεσιτικών συμφέροντων.

post image

Με έκπληξη παρατηρούμε για άλλη μια φορά την απαίτηση για Μητροπολιτικό Πάρκο που αυτή την φορά εκδηλώνεται από τέσσερις προνομιούχους Δήμους με υψηλή ποιότητα ζωής και καλό περιβάλλον αφού η θάλασσα είναι πηγή καθαρού αέρα.

Ενδιαφέρονται οι Δήμοι για την διαχείριση του κονδυλίου χρηματοδότησης που ανακοίνωσε η επίτροπος Hubner ότι μπορεί να δοθεί, παραβλέποντας σκόπιμα ότι πρόκειται για ανταποδοτική χρηματοδότηση, δηλαδή θα πρέπει να δημιουργούνται κέρδη που συνεπάγεται, ότι δεν θα υπάρξει ούτε πάρκο ούτε ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση για τους πολίτες, αλλά μια άλλη άγνωστη κατάσταση που όμως οραματίζονται επιχειρηματίες και τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς να την ανακοινώνουν.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις παλαιότερες ανάλογες εξαγγελίες για τον Ελαιώνα, τον Κεραμικό, το Γουδί που τελικά αντί για μητροπολιτικά πάρκα κατέληξαν σαν δωρεάν παροχές γης μαζί και κονδυλίων σε ιδιώτες για ιδιωτικά γήπεδα ποδοσφαίρου, Babington, ιδιωτικά νοσοκομεία κλπ. χωρίς να παραχωρηθεί τίποτα για ελεύθερη χρήση στο πολίτη αν και παραχωρήθηκε δημόσια περιουσία και πακτωλός δημόσιου χρήματος.

Η περίπτωση δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου, είναι απόλυτα κατανοητή και απαραίτητη για υποβαθμισμένες περιοχές όπως της Δ. Αττικής ή γύρω από τον Κηφισό σε προσπάθεια ενοποίησης έως το Γουδί, ώστε να καταπολεμηθεί η μόλυνση του αέρα. Να βρεθούν οι ελεύθεροι χώροι που τόσο είναι απαραίτητοι για την ζωή των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Όμως δεν είναι κατανοητή για προνομιούχες περιοχές, με μέτωπο στην θάλασσα. Πόσο μάλλον όταν και αυτές οι περιοχές, έχουν παράνομα περιφραχτεί στον αιγιαλό τους και έχουν παραχωρηθεί πάλι σε ιδιώτες με τις ευλογίες των Δημοτικών Αρχών που κόπτονται για την δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό.

Η καταστροφή των δημόσιων γηπέδων του Άγιου Κοσμά και η μετατροπή τους σε Μαρίνα Ιστιοπλοικών στέρησε ολόκληρη την Αθήνα από ένα πολύτιμο χώρο δημόσιας άθλησης.

Η επαναλειτουργία αυτής της δημόσιας γης σαν αθλητικό κέντρο, θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα για τους τέσσερις αυτούς Δήμους οι οποίοι όμως αδιαφορούν επιδεικτικά για αυτό το θέμα.

Αντίθετα σαν φτηνοί κράχτες συμφερόντων τεχνικών εταιριών, προτείνουν την καταστροφή των υποδομών του δημόσιου Αεροδρομίου Ελληνικού όπου εδρεύει το FIR Αθηνών. Ήδη οι ιδιώτες Ολυμπιακά Ακίνητα και Τραμ έχουν βάλει ετσιθελικά πόδι στην προσπάθεια απαξίωσης των υποδομών. Μια πρόταση μοναδική παγκοσμίως αφού αυτό δεν συμβαίνει πουθενά αλλού και βάσει διεθνών συμφωνιών σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, οφείλει να υπάρχει πάντοτε εφεδρικό αεροδρόμιο εν λειτουργία για την ασφάλεια των πτήσεων.

Σαν παράδειγμα θυμίζουμε το κλείσιμο από χιόνια την πρώτη περίοδο λειτουργίας του αεροδρομίου της HOHTIFF ή την περίπτωση της πτήσης HELIOS που πέταγε άσκοπα περιμένοντας να πέσει.

Το HOHTIFF δημιουργήθηκε με δικαιολογία να αποσυμφορήσει το Αεροδρόμιου Ελληνικού και όχι για να το καταστρέψει, όπως προσπαθούν να επιβάλουν οι τριτοκοσμικές ελληνικές κυβερνήσεις (η HOHTIFF είναι παγκόσμια γνωστή για την κατασκευή του bunker του Χίτλερ στο Βερολίνο) υπογράφοντας κατάπτυστες αποικιοκρατικές συμβάσεις.

Σαν αποτέλεσμα ο εθνικός αερομεταφορέας είναι φιλοξενούμενος στα Σπάτα υπό πτώχευση αν και κερδοφόρος, χρησιμοποιώντας κτήρια που το δημόσιο πλήρωσε και οδηγείται μεθοδικά στην χρεωκοπία και το ξεπούλημα για να κερδοσκοπήσουν τρίτοι. Με εξασφαλισμένη πελατεία το ελληνικό επιβατικό κοινό.

Στο πλαίσιο αυτής της εξόντωσης του δημόσιου συμφέροντος, έρχεται αρωγός το «ενδιαφέρον» των Δήμων για «μητροπολιτικό πάρκο» που ποτέ και πουθενά δεν ευωδόθηκε ως σήμερα και ούτε πρόκειται γιατί είναι αδιάφορο για τους άρπαγες της δημόσιας περιουσίας.

Την ίδια ώρα που τα λιμάνια παραχωρούνται σε τρίτους. Δηλαδή η κοινωνία οδηγείται σε μια πρωτοφανή ομηρία, όπου η επαφή της με το εξωτερικό (αεροδρόμια, λιμάνια) παραχωρείται σε τρίτους με ίδια συμφέροντα και άγνωστες βλέψεις εκτός της εμφανούς κερδοσκοπίας.

Το ενδιαφέρον ΥΠΕΧΩΔΕ εκδηλώνεται καταρχάς με παραχώρηση 1000 στρεμμάτων (που υπάρχουν καλαμιώνες δηλαδή βιότοπος λόγω του ρέματος που διασχίζει το Ελληνικό) για οικοπεδοποίηση. Εξυπακούεται ότι θα ακολουθήσουν επώνυμοι ενδιαφερόμενοι αρπαγές γης και αρχιτεκτονικά τερατουργήματα λίγων σε δημόσια γη όπως στον ιππόδρομο και ελαιώνα.

Αυτές οι ανεγέρσεις θα δημιουργήσουν προβλήματα μόλυνσης, κίνησης, πάρκινγκ, αισθητικής, νομιμότητας. Ήδη οι απαλλοτριωμένοι πρώην ιδιοκτήτες στα Δικηγορικά και σε άλλους οικισμούς, είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν και αυτοί τις πρώην ιδιοκτησίες τους αφού εκπίπτουν οι όροι απαλλοτρίωσης από το δημόσιο.

Ο Δήμος Γλυφάδας διεκδικεί μερίδιο από την πίτα και γη την οποία ποτέ δεν παραχώρησε. Παρόλα αυτά παραχωρεί την δημόσια δασική έκταση του Γκολφ Γλυφάδας σε ιδιώτη, την οποία έχει καταπατήσει από το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα 1000 στρέμματα του γκολφ αποτελούν μητροπολιτικό πάρκο ακόμα και με ταυτόχρονη χρήση του ως γηπέδου γκολφ από πολύ λίγους ανθρώπους και πρέπει να αποδοθεί στους πολίτες.

Η καταστροφή του Αεροδρομίου Ελληνικού συνεπάγεται επιπλέον την απελευθέρωση των συντελεστών δόμησης, σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης, την μετατροπή και την πλήρη υποβάθμιση και αλλοίωση της ζωής των κατοίκων και επισκεπτών. Η παρουσία του εξασφαλίζει ελεύθερους αδόμητους χώρους. Η κοινωνία και ολόκληροι επιχειρηματικοί κλάδοι για κάθε επαφή με το εξωτερικό θα είναι στο έλεος ξένων συμφερόντων και καιροσκόπων.

Θέσεις εργασίας υψηλής τεχνογνωσίας θα χαθούν με αντάλλαγμα κάποια πρόσκαιρα μαύρα μεροκάματα σε οικοδομές και όλο το μέτωπο στην θάλασσα θα αλλοιωθεί εφιαλτικά. Μουσείο αεροπλοίας, υποδομές συντήρησης και επισκευών αεροσκαφών, εκπαίδευσης, υποστήριξη τοπικών δρομολογίων, περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ασφάλεια πτήσεων κλπ όλα πάνε περίπατο επειδή κάποιοι λίγοι ορέγονται 6.500 στρέμματα.

Ήδη τα Charters δεν προσγειώνονται λόγω υψηλών ναύλων, με αποτέλεσμα σε ακτίνα 300 χλμ από την Αθήνα ο τουρισμός και άλλες συναφείς δραστηριότητες να βρίσκονται σε απόγνωση.

Έτσι παρακολουθούμε την εξέλιξη σε ένα ακόμα έγκλημα "πολιτικής" βούλησης όπου ξεδιάντροπα ακροδεξιοί, δεξιοί και προοδευτικοί, χέρι χέρι επιχειρούν να αρπάξουν δημόσια περιουσία εμπαίζοντας τον κόσμο με χιλιοπαιγμένες περιβαλλοντολογικές "ευαισθησίες" για να εξυπηρετήσουν κάποιους λίγους και για να θάψουν όλη την νότια Αθήνα και το μέτωπο στη θάλασσα μέσα στο τσιμέντο.

Εικόνες:

από T 12/02/2008 9:50 πμ.


Κατά τη γνώμη μου το Ελληνικό έχουν αποφασίσει εδώ και πολλά πολλά χρόνια να το χαρίσουν για οικοπεδάκια, εμπορικά κέντρα, γήπεδα γκολφ και σίγουρα όχι για να κάνεις τσάμπα τη βόλτα σου. Είναι τυχαίο που λυσσάξαν να πάνε το τραμ και κυρίως το μετρό προς τα εκεί, αφήνοντας τις πυκνοκατοικημένες περιοχές του κέντρου (π.χ. Κυψέλη, Ζωγράφου, Γαλάτσι) εκτός δικτύου μετρό; Απλά, πριν το παραλάβουν οι μελλοντικοί αποδέκτες, δώσαν εντολή να ανεβάσουν λίγο την αξία του φιλέτου....

από ! 12/02/2008 3:09 μμ.


οχι μονο για αυτο μη ξεχνας οτι η επεκταση του τραμ , εξυπηρετει και τις αρπαχτες με τις κλειστες παραλιες από Μοσχατο μεχρι Βουλα. Και οι αριστερουληδες ξεχνανε οτι ο Α. Κοσμας ηταν να αποδοθει στο λαο, από οπου αρπαχτηκε για την ολυμπιαδα

από ποδηλάτης 12/02/2008 6:14 μμ.


Από το να καταγγέλουμε την προσπάθεια αρπαχτής στο ελληνικό μέχρι το να υποστηρίξουμε πως πρέπει να παραμείνει ως έχει για εφεδρικό αεροδρόμιο υπάρχει μια απόσταση. Φυσικά και το θέλουμε να αποδωθεί στον λαό ως παρκο. Αεροδρόμια σε απόσταση 20 λεπτών από τα σπάτα έχει, κι αν είμαστε μάγκες να διεκδικήσουμε ως εφεδρικό αυτό στην ελευσίνα. Αυτό του ελληνικού δεν μπορεί να λειτουργήσει καθώς πολλά συστήματα, μεταξύ αυτών και αυτό για τον καθαρισμό της πίστας σε περίπτωση χιονόπτωσης έχει πάει στο ελ. βενιζελ. Εκτός κι αν θέλουμε να αγοραστούν νέα, έτσι για καβάτζα.

Το να λες ότι θες πάρκο στο ελληνικό δεν σημαίνει ότι υποστηρίζεις τους δημάρχους ή τον καρατζαφέρη. Διεκδικείς έναν ακόμη δημόσιο χώρο.

από νταξει 12/02/2008 7:08 μμ.


δηλαδη συμφωνεις με την αποψη οτι καλα εχει η hochtif οτι εχει ,δηλαδη δικο της αερολιμενα, αντε να δωσουμε και τα λιμανια να τελειωνουμε. Σε καμια περιπτωση οταν εχεις ετοιμη υποδομη δεν την σπας να τη κανεις ειτε βωβοπολη, ειτε δηθεν παρκο, τη κρατάς εφεδρικη, μπορει καποια στιγμη να της τη δωσει της χοχτιφ και να μην αφηνει αεροπλανα να προσγειωθουν...δικο της εδαφος ειναι, οτι θελει κανει.

Ολη αυτη η ιστορια για το δηθεν παρκο γινεται για να δουλεψουν οι εργολαβοι στους όμορους δημους, να καταργηθουν τα φεκ περιορισμου ύψους και να γινει γυρω και μεσα το έλα να δεις...

Καμια προταση απο μερους σου για την αρπαχτη που εχει γινει στο Αγ. Κοσμα υπαρχει, ή αλλα λογια να αγαπιομαστε;


και ο γκορτζιδης πηγε;;;
 

Δηλαδη πηγε και ο αριστερος-αγωνιστης Γκορτζιδης του Ελληνικου; Ε ρε ξεφτιλα!

από επισης 12/02/2008 7:18 μμ.


ειναι σπανιο φαινομενο να πεσει χιονι στο ελληνικο, επισης ο εξοπλισμος του Ελλνικου, οσον αφορα τον ελεγχο πτησεων, ρανταρ κλπ ειναι καινουργιος αγορασμενος λιγο πριν κλεισει. Αν σε περιπτωση πιασει χιονι το ελληνικο επειδη δεν ειναι γερμανικο εδαφος, όπως αυτο στα σπατα, μπαινουν αμεσα οι μπουλντοζες τους δημου και της νομαρχιας και το καθαριζουν, κατι που ειχε απαγορευτει το 2004 απο τη χοχτιφ...και αν παραμεινει εφεδικο για ωρα αναγκης που λενε θα μεινει τουλαχιστον αδομητος χώρος και δεν θα αποχαρακτηρισουν τα υψη στις οικοδομες των ομορων δημων, αρα περιβαλλοντικα ειναι καλυτερα.

Βρε λύσσα με τη χόχτιφ...Απ'όλους τους κακούς εσύ λύσσαξες μ'αυτούς...Καλά, όμως ρε άνθρωπε, άντε κι έγινε πάλι αεροδρόμιο, τι θα καταλάβεις ήθελα να'ξερα...  

από προλεταριος 13/02/2008 3:58 πμ.


θα παρει τον πουλο οταν το αποφασισουν οι προλεταριοι εξεγερμενοι... μεχρι τοτε θα χρειαστουν λιγο οξυγονο απο το παλιο αεροδρομιο...
Λες εσυ οτι αμα υπαρξει προβλημα τοοοσο σοβαρο ωστε να χρειαστει το αεροδρομιο του ελληνικου, θα ρωτησει κανεις τη χοχτιφ η τα μακντοναλντς για να μπουκαρει μεσα...
Ελεος ρε παιδια με τις πιπες...
Οσο για τον Αγ Κοσμα να παμε να τα κανουμε λαμπογυαλο χρειαζεται να πεσουν περιφραξεις να φυγει και το καταστημα ντοπας απο εκει....

από σε ευχαριστώ ω εταιρία 13/02/2008 10:40 πμ.


Συνεπώς πρέπει να μείνει αεροδιάδρομος  και ο θίασος των δημαρχαίων και του Σουφλιά να πάρει τον πούλο και να μην αποχαρακτηριστούν τα ύψη και αλλάξουν οι συντελεστές δόμησης γύρω γύρω γιατί και πάρκο να γινόταν οξυγόνο δεν θα παίρνει η Αθήνα. Ελεύθερους χώρους χρειάζεται η Δ.Αθήνα και στη παραλία φτάνει. Θαμνώδης μεσογειακή βλάστηση δίπλα στους αεροδιαδρόμους κάνει  δουλειά και περιβαλλοντολογικά και για την ασφάλεια πτήσεων. Τα Σπάτα κλείσαν από πάγο, το Ελληνικό ποτέ....

Όσο για τη HOHTIFF και όσους υπέγραψαν την κατάπτυστη σύμβαση της,

μας δίδαξε και μας απόδειξε ότι σαν πολίτες δεν είμαστε τίποτα παραπάνω από τεταρτοκοσμικοι αποικιοκρατικοί δούλοι και σαν χώρα βρισκόμαστε υπό ΣΤΥΓΝΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ που την εμπεδώνουν με διάφορα κόλπα βρωμερές κλίκες από ακροδεξιούς, δεξιούς και "προοδευτικούς" ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ μαζί με τη προπαγάνδα των φασιστικών ΜΜΕ απομυζώντας κάθε πόρο της κοινωνίας.

από .. 13/02/2008 11:20 πμ.


μολις  αποχαρακτηρισθει το αεροδρομιο,τοσο στο κατω Ελληνικο οσο και στην Γλυφαδα.
Θα ξεφυτρωσουν κατι 7οροφα καμαρια να'χουμε να γουσταρουμε και εμεις ακομα θα γραφουμε στο ιντυ.
Επειδη οι δημαρχοι εβγαλαν αυτο το καλοστημενο φυλλαδιο με τις παραμυθες τους,εχει κανεις την εντυπωση πως μολις αποφασιστει το αεροδομιο του Ελληνικου να γινει και καλα παρκο,οτι θα ερχεστε με τα παιδακια σας να θαυμαζετε το απεραντο πρασινο, τις τεχνητες λιμνες και να ταιζετε τα παπακια ή οτι θα ερχεστε να ψωνιζετε στο mall,να βλεπετε ταινια στα village και να αραζετε στο παρκακι με το συντριβανι μηκους 3Χ3;
Αυτα ειναι ιστοριες για αγριους και παραμυθι χωρις δρακο.Εδω εισαστε και εδω ειμαστε να δουμε τι απο τα δυο θα γινει τελικα.Καπιταλισμο εχουμε και ζουμε στην μπανανια,ειναι δυνατον ποτε να αφησει η οποια πολυεθνικη ανεκμεταλευτη-κοινως  τσιμενταρισμενη-μια τετοια εκταση και ειδικα σε αυτο το σημειο της Αθηνας;
Σιγα μην κανουν το αεροδρομιο Hyde park !
Εδω ρε παιδια εχουν περασει κοντα 7 μηνες απο τις πυρκαγιες και το πρωτο πραγμα που ετρεξαν να κανουν,ειναι να καταπατησουν τις εκτασεις για να χτισουν, αντι να δωσουν στον κοσμακι τις αποζημιωσεις που υποσχεθηκαν.
Στο αεροδρομιο θα κολλησουν και στις και καλα διαμαρτυριες των δημαρχων;
Το ολο ζητημα θελει ατελειωτο τρεξιμο απο ολους και οχι απο 10 ανθρωπους,μιας και ειναι ζητημα ολων μας και οχι μονο οσων μενουμε στις περιοχες αυτες.
Εχουμε και praktiker και Village και ΑΒ και ΒΓ και του πουλιου το γαλα για να ικανοποιησουμε την καταναλωτικη μαλακια μας.
ΠΡΑΣΙΝΟ δεν εχουμε!

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License