εμπρησμοι εναντια στις φυλακες

----

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 28/3, επιτεθήκαμε στην αντιπροσωπεία της Dexim στους Αγ. Αναργύρους, στον Σκλαβενίτη στην Πανόρμου και στον ΟΤΕ στην Αγ. Παρασκευή, εταιρείες που αποκομίζουν κέρδη εκμεταλλευόμενες τις ανάγκες επιβίωσης (ρουχισμός, διατροφή, επικοινωνία) των κρατουμένων. Όσοι εμπλέκονται με τη λειτουργία των φυλακών είναι στόχοι επίθεσης. Δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε ενάντια στις φυλακές χωρίς να επιτεθούμε στις εταιρίες που συνεργάζονται μαζί τους. Ο σωφρονισμός είναι σύστημα κατασταλτικού αλλά και οικονομικού ενδιαφέροντος. Πέρα από τα τείχη και τα κάγκελα, οι φυλακές ως επιχειρήσεις αποθήκευσης ανθρώπων, είναι και μαζικά καταναλωτικά κέντρα. Στη δημοκρατία η ιδεολογία της καταστολής εκτός από το να δολοφονεί, να βασανίζει και να τιμωρεί πρέπει και να κερδοφορεί. Γιαυτό και οι κρατούμενοι οφείλουν να λειτουργούν και ως παραγωγικές μονάδες. Πρέπει να εργάζονται και να καταναλώνουν ώστε να διατηρείται η εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας του σωφρονισμού. Οι εμπορικές συμφωνίες ανάμεσα σε μεγαλοεπιχειρήσεις και στο υπουργείο δικαιοσύνης, μας επιβάλλει μια πιο συνολική κριτική του κόσμου των φυλακών για την προοπτική της συνολικής καταστροφής τους.

 

Οι ενέργειες αυτές είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Χάρη Τεμπερεκίδη, που δολοφονήθηκε από τα πολυβόλα των ΕΚΑΜ, κυνηγημένος στα βουνά της Κορινθίας ύστερα από ληστεία τράπεζας τις μέρες του Φλεβάρη του '99.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License