Χτυπήθηκαν τα πρώτα φασιστοειδή στο Παλαί Ντε Σπορ

Περιορισμένη συμμετοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια των «Μακεδονομάχων».

Χτυπήθηκαν δύο φασίστες 35 χρονών έξω από το Παλαί Ντε Σπορ από αντιφασίστες συντρόφους γιατί έφεραν εθνικιστικά σύμβολα πάνω σε μηχανάκι.

Και ενώ η κουστωδία Παπαθεμελή-Ζουράρι-Άνθιμου κράζει εναντίον του Καρατζαφέρη, ο λαός της πόλης γυρίζει την πλάτη στις εθνικιστικές κορώνες. Μόλις 3.000 αριθμεί η «λαοσύναξη» του Καρατζαφέρη στην παραλία, ενώ 5.000-6.000 μαζεύτηκαν στο Παλαί Ντε Σπορ για το …ίδιο θέμα!

από Ανθέλληνας 05/03/2008 7:11 μμ.


Τα διαζώματα ειναι άδεια . 3 χιλιάδες εχει και εκεί

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=837891

από θεσσαλονίκη... 05/03/2008 10:03 μμ.


γύρω στα 40 με 50 φασισταριά κινούνται στο κέντρο της πόλης κατά ομάδες, πέρασαν κατά τις 9 απέναντι από το πολυτεχνείο και κυνήγησαν δύο συντρόφους, ενώ φώναζαν τις μαλακίες τους για χρυσή αυγή. Οι μπάτσοι τους άνοιγαν χώρο (!!!) και αυτοί ψάχνανε για κόσμο που δεν τους άρεσε στην όψη προφανώς. Προσοχή γενικά γιατί η τακτική τους είναι γνωστή.

ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΝΤΕ ΣΠΟΡ

(ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟ, ΨΩΜΙΑΔΗ, ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ.)ΕΙΧΕ ANOIXTH ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΤΖΑΤΖΗ ΚΤΩΝ 3 ΔΙΟΚΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ.ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2ΤΥΠΟΥΣ ΠΑΝΩ Σ 1ΜΗΧΑΝΗ ΜΕ ΜΙΑ ΕΛ.ΣΥΜΑΙΑΤΕΡΑΣΤΙΑ(ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΝΤΑΡΙ Κ ΕΝΑ ΠΑΝΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 3ΜΕΤΡΑ)ΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΝ ΣΥΜΑΙΑΚ ΤΡΩΝΕ Κ ΜΕΡΙΚΑ ΜΠΟΥΝΙΔΙΑ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Κ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ Κ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΣΥΜΑΙΑ Κ 1-2ΑΚΟΜΑ ΜΛΚΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΗ ΦΑΣΗ Κ ΧΩΘΗΚΑΝΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΨΗΧΡΕΜΕΙΑ Κ ΠΗΡΑΝ ΤΝ ΜΠΟΥΛΟ ΟΙ ΜΛΚΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.(ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΕΙΑ...)

από asxetos 06/03/2008 5:51 μμ.


Προχθές που είχαν συγκέντρωση Παλαιστίνιοι εθνικιστές και ζητούσαν πόλεμο με το Ισραήλ- οι αντιεθνικιστές έκαναν πορεία μαζί τους και κρατούσαν Παλαιστινιακές σημαίες Πριν ένα μήνα Αλβανοί εθνικιστές έκαναν παράνομη κατάληψη κεντρικής πλατείας στην Αθήνα και ζητούσαν ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου- οι αντιεθνικιστές έλαμψαν δια της απουσίας τους Υπάρχει κάποιο νοηματικό κενό εδώ, κάνω λάθος???

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των παλαιστινίων απέναντι στο κράτος του ισραήλ, που αυτές τις μέρες τους σφάζει στη Γάζα και από την άλλη τον ελληνικό περιφερειακό ιμπεριαλισμό που πουλάει τσαμπουκά στους γείτονές του, που αφού πρώτα τους έχει ξεσκίσει στις επενδύσεις και ελέγχει την οικονομία τους, μετά θέλει να γίνει και "νονός" για να δείξει ποιός είναι το αφεντικό στα μέρη μας....

Αν τώρα θες να πεις ότι ο αραβικός/παλαιστινιακός πατριωτισμός δεν είναι λύση στο κοινωνικό πρόβλημα της παλαιστίνης, θα σου απαντούσα ότι έχεις εν μέρει δίκιο. Όμως αυτό σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να μας οδηγήσει σε λογικές ίσων αποστάσεων μεταξύ ισραήλ και παλαιστινίων. Δεν μπορείς να είσαι ουδέτερος ανάμεσα στους καταπιεστές και τους καταπιεσμένους, ακόμα και αν το διακήβευμα δεν είναι η κοινωνική απελευθέρωση άλλα η εθνική.

Όσο για την παράνομη κατάληψη πλατείας από αλβανούς διαδηλωτές, δεν κατάλαβα αυτό το "παράνομη". Άμα ήταν έλληνες θα ήταν νόμιμη. Όταν το κίνημα καταλαμβάνει χώρους, σχολές, πάρκα, δρόμους το κάνει με την έγκριση του νόμου; Από κει και πέρα σαφώς ήταν εθνικιστική η εκδήλωση που περιγράφεις. Όμως τα πυρά μας πρέπει πρωτίστως να στρέφονται κατά του δικού μας εθνικισμού για μπορέσει να κτιστεί μια διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των βαλκάνιων εργατών. Αν η προσέγγισή μας ήταν όμοια με αυτή που έχουμε απέναντι σε έλληνες εθνικιστές υπάρχει ο κίνδυνος της μετατροπής του όποιου αντι-ΝΑΤΟϊσμού σε αντιαλβανισμό. Και οι κοινωνικές συνθήκες προκρίνουν έντονα τον τελευταίο εδώ στην ελλάδα. Από κει και πέρα αυτό δε σημαίνει άκριτη υιοθέτηση σε ότι κάνουν οι μετανάστες. Δε συμφωνώ με μια αντιμετώπισή τους ως ανώριμων παιδιών που δεν ξέρουν τι κάνουν, οπότε δε τους λέμε τίποτα για να μην στεναχωρηθούν.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License