Αντόν Τσέχωφ - Διηγήματα και Μονόπρακτα, Μια επιλογή

Αντόν Τσέχωφ - Διηγήματα και Μονόπρακτα, Μια επιλογή pdf OCR

Anton_Chekhov_-_Dihghmata_kai_Monoprakta.pdf (1.63 MB)

http://www.mediafire.com/?0wvnvddczt3

Περιεχόμενα:

Α'  ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
Η ψυχούλα
Το στοίχημα
Το βιολί του Ρότσιλντ
Χαμελαίων
Γυναίκα χωρίς προκαταλήψεις
Οι εχθροί
Αίσιο τέλος
Η νύστα
Η ιτιά
Περιπτώσεις «Mania Grandiosa»
Στην εξορία

Β' ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ
Η επέτειος
Η αρκούδα
Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού
Πρόταση γάμουΟ Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχωφ ήταν Ρώσος συγγραφέας πολλών διηγημάτων, θεατρικών έργων και μυθιστορημάτων.

Γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1860 στην πόλη Ταγκανρόγκ, στη νότια Ρωσία. Ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά της οικογένειάς του και μεγάλωσε σε πολύ αυστηρό και θρησκευτικό περιβάλλον. Ο παππούς του Τσέχωφ ήταν δουλοπάροικος, που εξαγόρασε τη ελευθερία του και ο πατέρας του - μικροαστός - διατηρούσε τυροκομείο. Το ελάχιστο κέρδος του πατέρα ήταν αδύνατο να καλύψει τις ανάγκες της μεγάλης οικογένειας και ανάγκασε τον πατέρα του να δηλώσει πτώχευση. Για να αποφύγει τη δικαστική δίωξη των δανειστών του έφυγε από το Ταγκαρόγκ, κρύφτηκε στη Μόσχα και έγινε αλκοολικός. Ο Τσέχωφ από την 6η τάξη του γυμνασίου αναγκάστηκε μόνος του να βγάζει το ψωμί του παραδίνοντας μαθήματα «κατ' οίκον».

Το 1879 ο Τσέχωφ μπαίνει στο ιατρικό τμήμα του πανεπιστημίου της Μόσχας, το οποίο τελείωσε το 1884. Από τον καιρό της σπουδής του στο γυμνάσιο, ο Τσέχωφ άρχισε να γράφει χιουμοριστικές σκηνές, αφηγήσεις, μονόπρακτα. Από το 1880 τα έργα του αρχίζουν να δημοσιεύονται στα περιοδικά «Ξυπνητήρι», «Θεατής», «Μόσχα», «Φως και σκιά», «Θραύσματα» κ.ά. με το ψευδώνυμο Αντόσια Τσεχοντέ. Το 1884 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο διηγημάτων «Τα παραμύθια της Μελπομένης». Το 1884-85 γράφει την ιατρική του διατριβή που δεν τελείωσε, εξαιτίας των ασχολιών του. Οι επισκέψεις του Τσέχωφ στους ασθενείς γίνονται δωρεάν. Κάνει ένα ταξίδι στη Σαχαλίνη για επιστημονικούς και φιλολογικούς σκοπούς. Η φοίτηση στο ιατρικό τμήμα βοήθησε τον Τσέχωφ να διαμορφώσει σωστή υλιστική κοσμοθεωρία και την κατάσταση του διανοούμενου - εργάτη, τις προοδευτικές - δημοκρατικές απόψεις του. Κάτω από αυτή τη σκοπιά βλέπει τη ζωή και από αυτήν την απεικονίζει.

Ο Αντόν Τσέχωφ πέθανε το 1904.

----------------------
Αντόν Τσέχοφ
Διηγήματα και Μονόπρακτα, Μια επιλογή
Μετάφραση: Βασίλης Ντινόπουλος, Γιώργος Τσακνιάς
Εκδόσεις Πατάκη
Αθήνα, Ιούνιος 2004
Σελίδες: 270
format: pdf OCR
Eυχαριστούμε πολύ τον elifrac που μας προσφέρει το βιβλίο!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License