To Κηπάκι της Τσαμαδού: μέρα πρώτη

Τι κάνεις όταν βρεις ένα κομμάτι χώμα μες στο τσιμέντο;

post image

Κάτοικοι Εξαρχείων που πεθύμησαν το πράσινο καθάρισαν το εγκαταλειμμένο οικόπεδο στον πεζόδρομο Τσαμαδού και το ανακήρυξαν κήπο της γειτονιάς!


Η συζήτηση άνοιξε στη γειτονιά, για τη δημιουργία ενός ευέλικτου χώρου χωρίς αποκλειστική χρήση που να ικανοποιεί πολλές ανάγκες των κατοίκων ταυτοχρόνως. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φυτευτούν κάποια δέντρα, ο χώρος θα είναι φιλικός στα μικρά παιδιά και ανοικτός σε όλους και όλες, νέους και γέρους, έλληνες και ξένους. Οι Κάτοικοι Εξαρχείων που πεθύμησαν το πράσινο λένε ότι θα προσπαθήσουν να αφουγκραστούν τις φωνές της γειτονιάς κι ότι η επιτυχία του εγχειρήματός τους θα κριθεί από τη συμμετοχή της.


Ασκήσεις κοινωνικής συνοχής

Όσοι και όσες περάσαμε σήμερα από την Τσαμαδού, μάθαμε κάτι παραπάνω για το πώς μπορούμε να λειτουργούμε ως γειτονιά:

Γνωριστήκαμε καλύτερα, κάναμε δουλειές, ήπιαμε τα κρασάκια μας και βρωμίσαμε τα χέρια μας με χώμα.
Μια γυναίκα που δε μιλούσε ελληνικά πέρασε και ρώταγε για τον κήπο, και χάρηκε πολύ όταν έμαθε ότι μπορεί να κάνει δωρεάν μαθήματα ελληνικών στο Στέκι Μεταναστών. Μια ηλικιωμένη γειτόνισσα μάς συμβούλεψε πώς να διαχειριστούμε τα μπάζα, ώστε να μην παραφορτωθούν οι κάδοι της Τσαμαδού. Ένας άνδρας με προβλήματα που είχε βρει κατάλυμα στο οικόπεδο τις τελευταίες μέρες δεν εκδιώχθηκε ούτε απομονώθηκε, αντιμετωπίσθηκε με προσοχή κι ευαισθησία.

Ο καθαρισμός του κήπου συνέπεσε με την πορεία στο Χαλάνδρι για τον εμπρησμό στο Κτήμα Πραποπούλου. Αρκετοί που αρχικά ήθελαν να βοηθήσουν με το κηπάκι, τελικά πήγαν στην πορεία που απ' ότι μαθαίνω είχε μεγάλη επιτυχία. Ας θεωρηθεί το Κηπάκι της Τσαμαδού ως ακόμα μια απάντηση στις επιθέσεις που δέχονται οι κινήσεις πολιτών και τα εγχειρήματα αυτοδιαχείρισης.

 

Επόμενο ραντεβού για καθάρισμα Σάββατο 5/4 στις 12 .

Στη 1 συζητάμε μες στο κηπάκι για τα επόμενα βήματα.

Εικόνες:

από hamster 30/03/2008 12:43 πμ.


http://www.youtube.com/watch?v=NLm3fAMhZpg

...

από ... 30/03/2008 12:51 πμ.


post image
φωτό και flyer που μοιράστηκε στους περαστικούς

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License