Κολωνία: Βολτίτσα κατά της καταστολής

Antifa κάνει βόλτα κατά της καταστολής στην Κολωνία και επισκέπτεται το ιταλικό και ελληνικό προξενείο για να απαιτήσει την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.

post image

(Μεταφρασμένο από τα γερμανικά)

Κολωνία: Βολτίτσα κατά της καταστολής

Antifa κάνει βόλτα κατά της καταστολής στην Κολωνία και επισκέπτεται το ιταλικό και ελληνικό προξενείο για να απαιτήσει την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.

Το πρωί της 18 Μαρτίου παρατήρησαν μερικές/-οί συντρόφισσες/-οι της Antifa AK Κολωνία την ηλιόλουστη μέρα. Με ένα τέτοιο καιρό δεν γίνεται βέβαια να την πέσει κανείς σπίτι ή στην βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου, αλλά καλύτερα είναι μια βόλτα στην πανέμπορφη Κολωνία. Στη στιγμή αυτή θυμήθηκαν αμέσως μερικοί ότι σήμερα είναι και παγκόσμια ημέρα δράσης για την απελευθέρωση όλων των πολτικών κρατούμενων. Τι τύχη μπορεί να ‘χει ο άνθρωπος! Γρήγορα γράφτηκαν και τυπώθηκαν δύο κείμενα και ετοιμάστηκε ένα πανό. Τόση δουλειά τόσο πρωί ξυπνάει βέβαια την πείνα και έτσι η βόλτα ξεκίνησε μετά από ενα μικρό πρωινό.

Ο πρώτος στόχος ήταν το ιταλικό προξενείο, επειδή στην Ιταλία από το 2000 πάνω από 9000 άνθρωποι έχουν δικαστεί λόγο πολιτικών δράσεων. Ανεξάρτητα από την σημερινή κυβέρνηση δικάζονται άνθρωποι λόγο και μόνο για συμμέτοχη σε διαδηλώσεις σε φυλάκιση πολλών χρόνων, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία. Το νεότερο παραδειγμά προέρχεται απο την Φλωρεντία. Εκεί δικάστηκαν φέτος στις 28 Ιανουαρίου 13 άτομα σε φυλάκιση 7 χρόνων λόγο συμμέτοχης σε μια διαδήλωση το 1999 κατά του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Πιο πολλές πληροφορίες (στα γερμανικά): www.info.libertad.de

Αυτό φυσικά δεν μπορούσε να περάσει έτσι. Για αυτό μοίρασαν οι σύντροφοι μέσα και απέξω από το προξενείο κείμενα πάνω στην πολιτική δικαιοσύνη και την καταστολή στην Ιταλία. Συγχρόνως μερικοί σύντροφοι στήθηκαν με ένα πανό μπρόστα στην είσοδο του προξενείου. Μετά από λίγο πέρασε μια ακριβή Mercedes με έναν αγενή νέο κύριο, στον οποίο κακοφάνηκε η δράση. Έτσι ξεπήδηξε από τ’ αμάξι και έτρεξε προς τις/τους Αντιφασίστριες/-ες και φώναξε κάτι σαν: ΄΄Θα σας πλάκωσω την μάπα΄΄. Οι συντρόφισσες/-οι, λίγο έκπληκτοι, απάντησαν ψύχραιμα ότι θα χερόντουσαν για μια πρωινή εξάσκηση. Κάπως ο νεαρός κύριος ξαφνικά έχασε το θάρρος και αποτραβήχτηκε μουρμουρίζοντας. Ευτυχώς μερικοί επισκέπτες του προξενείου ητάν πολύ πιο ευγενικοί και έτσι γίναν μερικές συζητήσεις περί πολιτικής, μαφίας κ.λ.π.

Μετά από περίπου ένα μισαωρό εμφανίστηκαν και τα πρώτα πράσινα σκιουράκια και κοιτούσαν λίγο παραξενεμένα. Το πανό δεν τους άφηνε ήσυχο επειδή έγραφε την φράση ΄΄Ελευθερία στον Βαγγέλη΄΄ το οποίο τους προκαλούσε πονοκέφαλο. Έτσι επέμεναν οι μπάτσοι ότι είναι ιταλικά και θέλαν οπωσδήποτε να μάθουν τι σημαίνει. Ακόμα και όταν οι ακτιβιστές τους αποκάλυψαν ότι είναι ελληνικά και όχι ιταλικά, προτιμησάν οι μπάτσοι να φέρουν μια μεταφράστρια. Έτσι μετά από μια ώρα ητάν παρόν τρία περιπολικά, ένα βανάκι και μια μεταφράστρια για ιταλικά. Αυτήν την πιστέψανε τελικά όταν είπε στους μπάτσους ότι η φράση είναι στα ελληνικά και ότι δυστυχώς δεν μπορεί να την μεταφράσει.

Αφού τέθηκε όλο το προξενείο σε ανησυχία σκεφτήκαν οι σύντροφισσες/-οι να προχωρήσουν προς το ελληνικό προξενείο. Ο λόγος για την απασχόληση με την καταστολή στην Ελλάδα, ήταν η εδώ και τρεις μήνες φυλάκιση του συντρόφου Βαγγέλη Μποτζατζη στην Κομοτηνή. Ο Βαγγέλης και τρεις άλλοι φυγόμενοι σύντροφοι κατηγορούνται για εμπρηστικές δράσεις, με τις οποίες μεταξύ άλλων δείξαν την αλληλεγγύη τους με τον φυλακισμένο αναρχικό Γ. Δημητράκη και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην μόλυνση περιβάλλοντος και τους θανάτους που προκαλούνται στην ΔΕΗ. Από τη φυλάκιση του Βαγγέλη δημιουργήθηκαν σε όλη την Ελλάδα δράσεις αλληλεγγύης όπως καταλήψεις κεντρικών γραφείων εφημερίδων ή στον Βαγγέλη αφιερωμένες εμπρηστικές ενέργειες.


Εδώ το κείμενο που μοιράστηκε στα ελληνικά (Προσοχή όχι ιταλικά!):

Σήμερα στις 18 Μαρτίου, την διεθνή μέρα για την ελευθερία όλων των πολιτικών κρατουμένων, παραβρισκόμαστε μπρόστα στο προξενείο της Ελλάδας στην Κολωνία για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους έλληνες πολιτικούς κρατούμενους και ειδικότερα με τους αναρχικούς και αναρχικές της Θεσσαλονίκης.Εδώ και τρεις μήνες βρίσκεται ο αναρχικός Βαγγέλης Μποτζατζής στις δικαστικές φυλακές της Κομοτηνής και τρεις άλλοι αναρχικές/-οί διώκονται από τις αρχές. Οι τέσσερις αναρχικές/-οί κατηγορούνται ότι εξέφρασαν με εμπρηστικές δράσεις την αλληλεγγύη τους με τον αναρχικό Γ. Δημητράκη και την αντιθεσή τους στην μόλυνση περιβάλλοντος και τους θανάτους που προκαλούνται στην ΔΕΗ, όπως και για την επίθεση σε γαλλικά αυτοκίνητα Peugeot ως ένδειξη αλληλεγγύης με τους επαναστατόμενους γάλλους εργάτες στο Παρίσι. Από την μέρα της σύλληψης του Βαγγέλη έχουν πραματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα διάφορες δράσεις αλληλεγγύης όπως εμπρηστικές ενέργειες αφιερωμένες στον Βαγγέλη, καταλήψεις γραφείων εφημερίδων και διαδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη. Ως συμβολή στην παγκόσμια ημέρα δράσης εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Βαγγέλη και τους τρεις διωκόμενους αναρχικούς/-ές και θέλουμε να θημίσουμε στον κόσμο όλους τους παγκοσμίως πολιτικούς κρατούμενους, οι οποίοι υποστιρίζουν μια ελεύθερη κοινωνία.

Όταν οι σύντροφισσες/-οι έφτασαν στο ελληνικό προξενείο, τα σκιουράκια ήταν πολύ πιο καλά προετοιμασμένα. Αυτή τη φορά ήταν παρόν μια μεταφράστρια για ελληνικά. Τι γρήγορη ικάνοτητα μάθησης κατέχουν μερικές φορές οι γερμανοί αστυνόμοι! Ακόμα η αστυνομία είχε πληροφορήσει το προξενείο για την επίσκεψή, έτσι ώστε έπρεπε να περιμένουν μόνο 3 λεπτά για να περάσει η πρόξενος με περισσότερους υπαλλήλους για να ακούσει τις/τους σύντροφισσες/-οι. Έτσι ανταλλάχτηκαν μερικές φράσεις και διαπιστώθηκε ότι στην κρίση της μάχης για έναν καλύτερο κόσμο δεν θα τα βρίσκαν μαζί.

Επειδή οι μπάτσοι είχαν ακόμα κάτι σημαντικό να κάνουν, σπρώχτηκαν οι σύντροφοι προς το δρόμο. Αλλά επειδή ήταν βαρετά, οι ακτιβιστές προτίμησαν να μοιράσουν τα τελευταία κείμενα στα αμάξια και να ομορφείνουν τα δέντρα με πλακάτ..

Όταν τελικά εξαφανίστηκε και ο ήλιος, οι σύντροιφοι/σσες την πέσαν για καφέ στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου.


Με αυτές τις σκέψεις:
Για πιο πολλές ηλιόλουστες μέρες και την απελευθέρωση όλων τον πολιτικών κρατουμένων παγκοσμίως!

www.antifa-cologne.tk

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License