Πλήρωσε με τη ζωή του τον αγώνα για τα δεδουλευμένα

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στη Γαλλία ο θάνατος του Νίκου Ασλαματζίδη, ενός από τους τρεις εργάτες οι οποίοι πραγματοποίησαν απεργία πείνας επί 19 ημέρες στη γαλλική πόλη Σεν Ναζέρ, ύστερα από διένεξη με τον εργοδότη τους που αρνιόταν να καταβάλει οφειλόμενους μισθούς

Η γαλλική εφημερίδα «Ouest France» αναφέρει ότι ο Νίκος Ασλαμαντζίδης, 35 ετών, απεβίωσε τη νύχτα της Κυριακής στο κρεβάτι του σε χωριό κοντά στην Ξάνθη. Μόλις είχε επιστρέψει στην Ελλάδα ύστερα από ευνοϊκή γνωμάτευση του γιατρού. «Πατέρας μιας κόρης εννέα ετών, ο εύθραυστος αυτός άνδρας είχε κρύψει όσο γινόταν από την οικογένειά του τον αγώνα του στο Σεν Ναζέρ».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Ασλαματζίδης ήταν ο νεότερος από τους τρεις Ελληνες εργάτες, που πραγματοποίησαν απεργία πείνας. Στην αντιπαράθεσή τους με την εταιρεία Elbe που εκπροσωπούσε τα Ναυπηγεία Aker Yards, έλαβαν την υποστήριξη της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων (CGT) και μιας επιτροπής υποστήριξης στην οποία συμμετείχαν πολυάριθμοι κάτοικοι του Σεν Ναζέρ. Τελικά πέτυχαν αυτό που διεκδικούσαν, 8.000 ευρώ ο καθένας και εισιτήριο επιστροφής στην Ελλάδα.

Η CGT που ειδοποιήθηκε για το θάνατο του Ασλαματζίδη, εργάζεται πάνω στην πιθανότητα να εκδώσει ανακοινωθέν.

Η τοπική αρχή, η αστυνομική διεύθυνση του Σεν Ναζέρ, δήλωσε πως μόλις ενημερώθηκε για την είδηση, είχε επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.

Η εταιρεία Aker Yards που έμαθε επίσης το θάνατο του Ασλαματζίδη από τα ΜΜΕ δεν έκανε καμία δήλωση.

«Καθώς ο θάνατος επήλθε στην Ελλάδα, εναπόκειται στη χώρα αυτή να αποφασίσει αν χρειάζεται ή όχι να διεξαχθεί έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθεί αν ο θάνατος του Ασλαματζίδη συνδέεται με την απεργία πείνας», καταλήγει η γαλλική εφημερίδα, της οποίας οι πληροφορίες δημοσιεύονται και σε γαλλικά ειδησεογραφικά μπλογκ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/04/2008

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License