Aντε μπας και συντονιστουμε .. γιατι αυτοι θα την έχουνε στημένη..

Μια προσπαθεια συγκέντρωσης όλου του σχετικου Υλικου μιας και την άλλη εβδομάδα θα υπάρξουν μάλλον εξελίξεις .. -------------------------------------------------------- ο ΠΡΑΙΤΩΡ και ο ΑΚΑΝΘΟΧΟΙΡΟΣ .........

post image

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=829926

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=829706

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=829640

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=827760

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=776131

------------------------------------------------------------------

(καλοκαιρι)

ο Δανιήλ σε συνέντευξη σε τοπική εφημερίδα .. μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι κάτικοι φέρονται παράνομα και ΒΑΝΑΥΣΑ ενάντια στην εκκλήσία επειδή κάνουν δενδροφύτευση..

http://www.skai.gr/master_story.php?id=60486

http://politikokafeneio-com.anatolikos.net/Forum/viewtopic.php?p=90709&sid=e5d34a415c272b76accb5581196a5386

http://theoulini.blogspot.com/2007/09/blog-post_21.html

--------------------------------------------------------------

ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ θύμιζε εδω και μερικους μήνες ο Αι Γιάννης στον Υμητο στην περιοχή Καισαριανής. Ο Μητροπολίτης ΔΑΝΙΗΛ είχε περιφράξει με νέας Τεχνολογίας ΑΓΚΑΘΩΤΑ συρματοπλέγματα ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΗ περιοχή που θελει να Τσιμεντοποιήσει, στο αισθητικο Δάσος Καισαριανής. Λογάριασε ομως χωρίς τον Ξενοδόχων. Ομάδα κατοικων σήμερα στις 6 πμ, με "καταδρομική" ενέργεια αποξύλωσε τα παράνομα Συρματοπλέγματα .. και δενδροφύτεψε πευκα και άλλα φυτά στην περιοχή. Οι μοναχοι και οι παπαδες κάλεσαν την αστυνομία . η οποία όμως όταν ήρθε η "δουλια" είχε τελειώσει.

---------------------------------------------------

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ που αποτελείται από κατοίκους ευαισθητοποιημένους για το περιβάλλον και την προστασία του, απευθύνει αυτή την ανοικτή επιστολή προς την Μητρόπολη Καισαριανής και τον Δήμο Καισαριανής και τους καλεί να συνεργαστούν για την προστασία του αισθητικού Δάσους της περιοχής Αι Γιάννη.

Με λύπη μας διαπιστώσαμε την κακοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και την περίφραξη του με κάγκελα – σύρματα και αγκαθωτά σύρματα νέας τεχνολογίας με απολήξεις με ειδικά ξυράφια που είναι εκτός από αντιαισθητικά και επικίνδυνα. Με λύπη μας αντιλαμβανόμαστε την εμμονή της ηγεσίας της ιεραρχίας της Μητρόπολης και ειδικά του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δανιήλ να εμμένει στα σχέδια του να χτίσει μέσα στο αισθητικό δάσος και να περιφράσσει το αισθητικό δάσος με αγκαθωτά σύρματα, ένα δάσος που οι περισσότεροι το έχουμε συνδέσει με το γαλήνιο Μοναστήρι του Αι Γιάννη, με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ πρόσβαση, με την γαλήνη του τοπίου και την ηρεμία που όλοι μας επιζητούμε όταν επισκεπτόμαστε την περιοχή.

Ø Δεν αποδεχόμαστε τα επιχειρήματα που εντέχνως διαδίδονται ότι τάχα η περίφραξη με Ξυραφωτά Συρματοπλέγματα γίνεται για την ασφάλεια του Μοναστηρίου. Οι μόνοι που αποτρέπονται να έχουν πρόσβαση με τέτοια μέτρα είναι οι κάτοικοι και οι πιστοί Χριστιανοί οι οποίοι με αποτροπιασμό και απορία βλέπουν αυτά τα ανώφελα μέτρα καγκελόφραξης που μόνο ασχήμια προσδίδουν στο χώρο.

Ø Δεν αποδεχόμαστε ότι δεν υπάρχουν άλλοι χώροι για κτιστούν Κτίρια της Μητρόπολης και ο μόνος διαθέσιμος χώρος είναι το Δάσος του Αι Γιάννη.

Ø Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί ξεριζώθηκαν τα πευκάκια που υπήρχαν έξω από το Μοναστήρι, αυτά που με τόση στοργή, αγάπη και προσπάθεια ο λαός της Καισαριανής , πότιζε και προστάτευε. Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί ξεριζώθηκαν και αντικαταστάθηκαν με ελιές, (τακτική δηλαδή που χρησιμοποιείται κατά κόρο από επίδοξους καταπατητές).

Καλούμε λοιπόν την Μητρόπολη Καισαριανής να συνεργαστεί με τον Δήμο για την προστασία , καλλωπισμό και αισθητική ανάδειξη του αισθητικού Δάσους του Αι Γιάννη, χωρίς Κάγκελα και άλλα Κτίρια , ώστε να είμαστε περήφανοι ότι κληροδοτήσαμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο περιβάλλον.

Οι Συμμετέχοντες και Συνυπογράφοντες κάτοικοι της Καισαριανής

------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/2 11π.μ. ΣΤΟΝ ΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ

Το δάσος στον Αι Γιάννη ανήκει στους κατοίκους

Δενδροφύτευση: Κυριακή 24/2, 11π.μ. στον Αι Γιάννη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 80% καιο κρατικός προϋπολογισμός με 20% επιδοτεί με 3.000.000 Ευρώ την Μητρόπολη Καισαριανής για νατσιμεντοποιήσει τον Υμηττό, την ώρα που 1 στους 5 Έλληνες ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η Περιφέρεια Αττικής δίνει άδεια στη Μητρόπολη για να οικοδομήσει αρχονταρίκι στο δάσος της Καισαριανής. Το Δασαρχείο Πεντέλης αντί να προστατέψει το δάσος από την τσιμεντοποίηση καλεί τις κατασταλτικές δυνάμεις για να «προστατέψουν την έννομο τάξη» από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων. Στον Καρέα, στο δάσος του Υμηττού, η αρχιεπισκοπή χρόνια επιδιώκει να χτίσει συνεδριακό κέντρο… Στην Κρήτη η Μονή Τοπλού πούλησε σε τουριστικές επιχειρήσεις το μοναδικό φοινικόδασος στην Ελλάδα.

Ο μητροπολίτης Καισαριανής βιάζεται να ξεκινήσει την τσιμεντοποίηση στο δάσος του Αι Γιάννη για να προλάβει την προθεσμία που λήγει στο τέλος του 2008 και να πάρει τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι΄ αυτό προκλητικά ξερίζωσε τα πεύκα που είχαν φυτέψει οι κάτοικοι και στη θέση τους φύτεψε ελιές, όπως κάνουν οι καταπατητές για να οικειοποιηθούν δασικές εκτάσεις. Έβαλε σύρματα, αγκαθωτά πλέγματα και πόρτες με λουκέτα που εμποδίζουν την πρόσβαση στο δάσος. Είναι έτοιμος να αρχίσει την καταστροφή του Υμηττού… Στις 10/2 το Δημοτικό Συμβούλιο επέλεξε να ρίξει μέρος της περίφραξης χωρίς να καλέσει το λαό της Καισαριανής σε κινητοποίηση. Η ενέργεια, αν και εκφράζει την αντίθεση τού ΔΣ στα σχέδια της Μητρόπολης, δε δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί η συλλογική δυναμική των κατοίκων. Αντίθετα αναπαράγει την αντίληψη της ανάθεσης στους ειδικούς και τους αρμόδιους να διαμεσολαβούν για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο Υμηττός, όμως, δε θα καταστραφεί. Δε μένουμε παθητικοί θεατές, αντιστεκόμαστε συλλογικά στην τσιμεντοποίησή του.

Καλούμε τους κατοίκους να φυτέψουμε ξανά τα δέντρα που ξερίζωσε ο Μητροπολίτης την Κυριακή 24/2 στις 11π.μ. στον Αι Γιάννη.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
------------------------------------------------------------------------------

Εικόνες:

από για να υπάρχει και εικόνα από ψηλά... 17/02/2008 4:11 πμ.


μπορεί κάποιος που ξέρει την περιοχή να ανεβάσει screen shot από το Google Earth;

από . 17/02/2008 10:35 πμ.


..

Εικόνες:

από χημικος 17/02/2008 3:11 μμ.


μου φαίνεται θα κανονίσουμε απο το πανεπιστήμιο εξόρμηση προς το μοναστήρι να... βοηθήσουμε κι εμείς στο ξύλωμα της περίφραξης...

http://www.hri.org/news/greek/eragr/2002/02-07-21_2.eragr.html

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-21 The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[01] Συνεχής κάλυψη για τη 17Ν από τα ξένα ΜΜΕ

[02] Εσβησε δασική πυρκαγιά στην Μυτιλήνη

[03] Στη μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών Καρέα

[04] Κάμερες στους λεωφορειόδρομους για τους παραβάτες

[05] Δεκατρείς νεκροί από νάρκη στο Αφγανιστάν

[06] Προειδοποίηση Ετζεβίτ για τις πρόωρες εκλογές

[07] ΗΠΑ: τρομοκρατική η πυρκαγιά στο Μανχάταν;

[03] Στη μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών Καρέα

21/7/2002 1:24:00 μμ

Μνημόσυνο, στο μνημείο των Πεσόντων στον Υμηττό τέλεσε το πρωί το Πυροσβεστικό Σώμα, για τους τέσσερις πυροσβέστες που νικήθηκαν από τις φλόγες στη μεγάλη πυρκαγιά το 1998 (περιοχή Καρέα). Τη δέηση τέλεσε ο μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ. Παρέστησαν δήμαρχοι, εκπρόσωποι αρχών από τους περιφερειακούς δήμους καθώς και εθελοντικές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης, φίλοι και συγγενείς των εκλιπόντων. Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών και σύντομες ομιλίες από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Παναγιώτη Φούρλα και τον δήμαρχο Ηλιούπολης Θεόδωρο Γεωργάκη.

Επίσης συγκινητική ήταν και η ομιλία του δημάρχου Καισαριανής Γιώργο Κατημερτζή κατά την εκδήλωση ονοματοδοσίας παρακείμενης οδού του νεκροταφείου της πόλης σε ''Δημήτρη Καραμολέγκου Εθελοντή Δασοπροστασίας''.

Ηταν ένας από τους νεκρούς ''λεβέντης και αλτρουιστής'', όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Φούρλας, που μαζί με τους επαγγελματίες αρχιπυροσβέστες Δημήτρη Μαλούκο και Θεμιστολή Μαυροειδή, καθώς και τον πυροσβέστη Αλέξανδρο Διαβολή, παγιδεύτηκαν και τυλίχθηκαν από τις φλόγες στην προσπάθειά τους να ανακόψουν την πορεία τους. Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Φούρλας, ο χαμός τους δεν ήταν άδικος, μας άφησαν το μεγάλο μήνυμα ότι ''Τώρα και πάντα τούτος ο λαός έχει αυτούς που και μπορούν και θέλουν να φυλάνε σύγχρονες Θερμοπύλες όταν χρειάζεται''. ……..

Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η μάχη των τεσσάρων παλικαριών να διασωθεί το δάσος και ότι για κάθε δέντρο που κάηκε φυτεύτηκαν ήδη τρία. Κάηκαν είπε 50.000 δένδρα και έχουμε φυτέψει 150.000 με τη συμμετοχή όλων, σχολείων, στρατού, κατοίκων από τους δήμους, υπηρεσιών καθώς και προσωπικά ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

από πραγματι 17/02/2008 3:56 μμ.


Ο Δημητρης Καραμολέγκος διατηρούσε ένα μικρό μαγαζάκι πίσω απο την Πλατεία Καισαριανής και πουλούσε κρασί. Ηταν 21 ετών ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ , όταν κάηκε ζωντανόςμε άλλους Πυροσβέστες στην προσπάθεια τους να σώσουν το Δάσος , όταν του περικύκλωσε η φωτιά .. σήμερα το μαγαζάκι το διατηρεί η μάνα του και η φωτογραφία του είναι δίπλα σε κάτι μπουκάλια κρασί..

 

Ο ΔΑΝΙΗΛ .. πρώτος και καλύτερος στα τρισάγια και τις δοξολογίες εις μνήμη του. Ο ίδιος Δανιήλ που ονειρεύεται Μπετό και Αρχονταρίκια πάνω στο Δάσος που ξεριζώνει σιγά σιgά.. για να καταπατήσει..


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤ'
Δευτέρα 24 Απριλίου 2000
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΑ
ΘΕΜΑΤΑ
1. Συνέχιση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων τηςΚυβέρνησης,
2. Ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής,
3. Ανακοινώνεται: α) ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης υπέβαλε την έκθεση πεπραγμένων 1999 σύμφωνα με το ν. 2644/98,β) επιστολή - δήλωση του Βουλευτή Θεσσαλονίκης Κ. Γκιουλέκα,
ΟΜΙΛΗΤΕΣ Επί των προγραμματικών δηλώσεων:
ΒΑΘΕΙΑΣ Ι.,
ΒΕΡΕΛΗΣ Χ.,  κτλ , κτλ ,..

...
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
Ι' ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Ζ' ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ Α'
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤ'
Δευτέρα 24 Απριλίου 2000

...Ολοκληρώνουμε το σχεδιασμό πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών και άλλων καταστροφών και καταρτίζουμε το πρόγραμμα εθελοντισμού "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ", αρχικού προϋπολογισμού για το 2000 ύψους μισού δισεκατομμυρίου δραχμών, στη μνήμη του συμπολίτη μας εθελοντή δασοπυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια να συμβάλει στη διαφύλαξη του πράσινου στον Υμηττό. Στόχος του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση των αυτόνομων δράσεων των πολιτών, των μη κυβερνητικών οργανώσεων και του εθελοντισμού στην πολιτική προστασία....


Ελεύθερη πρόσβαση στο δάσος της Καισαριανής στον Αι Γιάννη ζήτησαν  κάτοικοι της περιοχής για να παίξουν χιονοπόλεμο. Και (λέτε να έγινε θαύμα;) τα αγκαθωτά σύρματα  που με τόση επιμέλεια είχε βάλει ο μητροπολίτης...έπεσαν!

Εικόνες:

από κάτοικοι 17/02/2008 8:34 μμ.


φωτο2

Εικόνες:

από κάτοικοι 17/02/2008 8:36 μμ.


φωτο3

Εικόνες:

από κάτοικοι 17/02/2008 8:38 μμ.


φωτο4

Εικόνες:

από κάτοικοι 17/02/2008 8:39 μμ.


φωτο5

Εικόνες:

από κάτοικοι 17/02/2008 8:44 μμ.


foto6

Εικόνες:

από το νου μας απο δω και περα. 17/02/2008 10:27 μμ.


γιατι ο ΤΡΑΓΟΣ είναι ικανός να ξοδέψει όλη την επιδότηση σε συρματόπλεγμα..

να δουμε ποιος θα βαρεθει πρωτος..

--------------------------

επόμενο ..να φύγει τελέιως το συρμα ...

ο παλιοτραγος θα προξενήσει κανενα ατυχημα με αυτα τα Ξυραφια που έβαλε..

και εις ανωτερα.. ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!!!!!!!!!


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
Ι' ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤ'
Δευτέρα 24 Απριλίου 2000 ...Ολοκληρώνουμε το σχεδιασμό πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών και άλλων καταστροφών και καταρτίζουμε το πρόγραμμα εθελοντισμού "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ", αρχικού προϋπολογισμού για το 2000 ύψους μισού δισεκατομμυρίου δραχμών, στη μνήμη του συμπολίτη μας εθελοντή δασοπυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια να συμβάλει στη διαφύλαξη του πράσινου στον Υμηττό. Στόχος του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση των αυτόνομων δράσεων των πολιτών, των μη κυβερνητικών οργανώσεων και του εθελοντισμού στην πολιτική προστασία....

-----------------------------------------------------

Πιασαν τοπο τα λεφτα του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

χε χε

Μπραβο εθελοντες μου ...............

από ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 18/02/2008 8:24 μμ.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

 

Μόνο η μαζική παρουσία των  πολιτών μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της Μητρόπολης και να σώσουμε το δάσος στον Αι Γιάννη.

Καλούμε,

όλους τους κατοίκους της Καισαριανής που ζούμε κάτω από το δάσος του Αι Γιάννη όπου επιχειρεί να χτίσει αρχονταρίκι ο μητροπολίτης,

όλους τους συμπολίτες μας όπου και αν κατοικούν που κατανοούν την ανάγκη να σώσουμε το δάσος από την τσιμεντοποίηση,

τους φοιτητές που ζουν στην Πανεπιστημιούπολη και βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια τη περιοχή του δάσους που επιχειρείται να τσιμεντοποιηθεί,

συλλογικότητες και κινήσεις πόλης που υπερασπίζονται τους ελεύθερους χώρους και τους χώρους πράσινου που έχουν απομείνει στις πόλεις μας,

την Κυριακή 24/2 στις 11 π.μ. στον Αι Γιάννη της Καισαριανής, για να φυτέψουμε πάλι τα δέντρα που ξεριζώθηκαν.

Να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για την υπεράσπιση του δάσους του Αϊ Γιάννη και να δώσουμε ηχηρό μήνυμα:

 

Το δάσος στον Αι Γιάννη ανήκει στους κατοίκους!

ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ!

Ο Υμηττός δε θα καταστραφεί. Δε μένουμε παθητικοί θεατές, αντιστεκόμαστε συλλογικά στην τσιμεντοποίησή του.

 

Ας φέρουμε ένα πευκάκι ο καθένας και ας συναντηθούμε!

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της Πρωτοβουλίας είναι ανοιχτή για προτάσεις συντονισμού: protovoulia.kaisarianis@gmail.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License