Η προκήρυξη για τις επιθέσεις σε ΟΑΕΔ και Interamerican

Είναι η προκήρυξη που με κάποιες περικοπές δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=829630). Εδώ είναι ολόκληρο το κείμενο.

Οι επιθέσεις στον ΟΑΕΔ στην Καλλιρρόης της Δευτέρα 11/2 και στην Interamerican στην Αλίμου την Τρίτη 12/2 είναι η δική μας συνεισφορά στο διάλογο για το ασφαλιστικό.Οι νέες ρυθμίσεις έρχονται να προστεθούν σε όλα εκείνα τα μέτρα αναδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια και που θα συνεχίσουν να προωθούνται. Από την αύξηση της παραγωγικότητας και τα ελαστικά ωράρια μέχρι τη διαρκή επανακατάρτιση και τις ενοικιάσεις εργαζομένων, όλα υπόσχονται την ολοκληρωτική υποδούλωσή μας στην εργασία. Δεν σκοπεύουμε να το ανεχτούμε. Και αυτό δεν σημαίνει απλά μια εναντίωση στην αναδιαρθρωτική επίθεση αλλά την εναντίωση και στην ίδια την εργασία. Από τις ασθένειες και τα "ατυχήματα" που εξοντώνουν όσους κάνουν τις πιο υποτιμημένες δουλειές μέχρι την καταπίεση που ασκεί το κάθε αφεντικό ή προϊστάμενος και από την καθημερινή απώλεια της δημιουργικότητας και του χρόνου μας μέχρι την προώθηση μιας αρρωστημένης ηθικής, όλα όσα προσφέρει η εργασία χρειάζεται να απαντηθούν.

Αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες όσων απεργούν και διαδηλώνουν έχοντας τη διάθεση να παλέψουν για τη ζωή τους και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε εκείνους που προχωρούν σε ουσιαστικές ρήξεις ξεπερνώντας τη μερικότητα και τη μετριοπάθεια. Αντίθετα, αντιμετωπίζουμε ως εχθρούς τα κομματικά και συνδικαλιστικά στελέχη. Είναι αυτοί που εξασφαλίζουν τη συνδιαλλαγή και την ειρήνευση φροντίζοντας για την οριοθέτηση κάθε κινητοποίησης εντός του θεσμικού πλαισίου. Αυτοί που συνειδητά προωθούν την προσκόλληση στις προνοιακές πολιτικές ωραιοποιώντας την προγενέστερη μορφή της εκμετάλλευσης. Αυτοί που τελικά λειτουργούν ανασταλτικά στην όποια προοπτική ανάπτυξης συγκρούσεων και ρήξεων συμπληρώνοντας τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σήμερα, που πολλοί βλέπουν να ανατρέπονται τα προηγούμενα δεδομένα της δήθεν εξασφαλισής τους, εμείς βλέπουμε μια ακόμα δυνατότητα για το τράνταγμα των ψευδαισθήσεων. Θέλουμε να τραβήξουμε κάποια βλέμματα από τη συνήθη καθημερινότητά τους, να υποδαυλίσουμε το ταξικό μίσος, να θέσουμε έμπρακτα το ζήτημα της επίθεσης στην κυρίαρχη τάξη πραγμάτων.

ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 13ΗΣ ΦΛΕΒΑΡΗ

Αναρχική Ταξιαρχία Γιάννης Ταμτάκος

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License