Πορεία Θεσσαλονίκης: Όγκος και σπασίματα σε τράπεζες

Περισσότερες από 10 τράπεζες δέχτηκαν επιθέσεις με πέτρες, μπογιές και σκουπίδια σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Πολλά εμπορικά καταστήματα αναγκάστηκαν να κατεβάσουν ρολά κάτω από την πίεση των διαδηλωτών.

post image

Περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι, φοιτητές και γενικά νεολαίοι συμμετείχαν σήμερα στις 2 απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες. Η πρώτη ήταν του ΚΚΕ (ΠΑΜΕ) με πλήθος κόσμου και συνδικάτων και η δεύτερη του Εργατικού Κέντρου, του ΣΥΡΙΖΑ και της άκρας Αριστεράς. Τον παλμό έδωσαν και πάλι δεκάδες νέοι που με την φαντασία τους μετέτρεψαν και αυτήν την πορεία σε ζωντανή ζώνη αντίστασης. Δεκάδες καταστήματα δέχτηκαν τα σκουπίδια του καταναλωτισμού που «στολίζουν» τους δρόμους της πόλης εδώ και μέρες, ενώ σπάστηκαν πολυτελή καταστήματα και τράπεζες στις οδούς Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Δωδεκανήσου, Διοικητηρίου και Παπαζώλη.

Μελανό σημείο οι αψιμαχίες με φοιτητές που «περιφρουρούσαν το πολιτικό πλαίσιο» της πορείας (sic). Μια χούφτα σταλινικοί εαακίτες της ΑΡΑΝ επιτέθηκαν φραστικά σε ομάδα αναρχικών για τα συνθήματα που φώναζαν και για τις κουκούλες που φόραγαν. Σαν να ήταν οι ιδιοκτήτες της πορείας οι ΑΡΑΝίτες έβριζαν τους αναρχικούς λες και ήταν ο σημερινός αντίπαλος της πορείας. Ευτυχώς μετά την μαλακία που έγινε στην οδό Παπαζώλη, επικράτησε ηρεμία αλλά ο κόσμος ξενέρωσε, ανανεώνοντας το επόμενο ραντεβού στις …κάλπες του φοιτητικού κινήματος: 9 Απρίλη.

Εικόνες:

από εσε θεσσαλονικης 26/03/2008 8:08 μμ.


post image
μερικες φωτογραφιες ακομα απο την απεργιακη συγκεντρωση εστω και καθυστερημενα

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License