Νεκρός ο ένας από τους τρεις απεργούς πείνας της Saint-Nazaire

Ένας από τους τρεις απεργούς πείνας στη Saint-Nazaire , ο 35 χρονος Νίκος Ασλαμαζίδης, απεβίωσε το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα.

post image

 Ένας από τους τρεις απεργούς πείνας στη Saint-Nazaire , ο 35 χρονος Νίκος Ασλαμαζίδης,  απεβίωσε το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα. Οι γάλλοι γιατροί που τον εξέταζαν είχαν δώσει το πράσινο φως για την επιστροφή του στην Ελλάδα , πράγμα που έγινε μόλις το περασμένο σάββατο 12 Απριλίουί. Πέθανε στο κρεβάτι του , κοντά στην πόλη της Ξάνθης και ακόμα δεν έχουμε πολλές πληροφορίες σχετικά τις αιτίες θανάτου του και αν αυτός σχετίζεται ή όχι με την απεργία πείνας.
 
Παρόλα αυτά  φαίνεται πως η απεργία πείνας είχε επηρεάσει σωματικά περισσότερο τον Νίκο Ασλαμαζίδη από ότι τους άλλους δύο εργάτες που απεργούσαν μαζί του. Αναφέρεται πως κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας ,από τις 28 Μαρτίου ,δυσκολευόταν πολύ να σηκωθεί από το κρεβάτι του καθώς δεν είχε καθόλου δυνάμεις.
 Εφόσον ο θάνατος επήλθε σε ελληνικό έδαφος είναι πλέον αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών να ερευνήσουν αν η αιτία του θανάτου είναι η απεργία πείνας ή όχι.

Σε ελληνικές σελίδες δεν την έχω βρει ακόμα  την είδηση,  οι παραπάνω πληροφορίες είναι από την ouest.franceΕικόνες:

από Σχολιαστής 17/04/2008 1:11 πμ.


Δυστυχώς δεν προβλήθηκε όσο θα έπρεπε το θέμα των 3 απεργών πείνας, είμαι σχεδόν σίγουρος πως αν έκαναν στην Ελλάδα την απεργία θα είχαν πολύ μεγαλύτερη συμπαράσταση.

από εργαζομενος 17/04/2008 9:35 πμ.


ειναι θλιβερο για την εξελιξη του νικηφορου

αγωνα των 3 εργατων στην Σεν Ναζερ στην Γαλλια,οπου μετα απο 20 ημερες καταφεραν να κερδισουντα δεδουλευμενα που αρνιοταν η εταιρεια να πληρωσει.Kειμενο ,σχετικα με την απεργια, απο τον αναρχικο χωρο προσεξα παλαιοτερα εδωhttp://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=850118

-

από @νομικός 17/04/2008 3:49 μμ.


Θλίψη και οργή. Στυγνή δολοφονία με αποκλειστικό κίνητρο το τρελό κέρδος. Ζούμε αντιανθρώπινες συνθήκες και καταστάσεις. Απαντώνται μόνο με ταξική αλληλεγγύη.

από Rayo 18/04/2008 7:37 μμ.


Αν ο θανατος του σχετιζεται με την απεργεια πεινας, νομιζω πως το Indy θα πρεπει να προβαλει περισσοτερο την ειδηση ακομη και σαν κεντρικο θεμα. Εγω προσωπικα ουτε που το ηξερα και νομιζω πως δεν πρεπει να μεινει στα ψιλα, ασχετα αν δεν μπορει να αλλαξει κατι τωρα. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License