ΤΣΙΑΠΑΣ: Διακοπή της απεργίας πείνας πολιτικών κρατουμένων/Συνέχιση του αγώνα

Οι 17 πολιτικοί κρατούμενοι που παραμένουν φυλακισμένοι σε φυλακές της Τσιάπας και του Ταμπάσκο, έπειτα από την απελευθέρωση 30 συντρόφων τους, διέκοψαν την απεργία πείνας την 41η μέρα, αλλά συνεχίζουν τον αγώνα.

Οι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές «Ελ Αμάτε» και Σαν Κριστόμπαλ διέκοψαν την απεργία πείνας που πραγματοποίησαν για 41 μέρες.

Με επιστολή τους, οι κρατούμενοι, μέλη της «Φωνής της Αμάτε», της «Άλλης Καμπάνιας» και του ζαπατιστικού κινήματος, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όσες/ους στάθηκαν αλληλέγγυες/οι στο Μεξικό και σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Επίσης, εκφράζουν την ικανοποίησή τους γιατί, αν και παραμένουν κρατούμενοι, ο αγώνας του λαού οδήγησε στην απελευθέρωση αρκετών συντρόφων τους.

Εξηγούν ότι πήραν αυτή την απόφαση έπειτα από επιστολή που έλαβαν από τον επίτιμο επίσκοπο του Σαν Κριστόμπαλ, ο οποίος τους ζήτησε να διακόψουν την απεργία πείνας για ανθρωπιστικούς λόγους και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να μεριμνά για την υπόθεσή τους.

Από την άλλη πλευρά, οι 30 άντρες και η μία γυναίκα που απελευθερώθηκαν πριν από μια βδομάδα από τρεις φυλακές της Τσιάπας, δήλωσαν ότι η «απελευθέρωσή μας δεν προέκυψε από τη βούληση της κυβέρνησης, αλλά από την ενότητα του λαού και διαφόρων οργανώσεων».

Δεσμεύτηκαν επίσης ότι θα ξεκινήσουν μια νέα φάση στο συλλογικό αγώνα τους για την απελευθέρωση των υπόλοιπων 17 πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται σε δύο φυλακές της Τσιάπας και μία του Ταμπάσκο και απαίτησαν από τις αρχές σεβασμό και προστασία για τους ίδιους και τους συγγενείς τους.

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση για τους 12 απελευθερωθέντες ινδιάνους από την κοινότητα Μπουσιλχά, οι οποίοι δεν μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους, αφού η γη τους έχει καταληφθεί από παραστρατιωτικούς οι οποίοι απειλούν ότι θα τους σκοτώσουν αν επιστρέψουν.

 

Για την εξέλιξη του αγώνα και της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων της Τσιάπας, βλέπε:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=842117 http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=842122 http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=844199 http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=849003 http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=851279

από ... 10/04/2008 5:48 μμ.


Αυτό είναι το μήνυμα που βγαίνει από τις δηλώσεις των απεργών πείνας αλλά και των απελευθερωθέντων συντρόφων. Και λαμβάνει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η σημερινή μέρα, 10 Απριλίου, έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Ζαπατίστας, καθώς τιμούν την επέτειο της δολοφονίας του Εμιλιάνο Ζαπάτα.

"Ο αγώνας συνεχίζεται" για την απελευθέρωση ΟΛΩΝ των πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις φυλακές της Τσιάπας και του Ταμπάσκο και για να σταματήσουν οι επιθέσεις παρα-στρατιωτικών στις ζαπατίστικές κοινότητες. Σήμερα, όλοι και όλες στις 7 μ.μ. στη συγκέντρωση στη μεξικάνικη πρεσβεία για να ακουστεί ισχυρά αυτό το μήνυμα.

από @ 10/04/2008 6:28 μμ.


...οι συλλογικότητες και τα άτομα που διοργάνωσαν την εκδήλωση και την πορεία στις 26 και 27 Μάρτη δεν έχουν καμία σχέση με την "ανοιχτή συνέλευση" που καλεί σήμερα στην πρεσβεία, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να θολώσει τα νερά και να εμφανίσει μια ανύπαρκτη δράση, λες και οι άνθρωποι είναι γενικώς χαϊβάνια που θα τρέξουν να μπουν κάτω από το σομπρέρο του κάθε αριστερού "μη κυβερνητικού" με άγνωστους πόρους και του κάθε μεξικανού δημοσιοσχεσίτη που διψάει για προβολή και κατά φαντασία "πανευρωπαϊκές συναντήσεις" που κανονίζονται από τα πάνω. 

από ένας τους α/α και ελευθεριακούς αλληλέγγυους 10/04/2008 6:49 μμ.


είναι για τους αδερφούς μας ζαπατίστας και τους εξεγερμένους στο Μεξικό και σε όλο τον κόσμο, 

ΟΧΙ για τους διάφορους αριστερούς παράγοντες και διαμεσολαβητές...

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License