«Γιατί η επίθεση στα γραφεία του ΟΑΕΔ»

«Συνεισφορά στο διάλογο για το Ασφαλιστικό» είναι -σύμφωνα με την «Αναρχική Ταξιαρχία Γιάννης Ταμτάκος»- οι εμπρηστικές επιθέσεις με μολότοφ που σημειώθηκαν στα γραφεία του ΟΑΕΔ, στην οδό Καλλιρρόης, και στα γραφεία της Ιντεραμέρικαν, στον Αλιμο, στις 11 και 12 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα.

Στο κείμενο που άφησε για την «Ε» η ομάδα, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον συλληφθέντα του συλλαλητηρίου της Τετάρτης και αναφέρει: «Οι νέες ρυθμίσεις έρχονται να προστεθούν σε όλα εκείνα τα μέτρα αναδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια και που θα συνεχίσουν να προωθούνται. Από την αύξηση της παραγωγικότητας και τα ελαστικά ωράρια μέχρι τη διαρκή επανακατάρτιση και τις ενοικιάσεις εργαζομένων, όλα υπόσχονται την ολοκληρωτική υποδούλωσή μας στην εργασία».

«Δεν σκοπεύουμε να το ανεχτούμε. Και αυτό δεν σημαίνει απλά μια εναντίωση στην αναδιαρθρωτική επίθεση, αλλά την εναντίωση και στην ίδια την εργασία. Από τις ασθένειες και τα "ατυχήματα" που εξοντώνουν όσους κάνουν τις πιο υποτιμημένες δουλειές μέχρι την καταπίεση που ασκεί το κάθε αφεντικό ή προϊστάμενος και από την καθημερινή απώλεια της δημιουργικότητας και του χρόνου μας μέχρι την προώθηση μιας αρρωστημένης ηθικής, όλα όσα προσφέρει η εργασία χρειάζεται να απαντηθούν», επισημαίνουν.

«Αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες όσων απεργούν και διαδηλώνουν έχοντας τη διάθεση να παλέψουν για τη ζωή τους και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε εκείνους που προχωρούν σε ουσιαστικές ρήξεις ξεπερνώντας τη μερικότητα και τη μετριοπάθεια. Αντίθετα, αντιμετωπίζουμε ως εχθρούς τα κομματικά και συνδικαλιστικά στελέχη. Είναι αυτοί που εξασφαλίζουν τη συνδιαλλαγή και την ειρήνευση φροντίζοντας για την οριοθέτηση κάθε κινητοποίησης εντός του θεσμικού πλαισίου, που συνειδητά προωθούν, την προσκόλληση στις προνοιακές πολιτικές ωραιοποιώντας την προγενέστερη μορφή της εκμετάλλευσης, που τελικά λειτουργούν ανασταλτικά στην όποια προοπτική ανάπτυξης συγκρούσεων και ρήξεων συμπληρώνοντας τις αστυνομικές δυνάμεις», διευκρινίζουν μεταξύ άλλων.

από Tar 15/02/2008 2:04 μμ.Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License