ενημέρωση απο την πορεία στην αθήνα

ενημέρωση απο την πορεία στο κέντρο της αθήνας

Έξω απο το υπουργείο απασχόλησης συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ πέταξαν σκουπίδια στους μπάτσους, εκφράζοντας έναν συμβολισμό που όλοι έχουμε στο μυαλό μας και εκείνοι απάντησαν με κλωτσιές γκλοπιές και χτυπήματα με τις ασπίδες, χωρίς όμως να γίνει χρήση δακρυγόνων. Ο κόσμος τώρα συνεχίζει προς το Σύνταγμα...

από ...... 12/03/2008 1:32 μμ.


ΠΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΕΧΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ  ΣΗΜΕΡΑ????

από @περγός 12/03/2008 3:23 μμ.


Πρώτη φορά είδα ΠΑΜίτες σε απεργία! Που τους κρύβετε ρε τους ανθρώπους; Θάταν καμιά 1000αδα από την Πανεπιστημίου.
Κατά τα άλλα, έπεσαν πράγματι σκουπίδια στους μπάτσους έξω από το υπουργείο από απεργούς των ΟΤΑ και αλληλέγγυους απεργούς ενώ κάποιοι άλλοι απεργοί (της ΔΕΗ) παρακολουθούσαν απαθείς.
Ντροπή ρε συνάδελφοι! Ο αγώνας ενάντια στο ασφαληστ(ρ)ικό είναι κοινός ή δεν είναι τίποτα! Ακόμα κι αν δεν επιλέγετε αυτή τη μέθοδο πάλης, τουλάχιστον δείχνετε αλληλεγγύη σε όσους βρίσκονται μαζί σας στο δρόμο. Ετσι συμβαίνει με τους εργαζόμενους: Δείχνεις αλληλεγγύη-σου δείχνουν αλληλεγγύη, εκτός κι αν εσείς δεν την χρειάζεστε...

Στο σύνταγμα παρεβρίσκονταν βουλευτάδες από το σύριζα και το.... ΛΑΟΣ (που έφαγε το ανάλογο κράξιμο).
Σε γενικές γραμμές, πάλι καλά που βρέθηκαν οι "σκουπιδορίπτες" (που θάλεγε κι ο Πολύδειρας) και έδωσαν έναν αγωνιστικό τόνο στην κατά τα άλλα ασύμετρα (σε σχέση με τα όσα διακυβεύονται) μετριοπαθή κινητοποίηση.

από @περγός 12/03/2008 3:25 μμ.


Γύρω στις 5-6.000. Ο αριθμός πολύ καλός σε σχέση με άλλες κινητοποιήσεις-μούφα (3ωρες στάσεις εργασίας) της ΓΣΕΕ που δεν μαζεύονταν ποτέ πάνω από 100.
 

από @περγός 12/03/2008 3:34 μμ.


Ενα-έν τα θυμάμαι... Κάποιοι συνάδελφοι μου μετέφεραν ότι έπεσαν σκουπίδια και σε δημοσιογράφους. Απόλυτα δικαιολογημένη αντίδραση από πλευράς των απεργών που συκοφαντούνται οι αγώνες τους με κάθε τρόπο.

·

από τεχνικος 12/03/2008 3:52 μμ.


Ναι αλλα τις σφαλιαρες τις εφαγε ο καμεραμαν... ξερετε αυτος που του ζητατε τα πλανα που δειχνοθν τα ΜΑΤ να χτυπανε διαδηλωτες. 

από απολαυστικό 12/03/2008 4:28 μμ.


http://www.in.gr/video/default.aspx?videoID=65085

Οι μπάτσοι τρώνε πολύ σκουπίδι.


από τα σκουπίδια στα σκουπίδια 12/03/2008 4:39 μμ.


Στην αρχή πριν αρχίσει η πορεία, στην Κλαυθμώνος, ήταν λίγο μπερδεμένα τα πράγματα καθώς η πορεία είχε χωριστεί στα δύο, με κάποια πανώ να κοιτάνε προς το Σύνταγμα, και τα υπόλοιπα να κοιτάνε προς Ομόνοια. Εκεί κανείς δεν ήξερε τι θα γίνει, και όλοι αναρωτιώντουσαν που θα πάει η πορεία, μέχρι που ήρθαν η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και η ΠΟΕ ΟΤΑ. Ο κόσμος ήταν πολύς, παραπάνω από το αναμενόμενο, και αν σκεφτείς ότι δεν ήταν πανελλαδική απεργία, τότε ήταν ικανοποιητικός.

Τότε αρχισαμε να μαζευόμαστε στο υπουργείο. Το μπλοκ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ είχε πολύ κόσμο, αλλά ήταν κάπως πανυγήρι, οι απεργοί αντί να φωνάζουν κανενα σύνθημα της προκοπής, είχαν στο στόμα τους σφυρίχτρες και τα σχετικά, λες κι ήταν πορεία του φόρουμ. Μαλακία ηταν επίσης ότι πολλοι, (εξω από το μπλοκ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ) χειροκροτούσαν της συνδικαλιστικη γραφειοκρατία, που ήταν στην πρώτη σειρά για να τους παίρνουν οι κάμερες.

Μετά την ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ έσκασαν μύτη 2 απορριματοφόρα και 2 λεωφορεία.  Οι εργαζόμενοι τη ΠΟΕ ΟΤΑ άδειασαν τα απορριματοφόρα, και άρχισαν να ρίχνουν ολόκληρες σακούλες σκουπιδιών, και ότι άλλο προσιτό, στους μπάτσους (μπλε), και να πέφτει σπρωξίδι και βρισίδια. Οι μπάτσοι απάντησαν κυρίως με σπρώξιμο με τις ασπίδες, αλλά και με γκλοπιές, ενώ δεν έριξαν ούτε μία φισουνιά (τα ΜΑΤ δεν εμφανίστηκαν, μέχρι πριν το τέλος). Οι μπάτσοι (μπλε και πράσσινοι) πάντως ήταν φοβισμένοι, και ταυτόχρονα γελοίοι, καθώς έτρωγαν 30 σακούλες σκουπιδιών στη μάπα τους!

Ήταν φανερό ότι ο απλός κόσμος γουσταρε την σύγκρουση, και θα συνέχιζε ακόμα πιο πολύ, αν δεν έιχε κάποιους γραφειοκράτες ξεπουλημένους συνδικάλες να τον τραβάνε πίσω, και να του λένε να φύγουμε για να προχωρήσει η πορεία. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο ήταν (σε μια φάση που είχαν ηρεμήσει κάπως τα πράγματα) όταν ένας απεργός προσπάθησε μόνος του, βρίζοντας και σπρώχνοντας να βγει μπροστά στους μπατσους, παρά το ότι 2-3 συνδικάλες τον τραβούσαν προς τα πίσω. Τότε ο απλός κόσμος, όρμησε ξανά στους μπάτσους γράφοντας στα παπάρια του τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες.
Μετά από λίγο τα πράγματα ηρεμησαν, ενώ άρχισαμε να φωνάζουμε συνθηματα για τους δημοσιογράφους, χωρίς να καταλάβω τι ακριβώς παίχτηκεμε έναν τύπο δημοσιογράφο.

Μετά από αυτό συνεχίστηκε η πορεία προς το Σύνταγμα, όπου σιγά σιγά ο κόσμος εφευγε.

Το κουλό της υπόθεσης. Μετά από πολύ ώρα, εσκασε μύτη και το ΠΑΜΕ με καμιά 1000 κόσμο (το πολύ!), χωρίς κανονικά να έχει καλέσει στην πορεία. Μάλλον μυριστήκανε τον κόσμο, και έπεσε γραμμή για να δώσουν να "αγωνιστικό παρόν".
Ούτε μέχρι το Σύνταγμα δεν έφτασαν, λίγο πριν το τέλος της Πανεπιστημίου (μην μπερδευτούν με τους εχθρούς του κόμματος), έκατσαν κάνα 10 λεπτο, και μετά την έκαναν με μικρά πηδηματάκια. ϊσα ίσα για να πουν ότι ήταν κι αυτοί εκεί.

από . 12/03/2008 5:51 μμ.

από χόσθε 12/03/2008 8:32 μμ.


από τα σκουπίδια στα σκουπίδια 4:39μμ, Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008
Στην αρχή πριν αρχίσει η πορεία, στην Κλαυθμώνος, ήταν λίγο μπερδεμένα τα πράγματα καθώς η πορεία είχε χωριστεί στα δύο, με κάποια πανώ να κοιτάνε προς το Σύνταγμα, και τα υπόλοιπα να κοιτάνε προς Ομόνοια.

Καθόλου μπερδεμένα δεν ήταν τα πράγματα, τουλάχιστον γι' αυτούς που είναι μέσα στα πράγματα. Ο φίλος αναφέρετε για την στιγμή που βγήκαν στην Κλαυθώνος οι μηχανικοί που είχαν προσυγκέντρωση στα προπύλαια.
Το μεν ΤΕΕ κοιτούσε προς το Σύνταγμα, το δε Συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, όπως και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία που είχαν προσυγκέντρωση στη Κλαυθώνος,  κοιτούσαν προς Ομόνοια με σκοπό να περάσουν από το υπουργείο, να συναντήσουν και να ενωθούν με την πορεία (ΔΕΗ-ΟΤΑ).
Ωραίες στιγμές ήταν όταν έγινε η συνάντηση ακριβώς μπροστά από το  υπουργείο.
Το σύνθημα που δόνησε τότε την Σταδίου ήταν:
"Νίκη στην απεργία της ΔΕΗ, να σπάσει ο τσαμπουκάς του Καραμανλή".
Σε κάποια φάση παραμέρισε ο κόσμος των σωματείων και προχώρησαν τα μπλοκ της ΔΕΗ.
Όταν κατέφτασε στο υπουργείο το μπλοκ των ΟΤΑ και αφού φωνάχτηκε πάλι δυνατά το: "Αυτή την πολιτική, την αντεργατική, εμείς θα την στείλουμε στην χωματερή", ακολούθησε το σκηνικό που περιγράφτηκε στην είσοδο του μεγάρου ΤΣΑΥ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License