ΤΣΙΑΠΑΣ: Συνέχιση της απεργίας πείνας/μαζικές αποφυλακίσεις

Η κυβέρνηση της Τσιάπας προχώρησε σε μαζικές αποφυλακίσεις 137 ατόμων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται 20 από τους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας, αλλά και άγνωστος αριθμός παραστρατιωτικών.

Με μια προπαγανδιστική κίνηση, που προσπαθεί να σπείρει τη σύγχυση στην κοινή γνώμη, η πολιτειακή κυβέρνηση απελευθέρωσε 137 άτομα από 11 φυλακές της Τσιάπας, έπειτα από εξέταση των φακέλων τους από την «επιτροπή συμφιλίωσης». Βέβαια, οι μαζικές αποφυλακίσεις είναι συνηθισμένη τακτική της εκάστοτε κυβέρνησης ανά εξαετία.

Μεταξύ των απελευθερωθέντων, βρίσκονται 20 από τους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας: 9 από τους 14 στη φυλακή «Ελ Αμάτε», 2 από τους 5 στη φυλακή του Σαν Κριστόμπαλ και 9 από τους 17 στη φυλακή της Κατασαχά.

Εξακολουθούν να παραμένουν κρατούμενοι 24 απεργοί πείνας στις φυλακές της Τσιάπας και δύο Ζαπατίστας στη φυλακή του Ταμπάσκο, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν την απεργία μέχρι την απελευθέρωσή τους.

Οι κρατούμενοι από τη «Φωνή της Αμάτε» ενημέρωσαν ότι οι απεργοί πείνας έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ορισμένοι έχουν χάσει μέχρι και 17 κιλά, έχουν έντονους πόνους στο κεφάλι, ενώ δύο αιμορραγούν από τη μύτη και το στόμα. Κάποιοι από αυτούς έχουν συμπληρώσει 36 μέρες απεργία πείνας.

Οι απελευθερωθέντες ενώθηκαν με τους περίπου εκατό συγγενείς και τους φίλους που έχουν στήσει έναν πρόχειρο καταυλισμό μπροστά στο προεδρικό μέγαρο, όπου έχουν τοποθετήσει 13 φέρετρα με την επιγραφή «Έτσι μας θέλει η κυβέρνηση!».

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει δημοσιοποιήσει τον πλήρη κατάλογο όσων αποφυλακίστηκαν, κι αυτό γιατί κατά πάσα πιθανότητα σ’ αυτή τη μαζική απελευθέρωση περιλαμβάνονται και δολοφόνοι παραστρατιωτικών ομάδων, ενώ, παράλληλα, ανακοίνωσε ότι «η επιτροπή συμφιλίωσης με αυτή την απελευθέρωση ολοκλήρωσε το έργο της», με άλλα λόγια δηλαδή, δεν θα υπάρξουν άλλες αποφυλακίσεις.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License