Μια ιστορία κόμικς της ΙWW σχετική με τη απεργία στη Μανωλάδα

Μια ιστορία κόμικς της ΙWW σχετική με τη απεργία στη Μανωλάδα

Δείτε εδώ αυτή εδώ την ιστορία.

Πατήστε πάνω στις εικόνες να ανοίξουν ξεχωριστά για να μπορέσετε να τη διαβάσετε.

από @ 23/04/2008 6:03 πμ.


Έχω διαβάσει ένα σωρό πράγματα σε σχέση με τις φράουλες και τη γνωστή ιστορία στη Μανωλάδα. Δεν ξέρω αν έχει νόημα να κάτσω να μιλήσω αναλυτικά για το ζήτημα. Εδώ πάντως ο Άθλιος (αν και το έχει παρακάνει με τις φωνές του για τον αστικό τύπο) στο δεύτερο κομμάτι τα λέει αρκετά ωραία. Και είναι από τις λίγες φορές στη ζωή μου που θα πω ότι το ΚΚΕ καλά έκανε και πήγε (πέρα από τις δικές του σκοπιμότητες)μιας και αναγνωρίζω τη σημασία που έχει για αυτούς τους ανθρώπους τους ξεχασμένους, τους υποτιμημένους, τους αόρατους να δουν δίπλα τους και άλλα κομμάτια της κοινωνίας να τους συμπαραστέκονται. Όσον αφορά τη στάση της ΓΣΕΕ σήμερα, εν πολλοίς θα συμφωνήσω με τον Άθλιο, προσθέτοντας απλά πόσο γραφειοκρατικοποιημένη είναι: όλα για αυτή είναι νομοθεσία, κανόνες και συμφωνίες που κάνει μεταξύ τύρου και αχλάδου.

Κλείνοντας θα παραπέμψω σε αυτή εδώ την ιστορία από το άλμπουμ για τους Wobblies. Έναν αιώνα πριν και στην άλλη άκρη του κόσμου τίποτα δεν είναι διαφορετικό. Μην τρομάξετε από τις ομοιότητες. Να τρομάξετε επειδή τίποτα δεν έχει αλλάξει.από 234 26/04/2008 2:26 μμ.


Η ιστορία που αναρτήθηκε είναι από το comic album Wobblies (IWW)-Μια εικονογραφημένη ιστορία των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου.

Είναι ένα πολύ καλό λεύκωμα-άλμπουμ με ιστορίες, αφίσες, κείμενα και άλλα για του wobblies...Υπέροχο! (νομίζω ότι κυκλοφόρησε φέτος στα ελληνικά από εκδ. ΚΨΜ)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License