Ασφαλιστικό όλα συνεχίζονται. Ανταπόκριση από την σημερινή απεργία.

Αν και αρκετά μικρότερη από την την απεργιακή πορεία στις 12-12-07 και η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία ήταν πολύ μαζική. Ο αγώνας ενάντια στην αντιασφαλιστική "μεταρρύθμιση" συνεχίζεται….

Ασφαλιστικό όλα συνεχίζονται. Ανταπόκριση από την σημερινή απεργία.

Αν και αρκετά μικρότερη από την την απεργιακή πορεία στις 12-12-07 και η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία ήταν πολύ μαζική. Ο αγώνας ενάντια στην αντιασφαλιστική "μεταρρύθμιση" συνεχίζεται….

Από τις 8.00 το πρωί στην οδό Στουρνάρι απεργοί από το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου, την εργατική πρωτοβουλία στο εμπόριο "το ΡΕΠΟ" και την Ανοικτή Συνέλευση Εργαζομένων Ανέργων για το Ασφαλιστικό περιφρουρούσανε την απεργία έξω από το βιβλιοπωλείο "Παπασωτηρίου" και τα δύο καταστήματα του "Πλαισίου". Η περιφρούρηση παρέμεινε μέχρι τις 11.00, όπου και οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν για να πάνε στην απεργιακή συγκέντρωση. Σε παρόμοιες ενέργειες προχώρησαν και απεργοί από τον Α/Α χώρο σε διάφορα καταστήματα στο κέντρο της πόλης (πχ βιβλιοπωλείο "Πρωτοπορία" κλπ).

Στην διάρκεια της συγκέντρωσης μέλη του ΔΙΚΤΥΟΥ κατέστρεψαν μια κάμερα μπροστά από την εξέδρα της ΓΣΕΕ.

Μετά το τέλος τον ξενέρωτων ομιλιών των διάφορων "συνδικαλισταράδων" ξεκίνησε η πορεία. Στην κορυφή της πορείας ήταν το μαζικό μπλοκ των εργαζομένων στον ΟΛΠ, ακολουθούσε το επίσης μαζικό μπλοκ της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, της ΟΜΕ- ΕΥΔΑΠ, η πρωτοβουλία σωματείων μηχανικών ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με πιο δυναμικό το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, η ΟΤΟΕ και τα διάφορα επιχειρησιακά σωματεία των τραπεζοϋπαλλήλων, το Σωματείο των εργαζομένων στην INTRAKOM, η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας μέσα από τα μπλοκ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και των τοπικών ενώσεων, τα διάφορα σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, η ΠΟΣΤ (Ταχυδρομεία) καθώς και το ανασυγκροτημένο Σωματείο των Συμβασιούχων στα ΕΛΤΑ, η πρωτοβουλία των 16 Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΥΠΠΟ και οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ. Με πολύ κόσμο συσπειρωμένο στα μπλοκ τους ήταν, το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου, το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, καθώς και πολλά ακόμα Σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Από εργατικά σχήματα και συλλογικότητες με δικά τους μπλοκ ήταν η Ανοικτή Συνέλευση Εργαζομένων Ανέργων, η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση, η ΕΡΓΑΣ, η Ταξική Πορεία και η Πρωτοβουλία Οικοδόμων. Ακόμα είδαμε ένα γυμνάσιο από τα Βριλήσσια και τους Φοιτητικούς Συλλόγους του ΕΜΠ και της ΑΣΟΕΕ.

Με τα πολιτικά τους πανό είχαν κατέβει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση, η ΟΑΚΚΕ(;), το ΕΕΚ , η ΟΚΔΕ, και η Εργατική Αλληλεγγύη.

Κατά την διάρκεια της πορείας στην Σταδίου στο ύψος του FOKA, την ώρα που από εκεί πέρναγαν τα μπλοκ των βιβλιοϋπάλληλων , των κούρρριερ, της Ανοικτής Συνέλευσης και του ΣΕΦΚ, δημιουργήθηκε ένταση όταν τα ΜΑΤ άρχισαν να πλευρίζουν την πορεία και οι διαδηλωτές προσπάθησαν να τους αποτρέψουν.

Η συμμετοχή στην πορεία με μια πρόχειρη εκτίμηση μπορεί να υπολογιστεί στην μισή περίπου από αυτή στις 12-12-07. Σίγουρα σε αυτό συνέβαλαν τόσο οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που δεν προπαγάνδισαν την απεργία όπως των Δεκέμβριο, στα ΜΜΕ που είχαν τα φώτα τους στραμμένα στην Ζαχοπουλιάδα. Το σίγουρο είναι ότι η μαζική συμμετοχή στην απεργία δεν δίνει την εικόνα ότι το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που έχει κλείσει για τους εργαζόμενους, αλλά και ότι δεν μπορεί να το εμπιστευτεί κανείς στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Το σύνθημα "Κάτω οι νόμοι της αγοράς/ αντίσταση και αγώνας στους χώρους της δουλείας" δείχνει προς πρέπει να συνεχίσουμε από εδώ και πέρα την μάχη του ασφαλιστικού.

από Καγκελαριος 13/02/2008 11:55 μμ.


Σημαντικη παραληψη, οτι στο μουσειο, στην γωνία των οδών Μπουμπουλίνας και Βασιλέως Ηρακλείου, οταν ειχε ξεκινησει η πορεια καηκαν 2 οχηματα της αστυνομιας.Ενα βαν της ΟΠΚΕ και ενα περιπολικο.Ενω απαλλοτριωθηκαν μασκες και κρανη απο το καινουργιο σωμα  συλληψεων.Καθως και οτι στο σημειο, ενας απο αυτους εβγαλε το οπλο του και πυροβολησε πανω απο 10 φορες.Αδειασε ολη τη γεμιστηρα.

από εγώ 14/02/2008 11:49 πμ.


Να προσθέσω ότι το κλείσιμο μαγαζιών συνέχισε από διάφορες ομάδες και για αρκετή ώρα μετά την πορεία ενώ απαράδεκτη ήταν η συμπεριφορά πολλών πελατών (πρώην διαδηλωτές πολλοί απ'αυτούς) οι οποίοι αντιδρούσαν χειρότερα και από τα αφεντικά στις ενέργειές μας αυτές, φωνάζοντας μας φασίστες και άλλα παρόμοια. Επίσης μετά από μια βόλτα στα εξάρχεια και την γύρω περιοχή λίγο αργότερα είδα ότι τα περισσότερα μαγαζιά που είχαμε κλείσει είχανε ανοίξει ξανά. Συγκεκριμένα στο super market ατλάντικ (σε μια κάθετη της στουρνάρη που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή) μου είπε η ταμίας ότι τους καλέσανε να ξαναπάνε στην δουλειά 10 λεπτά μετά από όταν φύγαμε και η δική τους απεργία ήταν απλά μια μικρή βόλτα στα εξάρχεια.

στο τετράγωνο πριν τη Στουρνάρη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License