ενημέρωση από διοικητικά δικαστήρια θεσσ/νικης

ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ Κ ΕΜΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!

Ηχήρο μήνυμα ότι κάθε απόπειρα περίστολής των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων θα μας βίσκει απέναντί της αποτέλεσε η κίνηση της εναλλακτικής πρωτοβουλίας δικηγόρων να σπάσει την κάμερα που βρισκόταν στην είσοδο των δ.δ. θεσσαλονίκης, παρουσία 30  περίπου ατόμων σήμερα το πρωί. Στη συνέχεια, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν άφαντες, περίπου 1 ώρα μετά τη δράση προσήχθει στη Γ.Α.Δ.Θ. δικήγόρος-μέλος της εναλλακτικής. Η αντίδραση ήταν άμεση και σε μικρό χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκαν στο σημείο συνδικάλιστες κ περίπου 30 εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων. Ο σύντροφος αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να του αππαγελθούν κατηγορίες.

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ!!

από Ε.Π.Δ. 19/02/2008 11:18 μμ.


    Σήμερα, 19/2/2008, η εναλλακτική πρωτοβουλία δικηγόρων κάλεσε σε εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στα συστήματα ελέγχου και παρακολούθησης έξω από το κτίριο του διοικητικού πρωτοδικείου θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια αυτής, κατέβηκε η κάμερα της κεντρικής εισόδου του παραπάνω κτιρίου. Συμμετείχαν περίπου 50 άτομα. Σχεδόν μια ώρα μετά τη λήξη της διαμαρτυρίας,τα όργανα της "δημόσιας τάξης και ασφάλειας" προς αναζήτηση υπόπτων, προσήγαγαν τον δικηγόρο Ζ.Κ.και μετά από τρεις ώρες τον άφησαν ελεύθερο. Σχηματίστηκε δικογραφία χωρίς να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες.
    Αξιοσημείωτο ότι στο εσωτερικό του δικαστηρίου  υπάρχουν άλλες 14 κάμερες  που παρακολουθούν τις κινήσεις όλων μας, μυστικά και απροειδοποίητα, καθώς μάλιστα δεν  υπάρχει καμία  "νόμιμη" ενημέρωση στο χώρο του κτιρίου περί ύπαρξης αυτών και της κατασκοπευτικής τους λειτουργίας.
    Για ό,τι νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση.
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ
    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Συνελήφθη δικηγόρος, ο οποίος αργότερα αφέθηκε ελεύθερος


Δικηγόροι της Θεσσαλονίκης κατέβασαν μία κάμερα παρακολούθησης έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της πόλης, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που έκαναν χθες το πρωί με αίτημα την απομάκρυνση των καμερών που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή. Ενας δικηγόρος συνελήφθη, μάλιστα, από αστυνομικούς, λίγη ώρα αργότερα, για να αφεθεί ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα μετά την προσαγωγή του στην Αστυνομία.


Οι περίπου 40 δικηγόροι, μέλη της «Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων», που πρόσκειται κυρίως στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και κατεβαίνει ως ανεξάρτητη παράταξη στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της οδού Φράγκων που στεγάζει το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, κρατώντας ένα πανό με το σύνθημα «Οχι στον Μεγάλο Αδελφό - Να κατέβουν τώρα οι κάμερες».

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, ομάδα δικηγόρων επιχείρησε να κατεβάσει μία από τις κάμερες που έχουν τοποθετηθεί έξω από το κτίριο. Περίπου 1,5 ώρα αργότερα, και ενώ η συγκέντρωση είχε διαλυθεί, αστυνομικοί βρήκαν σε κοντινή καφετέρια τον δικηγόρο Ζήση Κλεισιάρη, που συμμετείχε στη διαμαρτυρία, και τον προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα, για να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος του για απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Λίγη ώρα αργότερα, με εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας, ο κ. Κλεισιάρης αφέθηκε ελεύθερος.

Τα μέλη της παράταξης υποστηρίζουν ότι οι κάμερες παρακολούθησης στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκαν παράνομα και χωρίς άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και πως ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει καταδικάσει με ψήφισμά του τη λειτουργία τους.

var nColorScheme=1; var nFontSize=12; var initialBack=document.all.arttext.style.backgroundColor; var initialFor=document.all.arttext.style.color; -->

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License