Νέα παρακρατική επίθεση ενάντια στην Λέσχη Υπογείως στην Καλλιδρομίου 94

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο (κατσαβίδι) που δέχτηκε το μέλος του και μέλος της Συνέλευσης της Λέσχης Υπογείως στην Καλλιδρομίου 94, σ. Γ. Χλωρός.

Νέα παρακρατική επίθεση ενάντια στην Λέσχη Υπογείως στην Καλλιδρομίου 94
Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο (κατσαβίδι) που δέχτηκε το μέλος του και μέλος της Συνέλευσης της Λέσχης Υπογείως στην Καλλιδρομίου 94, σ. Γ. Χλωρός.
Ο σύντροφος δέχτηκε την επίθεση του γνωστού παρακρατικού της γειτονιάς των Εξαρχείων του οποίου την δράση είχαν ξεσκεπάσει τα μέλη της Λέσχης Υπογείως στην Καλλιδρομίου 94 μέσα στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων πριν από ένα μήνα. Το βράδυ της Παρασκευής 18 Απριλίου, ο σύντροφος Γ. Χλ. εντόπισε αυτόν τον παρακρατικό να κολλάει προβοκατόρικα και χαφιέδικα αφισάκια, με την ψευδεπίγραφη υπογραφή «Κάτοικοι Εξαρχείων», στην πόρτα της Λέσχης στα οποία επαναλαμβάνονταν οι γνωστές ασφαλίτικες κατηγορίες κατά της Λέσχης, ως χώρος «αυτόκλητων προστατών των μεταναστών», «αργόσχολων» κλπ. Επιπλέον γίνεται σαφής αναφορά και ευθεία επίθεση τόσο ενάντια στο Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα όσο και κατά της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων, καθώς μέλη της Λέσχης συμμετέχουν σε αυτά. Τέλος γίνονταν έκκληση στην αστυνομία να επέμβει στην Λέσχη Υπογείως στην Καλλιδρομίου 94. Όταν ο σύντροφος ζήτησε τον λόγο από τον παρακρατικό, ο οποίος τυγχάνει κάτοικος της γειτονιάς και διαχειριστής της διπλανής πολυκατοικίας (Καλλιδρομίου 96), αυτός του επιτέθηκε με το κράνος του και ο σύντροφος αντιστάθηκε. Τότε ο παρακρατικός τράβηξε ένα αιχμηρό αντικείμενο (πιθανόν κατσαβίδι) και απείλησε με μαχαίρωμα τον σύντροφο. Είναι θέμα τύχης το ότι δεν είχαμε σοβαρό τραυματισμό, καθώς διερχόμενο αυτοκίνητο σταμάτησε επιτόπου και ο παρακρατικός τράπηκε σε φυγή. Το περιστατικό αυτό είναι το αποκορύφωμα της παρακρατικής φασιστικής βίας ενάντια στην Λέσχη Καλλιδρομίου 94. Προηγήθηκε την Πρωτοχρονιά η δολοφονική επίθεση με εμπρηστική βόμβα από την οποία τραυματίστηκε μια συντρόφισσα. Ακολούθησε ένα μπαράζ λάσπης εναντίον της Λέσχης μέσα από ανώνυμα σχόλια ρατσιστικού και φασιστικού χαρακτήρα, μέσα από το blogspot της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων (καθώς ο συγκεκριμένος παρακρατικός είχε διεισδύσει στις γραμμές της πριν αυτή τον αντιληφθεί και το πετάξει έξω), και με αφισσάκια και τρικάκια που διακινήθηκαν στην γειτονιά. Και τώρα μια απόπειρα μαχαιρώματος. Αυτή συνέβη μόλις μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη συναυλία της Λέσχης Υπογείως στην Καλλιδρομίου 94 για την οικονομική ενίσχυση της Κατάληψης του κτήματος Πραποπούλου στο Χαλάνδρι που κάηκε πριν από 2 εβδομάδες μέσα σε ένα κύκλο παρακρατικών επιθέσεων. Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί τις οργανώσεις, τα σωματεία, τα στέκια και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, καθώς και τις κινήσεις γειτονιάς να καταδικάσουν το γεγονός και να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους όπως επιθυμούν. Παράλληλα καλεί τους κάτοικους των Εξαρχείων και την αγωνιστική κίνηση Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων να απομονώσουν τους παρακρατικούς φασίστες από την γειτονιά. Aθήνα 21/4/2008

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License